Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

poruka: 1.242
|
čitano: 283.547
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Bok, otkad je mob rootan imam problema s baterijom...napunim ga na 100 posto navecer, ujutro se probudim on je na 50....1 mail se sync, neman facebook ni razno razne gluparije. Na battery use 50 % odlazi na Mobile signal i Phone idle, a onda na Android OS tek 13 %.... Jel zna netko kako pomoci jer prije sam 2 dana moga da ne punim mob i to ankon sta san 2 dana konstanto bia na netu....

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zna li neko kako s mobiCity dobit besplatni shipping,zadnji put sam platio 104 funte sad mi traži još 5 funti za shipping i nedaje opciju za free shipping,neznam u čemu je fora ?  Hvala ! 

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review
boban357 kaže...

Zna li neko kako s mobiCity dobit besplatni shipping,zadnji put sam platio 104 funte sad mi traži još 5 funti za shipping i nedaje opciju za free shipping,neznam u čemu je fora ?  Hvala !

Ukucaj kod: UKFSHIP

13 godina
marin_bar kaže...

Bok, otkad je mob rootan imam problema s baterijom...napunim ga na 100 posto navecer, ujutro se probudim on je na 50....1 mail se sync, neman facebook ni razno razne gluparije. Na battery use 50 % odlazi na Mobile signal i Phone idle, a onda na Android OS tek 13 %.... Jel zna netko kako pomoci jer prije sam 2 dana moga da ne punim mob i to ankon sta san 2 dana konstanto bia na netu....

Nesto vejka mob preko noci, wakelock detector instaliraj pa ces vidjeti tocno sta ti zdere bateriju.. Na battery use to ne mozes vidjeti.. 

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
13 godina

Sad san instalira, kraj e-mail accounta stoji 47 min 52 s (x386), a drugi xiaomi sync sa 7 m 11s (x292), a ostalo je sve ispod minute

15 godina

naručen 1s sa mobicity.co.uk (1039kn) + flip cover sa ebaya

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
marin_bar kaže...

Kako pribacivat aaplikacije na SD karticu? Pomoću appmngr ne mogu

zasto ne sa app menagerom?! Odi je link pa pogledaj.

A koja je razlika izmedju Sluzbenog, Global i Multi ovdje sam pisao, stare verzije ali vrijedi isto pa procitajte!

{#}

Hong / RedMi 1 - Hong / RedMi 1S
13 godina

Daj screanshot

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
14 godina
neaktivan

Naručeni prošloga ponedjeljka 1s sa mobicitya poslan je nakon procedure iz Manchestera tek u petak (baš nije tri dana) , cijelu subotu se hladio na aerodromu u Engleskoj,  ali je krenuo u nedjelju navečer prema Italiji,  a danas ujutro je već bio,  unatoč vikendu,  u Zagrebu.  U 14,00 je već bio spreman za isporuku,  pa ga sutra željno očekujem... :) Jel mu treba odmah ažurirati rom (ota) ili za početak samo factory reset? I naravno,  skinuti zaštitu s baterije i kamere...   

0 0 hvala 0
13 godina

Preporuka po 1300-ti puta, clean install (reflash znaci, ne factory reset) multilanguage nabaciti gore ukoliko je problem instalirati google play, on ga ima u sebi, plus ima i hrvatski jezik za one kojima je to bitno..

Cista instalacija, je cista instalacija kad znas sam sta si radio i da nitko nije prije tebe cackao.. ;)

14 godina
neaktivan
majdo kaže...

Preporuka po 1300-ti puta, clean install (reflash znaci, ne factory reset) multilanguage nabaciti gore ukoliko je problem instalirati google play, on ga ima u sebi, plus ima i hrvatski jezik za one kojima je to bitno..

Cista instalacija, je cista instalacija kad znas sam sta si radio i da nitko nije prije tebe cackao.. ;)

Stigao je jutros {#}

Znači u recovery modu napraviti full wipe, jer ionako nemam još nikakve svoje podatke, i instal multija (v.36) u zipu kojeg sam prethodno stavio na SD karticu?   

13 godina

Upravo tako.. ;)

14 godina
neaktivan

Imam problem, naime ne mogu spojiti 1s sa PC-ijem (XP), odnosno ne mogu prebaciti update.zip na internal storage što mi je jedino pokazuje, jer nisam umetnuo sd card. Pri spajanju ni ne postavlja pitanje o načinu spajanja usb-om (mass storage blabla). Malo sam čačkao po postavkama, ali nigdje ne nalazim spajanje usbom. Pomoć?    

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

stiga 1s sa mobicity-a i sada slijede pitanja i potpitanja, pročita postove ali moran ih isprintat jer mi je kupus u glavi.

pitanje mob je doša sa MIUI JHCHKBD27.0 (dva kineska jezika i engleski). kada smo ga uključili i spojili na wifi odmah je ponudio update na .....35 jel se isplati to radit ili da idem na neki prijašnji.

nisan još napravio root jer nisan bi slobodan.

moran pohvalit odmah je naša mrežu i postavio sve potrebno.

kći je vrlo zadovoljna jer je ovo ogroman napredak u odnosu na ono što je dosad imala.

vrlo brzo je ga je napunila sa app, proba antutu i zbunjen jer daje 17688. 

za sada toliko moran prije novih pitanja dobro iščitat temu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2014 15:05 (qwertst).

0 0 hvala 0
13 godina

Danas mi stigao MiKey...malo ispocetka je stekao krive stvari pokretao, obrisao MiKey app ponovno reinstall i sad radi ko urica...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Frend kupio RedMi 1S od mobicity.co.uk pa samo molim za preporuku za verziju ROMa: Official Stable ROM, Global ROM ili Multilang

Čovjek nije ovisnik o flešanju i nije da previše prčka po telefonu. Prosječan korisnik koji želi što stabilniji rad, eventualno hrvatski jezik i s vremena na vrijeme poneki update da baš ne ostane na nekoj prastaroj verziji. Hvala svima na pomoći/savjetima.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Uspio sam staviti preko otg-a update.zip (preimenovani multi 36.0) na sd karticu izvađenu iz drugog moba, no kada sam probao preko recovery moda instalirati ga, a prije toga sam napravio full wipe, javlja mi da update.zip ne postoji na sd kartici. Dva puta sam provjerio, sve je ok s nazivom, ali ništa.

0 0 hvala 0
13 godina
cervelo kaže...

Frend kupio RedMi 1S od mobicity.co.uk pa samo molim za preporuku za verziju ROMa: Official Stable ROM, Global ROM ili Multilang

Čovjek nije ovisnik o flešanju i nije da previše prčka po telefonu. Prosječan korisnik koji želi što stabilniji rad, eventualno hrvatski jezik i s vremena na vrijeme poneki update da baš ne ostane na nekoj prastaroj verziji. Hvala svima na pomoći/savjetima.

Zadnji update koji ima s xiaomi.eu ujedno je i multilanguage, ima i HRV u sebi, flashas to i pali i vozi.. ;)

Pincek kaže...
Uspio sam staviti preko otg-a update.zip (preimenovani multi 36.0) na sd karticu izvađenu iz drugog moba, no kada sam probao preko recovery moda instalirati ga, a prije toga sam napravio full wipe, javlja mi da update.zip ne postoji na sd kartici. Dva puta sam provjerio, sve je ok s nazivom, ali ništa.

Datoteka mora biti u internoj memoriji mobitela.

14 godina
neaktivan
Pincek kaže...
Uspio sam staviti preko otg-a update.zip (preimenovani multi 36.0) na sd karticu izvađenu iz drugog moba, no kada sam probao preko recovery moda instalirati ga, a prije toga sam napravio full wipe, javlja mi da update.zip ne postoji na sd kartici. Dva puta sam provjerio, sve je ok s nazivom, ali ništa.

Datoteka mora biti u internoj memoriji mobitela.

Eh da. Nakon što sam 6-7 puta pokušao staviti novi rom s interne memorije i sd kartice u svim kombinacijama, iako me je recovery stalno tražio update sa sd kartice (?), izgubio sam živce i skinuo preko ote službeni rom koji mi se nudio (35). Na njemu je bilo 2 engleska i 4-5 istočjnačka jezika, ali i apsolutno sve googlove apiikcije (550 MB).

I onda sam ponovno napravio wipe, koji je cijelu priču drastično srezao sa samo google playom, ali i bez mui tipkovnice.

U zadnjem pokušaju, multija sam stavio na internu memoriju, ali nisam napravio wipe koji je, naravno, svaki puta brisao update.zip i prošlo je flešanje za 2 minute. Ostalo je sve od prije, plus par aplikacija npr. za mikey, ali ponovno bez mui tipkovnice.

Sve u svemu - zanimljivo je!   

13 godina
Pincek kaže...

Eh da. Nakon što sam 6-7 puta pokušao staviti novi rom s interne memorije i sd kartice u svim kombinacijama, iako me je recovery stalno tražio update sa sd kartice (?), izgubio sam živce i skinuo preko ote službeni rom koji mi se nudio (35). Na njemu je bilo 2 engleska i 4-5 istočjnačka jezika, ali i apsolutno sve googlove apiikcije (550 MB).

I onda sam ponovno napravio wipe, koji je cijelu priču drastično srezao sa samo google playom, ali i bez mui tipkovnice.

U zadnjem pokušaju, multija sam stavio na internu memoriju, ali nisam napravio wipe koji je, naravno, svaki puta brisao update.zip i prošlo je flešanje za 2 minute. Ostalo je sve od prije, plus par aplikacija npr. za mikey, ali ponovno bez mui tipkovnice.

Pitanje sta si onda wipao..  Jedina stvar koju kada odes u karticu Wipe & Reset brises su Wipe Cache i Wipe User Data, bilo sta drugo ako si brisao automatski obrise i internu memoriju telefona komplet.. A po ovome kako si napisao rekao bi da si brisao i trecu stavku koja obrise komplet uređaj.. To sam jednom i ja napravio, pa preko MiFlasha moram iznova flashati sve..

14 godina
neaktivan
majdo kaže...
Pincek kaže...

Pitanje sta si onda wipao..  Jedina stvar koju kada odes u karticu Wipe & Reset brises su Wipe Cache i Wipe User Data, bilo sta drugo ako si brisao automatski obrise i internu memoriju telefona komplet.. A po ovome kako si napisao rekao bi da si brisao i trecu stavku koja obrise komplet uređaj.. To sam jednom i ja napravio, pa preko MiFlasha moram iznova flashati sve..

Baš tako! Sada mi se ne da ponovno flešati onaj kineski rom (550 mb),  pa na njega multija zbog par stvari...

U svakom slučaju, hvala na razmjeni iskustava.

Još nešto: može li metalna futrola izazvati smetnje sa signalom (wifi, gps, 3g) kao što ih je imao iphone ili neki današnji tableti koji imaju aluminijsku pozadinu?

Može li se kako promijenti bijela pozadina na miui menijima, na galaxyu sam imao crnu s bijelim slovima i to mi je puno preglednije?   

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 13:06 (Pincek).
12 godina
neaktivan
majdo kaže...
cervelo kaže...

Zadnji update koji ima s xiaomi.eu ujedno je i multilanguage, ima i HRV u sebi, flashas to i pali i vozi.. ;)

Trenutna verzija je JHCHKBD27.0 (Jel' to originalna verzija ne znam...)

Zanima me postupak kako instalirati tu Multilang verziju - Stable 36.0.0

Ako netko ima/zna step-by-step da nešto ne napravim krivo.

15 godina
ja ypalim opciju dnd do not disturb..
R33mba#2892
11 godina
neaktivan

Evo super novosti za Redmi S1, napokon sa novim OTA updateom stize opcija da birate gdje zelite spremiti slike/video sa kamere, na internu ili externu memoriju!!!!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 14:11 (Pasko505).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
cervelo kaže...
majdo kaže...
cervelo kaže...

Trenutna verzija je JHCHKBD27.0 (Jel' to originalna verzija ne znam...)

Zanima me postupak kako instalirati tu Multilang verziju - Stable 36.0.0

Ako netko ima/zna step-by-step da nešto ne napravim krivo.

Isti je slučaj bio kod mene, samo što sam ja izgubio zbog jedne pogreške nekoliko sati, a sve zaprvo traje nekoliko minuta, isim skidanja samoga roma koji ima oko 400 mb.

Dakle, skineš sa stranice http://xiaomi.eu/community/threads/4-8-15.25367/ stable rom za redmi 1s (36.0.0 multi), preimenuješ file u update.zip i prebaciš ga na internu memoriju moba (ja sam ga preko otg kabla, možeš i preko kompa).

Isključiš mob, pritisneš istovremeno vol+ i power tipku i čekaš 10-ak sekundi da ti prebaci u recovery mod. Spuštaš tipkom vol- do engleskog i tipkom power potvrdiš, nakon toga se spusti odmah do instalacije novog roma (update.zip) u sistem.

To je sve, ja sam zeznuo s wipeom, ali ako ništa nisi stavljao prethodno, ne moraš ništa ni brisati, a ako baš hoćeš onda samo wipe user data (piše u postu malo više).    

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 15:53 (Pincek).
14 godina
neaktivan
Može link?
11 godina
neaktivan
Pasko505 kaže...

Evo super novosti za Redmi S1, napokon sa novim OTA updateom stize opcija da birate gdje zelite spremiti slike/video sa kamere, na internu ili externu memoriju!!!!!!

Kakva glupost... sad sam dobio informaciju da je greškom objavljeno da je to nova opcija {#}

:( :(

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 14:54 (Pasko505).
14 godina
neaktivan

Da, predobro je zvučalo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 14:56 (Pincek).
12 godina
neaktivan

sačekaj malo ponidi će ti update na v 36,lp

14 godina
neaktivan

Ali to nije verzija s hrvatskim jezikom. Multilanguage je neslužbena verzija, a ota nudi na 27-icu 36-icu global službenu s 540 mb.  

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 16:02 (Pincek).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice