Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

poruka: 1.242
|
čitano: 283.439
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Dakle, ukratko za korisnike Hongmi 1S WCDMA:

1.Skini file https://copy.com/9Je0jCDYk3ri (TWRP recovery)

2.Skini file http://media.celogeek.com/roms/android/miui/redmi1s/xiaomi.eu_multi_armani_34.0.0_jb-4.3.zip (Posljednji stabilni multilanguage rom, koji sadrzi i hrvatski jezik)

3.Preimenuj 1.file u update.zip (pazi da nemas dvostruku ekstenziju, kao update.zip.zip) i kopiraj ga na internal memory od mob, a 2.file kopiraj na SD karticu

4.Ugasi mob...drzi volume up+power button dok ne dobijes Miui recovery, odaberi engleski i flash update.zip (sad imas install TWRP recovery) i ponovno ugasi mob

5.Ponovno drzi vol up+power button pojavti ce se TWRP recovery, ukoliko prelazis sa kineskih romaova ili nekih "cudnih" ver...idi u wipe i napravi factory reset

6.Vrati se na pocetni zaslon TWRP i odaberi install pronadji 2.file sto si skinuo i flash 

7.Ukoliko te pita u vezi roota na kraju install odaberi opciju do not fix!

8.Kad sve odradi odaberi reboot to system i to je to...

9.Ova ver ne bi trebala imati problem sa pucanjem veze, ukoliko i dalje puca veza settings-mobile networks-network type selection-3G preferred

10.Mobitel je vec root-an s ovom ver (security-permissions-root permissions)

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Za noobove (među koje ubrajam i sebe) preporučujem korištenje stock recoverya za rootanje. Kad izađe novi update, samo napraviti unroot na isti način i pokrenuti aplikaciju Update. Stvarno čas posla.

Upute

Uvjet je naravno da u startu imaš službeni ROM, inače treba napravit factory reset, kako je naveo kolega gore

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 14:03 (Montezano).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Verzija mi je JHCCNBD 92.0

Android verzija 4.3 JLS36C

Kad sistem system update  samo me izbaci na zaslon mobitela, na pocetni zaslon

0 0 hvala 0
13 godina

Kako znat jel iman sluzbeni ROM?

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review
marin_bar kaže...

Verzija mi je JHCCNBD 92.0

Android verzija 4.3 JLS36C

Kad sistem system update  samo me izbaci na zaslon mobitela, na pocetni zaslon

Imas sklepano kinesko govno od ROM-a, na stari 5.0 ili tako nesto slicno stable su oni nabacili strane jezike, ubacili google play i hrpu svojih budalastina i dobili kao multilanguage rom kojeg sibaju EU kupcima.. Preporuka je da flashas ili pravi multi sa xiaomi.eu stranice ili sluzbeni sa en.miui.com

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
13 godina
marin_bar kaže...

Kako znat jel iman sluzbeni ROM?

Dakle ako zelis posljednji sluzbeni stabilni rom od MIUI koji podrzava update (nije root-an ima GAPS)...skini http://en.miui.com/download-226.html#325 (odaberi Redmi 1S-WCDMA Global)

i stavi ga u internal memory u folder downloaded_rom...pokreni updater-menu-select installation pack, nadji ga u downloaded_rom(internal memory) i prati upute i to je to....

Buduci da ga ja nisam imao na mob nemogu ti reci kak se ponasa (mozda neko s foruma ga ima pa nek se javi) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 17:37 (brka911).
13 godina
neaktivan

Jel riješena sad napokon problematika 3G mreže s ovim V34, a jel to svi 1s imaju problem s 3g mrežom ili samo pojedini,ako pojedini, onda je u njih problem hardware, nevidim drugi razlog, ako ga rom nije popravio a kod drugih radi bez problema,bez pucanja signala itd..? Vidim da je izašla global verzija 35V šta su sad ispravljali,jel ko stavio tu verziju?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 18:11 (boban357).
13 godina
neaktivan
brka911 kaže...

Nema ga tamo, nestao...

Pls uploadaj ga negdje i postaj link ovdje.

13 godina

To znači da napravim ono što je brka911 napisao jel? Meni nije potreban hrvatski jezik, dovoljan je engleski (ako to u pitanju tih romova išta bitno)

13 godina
boing24234 kaže...
brka911 kaže...

Nema ga tamo, nestao...

Pls uploadaj ga negdje i postaj link ovdje.

https://mega.co.nz/#!fpxWhDCa!Lzb_qqAUriZD7K77aqnYIvQnfYzGBBUDGMcA9HESIfs

11 godina
neaktivan

lijepi pozdrav svima

prije par dana mi je stigao xiaomi redmi 1s. imao je instaliran rom v 31, na engleskom

skinula sam multilanguage v 34 s ove stranice (http://xiaomi.eu/community/threads/4-8-8.25262/) i update je prošao ok, ali su se povremeno neke aplikacije gasile

nakon toga sam stavila ovu verziju http://en.miui.com/download-226.html

i... mobitel mi je mrtav! ne prima pozive, tj problem je u tome što ne pokreće launcher. ako bilo šta pokušam stisnuti, izbaci "lauding launcher..." i .. ne reagira

molim vas za pomoć, kako maknuti ovaj zadnji update, što sam krivo napravila, kako da se vratim na staro ? 

mogu li ga nekako preko laptopa bar vratiti na tvorničke postavke ?

hvala na pomoći

0 0 hvala 0
13 godina
nesis kaže...

molim vas za pomoć, kako maknuti ovaj zadnji update, što sam krivo napravila, kako da se vratim na staro ? 

hvala na pomoći

Za sve ima lijeka.. :)

Znaci prva stvar, skines MiTools, instaliras na komp,

iza toga skines zadnju verziju stable ROM,a koja je dostupna kao fastboot file, na ovome LINKU imas sve verzije..

Kada si skinula, raspakiras to na desktop, odatle ces povlaciti potrebne filove za MiFlash

Pokrenes mi flash, dobit ces ovako neki prozor

Iza toga otvoris folder gdje ti si raspakirala fastboot fileove, i oznacis u traci tu "adresu" lokacije i kopiras

Zaljepis je ovdje pored browse u kucicu

Zatim iza toga odes na browse kao sto je na predhodnoj slici spustena kartica, pa na advance, i tu imas biranje skripti, sve ostavi kako je osim ove NvBoot Script, za nju odaberi browse, i u folderu gdje ti je raspakiran fastboot odaberi flash_all kao na slici

Iza toga ugasi mob, drzi dugo tipku za paljenje i smanjivanje glasnoce dok ti ne udje u fastboot mob, spoji mob na komp, stisni refresh u programu da ga ocita, i samo flash, za 108 sec bi trebala imati potpunu cistu instalaciju da cisca ne moze biti.. Ukoliko imas jos nekih nejasnoca, slobodno pitaj prije nego se upustis u sve dalje..

EDIT: OVO JE POSTUPAK SAMO ZA HONGMI 1S, ZA OBICAN HONGMI IDE POTPUNO DRUGACIJA PROCEDURA!!!

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 23:07 (majdo).
15 godina

moze li se na hongmi 1s staviti neki root drukciji od onoga preko njihove security app jer kada stavim taj onda ne dobivam OTA

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

a što da kažem nego hvala!

čim stignem doma, isprobati ću

inače u međuvremenu sam uspjela napraviti neki reset, gumbi gašenje i + (ili - ne znam više iskreno)

i mob se upalio.

reset je totalni, bio je bez google aplikacija (uspjela sam i to riješiti downloadanjem neke kineske aplikacije preko koje se skine gmail i google play)

naravno imam neke kineske aplikacije i opcije koje se ne daju obrisati

iz nekog razloga mi je danas potpuno nestala tipkovnica (??!!) pa sam preko playa skinula neki google keyboard a onda i hr keyboard

zadnje pitanje...

kad instaliram taj rom, na kojem ću biti jeziku, hoću li imati hr znakove i hoće li mi otići kineske aplikacije ?

hvala još jednom i oprostite na (glupim) pitanjima, pokušavam se snaći u svemu a nemam koga pitati

mislim da vam je jasno da sam nezahtjevan user {#} zapravo sam bila zadovoljna s postavkama s kojima je došao mob (verzija 31), jedino me smetalo što nema hrvatski, odnosno hrv znakove na tastaturi iskreno i zato sam išla petljati

još jednom hvala {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 10:30 (nesis).
11 godina
neaktivan

i zadnje pitanje

što se dobije sa skidanjem ovog 35.0 global roma

http://en.miui.com/download-226.html#325

da li bi skidanje njega obrisalo kineske aplikacije ?

0 0 hvala 0
15 godina

obrise ti sve kineske i umjesto toga imas sve google aplikacije

11 godina
neaktivan

hvala hvala hvala!!!

13 godina
nesis kaže...

lijepi pozdrav svima

prije par dana mi je stigao xiaomi redmi 1s. imao je instaliran rom v 31, na engleskom

skinula sam multilanguage v 34 s ove stranice (http://xiaomi.eu/community/threads/4-8-8.25262/) i update je prošao ok, ali su se povremeno neke aplikacije gasile

nakon toga sam stavila ovu verziju http://en.miui.com/download-226.html

i... mobitel mi je mrtav! ne prima pozive, tj problem je u tome što ne pokreće launcher. ako bilo šta pokušam stisnuti, izbaci "lauding launcher..." i .. ne reagira

hvala na pomoći

Buduci da si prelazila sa multilang ver na global ver ili China ver moguce da nisi napravila factory reset u recovery-u zato ti je mob "mrtav"...

13 godina

Hvala svima sto su pomogli, mobitel je rootan :)

Nije moglo bit lakše, samo sam ove upute pratija i u 5 mij je bilo gotovo :)

Samo još jedno pitanje...jel ovaj update zip i ono sto je islo na sd karticu sad mogu obrisat ?

13 godina
marin_bar kaže...

Hvala svima sto su pomogli, mobitel je rootan :)

Nije moglo bit lakše, samo sam ove upute pratija i u 5 mij je bilo gotovo :)

Samo još jedno pitanje...jel ovaj update zip i ono sto je islo na sd karticu sad mogu obrisat ?

Da mozes obrisat 

13 godina

Još jedan update CN-EN roma? v36.0

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Montezano kaže...

Još jedan update CN-EN roma? v36.0

Bit ce da su nesto gadno "zbrikali" u 5 dana 3-4 update-a.. {#}

11 godina
neaktivan

Da li se jos nekom događa sljedece: recimo kad je mob u mirovanju, spojen uredno na net, aplikacije otvorene i sve.. kad mi dođe poruka sa recimo fejsa, viber i slicno zna mi nekad zvonit da je dosla nakon desetak min a nekad cak uopce ne pokaze da je dosla poruka sve dok bas ne uđem u samu aplikaciju..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jel ko pronašao na rom-u onu funkciju gašenja i paljenja moba,u vrijeme kad ga namijestiš, mislim da je to ona na starim jb funkcija schedule power on of,jel ima tu mogućnost hongmi?

0 0 hvala 0
17 godina

Da li se vi možete priviknuti na Miui OS?

Kod mene je bio problem privikavanja pa sam si skinuo Nova Laucher. Sada je mobitel više manje kao standardni kitkat.

magistar prava

0 0 hvala 0
13 godina
Korny1603987 kaže...

Da li se vi možete priviknuti na Miui OS?

Kod mene je bio problem privikavanja pa sam si skinuo Nova Laucher. Sada je mobitel više manje kao standardni kitkat.

Ja da. Danas mi je čudno bilo otvoriti app drawer na frendovom mobitelu.

samo nešto struže..
13 godina

Kako pribacivat aaplikacije na SD karticu? Pomoću appmngr ne mogu

0 0 hvala 0
13 godina
wkoner1 kaže...

Ja sam stavljao ovaj v36, prvo mi je bio stuck na bootu, izvadio sam bateriju upalio, upišem PIN i stoji mi na loading launcher, ne mogu koristit mobitel, kako sredit ovo po mogućnosti da ne brišem podatke i postavke?

Nisam radio backup prije updatea na 36 ali jesam prije update na 34 neki dan.

Ako je u pitanju 1S, onda sve isto kao u OVOM postu, osim kod zadnje stavke, umjesto flash_all, izaberi flash_all_except_data_storage

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

S ovom metodom bi trebalo sce ostati, nista se ne bi trebalo ovrisati, samo software..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pa prije nego ga rootas samo updejtaj na zadnji i onda root i to je to.. Naravno napominjem sve radis na vlastitu odgovornost.. :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2014 19:49 (majdo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice