postao sam i ja vlasnik riže. nisam još ništa posebno sa njim radio, samo updetao na zadnju verziju MIUI-JHBCNBA13.0. čisti je kinez, nije multilanguage. Sad me zanima kako staviti root na ovu verziju da mogu u recovery staviti multi, mislim nije mi potreban hrvatski ali zbog google aplikacija trebao bi staviti ako sam dobro shvatio. ili ima neka šema da stavim play i ostalo google stuff bez multija, al da imam i root i normalno update
Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review
- poruka: 1.242
- |
- čitano: 260.858
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
Sve ti je objašnjeno na prvoj stranici, tocno redom sta i kako i sta kad zaboravis flashati root file kao ja prvi puta.. Samo umjesto tadasnje v5 stable verzije, ti skini v13.0 stable multilanguage i onaj root file, i flashaj po tim mojim uputstvima i to je to.. ;)
Ajd mooolim vas nek netko tocno napise gdje se sta upisuje pod postavke za tomato ...
Bio sam na stranicmaa al ne kuizm sta gdje utipkavama jel imam xy polja za upisivat ..
inamce odusevljen sam miuiem..
Naziv: tomato
Naziv pristupne točke: tomato
Proxy: 212.91.99.95
Priključak: 8080
Korisničko ime:
Zaporka:
Poslužitelj:
MMSC: http://m.tomato.com.hr
MMS proxy:
MMS priključak:
MCC: 219
MNC: 10
Vrsta provjere autentičnosti: Bez
Vrsta naziva pristupne točke: default,supl
ZA MMS:
Naziv: MMS
Naziv pristupne točke: mms.tomato.com.hr
Proxy:
Priključak:
Korisničko ime:
Zaporka:
Poslužitelj:
MMSC: http://mms.tomato.com.hr/servlets/mms
MMS proxy: 212.91.99.91
MMS priključak: 8080
MCC: 219
MNC: 10
Vrsta provjere autentičnosti: Bez
Vrsta naziva pristupne točke: mms
puno hvala!!!
nemos vjerovat al sam ga s pola infoa (bez proxia ukucanog) uspio naterat da radi!
Došao i 1s sa qualcomm procom na prcfrog :-)
Planiram uzeti ovaj mobitel preko To2c-a, ali idući tjedan kada bude dostupan sa Playom.
Zanima me postupak naručivanja, da li uzeti sa kutijom ili bez i koliku vrijednost napisati na paketu?
Ima li to smisla, pitam zbog carine...?
Hvala.
Planiram uzeti ovaj mobitel preko To2c-a, ali idući tjedan kada bude dostupan sa Playom.
Zanima me postupak naručivanja, da li uzeti sa kutijom ili bez i koliku vrijednost napisati na paketu?
Ima li to smisla, pitam zbog carine...?
Hvala.
Ne igra ti to uopce ulogu, sve je stvar srece hoces li dobiti poziv s carine da platis PDV ili ne.. Ta vrijednot i to je cisto eto nek se nađe..
Staviti google play na mob je posao od 2 in doslovno, to uljucuje spajanje na wifi, download svega potrebnog i instalaciju, pa cisto da znas.. :)
Sto se narucivanja tice, s foruma mob.hr je korisnik pod imenom c0ppo narucio s ove stranice http://www.xiaomishop.com/28-eu-direct, znaci s EU skladista mu je stigao MI3 bez ikakvih problema, u roku svega 4-5 dana.. On kaze da je stranica legit, tako da mislim da ti je to jos bolja solucija, 20-30 dolara je skuplji ali kod tebe ja za par dana sve.. A vidim da imaju prednaruđbe za Hongmi 1S s Snapdragonovim chipsetom pa ko voli nek izvoli :)
gledam na to2c.com izbacili su verziju sa snapdragon chipom i 8gb roma...
A vidim da imaju prednaruđbe za Hongmi 1S s Snapdragonovim chipsetom pa ko voli nek izvoli :)
Imaju da, za 60$ više nego na Antelifeu :) A ako se ne varam, naplaćuju i shipping
Koji chip je bolji? qualcomm ili mediatek?
Navodno qualcomm..
Zna li tko kako radi GPS sa Qualcomm proc?
Na Hongmiju s MTK radi perfektno, ne sumnjam da ce drugacije biti i na novome 1S s Snapdragonom.. Nigdje jos nema sluzbenog velikog reviewa za 1S jer jos nije ni krenuo u prodaju kako spada..
Prezadovoljan sam sa mobitelom. Screen on preko 5.45h i jos ide. Dva sata vec baterija na jedan posto
Nisam probao ali kako mozes uci u recovery i napravit...opisano na 4. stranici mozda je jednostavniji nacin za root (pogledaj moj prijasnji post)
Inace zbog google aplikacije ne moras stavaljat multi... ovaj koji trenutno imas je stabilniji i bolji i podrzava sve. Najlakse ti je da preko aplikacije njegove koju imas za kinesko trziste (market), milim da je ikona znaka MIUI... potrazis google installer s koim ces onda instalirat Google services framework i google play store
Naručio dva mobitela od njih, stigli u najkraćem mogućem roku (25 dana s carinom). Ne vjerujem da je kopija. Dajem im ocjenu 10/10 kao trgovini. Ljubazni i voljni pomoći. Odgovaraju u najkraćem mogućem roku.
Ako netko hoce imam novi i nije korišten WCDMA VERZIJA 900/2100. dogovor u inbox.
Zao mi je sto ranije nisam vidio ovu temu,
jer sam vec ranije narucio rootani 1S.(u dolasku),
jer sam mislio da se jedino tako mogu pobrisati kineske aplikacije.
Molim vas da mi objasnite za ubuduce:
1.Brisanje kineskih aplikacija je moguce samo ako je mob rootan?
2.OTA update ponistava root?
3.Ako sam obican korisnik (razgovori,mail,Viber,poneka igrica),
je li onda najbolje naruciti 1S bez roota i multilanguagea,
i imati jednostavne OTA update-e?
Zao mi je sto ranije nisam vidio ovu temu,
jer sam vec ranije narucio rootani 1S.(u dolasku),
jer sam mislio da se jedino tako mogu pobrisati kineske aplikacije.
Molim vas da mi objasnite za ubuduce:
1.Brisanje kineskih aplikacija je moguce samo ako je mob rootan?
2.OTA update ponistava root?
3.Ako sam obican korisnik (razgovori,mail,Viber,poneka igrica),
je li onda najbolje naruciti 1S bez roota i multilanguagea,
i imati jednostavne OTA update-e?
Ako zelis ostaviti ROM koji je dosao s mobitelom i pun je kineskih aplikacija onda jedino rotanjem mozes obrisati kineske aplikacije, znaci root, s kojim dobijes administratorske ovlasti, instaliras supersu i preko titaniuma ili neke druge apk te vrste brises sistemske aplikacije koje ti ne trebaju i ne mozes ih regularnim putem obrisati, i isto tako preko te iste apk mozes napraviti restore aplikacija koje si imao na nekom starom uređaju naravno uz preduvjet da je bio rotan i da si na njemu napravio backup..
Ili jednostavno uzmes i flashas ROM sa OVE stranice, i tu si siguran da nema kineskih apk, barem ne u toj mjeri kao s "tvornickim" romom..
Sto se tice updejtova, Hongmi kao i 1S, su low end uređaji i za njih ne postoje tjedni OTA updateovi, jedini update koji dobijes je mjesecni ili dvomjesecni, tromjesecni, ovisi o prilikama stable release update.. Znaci za ova dva uređaja izlazi samo stabilni update.. Trenutno je za 1S sa snapdragon SOC-om zadnji stable OVAJ tu..
Totalno ti je svejedno kakav mob narucis, jer s vremenom prije ili kasnije ces sam nesto drugo flashati ukoliko ne budes zadovoljan s time sto ti je doslo..
EDIT: Za eventualne greške u flashanju i dobivanje cigle korisnikovom nepažnjom ne odgovaram..
Obavezno moras obracati paznju na to koji ROM skidas, jer ti si narucio 1S, i flashanjem ROM-a od obicnog Hongmija s MTK chipsetom, ces dobiti ciglu iliti ga ljepi skupi podmetac za đezvu, ovisi sta ti je ljepse..
Kako sam ja covjek (seljak) koji bas i nije kod kuce na ovoj temi,pitat cu jos da li te kineske mogu prebaciti u neki folder a na Permissions meniju zabraniti njihovu uporabu skroz.
Naravno da mozes napraviti folder, vidjet ces kad ti mob stigne najbolje sto ces moci napraviti sto ne bez da ista flashas i rotas mob.. Aplikacije se brisu tako da dugo drzis ikonu i kad se pojavi u gornjem dijelu ekrana mala kanta samo do tu prstom povuces apk i on ponudi da je obrise ukoliko je to moguce.. Sam MIUI ima u sebi implementirano da sve zaostale datoteke od deinstalirane aplikacije koje ostanu ako i ostanu odmah ti ponudi da obrises..
Imam nekakav cudan WiFi bug... Napunio bateriju na mob i resetirao ga i sad mi nece upaliti WiFi. Kad kliknem na ikonu WiFi, kao pocne paliti mrezu i odmah se nakon 2 sek ugasi(nisam nista insatliravao od app). Probao ponovno flashat rom, ali opet isti problem...?
Evo proradio...lol, a da nisam nist ni radio?!
Takvi popravci su mi najdrazi, kad ne diram nista a samo se popravi :D
Ne znam gdje bi pitao ali dali netko od vas ima iskustva trgovanja sa ovim članom Njuškala goldrush.
Naime brinem se da ne dobijem nekakvu kopiju iako dotični gospodin tvrdi da šalje Overseasom koji nudi opciju sigurna kupovina ( zaštita od online prijevare).
Nije li ti jednostavnije da si fino sam narucis preko mobicity-a?
Nalaze se u Velikoj Britaniji, imas god dana garancije, i mob je kod tebe unutar 7 dana max, cijena punih 1087 kn po danasnjem tecaju, nikakvih dodatnih davanja nasoj drzavi nemas..
E vidiš to nisam znao. Znači sa dostavom 1087 kn. Moram ulovit nekog sa paypalom.
Tako je, nek te ne brine malo vislja pocetna cijena, kad uneses sve podatke, Hrvatska i mjesto u koje se salje, i ovaj kod za free shipping, cijena se automatski reducira i placas onoliko koliko pise i na ovoj slici sto sam ti maloprije stavio..
Hvala ti puno, stvarno je free shipping... al eto nemam nikoga za pay pal...baš sam te sreće.