Preporuka To2c...naručen mobitel od njih i u Hrv stigao za 13 dana s time da je danas osmi dan na carini :(
Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review
- poruka: 1.242
- |
- čitano: 260.839
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
Evo nakon skoro 2 mjeseca stigao moj hongmi :-)
Pitanjce u vezi verzije, došao je s Merimobiles, rootan, kineski CWM, ima Google play, JB 4.2.2., verziju prikazuje ovu:
http://www.pohrani.com/?X/to/2NkcHHUb/1/screenshot2014-03-13-02-.png
Nudi mi OTA update na ovu:
http://www.pohrani.com/?42/13J/3CAv3Lwh/screenshot2014-03-13-03-.png
Prema hardware info, trenutna verzija je ova:
http://www.pohrani.com/f/1z/FY/3WLQCJti/screenshot2014-03-13-05-.png
Ako pustim OTA, vjerojatno ostajem bez roota.
Da li staviti onu multilang verziju s xiaomi.eu i koju?
Vidim da ta stable baš i nije najnovija.
Da ako napravis OTA upadte gubis root...ali imas framaroot 1.9.0 za root . Testirao sam u antutu multilang ver i 3 lang ver sa ovom 3 lang ver dobijes oko 700-1000 bodova vise...
Ma nije mi za bodove, samo im je versioning malo zbunjujuć pa ne kužim koliko staru verziju imam i koja je zadnja?
Koliko sam skužio, zadnja stable je iz 2013, a ostalo je sve port?
Koja je ta 3 lang koju spominješ?
Ova najobicnija verzija bi trebala biti ta 3 lang, sto kolega spominje.. Tih 700-1000 bodova na antutu ne znaci nista previse ako baterija ne traje koliko obecavaju..
Evo slike normalnog koristenja Hongmija koji je na ovoj multilanguage verziji ROM-a koji je spomenuto jos u prvom postu kod opisa postupka rotanja, itd..
Djevojka mi je na godisnjem, i sad ga je koristila kao i svi normalni smrtnici, bez milijardu poziva dnevno, itd kako ga inace koristi u poslovne svrhe..
Rezultati su zapanjujuci, iako sam zaljubljenik u Samsung teska srca moram reci da nazalost nema toga Samsunga S4 ili S5 koji bi mogao ovo nadmasiti, s ovakvim screen on-om..
E, da, mogla bi biti ta stock jer ima EN + 2 kineska, valja ona njihova 2 dijalekta.
Trajanje baterije na slikama je impresivno, vjerojatno ga ne koristi puno. S kojim je to ROM-om?
Baš me zanima kako će biti kod mene, ja inače imam puno screen on time, a malo svega ostaloga.
Sinoć ga upalio s nekih 60%, maltretirao cijelu večer s wifi upaljenim, do jutra je bio na 15%, do posla se vozio i isprobavao GPS lock, nakon prijepodneva bio na 12% kad je stavljen na punjenje, još se puni.
Sto se tice baterije ona je super...meni izdrzi oko 4 dana (koristim ga ono par sms dnevno evetualno 1 poziv i dosta interneta). Sad sto se tice "cuvanja" baterije citao sam po forumima da kad kupis novi uredjaj ostavis ga da se isprazni potpuno i tek tada ga stavis na punjac (cijelu noc). Tako napravis 2 puta, a sljedeca punjenja "pazis" da ti baterija nepadne ispod 20% zatim stavljas na punjac i punis ga 4-5h. I navodno je dobro da svaki mjesec dana potpuno ispraznis bateriju te da ga stavis preko noci punit, ali da nije dobro svaki put ga punit preko noci.
Ja sam svoja prva 2-3 punjenja ispraznim ga do kraja preko noci se puni, ujutro ga resetiram (ukljucen punjac) i ostavim ga da se puni jos nekih 20-ak min...
Preporuka To2c...naručen mobitel od njih i u Hrv stigao za 13 dana s time da je danas osmi dan na carini :(
Zašto je toliko dugo tamo?
Koji klinac?
I ja također naručio s To2c, ali MI3.
Jesi zvao u carinu?
Koji je proces dalje?
Jesi odabrao No packing box i Value ispod 25$?
Polagao sam nade da neću plaitit carinu, ali sad bi to bilo ravno čudu.
Nemam pojma zašto to tako dugo traje... Zvao carinu jesam, još čim sam primio onaj Poziv s PCP brojem.. i lik je reko da samo pošaljem na mail (iznos kolko sam ga platio - napravio SS s Paypala i to2c stranice) i paket stiže poštom + poštaru plaćam sve šta trebam.. Ali paketa još nema :(
Da odabrao sam No original box, ali za cijenu kinezima nisam ništa govorio, pa valjda nisu ništa ni stavili u paket
EDIT: sad sam se čuo s nekim službenikom na carini i on kaže da je sad paket obrađen i poslan na adresu, pa ćemo vidjeti kad će stići...
Sto se tice baterije ona je super...meni izdrzi oko 4 dana (koristim ga ono par sms dnevno evetualno 1 poziv i dosta interneta). Sad sto se tice "cuvanja" baterije citao sam po forumima da kad kupis novi uredjaj ostavis ga da se isprazni potpuno i tek tada ga stavis na punjac (cijelu noc). Tako napravis 2 puta, a sljedeca punjenja "pazis" da ti baterija nepadne ispod 20% zatim stavljas na punjac i punis ga 4-5h. I navodno je dobro da svaki mjesec dana potpuno ispraznis bateriju te da ga stavis preko noci punit, ali da nije dobro svaki put ga punit preko noci.
Ja sam svoja prva 2-3 punjenja ispraznim ga do kraja preko noci se puni, ujutro ga resetiram (ukljucen punjac) i ostavim ga da se puni jos nekih 20-ak min...
Mislim da su da pražnjenja do kraja i sl. vrijedila davnih dana u doba drugačijih baterija.
Li-ion i Li-poly niti ne vole dubioka pražnjenja, elektronika u mobu je inteligentna i isključuje punjenje kad se baterija napuni tako da pada u vodu i to s punjenjem preko noći. Nijedan mobitel već godinama nisam punio neki specifičnim režimom i svima je baterija trajala u okviru normale.
Hoće ti to tako, moj je bio skoro tjedan dana na carini, otkad sam im poslao dokumente. Čitam okolo da zna i po dva tjedna potrajati.
E, da, mogla bi biti ta stock jer ima EN + 2 kineska, valja ona njihova 2 dijalekta.
Trajanje baterije na slikama je impresivno, vjerojatno ga ne koristi puno. S kojim je to ROM-om?
Baš me zanima kako će biti kod mene, ja inače imam puno screen on time, a malo svega ostaloga.
Sinoć ga upalio s nekih 60%, maltretirao cijelu večer s wifi upaljenim, do jutra je bio na 15%, do posla se vozio i isprobavao GPS lock, nakon prijepodneva bio na 12% kad je stavljen na punjenje, još se puni.
Koristi ga izuzetno puno, njoj je normalno koristenje dnevno preko 80 poziva, i to radi posla, obje kartice aktivne, itd pa je i tu vrijeme i vise nego impresivno, dva dana i SOT preko 5 sati sto se moze vidjeti iz slika postavljenih jos na pocetku recenzije..
Sada je situacija malo drugacija, posto je na godisnjem, nema toliko poziva, tako da je to kompenziralo se s doslovno 1 danom vise trajanja baterije.. za sve ostalo mob koristi kao i inace..
Pazi zajeba, seller je nakrcao neki bugoviti rom, išao sam stavljati multi rom i nakon flasha recovery više ne radi.
Sad moram spflashom rokati prvo stock kineski, a onda ponovno root i multilang.
EDIT: izgleda da sam dobio loš mob.
1. čuje se pucketanje u zvučniku tijekom poziva, lagani klik...klik..krc... onako voseke frekvencije
2. kad se aktivira proximity senzor (staviš mob na uho tijekom poziva), ekran se ugasi i više se ne pali, mob živ, ali ekran crn dok sugovornik ne prekine, onda dođe lockscreen. Ovo bi mogao biti softverski bug, ima par postova okolo na tu temu. Isprobao sam 3 roma, možda se kao nešto riješi i samo na jednom radi proximity kako treba.
Poslan mail shopu jučer rano ujutro (7h po njihovom vremenu), nema odgovora. Biti će neki RMA izgleda.
Akcija na 1949deal Hogmi za 175 $
- koji je zadnji stabilan rom da a uacim da li Stable 13.0 Multilang
Da, mozes taj..
Nova multilanguage verzije ja vani, pa koga zanima ima OVDJE za skinuti, postupak flashanja i svega je isti..
Nema, pitanje hoce li i biti.. Osobno sam zrtvovao ta famozna 663 boda za sto manje kineskih znakova, a i to se u dnevnom koristenju apsoutno ne osjeti niti najmanje..
Znam da mi majdo neće zamjeriti, ali nadam se da vi nećete.
Evo, ako koga zanima, Xiaomi flagship, MI3 recenzija.
Sve je to napisano u prvom postu, da se nakon flashanja multija ne moze napraviti root kako se prvi puta radi, nego se mora odmah iz cwma flashati root file, koji sam također na prvoj stranici isto zaljepio link..
Mobitel je trenutno kod cure, i na multiju bez beda radi 4 dana normalnog koristenja, dva dana mogu se usuditi extremnog s obzirom koliko ga ona koristi jer je mobitel poslovno/privatni..
Znam da mi majdo neće zamjeriti, ali nadam se da vi nećete.
Evo, ako koga zanima, Xiaomi flagship, MI3 recenzija.
Kakvi ljutiti, sve znas.. :D
Unosi se posebno, bilo je vec price o tome, EVO link na taj post..
Ukoliko imas nekog drugog operatera, da to nije T-mobile, onda moras na njegovim stranicama naci postavke za rucno unošenje..
ne zna jel blo negdje, ali primamljiva ponuda!
Imam ja RR za 12 50
Za sve korisnike kojima engleski predstavlja jezicnu barijeru, zahvaljujuci nekolicini korisnika s en.MIUI foruma hrvatski je konacno dostupan za MIUI V5, i naravno ukljucen u zadnji stable ROM (JHBCNBA13.0)..
NAPOMINJEM!!! SVE JE PODEŠENO PREMA WCDMA VERZIJI MOBITELA ZA EUROPU. UKOLIKO NISTE SIGURNI KOJI MODEL IMATE NIKAKO NE PREPORUCAM NASTAVAK PROCESA. OVO BI TREBAO BITI JEDNOSTAVAN I SIGURAN PROCES ALI SVE RADITE NA VLASTITU ODGOVORNOST. NISAM ODGOVORAN ZA NIŠTA LOŠE AKO SE DOGODI VAŠEM MOBITELU!
Prvo skinite ova tri file-a i pohranite ih na svoju microSD karticu.
1. TWRP ( http://speedy.sh/NyBCr/HM1W-TWRP-2.5.0.0-stas2z.zip )
2. stable_root ( http://speedy.sh/fnNqk/root-stable.zip )
3. stable ROM JHBCNBA13.0 ( http://bigota.d.miui.com/JHBCNBA13.0/miui_HM2W_JHBCNBA13.0_5164d6099d_4.2.zip )
- nakon sta se kopirali ova tri zip filea , možete isključiti mob i potom uci u recovery tako da drzite zajedno power botun i Volume Down
- nakon nekoliko sekundi vidjet ćete mali izbornik gdje ćete moci birati između sljedećih načina: [Recovery}, [FastBoot] ili [Normal]. (slika 1)
- koristiti samo tipku volume down u izborniku za mjenjanje opcije, a sa korištenjem volumen up potvrdi odgovarajući izbor
- idite na recovery i potvrdite (volume up)
- zatim ćete vidjeti sljedecu sliku (slika 2), ako vam se odmah ne pojavi slika kao na fotografiji kratko stisnite power
- idite do opcije "apply update from sdcard2"
- na kartici pronadjite prethodno kopirani file TWRP (HM1W-TWRP-2.5.0.0-stas2z.zip) i flashajte
(nakon ovoga cete imati novi recovery TWRP kroz koji ce te lakse sve ostalo radit)
- iskljucite mob, kratko izvadite bateriju, vratite nazad i ponovno udjite u recovery (volume down + power)
- sada imate novi recovery kao na slici 3
- idite na opciju "install" i sad flashajte drugi file koji ste kopirali predhodno na memorijusku karticu (root-stable.zip)
- Kliknite na ne popraviti (do not fix), telefon ce se resetirat i ponovno podignit sustava i sada će te moći vidjeti novu ikonu koja se pojavila na ekranu, SUPERSU apk.
- sada se mozete ponovno vratiti u recovery (iskljucite mob i polume down + powe)
- predlazem da prvo napravite backup (slika 4) odaberite da vam se backup pohrani na sd karicu ( tap na storage i stavite sd)
- sata mozemo ubaciti novi ROM
- idite na opciju " wipe" i "Advanced Wipe"
- oznacite "Dalvik Cache, Cache, Data i System".... Swipe to Wipe
- vratite se nazad (mozemo jos jednom " Swipe to factory reset"), sad smo sve pobrisali i pripremili za novi ROM
- vratite se nazad, idite na opciju "Install" i pronadjite miui_HM2W_JHBCNBA13.0_5164d6099d_4.2.zip, potvrdite
- Cestitam sad ste flashali novi NORMALAN ROM
- jos jednom idite na opciju "Install" i sad ponovno flashajte root-stable.zip , da bi vratili nazad root koji se ponisti nakon novog ROM-a
sad mozete resetirat mob i vratit se u sistem...imate novi stabilni ROM... predlazem ako je sve proslo kako treba da pobrisete stari backup i napravite novi
Je li ovo original ili fake? Gdje ima za kupiti za sličnu cijenu, a da je provjereno?
Aliexpress je tržnica, i ne vjerujem im previše.. Više manje svugdje je slicna cijena.. Ima na www.xiaomishop.com, imaju EU skladiste, nema dodatnih troskova, citao sam na mob.hr forumu da je jedan od korisnika od tamo narucio MI3, dosao u roku tjedan dana, sve 5, kaze orginal je.. Sad vrijedi se malo jos raspitati.. to2c, minideal, prcfrog, sve je to provjereno, i ljudi su vec pisali svoje dojmove i recenzije za mobitele kupljene na tim stranicama.. ;)