Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

poruka: 1.242
|
čitano: 260.827
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

Ja sam ga dobio s firmwareom 1.0 kad sam ga nadogradio digao se odmah na verziju 5.0 cca oko 78 MB, i od tad više nisam imao update,cca 26 dana? Čitao sam na miui forumu da za Hongmi neće izlazit nadogradnje svaki petak,nego jednom mjesečno.Trebala bi izaći uskoro 6.0 nadogradnja. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 18:26 (boban357).
13 godina

@Raky

da s Androidfiguren.de nema više naručivanja bez VAT-a, međutim probaj pogledati na http://www.mobicity.co.uk tamo je bez poreza i ispada nakon registracije oko 155 funti (shiping je free - moguća nadoplata na Shipping Options - Courier - £5.83, ne znam koliko to pomaže u brzini dostave), međutim Out of Stock je trenutno.. Poslao sam upit kad će biti dostupan još mi nisu odgovorili..

edit:

Evo odgovora:

Hi,

We are really sorry to inform you that we do not have an ETA yet. Our website will be update once in stock. Thank you. Please feel free to contact us again if you need further assistance. Have a nice day!

Kind regards,
The MobiCity Helpdesk Team

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 20:48 (strong8472).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ja sam ga kupio od kineza,i koštao me je s carinom iliti pdv-om,1300 kn cca,i sve super original,nikakove zamijerke,ako radi radi nema tu šta,pa oni su ih i napravili!
13 godina

Također, naručen od kineza (hotmid), dobio telefon s izbrisanim IMEI-em. Bogme potrošio dosta vremena i živaca da vratim IMEI (na kraju je bilo dovoljno samo generirati file i zmaijeniti ga u rootu), sad je operativan i vrlo sam zadovoljan. 1200kn + carina.

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozdrav,

prijatelj mi je odlučio kupit ovaj mobitel u jednog preprodavača, a pošto smo vidjeli da ima i fake uređaja preporučio sam mu da provjeri uređaj antutuom.

on je rekao čovjeku da ga instalira, međutim instalirao je staru verziju 2,9(2012 godina :D) koja je izbacila ove rezultate na slikama nakon testa koji su skroz čudni.

kao šta možete vidjeti, ispada da mobitel ima duplo više RAM-a i interne memorije za aplikacije, za procesor uopće nepiše da je quad core iako se imenom poklapa, da postoji sd kartica a uopće nije bila u mobitelu što isto vidite na zadnjoj slici na koj se vide sve potrebne ove sličice i garancija da je original.

pa me zanima vaše mišljenje, ja predpostavljam da je do aplikacije, pa smo odlučili otići zajedno opet vidjeti mobitel i staviti zadnji antutu, nadam se da će biti uredu, ako u bude opet isto onda je predpostavljam nešto do mobitela..

Ako trebate poklon kupon za Ganggood od 10$: http://www.banggood.com/?zf=265258

0 0 hvala 0
13 godina

Instaliras Antutu Benchmark X, nakon testa rezultat ne bi smio biti ispod 15000, a evo tu je i SS od rezultata na curinom, pa nek ti to bude neka "vodilja", sto bi sve trebalo pisati, kernel se moze razlikovati jer kod nje je flashan multilanguage 5.0.

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
12 godina
neaktivan

koja je to "X" verzija, mislio sam skinuti zadnju verziju s googleplaya

edit: našao sam ovdje

nevidim neku bitnu razliku osim ovog editiranja nečega, te je naglašeno da je za uređaje tipa  Ainol i Ramos, neznam uopće koji su to tipovi..

i zadnja x verzija je iz 9. mjeseca 2013. a klasična verzija je updejtana u 1. mjesecu ove godine

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2014 14:35 (xDISORDERx).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pozdrav,kao što vidim ima 2GB RAM što je nemoguće za Hongmi original,Red rice ima samo 1GB Ram,pogledaj iza na kutiji jel imaš sivu traku koja se izgrebe, kao na onim srećkama u lutriji,ispod nje moraš imat jedan niz brojeva,ako to nemaš onda je Fake !
16 godina
boban357 kaže...
Pozdrav,kao što vidim ima 2GB RAM što je nemoguće za Hongmi original,Red rice ima samo 1GB Ram,pogledaj iza na kutiji jel imaš sivu traku koja se izgrebe, kao na onim srećkama u lutriji,ispod nje moraš imat jedan niz brojeva,ako to nemaš onda je Fake !

Ovaj telefon mora da je dobar kad ga i kinezi kopiraju {#}

[M|C] jokaCRO ingame
12 godina
neaktivan
boban357 kaže...

ma neznam da li uopće ima kutiju, pitat ću, al po zadnjoj slici što sam stavio se vide bitni detalji što se tiće garancije, tako da mislim da je bilo do aplikacije, uostalom aplikacija je pokazala memoriju sd kartice koja uopće ne postoji i još kapaciteta 1,5 GB što je smiješno..em za RAM piše da je od 2GB iskorišteno 1,5GB, a za toliku iskoristivost treba bit pokrenuto bezbroj aplikacija..

12 godina
neaktivan

Skini s marketa antutu benchmark,tu ti mora pokazati sve točno od hardwera šta imaš ili Z-device app, ona je isto jako dobra i točna,bar je na mom mobu. pokazala, jedna i druga točno sve,kako piše u spec.Po ovim zadnjim slikama vidim da je to sad ok,kod mene isto tako pokazuje slično,još samo ram provijeri .{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 17:22 (boban357).
16 godina

xDISORDERx

To ti je fake. Ima krivi GPU, umjesto MALI-400 mora biti PowerVR

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ima jedan naš web sa Xiaomi Hongmi 1699 kn, naručio mi je prijatelj i dobio drugi dan, račun i garancija 12 mj. http://www.wowshop.hr/xiaiomi-hongmi-black.html

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo ti od mog benchmark screenshout i od gps signal, tu je stvarno savšen,lock signala na hladno je oko 20-30 sek. i signal nigdje nepuca, isprobao ga s igo navigacijom i radi savšeno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.2.2014 13:00 (boban357).

2 0 hvala 0
13 godina

jel imao netko OTA update ovih dana (zadnja moja ver. 4.2.2 HM2013023)?

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nije bilo OTA update već duže vrijeme cca 2mj.,moj je na zadnjoj stao V5.0 MIUI Verzion.Neznam šta se događa,zašto nepuštaju nadogradnju?
13 godina

Vidim da ima za download novija ver ali nije multilang i nema instal gapps nego MIUI market i slicno. Steta sto dev support nije kao na ostalim xiaomi uredjajima. Inace nemam nikakve crashove ili not responding problema s app i sustavom... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 19:15 (brka911).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Moj je došao s jezikom kineski engleski,kažu da jedino taj ima ota nadogradnju preko neta,ovo koji su multi da nemaju,a uvjerio sam se da ovaj s mojim miui os,ima veću ocijenu na antutu nego ovi s multi lang.Nije imao ništa od googla app,ja sam ga nadogradio ota s 1.0 verz. na 5.0 V cca 80 MB,onda sam napravio root s Vroot tools,deinstalirao sam mu sve kineske app, instalirao mu sve google service, play ,calendar framawork itd... i sve radi kao urica ništa se neruši. SD sam mu proširio kao internu memoriju telefona,znači ako mu staviš karticu od 32 GB tolika mu je i mem.za install app. samo se zamijeni jedan mali file,ali moraš napravit root inaće nemožeš to odradit.  Čitao sam na miui forumu da za Hongmi nema svaki tjedan nadogradnja, kao za ostale skuplje modele,nego će bit mjesečno jednom,ali samo stabilne nadogradnje,jel za ove druge bude svakako,jedna je dobra, a drugom nadogradnjom pokvare stabilnost.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 8:10 (boban357).
13 godina

jel netko probao install novi rom za hongmi http://en.miui.com/download-82.html ...jer meni nece ni OTA ni manual...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Evo ja sam par dana na MIUI v5, od veceras 4.2.28 i mogu rec da mi se svidja rom iako dolazim sa Kitkata. Nadam se da ce odrzat sluzbenu podrsku i dalje za Oppo find 5 i na V6.

Jedino sto mi jako fali je double tap za budjenje ekrana. Vi koji vise pratite MIUI, znate li kad ce i hoce li to bit moguce na njemu?

0 0 hvala 0
13 godina
viki2013 kaže...

Evo ja sam par dana na MIUI v5, od veceras 4.2.28 i mogu rec da mi se svidja rom iako dolazim sa Kitkata. Nadam se da ce odrzat sluzbenu podrsku i dalje za Oppo find 5 i na V6.

Jedino sto mi jako fali je double tap za budjenje ekrana. Vi koji vise pratite MIUI, znate li kad ce i hoce li to bit moguce na njemu?

Vjerovatno sa MIUI v6 koji će biit baziran na Android 4.4

Majke mi
15 godina
majdo kaže...

Misljenje je subjektivno, i stvar je svakoga ponaosob, tema je napravljena da netko koga zanima doticni mob ima priliku procitati sve o njemu i vidjeti iz prve ruke dojmove, i koristenje i trajanje baterije istoga.

Koje je fora kupiti na mindeal-u mob bez garancije, koji kosta 1120 kn, i velika vjerovatnost da ce ti naplatiti PDV jer stize iz Kine.

Ovako mob platis 1350 kn, stigne ti direktno iz Njemacke, i nema dodatne naplate PDV-a niti ostalih dodatnih troskova, i imas garanciju 24 mjeseca, te je kod tebe unutar tjedan dana od naruđbe ako imaju na stanju. Upravo je i to jedan od razloga zasto je tema napravljena, jer mobiteli stizu direktno iz Njemacke, s provjerenog webshopa i nemas nikakve bojazni da ces dobiti neku kopiju ili nesto podvaljeno.

Nema gorilla ekran, stavis foliju i miran si. I ima LED notifikacije, da si procitao sve vidio bih da je i to spomenuto da ima.. 

ja sam se rego i sve na tu stranicu i izbaci mi da je mob 215€ sa shipingom...

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 16:54 (R3nchi).
13 godina

Evo i "sluzbeni" review na telekinezi.. {#}

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

korisnik sam hongmi-a već 2 dana i stvarno sam zadovoljan sa mobom, ali imam jedan problem. Ne mogu nikako instalirati novu stabilnu verziju V5. Koliko vidim moj mob je rootan i ima neki stariji romom JHBCNAL 25.0. Pratio sam upute sa http://xiaomi.eu/community/threads/xiaomi-hongmi-td-wcdma-cwm-root-guide.22095/ ali kada pokrenem recovery preko mobileuncle svaki puta kada uđem u recovery i odaberem recovery mode on me prebaci (nakon što prikaze neke sitne bojane znakove) reboota u normal mode. Inace radi se o original hongmi (provjeren sa antutu i cpu-z). Ako netko zna postupak kako nadograditi vec root-an mob molim da objasni postupak, jer nisam baš na ti sa rootanjima i ostalim stvarima. Puno hvala.

0 0 hvala 0
13 godina

Napisao sam tamo u prvom postu da ukoliko ima nekih problema, najbolje ga je vratiti na tvornicke postavke, i ima link i sve o tome kako to odraditi, i onda iznova ponoviti rotanje, i stavljanje v5.0, ako nesto ti je nejasno ili ne razumjes samo pitaj.. :)

11 godina
neaktivan

Uspio sam ga staviti na v5.0, ali nekim zaobiaznim putem. U glavnom koristio sam twrm recovery i zadnju stabilnu veziju. S obzirom da mi se sa novom verzijom hongmi opet unroot-ao, napravio sam root sa famaroot. I to je to, sve radi savrseno. Da jos jednom ponovim da me je hongmi mi ugodno iznenadio sa kvalitetom izrade i performansama. Za lovu od 185$ preko aliexpressa i bez slinicevih nameta nema boljeg. poz.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 7:30 (maki001).
12 godina
neaktivan

jel ko zna kako namjestiti postavke za tele2 mobilnu mrežu, ne radi mi.

edit:našao

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 11:01 (xDISORDERx).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
maki001 kaže...

Uspio sam ga staviti na v5.0, ali nekim zaobiaznim putem. U glavnom koristio sam twrm recovery i zadnju stabilnu veziju. S obzirom da mi se sa novom verzijom hongmi opet unroot-ao, napravio sam root sa famaroot. I to je to, sve radi savrseno. Da jos jednom ponovim da me je hongmi mi ugodno iznenadio sa kvalitetom izrade i performansama. Za lovu od 185$ preko aliexpressa i bez slinicevih nameta nema boljeg. poz.

maki001, aj ako moze pisi link sa koj prodavac si kupio Xiaomi-a i dali je original?

11 godina
neaktivan

http://www.aliexpress.com/store/product/2013-Newest-XIAOMI-Red-Rice-Hongmi-MTK6589T-Quad-Core-Mobile-Phone-4-7-IPS-HD-1GB/106327_1537636593.html

Dogovaras kupnju sa Kate. Sve je kod nje stvar dogovora (pokloni itd). Poslali su mi nakon 2 dana i došlo do mene za nekih 10-ak dana singapurskom poštom. Original provjeren na antutu i cpu-z. 

13 godina
neaktivan

gdje kupiti red rice minideal ili to2c tko je pouzdaniji

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice