Mi Hrvatska/Mi Croatia

poruka: 3.800
|
čitano: 1.280.731
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Mi Hrvatska/Mi Croatia
dtdtdt kaže...

@floki26 ako slobodno pitam gdje si kupio xiaomi tv? ja sam u potrazi za novim tv-om a neki xiaomijevi modeli su mi zapeli za oko

Uzeo sam preko nekog webshopa iz Italije prije 2 i pol godine,mislim da vise ne postoje.1050 eura je bila tv sa soundbarom i subom i 100 eura shipping te je za 7 dana bio kod mene.

Izasao me cca 100-150 eura vise nego sto bi me kostao da sam tada uzimao iz Kine.Pokusao sam i to organizirati ali je zapelo na gluposti.

Trenutno je nemoguce negdje u EU naci njihovu tv ali moze se iz Kine,za sve postoje nacini

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
10 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Deutsch kaže...

zanimljiva je cinjenica da je mi3 dobio oreo, stvarno za toliko star uređaj..

Kako, gdje, link?? 

Kolko sam ja vidio, još nitko nema Oreo, samo beta verzije za Googleove mobitele.

Cromaki kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Kako, gdje, link?? 

Kolko sam ja vidio, još nitko nema Oreo, samo beta verzije za Googleove mobitele.

To je samo ported ROM, dostupan je i za mnoge ostale na XDA.

mislim da je ovo prvi uređaj osim googleovih sa oreom ako se ne varam..

https://www.xda-developers.com/android-oreo-xiaomi-mi-3-mi-4/

https://forum.xda-developers.com/xiaomi-mi-3/development/8-0-aosp-t3662028

14 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Novi mobitel, kamere, nadzorne kamere, bicikl, slušalice, zvučnik, frižider, klima... 

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Gdje iz EU najpovoljnije nabavit redmi 4x?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

stigao mi i remen za amazfit 😊

PSN:Tomislav025

3 0 hvala 0
16 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Pozdrav svima,

planiram uskoro uzeti prvi Xiaomi uređaj.

Najvjerojatnije RedMi Note 4. 

Pošto ste vi ovdje u temi stručnjaci možete li mi točno objasniti razliku između Note 4, Note 4 X, Note 4 Pro?

Planirao sam uzeti u Neutrinomobile, čekati da dođe s aliexpressa i sličnih stranica mi se ne da, jer trenutno koristim stari Samsung Galaxy Ace i stvarno mi je potrebno nešto bolje, pa sam mislio kupiti Xiaomi čim dođe plaća.

Kako stvari stoje s garancijama i popravcima? Vidim da Neutrino nudi svoje neko jamstvo od 24 mjeseca.

Ne mora nužno biti Neutrino, ako znate neki domaći shop koji će mi ga dostaviti u nekolio dana, može preporuka.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.8.2017 16:23 (mind_challenge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
omomomomoomm kaže...

stigao mi i remen za amazfit 😊

Cool :)

Mene interesira kak bi izgledao klasični metalni crni remen na njemu.

Na slikama izgleda odlično, ali svi smo čuli za Photoshop :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.8.2017 16:35 (CyberDemonVZ).
13 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
12 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Kako vam traje baterija na amazfitu? I da li se mogu poruke npr s whatsappa listati ili pokazuje samo zadnju poruku?

I da li ste zadovoljni sada kad ste ga uspjeli koristiti malo vise? planiram ga sad uzeti vidio sam ga za 97$

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mind_challenge kaže...

Pozdrav svima,

planiram uskoro uzeti prvi Xiaomi uređaj.

Najvjerojatnije RedMi Note 4. 

Pošto ste vi ovdje u temi stručnjaci možete li mi točno objasniti razliku između Note 4, Note 4 X, Note 4 Pro?

Planirao sam uzeti u Neutrinomobile, čekati da dođe s aliexpressa i sličnih stranica mi se ne da, jer trenutno koristim stari Samsung Galaxy Ace i stvarno mi je potrebno nešto bolje, pa sam mislio kupiti Xiaomi čim dođe plaća.

Kako stvari stoje s garancijama i popravcima? Vidim da Neutrino nudi svoje neko jamstvo od 24 mjeseca.

Ne mora nužno biti Neutrino, ako znate neki domaći shop koji će mi ga dostaviti u nekolio dana, može preporuka.

Uzeo RN4X na Neutrinu u Srijedu navečer i došao u Petak.  Sve 5!

14 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Još 24 sata do popusta u nekim dućanima na AliExpressu. Počinje u ponedjeljak u 9:00

Popusti su na poznate brendove, među kojima je i Xiaomi.

Na dosta dućana piše da će i kod njih biti. 

Pokupite i kupone za dodatna 2 USD. Ne znam koji dućani ih prihvaćaju, ali nije na odmet ih imati :)

https://sale.aliexpress.com/__pc/brand_shopping_week.htm

I, prema iskustvu, najbolje je kupovati preko mobilne aplikacije, ponekad su tamo niže cijene za koji dolar.

Kad netko naleti na neku dobru ponudu, slobodno stavi ovdje. Pogotovo ako dućan šalje u EU bez carine.

Pozdrav!

Moj PC  
6 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Još 24 sata do popusta u nekim dućanima na AliExpressu. Počinje u ponedjeljak u 9:00

Pokupite i kupone za dodatna 2 USD. Ne znam koji dućani ih prihvaćaju, ali nije na odmet ih imati :)

I, prema iskustvu, najbolje je kupovati preko mobilne aplikacije, ponekad su tamo niže cijene za koji dolar.

Kad netko naleti na neku dobru ponudu, slobodno stavi ovdje. Pogotovo ako dućan šalje u EU bez carine.

Pozdrav!

Slažem se, bilo bi dobro da se javi ako ima nešto zanimljivo :)

15 godina
CyberDemonVZ kaže...

Pozdrav!

Da li su vise manje sve trgovine na ali-u legit. To jest jesu kopije xiaomi-a i ostalih pravilo ili iznimka. Davno sam zadnji puta kupovao kod njih i mislim da tada nisu imali ovakve sellere. 

MadeInCroatia
14 godina

Ja sam uzimao samo od većih sellera, onih s desecima tisuća prodanih stvari, pogotovo ako izabereš neke koji se ovdje spominju.

Istina, uzeo sam 3-4 stvari, ali sve savršeno, od pakiranja, do Xiaomi certifikata i podrške, tj. odgovaranja na poruke.

Ali express ti također ima povrat love ko e-bay, Tao da ne vjerujem da ima fejkova, jer bi bili na gubicima.

13 godina
neaktivan
Ghost777 kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Pozdrav!

Da li su vise manje sve trgovine na ali-u legit. To jest jesu kopije xiaomi-a i ostalih pravilo ili iznimka. Davno sam zadnji puta kupovao kod njih i mislim da tada nisu imali ovakve sellere. 

Vise manje su sve orginali jer je aliexpress u zadnje vrijeme postrozio kontole prodaje kopija.A i pod item description ti sve pise,kao sto sam rekao 99% su orginali ali nade se tu i tamo OEM proizvod.To su "kopije"

Sto se same 7 godisnjice tice,popusti djeluju kao vrlo veliki,ali zapravo to i nisu.Kao i obicno,par dana prije dignu cijene i onda "lupe" popuste.Ali moze se svakako ustediti poneki dolar

14 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Nego, skužio sam da i Gearbest ima akcije na dosta proizvoda. Valjda vide da bi im AliExpress ovaj tjedan mogao uzeti veliki dio kolača :)

Kao što kaže kolega, nemojte se zaletjeti i kupiti ako vidite "popust 50%" :)

Prvo usporedbe s ostalim velikim kineskim dućanima, i ako su i onda najjeftiniji, onda uzmite. Slobodno pogledate i Njuškalo, ponekad iznenadi :)

Napomena za ljude koji prvi puta misle uzeti iz dućana vam HR: ako imaju slanje iz EU, onda nema PDVa, jer se ne radi carinski postupak, ali morate plaćati skuplje slanje. Sve je opisano na stranicama prodavača, dajte si malo vremena i pročitajte.

Ako je slanje izvan EU, nema PDV-a ispod 23USD

I ako je paket manji i laganiji, često ne otvaraju, pa vam može proći i iznad 23USD, ali ako ja otvore, ne gine vam plaćanje.

Ako vam zapne na carini, morate platiti PDV (cijena proizvoda+cijena slanja ako nije free * 25%) + troškovi carinjenja nekoliko desetaka kuna + poštar još koju kunu

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.8.2017 12:25 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Molim obrisati ..krivo shvaćen post iznad ..

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.8.2017 12:22 (razjaren).
14 godina
razjaren kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Ako je slanje izvan EU, nema carine ispod 23USD

I ako je paket manji i laganiji, često ne otvaraju, pa vam može proći i iznad 23USD, ali ako ja otvore, ne gine vam plaćanje.

Ako vam zapne na carini, morate platiti PDV (cijena proizvoda+cijena slanja ako nije free * 25%) + troškovi carinjenja nekoliko desetaka kuna + poštar još koju kunu

Mislim da se radi o PDV-u a ne o carini , koliko su mene upoznali u carinskom odjelu pošte  (loše iskustvo zbog mog  „pametovanja“) nema carine samo PDV … možda sam pogrešno informiran.

No u svakom slučaju kako god da se davanja zovu ..nebitno je … treba platiti :)

Carina naplaćuje PDV, pa si ti protumači kako hoćeš 

Idem malo jasnije napisati

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.8.2017 12:24 (CyberDemonVZ).
15 godina
CyberDemonVZ kaže...

Nego, skužio sam da i Gearbest ima akcije na dosta proizvoda. Valjda vide da bi im AliExpress ovaj tjedan mogao uzeti veliki dio kolača :)

Kao što kaže kolega, nemojte se zaletjeti i kupiti ako vidite "popust 50%" :)

Prvo usporedbe s ostalim velikim kineskim dućanima, i ako su i onda najjeftiniji, onda uzmite. Slobodno pogledate i Njuškalo, ponekad iznenadi :)

Navikao sam na te fore, najvise sa starnica kao G2A, a ima i kod nas takvih. Cijena ista samo veliko crveno , zuto, ogroman "%" uz cijenu . Za stvari koje me interesiraju uvijek znam kolika je cijena otprilike a ovi kuponcici bi mi sluzili smao da spuste tih par dolara ispod razine carinjenja npr Mi band 2.  

MadeInCroatia
14 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Dečki, netko surađuje s kinezima na razvoju MIUI-a?

Ovo sam danas dobio na kalkulatoru:

Kad potenciraš s parnim brojem, rezultat je obavezno pozitivan!

Ovo je ogromna greška, to bi se moralo ispraviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CyberDemonVZ kaže...

Nije istina. To bi vrijedilo da si stavio (-2)^10, a ne -2^10.

14 godina
SHELBY_09 kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Nije istina. To bi vrijedilo da si stavio (-2)^10, a ne -2^10.

Nisam stavio -2.

Stavio sam da rješenje potencira s 10.

U tome je baš i problem. Njemu rješenje nije: minus dva, nego: minus, dva.

Na googlu upišem 0-2 "="

^10

dobijem 1024

Na kalkulatoru upišem 0-2 = 

xⁿ 10

dobijem 1024

EDIT: isprike, Google ipak isto tako računa:

Sve OK, trebam biti samo pažljiviji. Kalkulator ispravno računa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.8.2017 22:14 (CyberDemonVZ).
16 godina
CyberDemonVZ kaže...
 Nisam stavio -2.

Stavio sam da rješenje potencira s 10.

U tome je baš i problem. Njemu rješenje nije: minus dva, nego: minus, dva.

Na googlu upišem 0-2 "="

^10

dobijem 1024

Na kalkulatoru upišem 0-2 = 

xⁿ 10

dobijem 1024

EDIT: isprike, Google ipak isto tako računa:

Sve OK, trebam biti samo pažljiviji. Kalkulator ispravno računa.

Nisam išao za tim da si rješenje stavljao na potenciju. 
Microsoftov kalkulator to bolje odrađuje, tj. gleda predznak i broj kao jednu cijelinu, tako da je rjesenje pozitivno.

13 godina
odjavljen
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Evo da se nadovežem vezano za aliexpress.. Na aliju sam A3 level, dugogodišnji korisnik, imam brdo naruđbi.. u globalu sam jako zadovoljan, bilo je slučajeva kada nisam bio zadovoljan sa kupljenim ( ili nije bilo kao u opsiu, ili je bilo nešto zdrmano) ali svaki put je tu uskočio alipay i rješio stvar u moju korist. Tako da mislim da nema potrebe u neku sumnju, naravno da ima svakakvih sellera,ali uvijek treba čitati komentare ljudi koji su več kupili ono što vi mislite uzet.

5 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Planiram danas naručiti:

1. Xiaomi Mi Smart Home Gateway 2
2. Xiaomi All-In-One Media Control Center

3. Xiaomi Yeelight Smart LED Bulb IPL E27

4. Xiaomi Yeelight Smart LED Lightstrip IPL

5. Xiaomi Mi Smart Home Occupancy Sensor

6. Xiaomi Mi Smart Home Door / Window Sensors

7. Xiaomi Aqara Smart Light Control Set

8. Xiaomi Mi Smart Home Temperature / Humidity Sensor

9. Xiaomi Mi Smart Socket Plug 2

Sve po jedan primjerak da isprobam i da ugradim u planove adaptacije kuće. 

Ima tko kakvu preporuku, iskustvo, upozorenje? 

2 0 hvala 0
14 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Danas stigao Mi Wifi Router 3. Testiram...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

googlem ali ne mogu nac, ima li Xiaomi ovakan nekakav gadget http://gadgets.ndtv.com/tv/reviews/logitech-bluetooth-adapter-review-simple-and-effective-677384

htio bih stremat mjuzu sa mobitela na stari AV recever koji nema bluetooth

13 godina
neaktivan
Original Xiaomi Wireless Bluetooth Audio Receiver Bulit-in Battery Bluetooth 4.2 3.5mm Jack Mini Music Receiver Adapter Car Aux
http://s.aliexpress.com/jeIJJzMn
(from AliExpress Android)

Pozuri dok je "akcija" 😁
11 godina
neaktivan
papinijanus kaže...

Planiram danas naručiti:

1. Xiaomi Mi Smart Home Gateway 2
2. Xiaomi All-In-One Media Control Center

3. Xiaomi Yeelight Smart LED Bulb IPL E27

4. Xiaomi Yeelight Smart LED Lightstrip IPL

5. Xiaomi Mi Smart Home Occupancy Sensor

6. Xiaomi Mi Smart Home Door / Window Sensors

7. Xiaomi Aqara Smart Light Control Set

8. Xiaomi Mi Smart Home Temperature / Humidity Sensor

9. Xiaomi Mi Smart Socket Plug 2

Sve po jedan primjerak da isprobam i da ugradim u planove adaptacije kuće. 

Ima tko kakvu preporuku, iskustvo, upozorenje? 

Ako se smije znat koliko ce te ispast to sve? Ja vec dugo narucujem sa Aliexpress-a i nikad problema nisam imao, ako slucajno ne dodje vratit ce ti novce, a ako imas srece doci ce i paket kasnije.Samo procitaj recenzije kupaca da vidis da je sve u redu. 

16 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Dali netko koristi bezicni mis, koji su dojmovi (ovaj sta ima bluetooth i wireless opciju)? Koristio bi ga za laksi rad i surfanje, nista posebno. Predlozite neku trgovinu sa dobrom ponudom.
Hvala

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice