Zaštita My documents u Visti

poruka: 18
|
čitano: 3.470
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

kako mogu nekom user accountu koji je zaštićen lozinkom nekako zaštititi onu mapu my documents, odnosno <naziv accounta> da njen sadržaj nebude dostupan drugim korisnicima, a da nemoram zaključavat šifrom nego da jednostavno bude dostupno samo korisniku u kojem se ta mapa nalazi(kao što je bio slučaj kod XP-a, kad postaviš lozinku na acc, on te pita želiš li "make my documents private" i onda drugi useri nemogu pristupit tvojim dokumentima, a user čiji su to dokumenti normalno tome pristupa

ponavljam, ne zanima me zaključavanje foldera nego ima li ta mogućnost ugrađena u vistu(kao što je bila u xp-u) i kako se aktivira

imam WinVista Ultimate x64 SP2

a onda sam se probudio...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zaštita My documents u Visti

Koliko ja znam to je na Visti automatizirano,mislim da ako se ulogiraš kao drugi korisnik ne možeš pregledavati dokumente drugog korisnika,ja imam dual boot,Vistu i Xp,i kad u Xp-u pokušam otvoriti my documents na particiji gdje je Vista ne dopušta mi nikako,čak i ako se ulogiram kao administrator,a najbolje ti je da probaš napraviti još jedan account pa vidi,lako ga pobrišeš.

16 godina
neaktivan

ma neee...ti pričaš iz xp-a u vistu u dual bootu; vidio sam,

iz druggog acc-a u Visti sam otišao u C>users>username> i tamo sam mogao vidit dokumente drugog usera čak i ako je taj drugi user zaštićen šifrom... to tako nije bilo u XP-u, tamo nisi mogao uć u tuđe dokumente osim ako je taj user čiji su to dokumenti maknuo "kvačicu" sa make my documents private

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja imam Vistu, ali ne mogu vidjeti dokumente od drugod usera, ali kao admin mogu nakon što potvrdim na UAC. Kao obični user ne mogu nego tek kad na upit od UAC-a upišem administratorski password.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...

iz druggog acc-a u Visti sam otišao u C>users>username> i tamo sam mogao vidit dokumente drugog usera čak i ako je taj drugi user zaštićen šifrom... to tako nije bilo u XP-u, tamo nisi mogao uć u tuđe dokumente osim ako je taj user čiji su to dokumenti maknuo "kvačicu" sa make my documents private

A jesi ih probao otvoriti?Mislim da nije moguće,ali ti zapravo tražiš način da se dokumenti uopće ne vide?

16 godina
neaktivan
AjgorR kaže...
crazy_luđak kaže...

A jesi ih probao otvoriti?Mislim da nije moguće,ali ti zapravo tražiš način da se dokumenti uopće ne vide?

tražim način da nemožeš uć u mapu tog usera, u XP-u se to zvalo My documents, u Visti se zove po imenu korisnika

16 godina
neaktivan
Perica kaže...

Ja imam Vistu, ali ne mogu vidjeti dokumente od drugod usera, ali kao admin mogu nakon što potvrdim na UAC. Kao obični user ne mogu nego tek kad na upit od UAC-a upišem administratorski password.

a jel postoji način da admin ne vidi dokumente drugog admina ili običnog usera?

17 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...
Perica kaže...

a jel postoji način da admin ne vidi dokumente drugog admina ili običnog usera?

Koliko sam ja upoznat admin je taj koji uvijek može vidjeti dokumente drugih usera, mjenjati passworde i sl.

U slučaju da neko zaboravi pass admin ga može promijeniti, ako je neki user otišao admin može doći do njegovih dokumenata.

Jedino u slučaju da se kriptiraju dokumenti to ni admin nemože vidjeti, jedino onaj koji ih je kriptirao može do njih.

16 godina
neaktivan

za to je potreban third party softver ili...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da, program poput ovog.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Fowix kaže...

Da, program poput ovog.

lijepo...besplatan je za osobnu upotrebuOsmijeh

jel to pouzdan program? mislim jel mu mogu povjerit važne podatke bez straha da će mi se recimo sj**at nešto?

probat ću ga...Cool

16 godina
neaktivan

program je dobar i radi svoj zadatak dobro ali mene zanima mogu li kako zaključati folder da se bez šifre nemože uć u njega?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...

program je dobar i radi svoj zadatak dobro ali mene zanima mogu li kako zaključati folder da se bez šifre nemože uć u njega?

to sam i ja želio. htio sam nešto što će neku mapu ''zaključati'', a da kad ju želim otvoriti da izbaci prozorčić u koji moram upisat šifru i onda se otvori. ali izgleda ništa od toga

Bubamara s minigunom. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...
crazy_luđak kaže...

to sam i ja želio. htio sam nešto što će neku mapu ''zaključati'', a da kad ju želim otvoriti da izbaci prozorčić u koji moram upisat šifru i onda se otvori. ali izgleda ništa od toga

e a kakav je ovaj? reko si da ćeš probat...

tnx inače vidim da imamo identičan "problem"

17 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...
jurluk kaže...
crazy_luđak kaže...

odlican :D

stavis sta oces u jedan folder i njega Zakljucas

kad oces nesto iz tog foldera odes na program i upises pass, nakon cega ti on automatski otvori zakljucani folder (moze bit samo jedan zakljucan)...

Da ga ponovno zakljucas moras u sys trayu otic na ikonu i opet upisat password i naredit LOCK, to je najgluplja stvar, sta on ne zakljuca cim izadjes iz foldera, vec moras opet zakljucat

ja ga koristim i meni je super, sakrije ti file sve dok ga ne otkljucas, a nemozes uninstal bez tog passworda

potpis :D
16 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
crazy_luđak kaže...
jurluk kaže...
crazy_luđak kaže...

odlican :D

stavis sta oces u jedan folder i njega Zakljucas

kad oces nesto iz tog foldera odes na program i upises pass, nakon cega ti on automatski otvori zakljucani folder (moze bit samo jedan zakljucan)...

Da ga ponovno zakljucas moras u sys trayu otic na ikonu i opet upisat password i naredit LOCK, to je najgluplja stvar, sta on ne zakljuca cim izadjes iz foldera, vec moras opet zakljucat

ja ga koristim i meni je super, sakrije ti file sve dok ga ne otkljucas, a nemozes uninstal bez tog passworda

hmm zasad mi se jako sviđa...dobro je šta sakrije folder, a ne prmješta ga u neki "sef", nego jednostavno prikaže sadržaj ako upišeš šifru

jel možda znaš šta se desi ako ga deinstaliraš a nisi otključao zaključanu mapu? ili ako reinstaliraš windoze, hoće li sadržaj zaštićenog foldera bit dostupan? ili se (eventualnim)rušenjem windoza gube svi podaci?

17 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...

jel možda znaš šta se desi ako ga deinstaliraš a nisi otključao zaključanu mapu?

Možeš za probu to napraviti s nekom mapom koja ti netreba(ili napraviš jednu). Napravi mapu,zaklučaj tim programom,deinstaliraj program ,instaliraj ga ponovno i probaj otklučati mapu.Namigiva

17 godina
neaktivan
Bugy kaže...
crazy_luđak kaže...

jel možda znaš šta se desi ako ga deinstaliraš a nisi otključao zaključanu mapu?

Možeš za probu to napraviti s nekom mapom koja ti netreba(ili napraviš jednu). Napravi mapu,zaklučaj tim programom,deinstaliraj program ,instaliraj ga ponovno i probaj otklučati mapu.Namigiva

nisam probao, ali inace takvi programi zatraze password da bi ga morao uninstalirat...

Ako ga se samo izbrise, mislim da se folder sam pojavi, iako isto tako mislim da ga nemozes izbrisat bez passworda

potpis :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice