Imam win XP i komp mi se dugo pali i gasi, na slabijoj konfi od moje(konfa je imala vistu) u jednoj trgovini sam slučajno ugasio komp(pobjego miš) i bio je u trenu ugašen, stavio sam ga paliti i samo sam se dva koraka stigao udaljiti a on je već bio u windowsima. Da li se vista brže pali i gasi od XP-a?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja mislim da nije zbog viste, cini mi se da cak u bugovim novinama pise u onim usporednim testovima, da se vista malo sporije dize od xp-a, a po mojem misljenju to sto si vidio tu u trgovini je zbog toga sto taj komp nije toliko "zacepljen" razlicitim aplikacijama koje mora dic prilikom paljenja, kao sto je to kod nekog msn-a ili antivirus i sl.
Moje iskustvo je da se Vista definitivno boota brze od XP-a i to je itekako vidljivo na "nakracanom" os-u raznim servisima i stratup programcicima. Vrijeme dok XP prodise i moze se "kliketati" po programu nakon boota je neusporedivo na strani Viste gdje se gotovo istoga trena moze pokrenuti program, kliketati po njemu bez obzira sto OS nije clean.
Istina.