XP nadogradradnja na Windows 7

poruka: 20
|
čitano: 6.005
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

Uglavnom nemogu naći nikakve službene informacije o ovoj temi. Naime, zanima me hoće li i kako biti moguće izvesti nadogradnju (upgrade) s postojećih Windowsa XP na Windows 7 kada sedmica izađe na tržište?

Pa ako netko ima link, a ista stvar me zanima za Vistu samo za nju znam da će biti moguće (no koji će postupak biti potrebno izvesti?).

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: XP nadogradradnja na Windows 7

Upgrade sa Xp na Win7 će biti nemoguć - to su potpuno različiti kerneli, driver model... Razlika je kao sa Win98 na XP - ne ide. Upgrade sa Viste je moguć (koliko se sjećam) ali količina zavrzlama je... Prevelika. Puno je jednostavnije (i brže!) napraviti clean install... I neće ostat svakakvog smeća...

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
17 godina
neaktivan

E sad, ima li nešto službeno o tome a da nije staro godinu dana?

16 godina
odjavljen

Evo, ja sam sad na Win XP SP3, uzeo sam DVD od Win7 RTM i pokrenuo instalalaciju iz Windowsa. Par klikova dalje kaže ovo...

Should I upgrade or choose a custom installation?
Choose Upgrade if your current version of Windows can be upgraded and you want to keep your current files, settings, and programs. (If your version of Windows can’t be upgraded, you’ll need to choose Custom.) You can’t undo an upgrade or revert to a previously-installed version of Windows.
Note:
You can’t directly upgrade from Windows XP to Windows 7, but you can use Windows Easy Transfer to keep your files and settings. Then, you can use the Custom option to install Windows 7, and transfer your files and settings back to your computer. For more information, go online to http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=142337.

zaključak - upgrade sa Win XP sa Win7 nemoguć, upgrade sa Viste na Win7, moguć al uz komplikacije

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
16 godina
neaktivan

Sa Viste nadogradnja ima ,ali sa XP-a ne!!

Evo ti ovdje link na Windows 7 home site ,pa pogledaj sam!!

I sa Viste ako imaš je komplicirano ,jel svaki put kod reinstalacije moraš prvo instalirati Vistu ,aktivirati ju telefonski i onda radit upgrade na Sedmicu!!

Jednostavno ,bolesno komplicirano!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2009 0:51 (kizo2703).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

imam jedno pitanje dali je moguče s Windows 7 RC b7100 na Hrvatski preveden nadogradit da bude Windows 7 RTM b7600 kasnije bih našao prijevod za Hrvatski i to ti to al da nemoram rušit sistem...

Mato_Lukic
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nekoliko puta prožvakano i odgovoreno pitanje - te nadogradnje su izvedive (imaš upute na M$ovim stranicama), prvo ćeš uninstalirati LIP pa onda krenut po uputama.... ali opet, to je bolesno komplicirano i brže je i jednostavnije napravit clean install....

16 godina
protjeran

heh al neželim rušit jel več zbog rušenja su mi 2 hdd-a riknila a sve su sata znači hdd-ovi sata imaju jedan čip u sebi koji crkne nakon par desetaka ili stotinjaka puta rušenog sistema i kad crkne onda kad se ubaci win on ga izbriše nakon što bude ugašen par minuta u tom je problem...dosta mi je toga a i neam rtm i niti jedan veči b od b7100 et...

Mato_Lukic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Odakle ti te gluposti LOL?

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
16 godina
odjavljen
Mato_Lukic kaže...

heh al neželim rušit jel več zbog rušenja su mi 2 hdd-a riknila a sve su sata znači hdd-ovi sata imaju jedan čip u sebi koji crkne nakon par desetaka ili stotinjaka puta rušenog sistema i kad crkne onda kad se ubaci win on ga izbriše nakon što bude ugašen par minuta u tom je problem...dosta mi je toga a i neam rtm i niti jedan veči b od b7100 et...

ovo boldano je glupost godine. Rušenje ne može pokvarit disk nikako i nema tog čipa Smijeh Smijeh

ugl, upgrade je izvediv ali uz velike komplikacije i veliku mogućnost greške.... clean install je najbolja opcija

16 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
Mato_Lukic kaže...

ovo boldano je glupost godine. Rušenje ne može pokvarit disk nikako i nema tog čipa Smijeh Smijeh

ugl, upgrade je izvediv ali uz velike komplikacije i veliku mogućnost greške.... clean install je najbolja opcija

čuj da te pitam jesi li ti serviser?? ja sam razgovarao nakon drugog puta odnošenja hdd-a na servis s profesionalnim serviserom koji mi je rekao u čemu je problem pa prema tome nemoj pametovat...

Mato_Lukic
17 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima! :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Mato_Lukic kaže...

čuj da te pitam jesi li ti serviser?? ja sam razgovarao nakon drugog puta odnošenja hdd-a na servis s profesionalnim serviserom koji mi je rekao u čemu je problem pa prema tome nemoj pametovat...

Da, ja sam serviser, popravljam veš mašine. Nema veze što sam ja. Reci ti tom serviseru da je idiot, opali mu šamar i reci mu da je to od mene jer nema pojma (naxeem, legendo, posudio sam ovo od tebe Smijeh). RUŠENJE WINDOWSA NE UNIŠTAVA DISK. da je tako, moj maxtor i obadvije barracude bi trebale bit mrtve i pokopane... reinstalirao sam windowse barem 30ak puta na njima (win98, millenium, 2000, xp, vista, win7 i sve to po nekoliko puta)

pozz servisera Smijeh Smijeh

16 godina
Mato_Lukic kaže...
..

- serviser se vjerojatno šalio... ako nije to je već ozbiljna bolest, svakako kriva profesija.

edit: pošto je autor pitanja već odustao, ali.. postoji mogućnost upg. XP na Vistu, Vista na Seven... dakle postupak koji bi trajao cca 4 dana, uz vjerojatno neobjašnjivo gubljenje particija i podataka.... -s MSove strane je problem u licenci, zaštiti.. (najmanje u modelu drivera)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2009 1:18 (ihush).
16 godina
protjeran

ako nebude do toga a onda kako crkne hdd nekontam neće se nakraju niti upalit e to mi objasnite!! prvo radi radi ugasim komp tj nestane struje rjetko kad kad ono ode win tj reinstalira ga hdd znači hdd bude prazan odno na servis 1.od 400 gb segate dobio od 500

2.od 500gb WD

eto molim dijagnozu ak je moguće a taj segate je crko kad mi je pokazo onaj bluescrean pa sad mi se i neda reinstal windows-a jel mi je ovaj pripremljen za rad pripremo sam ga oko 7-8 sati dok sam sve poubacivo što treba tj drivere imam ih 550 tv kartica ovo ono ma sve i svašta pa programe kao pinnacle studio 12 il nero9 pa pokoju igricu pa dekodere sve i svašta pa o rušenju nebi ni razmišljo jedino kad opet zeznem win onda ču stavit win 7 rtm al trebam link odakle da ga download-am pomogučnosti s passwordom a...a autor ove teme ima stvarno glupo pitanje normalno da nemožeš napravit upadate nemoš ni s xp na vistu a kamoli na 7 autore glupa pitanja postavljaš al šta je tuje nea veze...unaprijed hvala za link da download-am win...

Mato_Lukic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Hvala na odgovorima! :)

Imaš jedan način:

XP nadogradiš na vistu  - ne brineš se ni za crack ni serial keyjer je moraš aktivirati u roku 30 dana a tebi će uvrh glave trebati nekoliko sati. I onda tu vistu nadogradiš na Win 7.

Ja sam osobno razmišljao o takvom načinu da napravim sebi (previše programa i stvari za instalirati i iznova namiještati a ja sam prelijenBelji se). Ali shvatio sam da taj način nije baš najbolji zbog različitih komplikacija i gluposti koje mogu iskrsnuti. Napravi clean instal i na miru si.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2009 1:30 (Paolo2612).
16 godina
odjavljen
Mato_Lukic kaže...

1.ako nebude do toga a onda kako crkne hdd nekontam neće se nakraju niti upalit e to mi objasnite!! prvo radi radi ugasim komp tj nestane struje rjetko kad kad ono ode win tj reinstalira ga hdd znači hdd bude prazan odno na servis 1.od 400 gb segate dobio od 500

2.od 500gb WD

2.eto molim dijagnozu ak je moguće a taj segate je crko kad mi je pokazo onaj bluescrean pa sad mi se i neda reinstal windows-a jel mi je ovaj pripremljen za rad pripremo sam ga oko 7-8 sati dok sam sve poubacivo što treba tj drivere imam ih 550 tv kartica ovo ono ma sve i svašta pa programe kao pinnacle studio 12 il nero9 pa pokoju igricu pa dekodere sve i svašta

3.pa o rušenju nebi ni razmišljo jedino kad opet zeznem win onda ču stavit win 7 rtm al trebam link odakle da ga download-am pomogučnosti s passwordom a...

4.a autor ove teme ima stvarno glupo pitanje normalno da nemožeš napravit upadate nemoš ni s xp na vistu a kamoli na 7 autore glupa pitanja postavljaš al šta je tuje nea veze...unaprijed hvala za link da download-am win...

Bože oslobodi post pun gluposti i bez ikakve gramatike. Dobio sam čir na želucu dok sam ovo dešifrirao. Ajmo redom

1. ovo ni dragi Bog ne može razumjet al pokušat ćemo - disk je bio neispravan kad si ga dobio. Drugi disk koji si dobio je isto bio neispravan (to je od tvog "pametnog" servisera)

2. da si pročitao što piše na BSOD-u i u crash dumpu pa bi doznao što se događa... ovako, ko ga šljivi, a? mudro, mudro.... driveri? ja imam prastare komponente a od drivera me tražio samo za skener (sve drugo našo preko win updatea). dekoderi ti NE trebaju pod Win7, sve radi, čak i 3GP, divx-i i DVD....

3. Bog s tobom sinko.. nema piraterije na forumu, Win7 RTM ne možeš besplatno dobiti i vjerojatno ćeš požutit zbog traženja linkova za download Cool

4. ne postoje glupa pitanja, postoje samo glupi odgovori

i čovječe, daj malo urednije piši, koristi interpunkcijske znakove i sl.

16 godina
neaktivan

Jel treba šta radit unutar kućišta da bi nadogradio na windows7?

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lebron kaže...

Ništa. Normalna instalacija kao i svaki drugi windows

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
odjavljen
lebron kaže...

Ne

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice