XP korisnici zapravo vole Vistu

poruka: 119
|
čitano: 10.327
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Microsoftov bloger Ina Fried objavio je rezultate zanimljivog testa koji je proveo Microsoft u San Franciscu.

Test je proveden tako da su zagriženim korisnicima XP-a i protivnicima Viste, na korištenje dali Vistu rekavši im da se radi o novim Windowsima "Mojave".

Više od 90% korisnika bilo je oduševljeno iskustvom, pa je reakcija na činjenicu da je to zapravo Vista, bila u stilu "Oh wow".

Microsoft još smišlja kako ovu strategiju zapravo iskoristiti u marketingu stvarnih činjenica o Visti.

"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: XP korisnici zapravo vole Vistu
naxeem kaže...

Microsoftov bloger Ina Fried objavio je rezultate zanimljivog testa koji je proveo Microsoft u San Franciscu.

Test je proveden tako da su zagriženim korisnicima XP-a i protivnicima Viste, na korištenje dali Vistu rekavši im da se radi o novim Windowsima "Mojave".

Više od 90% korisnika bilo je oduševljeno iskustvom, pa je reakcija na činjenicu da je to zapravo Vista, bila u stilu "Oh wow".

Microsoft još smišlja kako ovu strategiju zapravo iskoristiti u marketingu stvarnih činjenica o Visti.

Mo's mislit'. Belji se
Mislis da ima ikog tko nesto zna o tome (a da bude stvarno zagrizeni protivnik Viste), a da ne bi primijetio takvo sto? Osmijeh
17 godina
neaktivan

Ds ti možda ne radiš za Microsoft PR??? Ne ozbiljno, oladi malo, ovo guranje Viste po forumu je postalo kontraproduktivno, i laste više znaju da naxeem voli Vistu. Ontopic, amerikanci ne znaju kako im se zove presjednik, niti kako se zvao onaj prije njega, tako da nisu neki ozbiljni pokazatelj. Da im serviraš hrenovku na srebrnom tanjuru oni bi mislili da je jastog ...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trenutno sam na visti home premium i nisam ni malo odusevljen. Mozda sam lijen za promjene ili je nesto drugo u pitanju, al vracam se na XP pro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I moje misljenje je da zapravo vistu vole uglavnom ameri jer je bitno da je novo i da lijepo izgleda, a sto to nije ni brze ni funkcionalnije za njih je manje vazno... dok ne dodje nasljednik viste vracam se XP-u jedino me brine DX 10, tako da necu reci da je to moj konacan odgovor, ako bude dx10 radio na XP-u stvarno nemam zasto preci na vistu.

17 godina
neaktivan

Ovo je vijest, čika, sviđala se ona tebi ili ne.

Ja zapravo ne volim Vistu. Iritira me UAC i iritira me što ponekad ne vidim neke foldere jer zabuca permissione, pa ih kopam preko Wincommandera.

Ali, jednostavno je bolji OS od XP-a, debelo. I za to imam argumente (kao i one protiv od kojih sam neke naveo gore).

"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
neaktivan

Jednako kao što u Americi postoje Amiši, tako se sada, izgleda, formira nekakva XP sekta, kojoj će vjera zabranjivati korištenje bilo kakvog softvera i hardvera proizvedenog poslije siječnja 2007. godine.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Mo's mislit'. Belji se
Mislis da ima ikog tko nesto zna o tome (a da bude stvarno zagrizeni protivnik Viste), a da ne bi primijetio takvo sto? Osmijeh
 Ali stari, stvar je u tome što 95% korisnika XP-a koji toliko pljuju po Visti nisu nikako koristili Vistu i ne vide dalje od svog nosa. Zato je to vrlo vjerojatno i točno.
www.infinite-gamers-com ---> PC Gaming Community Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Old Iggy kaže...
Mo's mislit'. Belji se
 Ali stari, stvar je u tome što 95% korisnika XP-a koji toliko pljuju po Visti nisu nikako koristili Vistu i ne vide dalje od svog nosa. Zato je to vrlo vjerojatno i točno.
 Da točno je,pljuju a nisu ni isprobali. Nako ScanDisk-ove izjave sada imaju još jedan "argument" da ne pređu na vistu.CoolSmijeh LMAO.
 Koji debilizam.Viče
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan

nisam neki veliki obozavatelj viste, ali ni xp-a, ali sta je je, vista ima ljepsi izgled, nekoliko stvari su prilagodili, nekoliko stvari pojednostavili, nekoliko stvari zahebali,

sve u svemu vista je dobar OS ali tek kad je zakrpate SP-om.

gore se spominje UAC - to iskljucis sa 2 klika i nema ga vise.

XP je toliko obozavan jer je prvi nakon 3 generacije malo osvjezio izgled, i zato jer se dosta dugo zadrzao bez nasljednika pa su se ljudi navikli.

sto se tice novih windows-a 7, kolko mi je poznato sto se pise po microsoftovim forumima rade pojacano na kernelu, funkcionalnosti i stvarima u pozadini, izgledom nece biti puno razliciti od viste.

vista je polu neuspijeli projekt microsofta - izbacili su je prije vremena, bez dovoljno testiranja pa su morali vise raditi na SP1 da to svo vise nadoknade - ali ipak je na kraju dosta dobro ispala - bolje nego sam ocekivao.

Why make something easy way, when there is hard way
17 godina
neaktivan

Microsoft je napravio testiranje? Hm, da je netko nezavisan napravio test, onda ajde, ali normalno da će Microsoft prilagoditi situaciju da ide njima u korist. Imaš li neki link gdje piše u kojim su uvjetima napravili testiranje i u kolikom vremenskom intervalu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

to za testiranje sam bio citao prije nekih pol god.  ak nesto iskopam - postam.

Why make something easy way, when there is hard way
17 godina
protjeran

Meni se Windows XP (Professional) nikako nije svidio. Sa Vistom sam donekle zadovoljan, kažem donekle jer je eventualno novi OS i sada kad je izašao SP1 je već malo bolje. Možda griješim, ali to je samo osobni, čitaj: subjektivni stav. Windows Vista  je prelijepa, menu-i su lijepo napravljeni, donekle je sigurnija radi stalnih pop-up u OS kod raznoraznih pokretanja programa ili akcija korisnika što može zanovijetati i btw na kraju krajeva, što je novo je novo. Da li je bolja ovisi o puno stvari o kojima sada ne bih...

Intel Core 2 Quad Q6600 Gigabyte EX38-DS4 DDR2 4GB, 2x2048 Samsung 320Gb SATA II 16Mb Colors-IT L8029-C43 Chieftec Turbo series 850W ATI Radeon Sapphire HD4870 Creative Labs X-Fi Xtr Music
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jura131 kaže...

To nisi mogao jer je test svjež tek nekoliko dana.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
jura131 kaže...

To nisi mogao jer je test svjež tek nekoliko dana.
A link?

EDIT:
Ništa, našla sam link
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2008 17:10 (manic).
17 godina
neaktivan

Nikome ne smetaju "male stvari", poput kome je palo napamet da se ikona automatski ne označi kad preko nje napravite desni klik, već se otvori context meni od prozora/desktopa, ili da se mijenjaju selektirane stvari u prozoru s obzirom na broj datoteka. Ovo zadnje je poseban pain in the a** jer sam to platio brisanjem krivih datoteka i više puta (označite 10 datoteka, u folder se u međuvremenu kopira još 2, fokus se prebaci na te dvije plus 8 starih). Da ne govorim o tome kako zna zaključati neki folder bez razloga, i ne može se kopirati u njega do reseta. A Unlocker ne javlja ništa. Za one koji misle da je virus, nije.

Na stranu loše stvari proizašle iz nedovršenosti, OS je napredniji od XPa, a ja sam ga prisiljen koristiti zbog DX10. Ali da je u nekom svakodnevnom radu ugodniji to su puke priče. (DX10 je tu samo za igre, let's face it)

Svaki zadovoljni korisnik je:

a) relativno nezainteresiran za IT industriju općenito, te se ne razumije baš u računala, ali mora imati novo novo najnovije

b) sretan s Vistom, jedino ga malo mući "ono tamo", al skroz je turbo ultra predobra, vidi kako svijetli

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...

Nikome ne smetaju "male stvari", poput kome je palo napamet da se ikona automatski ne označi kad preko nje napravite desni klik, već se otvori context meni od prozora/desktopa, ili da se mijenjaju selektirane stvari u prozoru s obzirom na broj datoteka. Ovo zadnje je poseban pain in the a** jer sam to platio brisanjem krivih datoteka i više puta (označite 10 datoteka, u folder se u međuvremenu kopira još 2, fokus se prebaci na te dvije plus 8 starih). Da ne govorim o tome kako zna zaključati neki folder bez razloga, i ne može se kopirati u njega do reseta. A Unlocker ne javlja ništa. Za one koji misle da je virus, nije.

Na stranu loše stvari proizašle iz nedovršenosti, OS je napredniji od XPa, a ja sam ga prisiljen koristiti zbog DX10. Ali da je u nekom svakodnevnom radu ugodniji to su puke priče. (DX10 je tu samo za igre, let's face it)

Svaki zadovoljni korisnik je:

a) relativno nezainteresiran za IT industriju općenito, te se ne razumije baš u računala, ali mora imati novo novo najnovije

b) sretan s Vistom, jedino ga malo mući "ono tamo", al skroz je turbo ultra predobra, vidi kako svijetli

1. Netočno. - Ako preko ikone napraviš desni klik u Visti, dobiješ context menu od ikone.
2. Folderi se ne zaključavaju sami od sebe.
3. Vista ispod haube i u interfejsu nosi jako puno prednosti, tako da je to glupost.

17 godina
neaktivan

E pročitala sam i koliko sam skužila, oni su testirali to na Microsoftovim strojevima i to na kratko vrijeme. Hehe, dala bi ja njima da si to doma instaliraju na svoje računalo, pa im se neka koti pola ure i neka im drajveri ne rade, a još najbolje kada ti se neki preglednici i programi koji su isporučeni sa Vistom počnu otvarati tek nakon pola sata. Meni ova Vista koju sam platila i koja mi je isporučena sa laptopom je grozna, stalno mi nešto otkazuje, a uopće ne instaliram mnogo programa na nju da bi mi toliko poremetilo sustav, samo par IDEa i to je to.. I dok se ja nekako i znam snaći sa svime time, kako je onim korisnicima koji nisu neki geekonje i koji nemaju pojma?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stvarno nebi znao. Ja sam prije nekoliko dana curi na laptop stavio Vistu i radi bez ikakvih problema, a ona se ne žali.

Isto tako, sam koristim Vistu na posljednja tri računala (različitih konfiguracija) i jedini problem koji imam je sa starim HP printerom LJ1020. Printer radi OK od kad su izdali drivere osim što ponekad zablesi pool, ali to je do printera, ne do Viste.

Također, kolege s faksa imaju Vistu na laptopima i nemaju nikakvih problema. - edit: imaju: kolega nije mogao nikako natjerat Crimson Editor kao defaultni text editor, ali smo rješenje našli u triku preimenovanja aplikacije.

Izgleda da su ti problemi i to što ""stalno nešto otkazuje" veća rijetkost nego se da naslutiti. Nije moguće da 3 posve različita laptopa i 4 računala opet posve različita nemaju nikakvih problema.

Jednostavan statistički račun.

Da nebi bilo rekla-kazala, imaš li konkretno opis toga što ti "svako malo otkazuje", jer sada zvučiš prilično laički s takvim objašnjenjem. Moja Vista evo, već 50 dana bez reboota radi savršeno pod opterećenjem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2008 17:45 (naxeem).
17 godina

Tako je naxeem pokaži ti njima. Ja imam isto Vistu i sve radi savršeno, ne pada mi na pamet vraćati se na XP. Za sve što BAŠ MORA ići na XP imam Virtual PC.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ljudi vistu ne vole više zbog lošeg ugleda koji je stekla još u vrijeme testiranja alpha i beta verzija nego zbog problema koje su eventualno imali sa vistom.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vista i rad sa audio programima

NO _ NO _ NO

(lično iskustvo, isti savjet daju i gospoda iz Future Music i Computer Music časopisa)...

Uostalom me i ne zanima :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...

Ljudi vistu ne vole više zbog lošeg ugleda koji je stekla još u vrijeme testiranja alpha i beta verzija nego zbog problema koje su eventualno imali sa vistom.

To je jedan od sindroma loše odluke da se beta da svakome. Ne-tehnički obrazovani ljudi uglavnom nisu sposobni shvatiti koncept bete.
17 godina
neaktivan

Eto primjer:

Photo gallery mi tek otvori nakon dobrih 20-30 sekunda, a prije nije bilo tako. Isto je sa Internet Explorerom. I što je najbolje, sve je radilo i jednog dana je odlučilo samo od sebe praviti probleme, bez da sam ja išta instalirala ili slično. Jedan dan otkaže ovo, drugi dan ono... I dok sam sigurna da bi se ti problemi dali srediti sa nekim namještanjem, kopanjem postavka itd... poanta je u tome da ja ne želim to namještati, niti gubiti vrijeme na takve gluposti, to je stvar stava, što mi ima nešto samo od sebe štekat. Kompjuter bi trebao raditi za mene, a ne ja za njega. Instalirala sam si nove preglednika i to je to. E sada, problem mi je i kada poklopim laptop, umjesto da mi ide u sleep (što je prije i radio), sada mi se zblesavi i nema mi druge nego restartirati. Također, imala sam problema za koje znam da su problemi drajvera ali za to su krivi ovi u Toshibi, iako znam da tih problema ne bi bilo da su ovi u microsoftu napravili malo smislenija sučelja za programere, tj. da su unatrag kompatibilni malo bolje. E sada, znam da zvučim kao neki početnik, ali jednostavno smatram, da ukoliko sam platila nešto, da bi to trebalo i raditi, a ne da mi nekakav bug tamo odjednom zblesavi računalo. Na prošlom laptopu sam imala XP i super su mi radili, nikada niti jednog buga, dobro bilo je ali bi se lako to namjestilo jednom i više nikada ne bi radilo probleme. Možda bude dobar OS za par godina, ali sada mi još uvijek ide na živce. Ta tvoja statistika je super dok ti nisi onaj u "manjini", ako je to stvarno tako. 

0 0 hvala 0
17 godina

Ljudi Vistu ne vole zato jer ju nisu probali.

I ja sam bil razočaran sa 32 bitnom verzijom, prelaskom na 64 bitnu ultimate verziju više ne mislim mijenjati na Xp.

Njega iovako imam na drugom kompu.

Ona se nikad ne ruši u restart cijelog kompa, jest da se hoću srušiti neki programi ali ne tak jako da bi izazvali restart ko na Xp-u.

Ja sam super zadovoljan Vistom, ne kužim vas kojima ne paše i zakaj?

Meni je jedini "bed" kod Viste kaj ne dela Toca Race Driver 3, no nju imam na drugom kompu.

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja na Vistu nisam prešel zbog 3  razloga : 1.  cijena (kolko god snizili, ja ne mogu kupit, starci nedaju)

2. konfa-moral bi ju nadograđivati da bi na Visti mogel igrat neke zahtjevnije naslove (cijena, isto)

3. sljedeće godine imam Firmu, Svetu Potvrdu, Krizmu il kak god vi to nazvali pa se toplo nadam da ću dobit novu konfu, odmah ću kupit i nove Windowse s njom, tak da bolje da se strpim još jednu godinu

http://www.freewebs.com/horagio/ 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

volio bih da mozemo bez ijednih windoza ali sto je tu je, valjda ce doci dan da ubuntu ili sl. OS bude bolji od windoza.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hmm. Pokušala si replicirati problem? Greška s otvaranjem galerije kada se galerija dugo otvara je u 99% slučajeva oštećenje ili diska ili zapisa datoteke. Galerija radi sken na način da čeka do timeouta ako datoteku ne može otvoriti.

Za "ovo" i "ono" ti na žalost ne mogu pomoći jer nisam imao iskustva s tim aplikacijama.

Što se tiče "Kompjuter bi trebao raditi za mene, a ne ja za njega." moraš probati Linux. :))) Tu se 50% vremena baviš sustavom.:)

17 godina
neaktivan
pa sad...dal su ti ispitanici "strucni"sa pc-om,valjda bi neko malo "strucan" skotnao da je to vista ...nwm btw...
da se pridruzim onom frontu ljudi koji su "anti vistasi"
koristio sam Vistu kad je izasla i nekoliko meseci posle i koristim XP od kad je izasao ....meni se licno vista ne svidja ,najvise zbog svoje hadverske zahtevnosti...ovo ostalo manje vise jos bi nekako progutao ...al da imam novi pc koji je ultra-mega-giga-uper-duper mozda bi je i koristio..
K'eni pa te vat' ;)
17 godina

Zašto koristiti XP? Koristim Vistu od kako je izašla i nemam namjeru  vračati se na XP-e, osobno nisam naišao na neke probleme zbog kojih bi se vratio na XP-e. Kad je izašao XP-e dosta njih je pljuvalo i govorilo pa čak i vračalo na 98-cu, tako znam jednog servisera koji je išao ljudima skidat XP-e i stavljat 98. Kad izađu sljedeči Windowsi isto tako će pljuvat, a govoriti Vista je zakon.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice