XP no access to file

poruka: 15
|
čitano: 3.224
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
XP no access to file
pitanje

Problem je detektiran detaljnije pa pišem novu temu....

Kopiranjem file-ova iz my dokuments postali su (u nazivu) "zeleni". Dakle enkriptirani.

Može li se kako otovriti, osloboditi, slike da budu ponovo čitljive. Slike se nalaze na prijenosnom hdd-a, a xp stari srušen, .

Netko od kolega na forumu spominjao je Unlocker apli. ali mi nije od pomoći, osim da obriše file.

Slika u prilogu pokazuje što se krije iza desnog klika na file.

Kako riješiti zavrzlamu??!?!

thx.

Mašta je važnija od znanja!
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 15:27 (2good).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: XP no access to file
autorov komentar

Pročitao sam sve o postavljanju i skidanju zaštite na file-ove ovom na Microsoftovim stranicama ali nisam

našao riješenje mom problemu! Dakle starih Xp-a nemam, a na prijenosnom disku stoje slike i mjuza koju ne mogu otvoriti (vidi sliku).

slike u zelenom slike u zelenom
16 godina
neaktivan
XP no access to file

a sto se dogodilo sa prijasnim windowsima? neki virus?

Svaki sat ranjava, zadniji ubija!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP no access to file

Ne znam rješenje,ali mi nije jasno kako su te slike i filmovi postali zaštičeni bez da si koristil nekakav alat za enkripciju... Veliš da si samo kopiral fajlove na vanjski disk...

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bugy kaže...

Ne znam rješenje,ali mi nije jasno kako su te slike i filmovi postali zaštičeni bez da si koristil nekakav alat za enkripciju... Veliš da si samo kopiral fajlove na vanjski disk...

moze biti da je virus meni se dogodilo da sam bzvze downloadao nekakav virus i nadalje nisam imao pristup datotekama na D: particiji.
rjesavao sam taj problem nekoliko dana sa nekoliko programa ali mislim da je vecinu posla odradio UNHACK ME
Svaki sat ranjava, zadniji ubija!
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 15:57 (Maxy).
16 godina
protjeran
XP no access to file

ne znam koju si enkripciju koristio ali ako si koristio od xp pa poslije srušio windows nema pomoči ali ako si koristio neki software za enkripciju instaliraj ga ponovno utipkaj pass i otvorit češ to što tražiš eto toliko koliko sam ja razumio ako sam razumio

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
pero35 kaže...

ne znam koju si enkripciju koristio ali ako si koristio od xp pa poslije srušio windows nema pomoči ali ako si koristio neki software za enkripciju instaliraj ga ponovno utipkaj pass i otvorit češ to što tražiš eto toliko koliko sam ja razumio ako sam razumio

Nisam ništa svojevoljno koristio.... file-ovi su odjednom postali mi sumljivi.
Spybot je nešto detektirao, ali se ne sjećam što.
Za svaki slučaj sam kopirao file-ove na eksterni disk i srušio windoze.
"Zeleni" su ostali na ekstenom hdd-u.
Pero35 - nisi me utješio, odnosno molim ako tko ima kakav pametan prijedlog sa onim codom sa predhodne slike!!!
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Bugy kaže...

...bez da si koristil nekakav alat za enkripciju... Veliš da si samo kopiral fajlove na vanjski disk...

nisam koristio nikakav alat za enkripciju...
i kada sam primjetio da su postali zeleni pomislo sam da je do virusa - mada nod32 nije ništa pronašao, tek tada sam kopirao file-ove
tada (mislim) da i oni koji nisu bili "zeleni" su postali...
help?!
Sjećate li se neke virusčine koja kriptira datoteke i ako želiš pogledati i koistiti moraš ekipi uplatit da ti pošalju kod?!
Nije li tako nešto bilo pisano u Bugu?! Što je to bilo?
17 godina
neaktivan
2good kaže...

Sjećate li se neke virusčine koja kriptira datoteke i ako želiš pogledati i koistiti moraš ekipi uplatit da ti pošalju kod?!
Nije li tako nešto bilo pisano u Bugu?! Što je to bilo?
 http://www.bug.hr/molex/virtualne-ucjene/89487.aspx
17 godina
neaktivan
autorov komentar

da, ali nemam takve poruke kod otvaranja datoteka...

16 godina
protjeran
2good kaže...
pero35 kaže...

Nisam ništa svojevoljno koristio.... file-ovi su odjednom postali mi sumljivi.
Spybot je nešto detektirao, ali se ne sjećam što.
Za svaki slučaj sam kopirao file-ove na eksterni disk i srušio windoze.
"Zeleni" su ostali na ekstenom hdd-u.
Pero35 - nisi me utješio, odnosno molim ako tko ima kakav pametan prijedlog sa onim codom sa predhodne slike!!!
 sve sam ti rekao mogu ti reč da nije ni virus pojo vuk magarePlač
17 godina
neaktivan
XP no access to file
prihvaćeno rješenje

Enkriptirao si datoteke EFS-om (Encrypted File System). Indikacija je zelena boja mape (i datoteka).

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb457065.aspx

Kak dekriptirat? Teško. Ubio si windowse s accountom s kojim si enkriptirao... Možeš probati s Elcomsoftovim alatom (http://www.elcomsoft.com/aefsdr.html) ili možda s ovim?! http://www.pandorarecovery.com/download/

I find your lack of faith disturbing!
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
XP no access to file

kako reče čovjek iznad mene, teško=nikako.Fajlove treba dekriptirati, a za to ti treba kopija ključa ili certifikat koji su korišteni prilikom kriptiranja.Obično te windoze pitaju da li želiš napraviti backup ključa ili certifikata kod kriptiranja (i sad vidiš da nije to badava).Ako toga nemaš, zaboravi.

Kad je bal, nek je maskenbal.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XP no access to file

Nemam pojma o ovoj tematici i ovo ti možda neće pomoći, ali da li ti možda ti vanjski disk koristi automatsku enkripciju prilikom kopiranja file-ova na njega. Da li je to prijenosni disk pa ima neke od opcija  za sigurnost ili tako nešto.... Možda ti i windowsi to i nisu napravili. Ja sam milijun puta kopirao podatke iz diska na disk i nikad mi se nije ovo dogodilo...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
0v3r10rd kaže...

Enkriptirao si datoteke EFS-om (Encrypted File System). Indikacija je zelena boja mape (i datoteka).

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb457065.aspx

Kak dekriptirat? Teško. Ubio si windowse s accountom s kojim si enkriptirao... Možeš probati s Elcomsoftovim alatom (http://www.elcomsoft.com/aefsdr.html) ili možda s ovim?! http://www.pandorarecovery.com/download/

U ovom slučaju Pandora mi je pomogla otvoriti spominjane file-ove.
Thx. svima
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice