Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.524.241
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
odjavljen
Re: Windows 8 i 8.1

Ne. Ključ za te windowse je u BIOSu (UEFIju) i neda se deaktivirati.

Jedino ako nekako MS Hrvatska uvjeriš da ti je laptop pokvaren (otišla matična) i da bi htio tu licencu prebaciti. Ali moraš biti jako, jako uvjerljiv.

My name is Legion... For we are many!
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ne. Ključ za te windowse je u BIOSu (UEFIju) i neda se deaktivirati.

Jedino ako nekako MS Hrvatska uvjeriš da ti je laptop pokvaren (otišla matična) i da bi htio tu licencu prebaciti. Ali moraš biti jako, jako uvjerljiv.

Ok tnx. Da li isto vrijedi i za Office 2007??

16 godina
odjavljen

Ne, samo Windowsi. Office prvo moraš deaktivirati i onda ga aktivirati na novom PCju.

17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ne, samo Windowsi. Office prvo moraš deaktivirati i onda ga aktivirati na novom PCju.

Ok, tnx.

Idem tražiti broj od MS podrške pa da ih zovem :)

14 godina
Erda kaže..
Idem tražiti broj od MS podrške pa da ih zovem :)

0800 300 300.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

0800 300 300.

Zahvaljujem!

11 godina
Windows 8 i 8.1

Evo ga, prešao sa 8 na 8.1. Ne ždere nešto resurse kompa previše. Jedino mi se dugo skidala 8.1 iso sa njihova sajta....

Neke programe što su imali veze sa sistemskim diskom trebao sam ponovo instalirati(Office, Visual Studio...), al' ništa strašno.

Fala, Kizi...

Pitanje?

Pošto imam naljepnicu na kompu od seriala, odnosno OS Win sam kupio zajedno sa računalom, znači kada rikne ovaj komp(matična ploča), bye, bye licenca za ove Win koje imam? Drugim riječima, ne bum mogao taj key iskoristi na novoj nekoj konfiguraciji koju nabavim bez OS?

Panzerkampfwagen
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Par postova gore imaš odgovor na to pitanje...

17 godina
Da li zna netko kako se moze izbjeci UAC za neki odredjeni program?

Npr. stavio sam jedan program da se pokrece kada se pale Windows-i pa bih volio da me ne gnjavi s tim ako je moguce.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Npr. stavio sam jedan program da se pokrece kada se pale Windows-i pa bih volio da me ne gnjavi s tim ako je moguce.

Desni klik na shortcut ikonu, Properties -> Advanced -> Run as Administrator. Stavi kvačicu i program će se uvijek pokretati sa elevated ovlastima.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
17 godina
neaktivan

Da li još uvijek studenti i zaposlenici faxova mogu dobiti Win licencu ili kako je to već bilo?

16 godina
odjavljen
Erda kaže...

Da li još uvijek studenti i zaposlenici faxova mogu dobiti Win licencu ili kako je to već bilo?

Da ako njihova ustavnova ima ugovor sa MSom (odgovarajući, jer neki imaju neke čudne licence)...

16 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Erda kaže...

Da ako njihova ustavnova ima ugovor sa MSom (odgovarajući, jer neki imaju neke čudne licence)...

-stvar je na ravnateljima i konkretnoj ustanovi, nisu sve ustanove 'kompjuteraške'...

-pitati na referadi.

.. ali po pitanju, kako je formulirano, vjerojatno nema osnove po kojoj bi dobio licencu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ok, provjerit ću na faxu.

Pretpostavljam da se to riješava na razini Sveučilišta...

16 godina
Erda kaže...
..

Pretpostavljam da se to riješava na razini Sveučilišta...

-u apsurdistanu je svaka logična pretpostavka u startu pogreška...

-sve se rješava na nivou države, ustanove kao sveučilišta 'samo trebaju' ... tj ravnatelji kao osobe koje formalno natipkaju i potpišu, ali ima ih koji nikad nisu ni čuli za to, pa čak da kupe PC s OEM licencom ili koriste 'pirastske', ne znaš što je gore/gluplje. Plaćati plaćeno ili krasti ono što imaš/ne trebaš.

11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Brisanje nečitljive ili oštećene datoteke:

Ovak, imao sam raspakiran libreoffice portable u jednoj mapi , i kada sam pokušao obrisati tu mapu, javljala mi se greška sa porukom

da se jedna datoteka nemože obrisati jer je nečitljiva ili oštećena. Pomoću msconfig-a sam digao win 8.1 64 bit , u safe modu i tada

sam ju bez problema pobrisao.  

Po broju greške sam guglao ms suport stranice al tamo navode svakakve solucije, od check diska do formatiranja particije,

a ja ipak mislim da je stvar bila samo u toj jednoj datoteci a ne u ntfs forama ili disku..

Odradio sam ipak za svaki slučaj checkdisk i sve je ok.

Ima li , za idući put, neki brzi jednostavni način kojim bih brisao takve datoteke bez da opet moram u safe mod ?

...................

0 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...

..

Ima li , za idući put, neki brzi jednostavni način kojim bih brisao takve datoteke bez da opet moram u safe mod ?

...................

ovisi što je uzrok (zato nema prečice kao rješenja). U ovom slučaju je file bio zaključan/zauzet to se može preuzimanjem vlasništva, gašenjem appsa/servisa koji ga kontrolira, i sl. (MBAM ima opciju za juzere). Safe mod je jedan način da se neka app/servis zaobiđu, slično kao liveboot.

-u slučaju kad je uzrok oštećenje, prvo pogoditi (jer sve je rizik ako su dokumenti bitni) približno i tad odabrati alat-lijek, npr možda chkdsk, možda formatiranje itd.

zato ti odgovor ili ovaj fix ne pomažu za idući slučaj kao sigruni fix, nego uvijek 'možda'... a majstor zna po zvuku/mirisu i sl. što je vjerojatnije.

11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Srećom, nije mi bio bitan file, jer kako rekoh, to je jedna od datoteki koje se kreiraju kada libreoffice portable raspakiram u mapu iz koje ga onda po potrebi pokrećem.

Dokumenti su naravno potpuno odvojeni od toga, na zasebnoj particiji, plus dve kopije na ext uređajima koji se spajaju samo prilikom 

kreiranja backupa....

Glede vlasništva, pregledao sam sve atribute i svi su bili maximalno omogućeni svim korisnicima. baš izgleda da je datoteka bila oštećena

nekim čudom a je gnjavila prilikom pokušaja brisanja.... a opet, moguće da ju je i neki servis držal, iako je za to mala vjerojatnost

jer ta aplikacija nije bila instalirana niti je bila aktivna osim kad ju sam pokrenem....

Zato sam i mislio , da li možda netko zna neki univerzalni način brisanja oštećenih ( nečitljivih ) datoteka  ....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

Zato sam i mislio , da li možda netko zna neki univerzalni način brisanja oštećenih ( nečitljivih ) datoteka  ....

U takvim slučajevima, najbrži način je obično Logout i onda Login i ponovno brisanje.

16 godina
kizo2703 kaže...
djigibao kaže...

Desni klik na shortcut ikonu, Properties -> Advanced -> Run as Administrator. Stavi kvačicu i program će se uvijek pokretati sa elevated ovlastima. 

Ili se uopće neće pokretati, ovisi o programu...u tom slučaju, jedino rješenje je kroz task scheduler!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Dobar večer,
Danas sam stavio windows 8,skinuo sam nekoliko stvari sa torrenta i oni kada sam došao kući uopce ih nije bilo u "DOWNLOAD" folderu.folderi kao da ne postoje,kao da ništa nisam skidao,pokušao sam open folder i ništa,ne otvara ništa...

Pogledao sam po internetu,kao da treba riješiti permission,ima miljon tutoriala ali niti jedan nisam skuzio niti sam uspio...

Dali netko zna kako riješiti ovo? 

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
Jux kaže...

Dobar večer,
Danas sam stavio windows 8,skinuo sam nekoliko stvari sa torrenta i oni kada sam došao kući uopce ih nije bilo u "DOWNLOAD" folderu.folderi kao da ne postoje,kao da ništa nisam skidao,pokušao sam open folder i ništa,ne otvara ništa...

Pogledao sam po internetu,kao da treba riješiti permission,ima miljon tutoriala ali niti jedan nisam skuzio niti sam uspio...

Dali netko zna kako riješiti ovo? 

Hvala!

Otvori svoj torrent klijent, desni klik na skinuti torrent i odaberi "show folder", "show in explorer", "open folder" ili kako već. Nakon toga u adresnoj traci u Exploreru provjeri gdje ti je spremio torrent.

14 godina
Windows 8 i 8.1

Zanima me kako izbjeći problem s reprodukcijom odnosno live stream značajkom jedne lokane radio postaje preko Winodws Media Playera (Windows 8.1 Pro).
Kada idem na URL te postaje, odaberel Live stream. Nakon toga u Download značajki (Waterfox) mi se preuzme listen.pls datoteka. Njih želim pokrenuti putem već spomenutog Windows Media Playera, al mi uvijek izbaci error. (Primjer slike u privitku).

Hvala na pomoći.

error-listen.pls datoteke. error-listen.pls datoteke.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Gale92 kaže...

Zanima me kako izbjeći problem s reprodukcijom odnosno live stream značajkom jedne lokane radio postaje preko Winodws Media Playera (Windows 8.1 Pro).
Kada idem na URL te postaje, odaberel Live stream. Nakon toga u Download značajki (Waterfox) mi se preuzme listen.pls datoteka. Njih želim pokrenuti putem već spomenutog Windows Media Playera, al mi uvijek izbaci error. (Primjer slike u privitku).

Hvala na pomoći.

Zato koristim winamp, i nema problema.

16 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Instaliraj ''Open PLS in WMP''.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2015 11:22 (kizo2703).
14 godina
kizo2703 kaže...

Instaliraj ''Open PLS in WMP''.

Nažalost isti problem.
Samo mi ovog puta WMP započne otvarat pripadajući file ali mi kasnije ponovno izbaci error. Odnosno uopće ne započne s streamom

11 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

Imam problem sa nekim aplikacijama na windows: Ne mogu pokrenuti camera,kalendar skoro ništa od windowsa ! Ostale aplikacije rade,samo ostalo ne. Kako da popravim problem bez formata ?

Even though we are miles apart, a computer screen connects our hearts.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Logiran s Micorsoft acc ali Local acc?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
odjavljen
djigibao kaže...
Logiran s Micorsoft acc ali Local acc?

Već mi je kizo rekao da refresham os, ali ću instalirati W7.

Even though we are miles apart, a computer screen connects our hearts.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice