Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.529.467
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Re: Windows 8 i 8.1
Sum_of_all_fears kaže...
...

Kupi si legalne windowse, ne lupetaj ili prijeđi na Win98. Tamo ti sve radi.

-ali kupio je (koliko.. 5?) ''leglanih''.. ispada da i jeftino ispadne skuplje ako ne radi?

{#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Windows 8 i 8.1

@sum of all fears ti si svu pamet svijeta popio vidim,malo promisli nego kaj pišeš tebi sve treba nacrtat i pobojat još uz to.

Samo vi dajte,ja sam svoje rekao i upozorio,ugodnu zabavu.

Moj PC  
0 15 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

E moj Zvonkec, svima dobro radi a tebi ne valja i sad prosipaš pamet. Stani malo, zamisli se, izbroj do deset pa od početka...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
10 1 hvala 2
10 godina
neaktivan
x18x05x kaže...
dasan kaže...

Moze preporuka i neki savjeti(velika je razlika od 7ice dobro bi mi dosao tutorijal neki :D ) .Sta drzati a sta ostaviti u onom izborniku start(vec sam pola aplikacija pobrisao,posto mi je net brzine 4mbs pa da ga dodatno ne usporavam) i kako postaviti system da bude na desktopu i sl.Moze preporuka i nekih programa i sl za moj pc-netom upisao i tu opciju {#}..

Samo ti znaš što tebi treba. Desni klik na traku, pa na svojstva. Onda na Navigacija, čekiraj kvadratić -Prikaži pozadinu radne površine na početnom zaslonu- Klik na uredu i odjavi se. Kada se ponovo prijaviš trebalo bi ubacit desktop umjesto Metro-a.

ihus i x18 u pravu ste ali sam se ja krivo izrazio...imam jos par pitanja da li oni programi na meteu tipa sky drive,maps itd usporavaju opterecuju net i zasto mi u systemu pise da mi je memorije 3,68 usable od 4.

17 godina
Ram ti je uzeo gpu od intela...valjda
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
dasan kaže...

ihus i x18 u pravu ste ali sam se ja krivo izrazio...imam jos par pitanja da li oni programi na meteu tipa sky drive,maps itd usporavaju opterecuju net i zasto mi u systemu pise da mi je memorije 3,68 usable od 4.

To ti je dodijeljeno Intelovoj grafi.

16 godina
dasan kaže...
..

-sve što PC radi mora usporavati... jer manje resursa ostaje na raspolaganju, ali ako je potrebno tad je to razlog zašto imaš PC (da nešto radi, ne da stoji prazan). Svi cloud servisi moraju opterećivati uz sam PC (cpu-ram..) i mrežu, ovisi o opcijama sync .. jednako kao da imaš viruse-malware. Ako nema dovoljno resursa ili ako u nekom trenu želiš max performanse tad se sve sporedno može (privremeno) isključiti, još bolje, da se ne pali s OSom nego po potrebi (npr Skype). Problem je što sve više softwarea ne nudi takvo podešavanje ili ga namjerno skrivaju dublje u opcijama (npr skype, defaultno se pali mada nije problem po potrebi pokrenuti ga). Ista stvar bi bila npr torrent i online igranje istovremeno... ali s internetom ne možeš biti siguran da neki trenutni problem (usporenje) nije s druge strane (ISP, server itd.).

-dio RAMa se rezervira za neke sys.HW potrebe, npr integrirana VGA koristi dio RAMa. Tako da normalno od ukupnog jedan dio nije tebi (OSu) dosupan jer je rezerviran-zauzet). Možeš pogledati taskmanager i detaljno... možda će biti jasnije. Dio problema može biti i loša postavka u BIOSu i msconfig-u.. pa i razlika/ograničenje 32-64 bitnog OSa i (važnije) HWa tj CPU+chipset+postavke u BIOSu.

.. 384MB je 'normalno' za VGA koja može ako zatreba uzeti i više (to ovisi o generaciji i driveru), upravo zato taj dio rezervirnaog RAMa za VGA može se smanjiti u BIOSu (normalno je 32-128MB, više nije potrebno za integriranu VGA, ako zatreba i ako ima dovoljno RAMa driver će od OSa dobiti do 1.7GB).

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 20:53 (ihush).
17 godina
Ja sam odmah dodijelio 1gb intel grafici (imam 8gb ram) - da smanjim ili ostavim?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
djigibao kaže...
Ja sam odmah dodijelio 1gb intel grafici (imam 8gb ram) - da smanjim ili ostavim?

-intelica? (99%), smanji jer to kontrolira driver (dinamički). Ako te zanima čarobna formula, to je AERO/dx9-sm2 req, tj 128MB.. tek kad ovisno o igri/rezoluciji i postavkama (u igri) zatreba više, tad ima smisla ... i tad driver alocira ako treba. Ali intelice nisu dovoljno jake za takav gaming.. tako da je 128-512 neki logičan max, čak bi rekao ovaj BIOSovski 384MB. Usporedi s pravim VGA (i snagom), npr GF4xx generaciju, npr 460.. 512-7xx-1024MB. 5xx su bile s koliko 800-1.4GB? To je ta količina RAMa dok sad (proizvođači i 'veliki brojevi') stavljaju 2-4GB na npr GF820.. besmisleno (osim za npr ACAD i sl., ne perfromanse nego samo količina). Intel 4xxx-HD je daleko slabija, proporcionalno i manje RAMa (za VRAM), pogotovo kad uspoređuješ npr DDR2-3-5 i 64-128-256 bit... tad se vidi besmislica i trgovačko pravilo velikih brojeva (koji prodaju artikal).

17 godina
Ne treba mi za igranje.
Najvise radi gledanja youtube u full hd i puno radim s virtualnim masinama (testiranje i snimanje) pa mislim radje da ima negi da fali.
16 godina
djigibao kaže...
Ne treba mi za igranje.
Najvise radi gledanja youtube u full hd i puno radim s virtualnim masinama (testiranje i snimanje) pa mislim radje da ima negi da fali.

-tad upravo suprotno, 'kradeš' RAM kojeg bi VM mogao koristiti, dok je za VGA beskoristan (imao bi smisla samo u 3d-texture i sl.). Samanji npr na 384 ovisi što se nudi.

17 godina

VM je dodijeljeno 2GB meni ostane jos komotnih preko 3GB free.
Zahvaljujem

EDIT:

Evo slike sa i bez VM

RAM bez VM RAM bez VM
RAM sa VM RAM sa VM
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 22:28 (djigibao).
10 godina
neaktivan

Zahvaljujem na pojasnjenu.Moze i ostali savjeti vas koji duze koristite 8icu koje bi preinake na njoj trebalo uraditi da se ako se treba konfigurira.

13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

gdje se moze key povoljno kupiti za W8.1?

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
djigibao kaže...
.. pa mislim radje da ima negi da fali.

djigibao kaže...

..

-nisi me razumio.. taj rezervirani RAM za VGA je beskoristan, jer ga sama VGA ne može iskoristiti zbog nedostatka snage... tj kad bi počela koristiti taj ram značilo bi da radi 'heavy task' i to bi bio sporo. Igre su jedini primjer gdje vidiš brzinu ili render ako koristi gpu.. ostale app/OS to ne prikazuju.

-to je neovisno o ostatku, imaš dovoljno RAMa pa je svejedno ali i dalje beskorisno. Pošto noviji OS pametno koristi raspoložive resurse, pogotovo RAM, može se ponekad desiti da tih 1GB bude korisnije upotrebljeno...

drakula789 kaže...

jeftino može na kraju biti skuplje.

13 godina
neaktivan
ihush kaže...
djigibao kaže...

djigibao kaže...

..

-nisi me razumio.. taj rezervirani RAM za VGA je beskoristan, jer ga sama VGA ne može iskoristiti zbog nedostatka snage... tj kad bi počela koristiti taj ram značilo bi da radi 'heavy task' i to bi bio sporo. Igre su jedini primjer gdje vidiš brzinu ili render ako koristi gpu.. ostale app/OS to ne prikazuju.

-to je neovisno o ostatku, imaš dovoljno RAMa pa je svejedno ali i dalje beskorisno. Pošto noviji OS pametno koristi raspoložive resurse, pogotovo RAM, može se ponekad desiti da tih 1GB bude korisnije upotrebljeno...

drakula789 kaže...

Povoljno i jeftino nisu isto :P

Povoljno bi bilo omjer cijene i kvalitete,a jeftino najjeftinije :/

Zadto ste zovnetu onda dali svi td,ako je u pravu?

16 godina
odjavljen
drakula789 kaže...

Zato jer je nadrobio svega i svačeg.

Ja ne kužim kako nekom pada na pamet kupovati "originalni" softver po svakakvim čudnim sajtovima i onda pyzditi šta ne radi...

My name is Legion... For we are many!
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
drakula789 kaže...

Zato jer je nadrobio svega i svačeg.

Ja ne kužim kako nekom pada na pamet kupovati "originalni" softver po svakakvim čudnim sajtovima i onda pyzditi šta ne radi...

Pa nebi rekao da je G2A cudan sajt..Na kakvom bi ti sajtu preporucio kupiti windows?

16 godina
odjavljen

Microsoft.hr

13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Microsoft.hr

Dati 1800 kn na windowse je suludo..Nikad nebi dao toliko love za windows,a da ne moram..Htio sam uzet si key cisto da imam original,ali preskupo je da ovako uzimam..

17 godina
drakula789 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Microsoft.hr

Dati 1800 kn na windowse je suludo..Nikad nebi dao toliko love za windows,a da ne moram..Htio sam uzet si key cisto da imam original,ali preskupo je da ovako uzimam..

Nabava.net

16 godina
odjavljen
drakula789 kaže...

Suludo je dati i 50kn za key koji bi mogao biti deaktiviran sutra...

16 godina
drakula789 kaže...
ihush kaže...
djigibao kaže...

djigibao kaže...

..

drakula789 kaže...

-prvo nauči kratiti postove, na bitan dio, ako je uoppće potreban.. referiraš na što? na link... LOL.

-ja ne lupam TDove, dali ti braniš frendića? OK, argument je povoljno ili jeftino? ... što je smisao posta?

drakula789 kaže...
..

Pa nebi rekao da je G2A cudan sajt..Na kakvom bi ti sajtu preporucio kupiti windows?

-ti nebi rekao, ... i što sad?

-odgovor, na siteu ili trgovini koja je stvarno trgovina. Za konkretno pitanje dovoljno je ugooglati ms windows ili pogledati po omiljenim PC shopovima. (nasuprot, nema smisla tražiti u željezari, pekari, sex-xxx stranicama, ... ali to zapravo znaš, pa opet, čemu pitanje?)

drakula789 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Microsoft.hr

-cijenu određuje vlasnik, trgovac doda maržu, porez.. ti kupiš ili ne kupiš.

-200, 400, 800-900, 1250, 1400, 1600, 1800, 2200, 2400 .. evo ti nekih cijena pa biraj. btw, i kauč, TV, auto.. može biti npr na sniženju, može i ova roba.

-najjeftinije što možeš je cca 15$, pa i free. Istina ima par preduvijeta, ... npr količina. Dali je tad cijena OK?

uz samu cijenu koju spominješ.. 1.800kn? Kako si baš tu cijenu iskopao? npr nisi 820kn? Ili je 1000kn rzalike sporedno? To je normalna-redovna cijena. Od te cijene odbij PDV, maržu, pa distributer, koliko tad ide MSu? Ako istu stvar kupiš direktno... ma shvatit ćeš. (ako želiš shvatiti).

Pa sad ono 'bitno'. Imaš problem sa shvaćanjem pojma vrijednosti, cijene i tvoje beznačajnosti u tome. Koliko vrijedi sladoled, igra, ACAD, auto, TV, ćevapi... i kolike su im cijene? Zašto bi npr neka godišnja licenca za antivirus 200kn bila OK ali za OS ne, igre su vrijednije (AAA naslovi 500-600kn, 350 pa naniže kad su rasprodaje). Koliko vrijedi igra koliko OS? Pa tad cijena.

U izvonetovom primjeru je cijena bila u početku niska, kasnije previsoka za nešto što ne radi. Što mu možeš savjetovati idući put, ili ispraviti moj-sumov navod, dati bolje rješenje itd.? Ovo je forum, više ljudi-više zna, cilj je savijetima pomoći. Kako tomu pridonosi tvoj post?

- NHF nije flamewars nego 'odgojna mjera'.. možda te vrati na pravi put.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 15:17 (ihush).
13 godina
neaktivan
ihush kaže...
drakula789 kaže...
ihush kaže...
djigibao kaže...

Polako,samo pitam a ti tu planes.Nema potrebe za vrijeđanjem.

Ja kazem da je to meni skupo jer je to 8 gb rama,a htio sam pitati key za windowse jer znam kad igre kupujem bolje cu proci s keyom,nego boxom.

Ne zelim se raspravljat s nekim ko je dosao iskaljivat tu a forum svoju bijes.

LP

17 godina
Microsoft Security Bulletins For December 2014

This article offers detailed information about all security and non-security patches that Microsoft released in December 2014.

The company changed the way the information are provided last month. While it releases information about each bulletin just like before, it stopped the release of videos that go over each month's security bulletins.

In addition, it stopped creating sheets detailing the deployment priority of bulletins. The sheets have been replaced with a simple priority listing.

The guide starts with the executive summary below which reveals the most important information. You find the operating system distribution, list of bulletins, deployment information, download guides and related information below afterwards.

Executive Summary

1. Microsoft released seven bulletins this month that address a total of 24 unique vulnerabilities.
  2. Three of the bulletins have received a maximum severity rating of critical, the highest rating.
  3. Affected programs include Microsoft Windows, Microsoft Office and Microsoft Exchange.

INFO

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
drakula789 kaže...

Ja kazem da je to meni skupo jer je to 8 gb rama,a htio sam pitati key za windowse jer znam kad igre kupujem bolje cu proci s keyom,nego boxom.

LP

Zbilja strašna cijena (860kn - ima i jeftinije!) za nešto što ćeš koristiti minimalno 3 godine i vrlo vjerojatno dobiti free ili jako povoljni (100-200kn) upgrade na iduću verziju (Win10).

Moraš biti generalno lud da bi kupovao ključeve od "lijevih" trgovaca. Nitko ti ne garantira da nisu piratizirani, nikad ne znaš hoće biti dvaput prodan i ako dođe do problema, jedini kontakt ti je neki Indijac koji jedva piše engleski.

Ne kužim to i kupovanje preko Mexica, Brazila i ostalih zaobilaznih načina koji sigurno krše bar jednu stavku EULAe. Izdavač ti može deaktivirati licencu u roku odmah i ti nemaš apsolutno nikakvo pravo na žalbu. To onaj izvone ne kuži (a ni ti, vidim). Prekršio si EULAu - ostaješ bez licence. Kad si kliknuo na "I agree", pristao si na to, između ostalog.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2014 8:33 (Sum_of_all_fears).
16 godina
drakula789 kaže...
..

LP

-planem? -vrijeđanje? -gdje? bijes? ...?

-pročitaj ponovo, prijavi.

-8GB RAMa nije skupo? Što s prvom bubunutom cijenom od 1.800? Argumenti su 'to je meni skupo'?

- ... čemu dalje, dobio si odgovore od djigibaoa, Suma.. ali nisi bio zadovoljan time. Što je sad pitanje?

-evo jedan odgovor (jedino što se u ovom postu može):

- da, sam key je ugl jeftiniji nego s medijem, u trgovini možeš kupiti prazan box, online mailom key. Key je key.. jedina bitna stvar, ali poželjno je imati i 'dobar' boot-instal medij, npr za repair i izbjegavaš probleme oko downloada, snimanja.. sam medij bi trebao biti cca 20-29kn, ali obično je razlika u trgovini 100kn.

dali sam opet planuo, vrijeđao? Koliko puta se mora ponoviti ista stvar?

11 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Hoće li na moj komp ići WINDOWS 8? Konfa je pod Moj PC. Grafa integrirana u procesor.{#}

Who is Linux? Motherfucker. Who is Linus? Motherfucker too.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8 i 8.1
Da.
HTC 8X :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Flexan22 kaže...

Hoće li na moj komp ići WINDOWS 8? Konfa je pod Moj PC. Grafa integrirana u procesor.{#}

-requirementsi (za sve moderne OSeve) su jednaki. Problemi mogu jedino biti s (ne)postojanjem drivera tj. pronalaženjem...

btw, nije ti u CPU nego onboard (MBO) SiS Mirage.. To je prvo mjesto gdje tražiš drivere.. i u popisu ti je nV. (ispravak to je laptop.. ali tad ti tamo fali jedna nula).

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 13:51 (ihush).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice