Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.529.876
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8 i 8.1
tonix8 kaže...

Ma nisam mislio na to hhaha,al eto,svejedno hvala..mislio sam jel treba jos nesto cackati po postavkama za windows nakon instalacije..

Poželjno je što više čačkati po postavkama, pogotovo po registry ako želiš što prije nove windowse instalirati. Inače se to svima preporučavam. 

Ali sad sve na stranu, instalirao si sve što treba, i što manje diraš okolo to ćeš duže vremena provesti bez da moraš dizati novi sustav.  

Đuro#2155
12 godina
tonix8 kaže...

Ovo je trebalo bit smijesno?

Ako ne znas, ili ne zelis pomoc, nemoj se javljati molim te.

A kakav bi ti odgovor?

Instaliraj ono što ti treba za rad.

12 godina
tonix8 kaže...

Ovo je trebalo bit smijesno?

Ako ne znas, ili ne zelis pomoc, nemoj se javljati molim te.

evo možda ti ovo pomogne :P

http://www.tportal.hr/scitech/tehno/335028/Evo-sto-sve-mozete-prilikom-prijave-u-Windows-8-1.html

16 godina
Windows 8 i 8.1

Jučer sam naručio Windows 8.1 64bit OEM za novi komp, a u međuvremenu sam otkrio da program koji mi treba ne radi na 64bitnim Windowsima, pa mi treba .iso za 32bitne koji Microsoft nikada nije izbacio. Sad me zanima je li bitno koji skinem(torrent) ako imam OEM licencu, jer nalazim samo VL i retail verzije, ne i OEM?

Ili ako netko ima još neku ideju kako da pokrenem taj program, riječ je o programu koji je napisao rođakov prijatelj po narudžbi pred 20 godina. Na 32bitnoj osmici radi bez problema, a na 64bitnoj se jednostavno ne pokreće, bez ikakvih poruka, bez obzira u kakav compatibility mode je postavljen

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
power_user kaže...

Jučer sam naručio Windows 8.1 64bit OEM za novi komp, a u međuvremenu sam otkrio da program koji mi treba ne radi na 64bitnim Windowsima, pa mi treba .iso za 32bitne koji Microsoft nikada nije izbacio. Sad me zanima je li bitno koji skinem(torrent) ako imam OEM licencu, jer nalazim samo VL i retail verzije, ne i OEM?

Ili ako netko ima još neku ideju kako da pokrenem taj program, riječ je o programu koji je napisao rođakov prijatelj po narudžbi pred 20 godina. Na 32bitnoj osmici radi bez problema, a na 64bitnoj se jednostavno ne pokreće, bez ikakvih poruka, bez obzira u kakav compatibility mode je postavljen

Pokrenuti ga u virtualci na XPu? Našao sam ovo kao legit način dobivanja XP - a. Čak nije ni pretjerano komplicirano, a VM playera ima besplatnih dovoljno da odabereš koji ti paše.

16 godina
WackyZG kaže...
power_user kaže...

Pokrenuti ga u virtualci na XPu? Našao sam ovo kao legit način dobivanja XP - a. Čak nije ni pretjerano komplicirano, a VM playera ima besplatnih dovoljno da odabereš koji ti paše.

To već je rješenje za neke stvari koje uopće ne rade u osmici, ali ovo je program koji se prečesto koristi da bi to bilo spretno(a i ne znam kako radi u VM jer koristi RS232 za skupljanje podataka), a 32bitni Winowsi i nisu tako strašna žrtva, samo ih moram naći :D

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
16 godina
power_user kaže...

To već je rješenje za neke stvari koje uopće ne rade u osmici, ali ovo je program koji se prečesto koristi da bi to bilo spretno(a i ne znam kako radi u VM jer koristi RS232 za skupljanje podataka), a 32bitni Winowsi i nisu tako strašna žrtva, samo ih moram naći :D

To je onda već drugi par rukava. Ima fora sa skidanjem preko Windows Upgrade Assistant, ali mislim da moraš pokrenuti na 32 bit Windowsima (niži od 8.1) da skine 32 bitne. Ključ imaš, pa probaš upisati, mislim da će ti dopustiti da pokreneš download. Kada ti skine, odrediš da ti ga ili zaprži dirktno na DVD ili da ti napravi .iso. Tako sam si ja skinuo untouched 8.1 iso da imam doma za backup.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 10:57 (WackyZG).
16 godina
WackyZG kaže...
power_user kaže...

To je onda već drugi par rukava. Ima fora sa skidanjem preko Windows Upgrade Assistant, ali mislim da moraš pokrenuti na 32 bit Windowsima (niži od 8.1) da skine 32 bitne. Ključ imaš, pa probaš upisati, mislim da će ti dopustiti da pokreneš download. Kada ti skine, odrediš da ti ga ili zaprži dirktno na DVD ili da ti napravi .iso. Tako sam si ja skinuo untouched 8.1 iso da imam doma za backup.

To sam već vidio, ali mislio sam da nemam ni jedan 32bit Win8, ali sad sam se sjetio da ih imam na netbooku. Hvala, valjda će prastari Atom izdržati to skidanje :D

16 godina
power_user kaže...
WackyZG kaže...
power_user kaže...

To sam već vidio, ali mislio sam da nemam ni jedan 32bit Win8, ali sad sam se sjetio da ih imam na netbooku. Hvala, valjda će prastari Atom izdržati to skidanje :D

Ma izdržati će. ;) Nije on TAKO slab.

12 godina
Windows 8 i 8.1

Imam jedno pitanje a o njemu kasnije. Ovako frend mi je dao komp sa xp da mu sredim od virusa itd i da ga updateam. Ja sam do učinio a update je meni maknuo plačenu licencu koju je on imao. Znači sa sp 2 sam mu updateao na sp 3 i on je maknuo licencu i rekao da kupim ponovo licencu. Zbog čega se to desilo?

Sad mi je frend dao drugi komp da napravim isto ali da mu upgradeam na win 8.1. Dali da taj xp sp2 updateam na sp3 i onda upgradeam na 8.1 ili da direktno sa sp2 upgradeam na 8.1? I dali će se desiti kao sa primjerom gore da će biti izbrisana licenca?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.6.2014 16:35 (zviznemte).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
Evo neki novi update... Nadam se da je pooravljen bug s laganjem onog metroa sa strane
14 godina
Windows 8 i 8.1

Ideje?
Laptop pod Moj PC. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Skini drivere za grafičku sa asusove stranice i ponovno ih instaliraj

11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Pozdrav

Imamo komp sa windows 8.1 programom i kad ustekam kabel za internet pise limited connectivity

Kakvo rjesenje? Wifi radi normalno

http://www.bubblews.com/?referral=51fcf2f7ebd785.06019995

0 0 hvala 0
14 godina
BlackEagle kaže...

Al instalirao sam zadnje drivere s nVidia stranice.

16 godina
matija410 kaže...

Pozdrav

Imamo komp sa windows 8.1 programom i kad ustekam kabel za internet pise limited connectivity

Kakvo rjesenje? Wifi radi normalno

Prvo pokreni Troubleshooter (desni klik na ikonu mreže koja ti je limitirana i klikni na troubleshoot). Nakon toga, ako ne riješi, imati ćeš grešku s kojom će ti najlaše biti progooglati kako i što dalje.

13 godina
sudy_freak kaže...
BlackEagle kaže...

Al instalirao sam zadnje drivere s nVidia stranice.

Vjerojatno imaš laptop s dvije grafičke kartice, koji ponekad zahtjeva posebne drivere...

i onda prije pokretanja Nvidia control panela negdje u opcijama moraš prebaciti na Nvidiju.

Nemam laptop, pa ovo pišem iz glave. Dalje ne mogu pomoći...

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina
Windows 8 i 8.1

U pravu si sajber. Radi se o laptopu.
Ali recimo naredio sam apsolutno sve što se može, da pokreće prkeo nVidia GPU-a.
Pokrenem Tropics Benchmark (Unigine bench, jel) i on odradi to s Intel HD 3000 grafikom.
Umjesto s nVidia GPU-om koji sam mu naredio.

Bez obzira na drivere, neće.
A kada u C. Panelu ručno isključim integriranu, prebaci me na standardni VGA adapter i ne mogu ući u nVidia Control Panel.

:mindfuck: 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 8 i 8.1

Instaliraj graficke drivere sa stranice proizvođaca laptopa a ne s nvidijine stranice

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
nicky.sl kaže...

Instaliraj graficke drivere sa stranice proizvođaca laptopa a ne s nvidijine stranice

Budući da nema službenih drivera za Windows 8.1 na kojem sam trenutno, pustio sam da Windows Update sam pronađe.

I dalje isto.

Probat ću s drugim programom pa ću onda znati.
Možda je do samog benchmark alata. 

Probao Furmark sada i on prepozna oba grafička adaptera.
Pokrenem GPU-z i GPU_Load nVidia GPU-a je 100%.

Ipak je to Tropicsa. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 20:29 (sudy_freak).
12 godina
Windows 8 i 8.1

Ima sam slican problem s jednim laptopom doduse s amd grafom uz intelovu i nista nije pomagalo jedino driveri od proizvođaca laptopa.

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Btw ata se dobije kad se spoji internet s kablom. Kolko je brzi stabilniji i to? {#}

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
matija410 kaže...

Btw ata se dobije kad se spoji internet s kablom. Kolko je brzi stabilniji i to? {#}

Pa internet preko ethernet kabla je prvo brži, zavisno od situacije do situacije, zato što ostvaruješ "direktnu" konekciju, bez mogućnosti da se ispriječi neki objekat ispred tebe i smanji signal kao što se to dešava kod wireless mreža. Druga stvar je sigurnost. Promet koji se odvija preko public access pointa, recimo na ulici ili u kafiću se dosta lagano može hakirati. Imajući u obziru da promet preko takve mreže ide over-the-air, moguće je presretati pakete ili slati svoje proizvoljnim uređajima nakačenim na mrežu. Dakle korištenje kabla povećava sigurnost, zavisno od situacije do situacije. Treća stvar je da je internet stabilniji preko kabla, uz manji ping nego preko wifi mreže.

Bilo kako bilo, nekad možeš koristiti internet preko kabla, a nekad nemaš tu mogućnost. Preporučam ti da kući koristiš internet preko kabla, a vani koristiš wireless (samo pazi na šta se kačiš). :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2014 8:28 (arikis).
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Hvala na objasnjenju :)

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Btw od rutera do kompa ima oko 5 metara i signal je 4 crtice..nema prepreka sve je cisto..jel bi pomoglo kaj da se konektiram s kablom?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ja sam zadovoljan sa Win 8.1. Komp radi super i nemam baš nikakvih problema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2014 20:00 (Kezo).

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
matija410 kaže...

Btw od rutera do kompa ima oko 5 metara i signal je 4 crtice..nema prepreka sve je cisto..jel bi pomoglo kaj da se konektiram s kablom?

Ping ti se možda malo smanji, ali neku razliku u brzini nećeš vidjeti.

14 godina
odjavljen
Ja sam se morao kablom spojit jer sam imao zanimljiv problem... Preko wifia se spojim na ruter, signal 5, nije ogranicen al nist nece ocitat -.- A na mob se mogu spojit kao i na komsiju koji je 20 m od moje sobe(cak signal bude na 4 crtice)
Doso mi lik iz t coma ne moze ni on to popravit i dao mi 10m kabla...

Ima male razlike u brzini, al nist vise 😉
11 godina
protjeran
arikis kaže...
matija410 kaže...

Ping ti se možda malo smanji, ali neku razliku u brzini nećeš vidjeti.

Dex.pwn kaže...
Ja sam se morao kablom spojit jer sam imao zanimljiv problem... Preko wifia se spojim na ruter, signal 5, nije ogranicen al nist nece ocitat -.- A na mob se mogu spojit kao i na komsiju koji je 20 m od moje sobe(cak signal bude na 4 crtice)
Doso mi lik iz t coma ne moze ni on to popravit i dao mi 10m kabla...

Ima male razlike u brzini, al nist vise 😉

Jel bi bilo kakve razlike naprimjer kad gledam stream nekakvi? Jel bi manje lagalo,stekalo i to? (net mi je 4,2mb/s)

Zaradi $50 tjedno- PM me za vise informacija :)http://www.bubblews.com/?referral=51fcf2f7ebd785.06019995
14 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

Pri toj brzini bi ti lajv radio s 50m wifia u 4k rezolucij xD

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice