Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.530.311
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Re: Windows 8 i 8.1
PiXeLsss kaže...

Instalirao sam prozore prije 4-5 mijeseci i od samog pocetka mi pri svakom restartu prikazuje drugi sat(vrjeme) :D
Znaci svaki put kad upalim PC moran azurirati trenutno vrime(time settings) :D

Jeli imao ko slican problem? :D

Inace Windows 8.1 Pro koja je aktivirana i preuzeta s msdnaa :)

...poslje skoro 8mj odnosno ovog posljednjeg updata vrijeme ispravno pokazuje, da da  {#}

http://www.erepublik.com/en/referrer/teXew
12 godina
Windows 8 i 8.1

Nikad nisam imao problem s niti jedim updateom na Windowsima. Da updatei nisu potrebni, MS ih nebi izbacivao.

5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Syke kaže...

Nikad nisam imao problem s niti jedim updateom na Windowsima. Da updatei nisu potrebni, MS ih nebi izbacivao.

Da....Naravno da su potrebni,al njima,to im je posao,od tog zive i moraju se nekako drzat na povrsini,sta bi bilo kad bi izbacili sistem i vise ga nikad ne pogledali,ljudi bi ga koristili generacijama a microsoft bi dzaba izbacivao nove sisteme,ovako ogranice njegov radni vijek tako sto kazu mi do 2019te izbacujemo update za taj i taj sistem a posle 2019te ce mo izbacit na trziste drugi os...

Meni iskreno update nikad nije bio ukljucen,nekad prije sam ga ukljucivao kod windowsa 7 pa sam nakon par mjeseci provalio da nicemu ne sluzi i ugasio ga,e sad nekom mozda treba,neko jednostavno ne obraca paznju na to a nekog je microsoft uplasio :)... vasa stvar ;)

Sadmir K
15 godina

Najbolje onda nemoj instalirati ni service pack ni ništa,kad misliš da nije važno{#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

U redu je! Vi svoje ja svoje...Ja sam samo svoje misljenje rekao...

Sadmir K

2 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Pozdrav, nedavno mi se pojavio problem sa temama u Windows 8.1, teme, kad izaberem mjenjaju pozadinu ali su crne u personalization tabu. ( SLIKA DOLE). Zna li neko mozda rjesenje. Obrisao sam onaj Wallpaper u folderu tema i napravio sam /sfc, ali i dalje su crne.

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 i 8.1

- Ne budu vas nadogradnje spasile od virusa i "ekipe". {#}

- Ali svakome na izbor, ima onih koji niti ne znaju za win update, a kamoli da ga snimaju,

to je ono, "dok radi, ne diraj", a oni koji ga snimaju, često upadaju u probleme.

Drži se majstore. :DDDD
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.5.2014 20:40 (Valentin17).

3 4 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

Iskreno, Update je potreban, vidite sta su otkrili u IEu 6-11? I sad ti surfaj na neapdejtanom winu -.-

0 1 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

Nadogradnja se ne zove nadogradnja bez razloga.

4 0 hvala 0
14 godina
Dex.pwn kaže...

Iskreno, Update je potreban, vidite sta su otkrili u IEu 6-11? I sad ti surfaj na neapdejtanom winu -.-

- Ti stvarno misliš da netko bude iskoristio taj propust da tebe napadne? {#}

- Onaj tko te želi napasti, toga to što ti instaliraš update redovito neće spriječiti, vjeruj mi, znam to dobro. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 11:57 (Valentin17).
14 godina
odjavljen

Nikad se ne zna....

Ipak mi je draze biti na najnovijem Winu ;)

16 godina
Dex.pwn kaže...

Nikad se ne zna....

Ipak mi je draze biti na najnovijem Winu ;)

-i kako to misliš da si sigurniji? Razumiješ li uopće info o propustu ie-6-do-11? npr koja verzija je u winxpu koja u 8? Koja od tih verzija nema jednaku rupu (sad zakrpanu) i zašto bi uopće OS imao veze s browserom...

btw, upravo mjesec gašenja supporta za XP je bio kritičan (banke itd.), tako da je MS napravio iznimku i proteklih dana pustio update za XP.. zakrpu za ie svih navedenih verzija).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 12:29 (ihush).
14 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

Ma nzm, nemam Anti-virus tako da pazim gdje idem i sta radim...

Kao sto sam reko, volim da mi je komp fluidan :)

0 0 hvala 0
16 godina
Dex.pwn kaže...

-rupa koju spominješ (ie 6-11) nema baš nikakve veze s virusima, antivirusima i sl.

Ima veze s SSL, certifikatima, java, flash, .. do firewallova, sve ono što bi nas trebalo osigurati od 'gadnih stvari'. Ponajmanje s OSom. Sys.update je važan, ali jednako je zavaravajuće nadati se da nema neka nova rupa (ne slučajna) jer ni stare rupe nisu tu od jučer, nisu slučajne (neki programer/tim ih je morao napraviti)... samo je pitanje što javnost zna i time osjećaj sigurnosti iz neznanja.''.. Blaženi oni koji ne znaju...''

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
Dex.pwn kaže...

Imao nemao ti anti-virus, pazio ne pazio uvijek ćeš pokupiti nešto. Anti-virus nije 100&tna zaštita. Ništa nije. A i ovisi o tome kako koristiš komp, za šta ga koristiš. Manje su šanse da ćeš pobrati virus ako ti je updatean win. i ako imaš updatean antivirus. U suštini i nemoraš imati imati anti-virus.

Kaže se možeš ti biti 100km od kuće ali ako je sudbina takva crijep će ti doletit u glavu. (tako nekako)

A ja prevađam da možeš ti biti samo i na googlu ali ako je sudbina takva virus će se "snaći" i doći do tebe. ;)

12 godina
Windows 8 i 8.1

Ovako skinuo sam igricu prince of persia onu staru igricu evo linka

I kad je otvorim on meni izbaci

pokušao sam da promijenim pod compatibility sve moguće varijante ali ne želi. ali nije u tome riječ. Kako da otvorim igrici da mi radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zviznemte kaže...

I kad je otvorim on meni izbaci pokušao sam da promijenim pod compatibility sve moguće varijante ali ne želi. ali nije u tome riječ. Kako da otvorim igrici da mi radi?

Skini DOSBox i pokreni je u njemu.

12 godina
WackyZG kaže...
zviznemte kaže...

I kad je otvorim on meni izbaci pokušao sam da promijenim pod compatibility sve moguće varijante ali ne želi. ali nije u tome riječ. Kako da otvorim igrici da mi radi?

Da hvala, ali ja bi to da se igra bez ikakvih dodataka, nije za mene nego za jednog očevog frenda koji je bolestan a nezna na kompjuteru a ja nemogu do njega a moj stari isto nezna baš puno na kompjuteru raditi tako da ako se može nekako igrati bez da se ionstalira nešto dodatno. uzmimo u obzir da on ima mozda win xp ili 7 neznam. dali će moći igrati normalno.

17 godina
zviznemte kaže...
WackyZG kaže...
zviznemte kaže...

Da hvala, ali ja bi to da se igra bez ikakvih dodataka, nije za mene nego za jednog očevog frenda koji je bolestan a nezna na kompjuteru a ja nemogu do njega a moj stari isto nezna baš puno na kompjuteru raditi tako da ako se može nekako igrati bez da se ionstalira nešto dodatno. uzmimo u obzir da on ima mozda win xp ili 7 neznam. dali će moći igrati normalno.

To je čista DOS igra i ne radi ni pod Win xp bez emulacije.

''It's not broken, It's a game feature''
17 godina
Hummer kaže...

To je čista DOS igra i ne radi ni pod Win xp bez emulacije.

EDIT: ako komp može vrtiti Windows 7 zar ne može vriti neki noviji princ of persia? Warior Within, ili Two thrones.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 15:18 (XXX-Man).
12 godina
Hummer kaže...

EDIT: ako komp može vrtiti Windows 7 zar ne može vriti neki noviji princ of persia? Warior Within, ili Two thrones.

naravno ali čovjek je 56 godište i star je i zaželio se zaigrati igricu iz djetinstva.

DObroo a dali mogu nekako namjestiti emulator da kad ga otvori da mu se otvori ta igrica ili da ju odabere?

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 15:17 (XXX-Man).
17 godina
zviznemte kaže...

DObroo a dali mogu nekako namjestiti emulator da kad ga otvori da mu se otvori ta igrica ili da ju odabere?

Kad već želi igrati tako staru igru nema druge nego igru pokrenuti na stari način. 

Primjer: monut c

c:

cd prince

prince 

ili  koristiti neku online uslugu tipa http://www.online-games-zone.com/pages/classic/prince-of-persia.php

EDIT: našao sam i za shortcut ovo http://www.dosbox.com/wiki/DOSBoxShortcuts

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 15:12 (Hummer).
17 godina
Windows 8 i 8.1

{#}  {#}  {#}

{#}    {#}    {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ima li kakvog nacina da nastimam dual boot - Windows 8.1 i Ubuntu ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ja imam jedno pitanje. Sada skidam Windows 8.1 (en_windows_8_1_pro_vl_x64_dvd_2971948.iso) da instaliram na komp i zanima me mogu li ja taj ISO file postaviti na USB i sa njega instalirati na komp i koji program koristiti za kreiranje bootabilnog USB-a? Jel za to mogu koristiti program Windows 7 USB/DVD Download Tool?

Hvala {#}

0 0 hvala 0
14 godina
Marko :D kaže...

Jel za to mogu koristiti program Windows 7 USB/DVD Download Tool?

- Možeš. {#}

14 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Instalirao sam Windows 8.1 i stranice mi ne želi ući u internet iz prve nego kaže da stranica nije dostupna. Kako da riješim taj problem?

Hvala opet {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 21:19 (Marko :D).

0 0 hvala 1
14 godina

Instalirao sam Windows 8.1 i stranice mi ne želi ući u internet iz prve nego kaže da stranica nije dostupna. Kako da riješim taj problem?

- Jesi instalirao potrebne drivere za mrežnu karticu?

14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

- Jesi instalirao potrebne drivere za mrežnu karticu?

Nisam, ne mogu naći koji su {#}

14 godina

- Ako je to matična pod Moj PC, onda evo, LAN driver gledaš.

- Stavi drivere od XPa, pazi samo jel imaš x32 ili x64 verziju 8.1.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 21:29 (Valentin17).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice