Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.539.698
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Re: Windows 8 i 8.1
skank666 kaže...

pitanje ili dva...

imam mogučnost nabaviti win8.1 enterprise, kojima se škole služe... dakle, samo njihov key, pa me zanima dali će biti problema. jasno mi je da nije po EULI ali je8iga... i nakon 2 instalacije win8 jednostavno ne rade kako treba. em me net framework zeza em sam još primjetio da onaj volume mixer (kad želim prebacit zvuk sa slušalica na zvučnike i obrnuto) isto je8e... kad ga drugi puta otvaram treba mu, pa brat bratu, 30-ak sekundi...

neda mi se ćekat da to MS pokrpa ili opet rušit windowse pa sve nanovo a nemam garancije da će sve radit kako spada. iako imam origigi win8 pro mislim da ću rađe riskirat sa ovim školskim ključem... ako mogu. što vi kažete?

Backup postojećeg  OS-a i deri...

Battlelog: MUDO_HR
12 godina
Windows 8 i 8.1

Instaliro na novi HDD win 8.1 i ne mogu nikako da aktiviram nece da prihvati sifru ( dosla uz laptop OEM verzija i sad uzeo novi hdd ) zovem ove debile vec dva dana u Microsoft BiH i nece da se javi. Postoji li neki drugi nacin da aktiviram?

0 0 hvala 0
15 godina
anelko kaže...

Instaliro na novi HDD win 8.1 i ne mogu nikako da aktiviram nece da prihvati sifru ( dosla uz laptop OEM verzija i sad uzeo novi hdd ) zovem ove debile vec dva dana u Microsoft BiH i nece da se javi. Postoji li neki drugi nacin da aktiviram?

Pokušaj sa software-om koji služi za transfer podataka sa starog na novi HDD.

14 godina
hrc987 kaže...

da li netko zna da li je ASUS riješio probleme sa win 8.1..puno ljudi se žalilo da na ASUS laptopima imaju problema sa onim watermarkom "secure boot isn`t configured propertly" pa me zanima da je to riješeno

Ne znam što se dogodilo, ali meni je to samo nestalo, vjerojatno nakon još nekog windows updejta, nisam ništa sam instalirao a jedino mi je to na automatski updejt.

14 godina
Windows 8 i 8.1

Imam ASUS N73SV seriju i nisam primjetio taj bug, error kako vam draže.

Imam jedini problem da mi se povremeno samo označi ovo i ne mogu podijeliti brzo zaslon:  

Kao što mi se i samo odznači da prikazuje sadržaj prozora dok ga pomičem zaslonom.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Imam jedan problem. Naime na neku foru sam zgubio administrativna prava pa mi neda više da mjenjam vrijeme na kompu, deinstaliravanje programa i takve stvari. Šta činiti sada ?

ELS BLAUGRANES <3
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 22:54 (Tommy_123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
phoenix2003 kaže...
anelko kaže...

Evo pokusavo danas sa Acronisom i nisam se bas snasao u njemu, jel postoji jos neki slican ili da neko napise ukratko kako ga koristiti ? 

15 godina
Tommy_123 kaže...

Imam jedan problem. Naime na neku foru sam zgubio administrativna prava pa mi neda više da mjenjam vrijeme na kompu, deinstaliravanje programa i takve stvari. Šta činiti sada ?

Da li si možda koristio program od amd-a za uninstall drivera??meni je isto to napravio...taj program obriše još nešto u windowsima...što utječe na admin prava...

My way
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2013 18:53 (galinjo24).
15 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...
Tommy_123 kaže...

Da li si možda koristio program od amd-a za uninstall drivera??meni je isto to napravio...taj program obriše još nešto u windowsima...što utječe na admin prava...

Jesam, još prije ali to mi se tek sada desilo.

ELS BLAUGRANES <3
17 godina
anelko kaže...
phoenix2003 kaže...
anelko kaže...

Evo pokusavo danas sa Acronisom i nisam se bas snasao u njemu, jel postoji jos neki slican ili da neko napise ukratko kako ga koristiti ? 

Mozda da probas s AOMEI Data Backuper

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
12 godina
djigibao kaže...

Kad uradim backup systema na usb, sto je dalje ciniti ? Ne znam bas kako ide dalje {#}

16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Na osim što mi gta 4 bolje radi na 8.1 nego na sedmici i proshow mi renderira 4 puta brže video nego na sedmici; i onda se kače za metro... 'Beš metro....  ;)

bug caruje, um klade valja

13 0 hvala 0
14 godina
Oldy kaže...

Na osim što mi gta 4 bolje radi na 8.1 nego na sedmici i proshow mi renderira 4 puta brže video nego na sedmici; i onda se kače za metro... 'Beš metro....  ;)

- Bez nekoga dokaza, ovo je samo "pričanje" (rekla, kazala).

- Ovo za rendering ti ne vjerujem, a za igru me zaboli...

16 godina
Valentin17 kaže...
Oldy kaže...

-interesantno, TDovi.. bez argumenta.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ako nekoga zanima, budući da još imam instalirane i sedmicu i osmicu, mogu postati SS in-game benchmarka.

Iako, na oba je igra pokretana iz instalacijskog foldera na drugoj particiji (nije nanovo instalirana na svaku instalaciju Windowsa), i drugo, taj benchmark daje veći FPS od prosječnog tokom igranja.

Ali, osjeti se rast FPS-a i fluidnosti u igri na Osmici u odnosu na Sedmicu!

P.S. Ovo pišem jer sam ja pokrenuo usporedbu 8vs7 na osonovu zapažanja iz GTA 4!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
godo kaže...

Ako nekoga zanima, budući da još imam instalirane i sedmicu i osmicu, mogu postati SS in-game benchmarka.

Iako, na oba je igra pokretana iz instalacijskog foldera na drugoj particiji (nije nanovo instalirana na svaku instalaciju Windowsa), i drugo, taj benchmark daje veći FPS od prosječnog tokom igranja.

P.S. Ovo pišem jer sam ja pokrenuo usporedbu 8vs7 na osonovu zapažanja iz GTA 4!

-prn.scri or didnt happend.

... uz postavke OSa, verziju drivera.. i ostale tehnikalije.

- preciznosti radi; dakle imaš instaliranu svježu sedmicu i osmicu ili staru sedmicu i svježu osmicu? Antivirus, utilsi.. itd. pa sve do podjele particija diska, defrag, swap. Bez OCa, neke standardne postavke možda i nešto o OSu (kiselkasti loader ili genuine kao neki skriveni hint) s recimo CSS.v.13.9 ili čist driver 13.152 (može i dodatno beta..).

15 godina
anelko kaže...
djigibao kaže...

Kad uradim backup systema na usb, sto je dalje ciniti ? Ne znam bas kako ide dalje {#}

Sa ovog linka skini Data Migration Tool pa pokušaj sa njim. http://www.samsung.com/us/support/owners/product/MZ-7PD256BW

14 godina
sudy_freak kaže...

Imam ASUS N73SV seriju i nisam primjetio taj bug, error kako vam draže.

Imam jedini problem da mi se povremeno samo označi ovo i ne mogu podijeliti brzo zaslon:  

Kao što mi se i samo odznači da prikazuje sadržaj prozora dok ga pomičem zaslonom.

itko (skrol gore)

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina
Windows 8 i 8.1

Još nešto - čudne stvari se događaju s mojim RAM-ima.

Nije da mi smeta, ali mislim da je za surfanje internetom previše 99% RAM-a zauzeto.

To se događa često u zadnjih par dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sudy_freak kaže...

Nije da mi smeta, ali mislim da je za surfanje internetom previše 99% RAM-a zauzeto.

Korisnija bi bila slika gdje je aktivna kartica processes i poredano po zauzeću memorije :D, barem mislim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 19:50 (denix).
14 godina
denix kaže...
sudy_freak kaže...

Korisnija bi bila slika gdje je aktivna kartica processes i poredano po zauzeću memorije :D

Ništa ne govori.
Non-paged pool je problem.
Vidim da ljudi po Internetu imaju problema s LAN driverima Killer Network.

Probat ću clean install drivera 

16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Oldy kaže...

A gdje sam ja napisao da mi moraš vjerovati? Probaj.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
godo kaže...

-prn.scri or  didnt happend.

...  uz postavke OSa, verziju drivera.. i ostale tehnikalije.

- preciznosti radi; dakle imaš instaliranu svježu sedmicu i osmicu ili staru sedmicu i svježu osmicu? Antivirus, utilsi.. itd. pa sve do podjele particija diska, defrag, swap. Bez OCa, neke standardne postavke možda i nešto o OSu (kiselkasti loader ili genuine kao neki skriveni hint) s recimo CSS.v.13.9 ili čist driver 13.152  (može i dodatno beta..).

A zašto bi mi print screenali? Ja mu vjerujem jer vidim da bolje radi a ti instaliraj 8.1 i sam vidi i mani se filozoriranja,

kod mene je zadnja beta, održavam sa ASC oba OS-a isto, defender na oba OS-a, swapa nemam imam 8GB (7.20 usable).

Sedmica malo starija ali je lap star 2 mjeseca. na sedmici je loader na 8.1 je original ključ sa osmice upgrade

i sada hoćeš reči da mi lap toliko grafički slabije radi iako je updateana i sedmica sp1 pro i 8.1 pro ZBOG loadera?

Daj me nemoj j.... On zbog loadera sigurno vuče neke krive updatee a ne one koje treba, on sigurno zbog loadera krivo instalira drivere a ne onako kako treba? I tako dalje i tako bliže?

Iste ocjene ako je to uopće bitno je imao na sedmici sp1 i na osmici u WEI na 8.1 nema ocjena pa ti to ne mogu reči. :)

I uostalom zašto? Instaliraj 8.1 pa testiraj do mile volje.

16 godina
Windows 8 i 8.1

@ Oldy..

Oldy kaže...
..

A zašto bi mi print screenali? .. 

..

- točno.

btw, osjećaš se prozvanim ili neki možebitni razlog?

- Imaš konkretan podatak, možeš ga dati ili ne moraš. Ako nešto tvrdiš, dokaži ili nemoj. Flamewars je nepotreban.

- dio o yogurtu je simbolički, zbog raznih razloga, koje možda znaš, možda ne znaš. Jedna mala statistička crtica, origigi ima manje problema, izvor kiseljenja nije MS, nego ono što se u takvom izvoru može pronaći. Tek približno jednake konfiguracije se mogu uspoređivati, to vrijedi i za OS, kao i driver, pa i aplikaciju (igru u ovom slučaju). Jednako kao što nećeš uspoređivati Tetris i Cryzu ili OS na 1GB RAMa s onim na 32 + SSD i tvrditi da je to bolji OS ignorirajući ostale HW (i sw) dijelove. Da bi usporedba bila smislena, sve bi trebalo biti (koliko se može) jednako.

- dio insinuacija oko boljih ili lošijih perfirmansi zbog loadera, daj quote gdje to tvrdim. Zbog smeća ili malwarea sigurno, zato je bolje uspoređivati isti PC neke osobe, na koju je ista ta osoba, predpostavlja se na manje-više jednak način instalirala manje-više jednak software. Tad se razlika u performansama može tumačiti kao razlika zbog verzije OSa, ali ne mora biti, tek treba dokazati.

- osoba koja koja ima Sedmicu i Osmicu, koja je sama ponudila screenove... nisi ti, (ili su nickovi pomiješani).

-imaš argument, daj ga.  ... ili nemoj.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 21:52 (ihush).

0 2 hvala 1
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Isti je lap u dual bootu je 7 pro sp1 i 8.1 pro. Isti je hardware....

Jedino ga ja koristim, na isti način.

Meni se čini da ti ne možeš do 8.1? Pa kompliciraš umjesto da sam instaliraš jelda? Koliko tu pišeš već si dva puta mogao instalirati.

Prije ćeš ti instalirati nego ja prebacivati se sa OS-a na OS stalno i tebi neki k... dokazivati. :p

Osmica je jednostavno bolja i brža i moš ga j....

10 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kaj se živciraš? ihush je samo mučki provokator. {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Sedmica je lijepa daleko od toga ali 8/8.1 zna bolje iskoristiti potencijal hardwera u tome je cijela filozofija.

Ma živciram se da, bez veze.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Na da mu konkretno zalijepim, napisao sam već na mi se igra crasha nakon benchmarka, inače u igri ne.

Neću sada reinstaliravati igru zbog toga.

No toliko dići postavke na sedmici ne mogu jer mi šteka; distancu i detalje. Tu sve ide super jedino je drveće i dalje šugavo ali valjda ima neki mod pojma nemam.

0 0 hvala 0
12 godina
Windows 8 i 8.1

Laicko pitanje kako install win 8.1 trenutno imam win 7. Dal prvo moram install win 8 pa na njih staviti 8.1 ili? I kakva su iskustva? Kolko sam uspio ovdje procitati niste bas odusevljeni.

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 i 8.1

Oprostite na laganom OT-u, ali da li je sigruno kupiti Win 8 key na ovakvim sajtovima:

http://www.windows8keystore.org/ ili http://www.windows8key-sale.com/

Jel to 100% legit ili samo scam?

pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice