Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.523.257
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Re: Windows 8
kizo2703 kaže...
escobar_ kaže...

Očekivano. Šta je s legalnim WMC sistemima? {#}

Ako misliš na sistem aktiviran SAMO WMC ključem ,taj nije legalan.

Envy kaže...

Ima li netko vijest kada će se pojaviti Windows 8.1 Enterprise Evaluation? Bio bih vam jako zahvalan.

KLIK

Kizo KRAAALJU {#} Dva palca gore {#}

Because anything Korea does, Japan does it better.
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

.. btw, trenutno: win8.1, 32bitna ver je dvostruko brža od 64bitne... (za down).

Za down? Šta ,gašenje?

Envy kaže...

Kizo KRAAALJU {#} Dva palca gore {#}

Molim ,molim! {#}

Za one koji već imaju instaliran 8.1 ,tu je 240 mb updatea na x64 verzijama.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 16:44 (kizo2703).
13 godina
sudy_freak kaže...

Evo, uz upgrade, korisnicima Windowsa 8.1 dostupna je i službena Facebook aplikacija.

Skinuti ju možete ovdje.

A jaka im je aplikacija.

Opet oni rasporedjuju poruke svojim nacinom, a ne vremenski, ne mogu se copy-paste slike u npr. Skype jer nemaju URL... ko da sam na mobitelu.

I jos k tome, opet nema tipke Close ili Exit....

Kak vi to rjesavate? Udjete u drugu aplikaciju i onda gore lijevo Close?

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
16 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

I jos k tome, opet nema tipke Close ili Exit....

Kak vi to rjesavate? Udjete u drugu aplikaciju i onda gore lijevo Close?

Povučeš aplikaciju prema dolje i zadrži ju 2 sekunde na dnu ekrana. Može li bit jednostavnije?

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 16:45 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
Windows 8

Jel se moze kako od ovog updata sprzit iso slika tj gdje ikako skida windows sotore windows 8.1.

www.noviportal.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RealMadrid4Ever kaže...

Jel se moze kako od ovog updata sprzit iso slika tj gdje ikako skida windows sotore windows 8.1.

Ne ,jel se sada ne downloada image. Sada se downloadaju i odmah instaliraju samo fileovi potrebni za upgrade.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 17:38 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Evo, nakon par mjeseci "druženja" sa W8 da vam se javim s impresijama.

Napominjem da je ovo moje osobno mišljenje, iskustvo korisnika i nemojte ovo (budalasto) smatrati napadom ili vrijeđanjem ikoga ovdje.

Samo ukratko - W8 je solidan sustav, s gomilom sitnica koje nerviraju ali i ponešto noviteta koji su ugodni i korisni. Međutim, nedostatak prave Start konzole je preveliki minus i classic shell to maskira međutim funkcionalnost nije ista kao u W7 pokretaču. 

Ali ono što me još više nervira je Ms-ovo napuhavanje tvrdnje da se Osmica diže brže. Je, u prvih mjesec dana. Nakon što OS natrpate programima i raznoraznim datotekama, već nakon par tjedana vidjet ćete i sami... zaboravite na brzinu.

Doduše, desktop slika će vam se prije pojaviti na ekranu ali do pune funkcionalnosti proći će jednako kao i kod Sedmice. Imam oba sustava pa znam.

Dalje, pokretanje programa i izvršavanje radnji je jednako Sedmici, s tim da se nakon par mjeseci primjećuje lagano usporavanje svega, pa čak i otvaranje običnog mycomputera... I ne, ovo računalo nema virusa ni slične gamadi, te je nekoliko puta pročišćeno, defragemnirano i optimizirano.

Ne želim pljuvati po ovom sustavu ali želim reći da nije ni blizu onog što nam je MS obećavao i reklamirao. Ovo je tek neznatno izmijenjena Sedmica i kao takav, posve irelevantan za kupnju. Onima koji rade u tvrtkama ne bih preporučio prelazak na ovo. Igrači pogotovo neće profitirati. Jedini koji će osjetiti neku pogodnost su oni koji imaju zaslone na dodir. I oni kojima je možda aero dizajn Sedmice dosadio. 

Ali i još jedna bitna napomena: Osmica je još manje user friendly od Sedmice, tako da recimo ako vam je hobi develop mobilnih aplikacija, kernela i romova ili samo često baratanje istima (kao meni), onda vam je Sedmica puno bolje rješenje.

Lijep pozdrav 

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 18:27 (Danyel).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

.. btw, trenutno: win8.1, 32bitna ver je dvostruko brža od 64bitne... (za down). iz nekog razloga spoiler ne radi.. download je skrivena riječ.

Naravno -  64 bitni je 3,50 3,63 GB težak i sigurno ga skida duplo više ljudi nego 32 bitnog!

Danyel kaže...

Ali i još jedna bitna napomena: Osmica je još manje user friendly od Sedmice, tako da recimo ako vam je hobi develop mobilnih aplikacija, kernela i romova ili samo često baratanje istima (kao meni), onda vam je Sedmica puno bolje rješenje

Troll is back!! {#}{#}

S istim C/P-anim postom otprije godinu dana! {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 19:11 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
..

Naravno -  64 bitni je 3,50 GB težak i sigurno ga skida duplo više ljudi nego 32 bitnog!

..

-uf, pa to je bila samo šibica za flamewarsić. Meni bi glavni dokaz bio da je x86 jači-veči broj od x64.

- srećom, Danyel je tu...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Windows 8

Skida se update, mislim da će potrajati...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
kizo2703 kaže...
..

Naravno -  64 bitni je 3,50 GB težak i sigurno ga skida duplo više ljudi nego 32 bitnog!

..

-uf, pa to je bila samo šibica za flamewarsić. Meni bi glavni dokaz bio da je x86 jači-veči broj od x64.

- srećom, Danyel je tu...

Ne miješaj mene u vaše ratove. {#}

8.1 nisam isprobao, niti namjeravam.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svašta.

Ne znam zašto toliko žure sa novim Os-om kad je Osmica tako dobra i savršena?

16 godina

Da li gubim podatke updateom?

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
16 godina
neaktivan

emerik@

Koliko znam, ne gubiš ništa, ali za svaki slučaj napravi backup:

http://howto.cnet.com/8301-11310_39-57607642-285/how-to-prepare-your-windows-8-pc-for-windows-8.1/

16 godina
neaktivan
Danyel kaže...

Svašta.

{#}  Možda zato jel je 8.1 samo (malo) veći SP1 ,a ciklus jednog Windows OS-a je tri godine ,kada obično izlazi novi ,kao i do sada?

emerik kaže...

Da li gubim podatke updateom?

Ne. Osim ako imaš .iso image i radiš clean install.

Ali ,svakako je dobro napraviti backup!

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 20:06 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Danyel kaže...

Svašta.

{#}  Možda zato jel je 8.1 samo (malo) veći SP1 ,a ciklus jednog Windows OS-a je tri godine ,kada obično izlazi novi ,kao i do sada?

emerik kaže...

Da li mi se čini li ovdje neko opet lupa gluposti?

Izlazak WINDOWS NINE najavljen je već za 2014.

Dakle, JEDVA dvije godine od Osmice. 

Pametnom bi bilo dovoljno za zaključiti da u MS-u ipak nisu toliko zadovoljni prodajom i prihvaćanjem "fenomenalne" Osmice, pa kreću u posve novi sustav. No ne i pojedincima, koji izgleda imamju potrebu liječiti svoje frustracije po nevinim forumašima {#}

16 godina
neaktivan
Danyel kaže...

Da li mi se čini li ovdje neko opet lupa gluposti?

Izlazak WINDOWS NINE najavljen je već za 2014.

No ne i pojedincima, koji izgleda imamju potrebu liječiti svoje frustracije po nevinim forumašima 

Da ,netko OPET lupeta! Ima li igdje službena izjava Microsofta da će sljedeći OS izaći 2014.?

Ne boj se nevinašce {#} ,nitko nema ništa protiv tebe!

15 godina
protjeran

Skinuo sam ovaj evolution. Dali on ima neki ključ? Nisam mogao naći na stranici.

Verzija 64 bitna.

B-A-R-C-A
16 godina
iNo_bhf kaže...

Skinuo sam ovaj evolution. Dali on ima neki ključ? Nisam mogao naći na stranici.

Verzija 64 bitna.

-evolucija je nešto drugo.. ovo je samo drugačije nazvan SP1 za Win8.

evaluation, ne moraš tražiti ključ.

Ako je nešto drugo, tad bolje da nisi skidao.

15 godina
protjeran
ihush kaže...
iNo_bhf kaže...

Verzija 64 bitna.

-evolucija je nešto drugo.. ovo je samo drugačije nazvan SP1 za Win8.

evaluation, ne moraš tražiti ključ.

Ako je nešto drugo, tad bolje da nisi skidao.

Skinuo sam sa ove stranice što je neko postavio. Znam da me je Pro tražio ključ pa sam mislio da će i ovaj.

B-A-R-C-A
16 godina

svaki traži ključ, jedina razlika je što je ovdje ključ več 'zaključan'...

- hmmm, danas baš svatko ima pristup svemu. Smisao je učenje-testiranje (eval), ne samo skidanje svega s neta prije nego uopče saznaš što skidaš.

Ako tek počinješ s učenjem, zaboravi gornju rečenicu, nastavi..

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 21:52 (ihush).
16 godina
neaktivan
iNo_bhf kaže...

Skinuo sam sa ove stranice što je neko postavio. Znam da me je Pro tražio ključ pa sam mislio da će i ovaj.

Evaluation je probna verzija ,ne treba ključ i nakon 90 dana će prestat raditi i morat ćeš ju reinstalirati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 21:36 (kizo2703).
15 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
iNo_bhf kaže...

Evaluation je probna verzija ,ne treba ključ i nakon 90 dana će prestat raditi i morat ćeš ju reinstalirati.

Mislio sam na onaj ključ kada ga ideš instalirat pa te trazi da ga upišeš odmah. Ako toga nema onda super.

B-A-R-C-A
17 godina
Windows 8

Stranica s mogucim rijesenjima ako imate problema kod instalacije Win 8.1:

Fix Problems While Installing or Upgrading to Windows 8.1

Postoji cak i tutorijal za Upgrade s Win 8.1 Preview na Win 8.1 Final (nisam probao ali ako netko proba neka napise dojmove):

How to Upgrade from Windows 7, Windows 8 or Windows 8.1 Testing Builds to Final RTM Version?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Windows 8

Bok.

Zanima me ovo prije nego instaliram 8.1 update prek storea. 

Trenutno imam win 8 pro i zanima me dali bi prije updatea trebao izbrisati start8, pošto 8.1 dodaje identičnu stvar?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8

Za vas koji imate 8.1, ima li razloga preći sa W8 na W8.1 osim toga što želim biti up to date {#}

iclock2much

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Za vas koji imate 8.1, ima li razloga preći sa W8 na W8.1 osim toga što želim biti up to date {#}

Ako ti je stalo da budes up to date onda da, inače malo šminke da djevojka izgleda malo ljepše i ništa specijalno na prvu ako gledaš, a sad ta neka poliranja u pozadini to su valjda nešto radili :D

www.noviportal.net
14 godina
Windows 8

Najviše mi smeta jer imam original a mogu vjerojatno skinuti i 8.1 original, samo mi se neda opet sve ispočetka aplikacije skidati.

iclock2much

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8

Koji sam ja papak.{#}

Već sam htio drvljem i kamenjem na MS (Danyela kandidirati za predsjednika država i slično) jer ne radi upgrade na 8.1. I onda shvatim da nisam priključio laptop na napajanje. Ako netko drugi krene istim putem nek prvo provjeri jeli napajnje priključeno.

Stručnjak za odmaganje...

3 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice