Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.532.602
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
17 godina
neaktivan
Re: Windows 8

Jel netko radio upgrade s Win XP na Win8 na osnovu ovoga: http://www.techno360.in/windows-8-1-pro-79/

Imam jednu instalaciju WIn XP koju više ne koristim a planiram uzimati laptop pa bi ga možda kupio bez OS-a ali bi onda na ovaj način riješio OS.

13 godina
neaktivan
Windows 8

Instalirao sam windows 8 na svoj laptop i iznenaden sam koliko je brza od sedmice,viste pa cak i od xp-a,jednostavno to je taj windows :)
Samo me pomalo nervira font slova,ustvari ne font nego boja...Nezz kako to da opisem ali nekako mi previse bljesti,tj nije kao xp,imam osjecaj da mi je mutan monitor i svaki put kad otvaram ili citam nesto na cosku monitora moram se pomaknut jer je mutno,brzo me oci zabole :) Mislim da ce neko razumjet u cemu je problem.Cackao sam malo u onom panelu od drivera za grafiku ali nikako da namjestim da je cista slika kao kod xp-a...Ako neko razumije sta zelim rec i ako zna kako da podesim cistu sliku neka to podijeli samnom :))) 

Sadmir K

1 2 hvala 0
17 godina
protjeran
Windows 8

može preporuka koju verziju da skinem ?

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Skini si ovu 1...tu ja imam:-)))

My way
16 godina
The Black Iso kaže...

može preporuka koju verziju da skinem ?

Prvu. Ova N verzija ti je bez Windows Media Playera (za EU tržište, kao MS ima monopol s time, pa su ga morali izbaciti)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
17 godina
neaktivan
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
Nitro233 kaže...

kod instalacije win8 ima li opcija da se prenesu svi filovi i programi instalirani u sedmici na novi os?hoce li raditi na 8.1 programi koji su radili na sedmici bez ponovne instalacije?moze li se kompletno prenijeti desktop sa starog os-a na novi?

Mene isto to zanima no večinom zbog igra poput Battlefielda koji ima 30 gb i treba mu dva dana da se skine u potpunosti.

ako hoćeš ne skidat battlefield napravi ovako:

1. kopiraj na sigurno instalacijski folder od bf3

2. stavi win8

3. skines origin, upalis i stavis da ti se skine 100-200mb bf3(ovo moras napraviti, ne samo kopirati bez ovoga)

4. pauziraj download

5.izadji potpuno iz origina i kopiraj bf3 iz onog backupa u sad novi instalacijski folder

6. udji u origin, upali ponovo download, doći će ti odma do 100% i počet instalirati. to je to

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
14 godina
odjavljen
Windows 8

...

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 22:10 (Nitro233).

0 0 hvala 0
16 godina
Nitro233 kaže...

gdje da nađem win8 na dreamsparku,gledam i nema ga,također nema moga faksa na njemu iako studiram vezano uz informatiku menađžment informacijskih sustava?

Ako ti faks nema ugovor s microsoftom za dreamspark, ne možeš ga koristiti. Bez obzira što studiraš.

13 godina
Windows 8

Pozz,

evo bas danas sam instalirao windows 8, ali instalirao sam ga na portugalskom jeziku (brazilski), kada sam zavrsio sa instaliravanjem uspio sam promijeniti jezik prikaza na hrvatski, i sada je sve na hrvatskom osim "sign in" ekrana, tj svaki put kada restartiram komp ili se odlogiram iz racuna i dodem na prije spomenuti ekran, na tom ekranu je ostao portugalski, tj brazilski jezik. pokusavao sam to popraviti ali ne ide, ako neko zna kako da i to bude na hrvatskom molio bi da mi kaze....

Takoder, 18.10 windows ce mi se sam updateat na 8.1? Bih li ja mogao nekako prije updateati i ako da kako?

Lp

Mrzim kada ležim na plaži i pojede me dinosaur.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

Ipak mi nije bilo bootanje DVD pa Hard, nego Hard pa DVD. Setup je pokrenut, no sad mi izbacujeporuku i ni makac:

No device drivers were found. Make sure the install media contains the correct drivers, then click OK.

EDIT:

Probao sam ponovo, opet isto. Prva poruke je ova:

A media driver your computer needs is missing. This could be DVD, USB or Hard disc. If you have CD, DVD of flah drive with the driver on it, please insert it now.

Note: If the installation media for Windows is in the DVD drive or on a USB drive, you can safely remove it for this step.

Browse OK Cancel

Nakon sto kliknes browse i pokusas bilo sta, pojavi se ona poruka koju sam pru napisao.

Dali moze ikakva pomoć? Probao sam i sa USB-a instalirati, opet se to pojavljuje. Skinuo sam novi ISO, opet isto.

Stvarno ne znam šta više. Radi se o preview sa Microsoftove stranice.

13 godina
Windows 8

Bok!

Bas sam postaio oonosni korisnik Windows 8.1 i moram reci da sam ugodno iznenadjen!

Ima problem sa dvije stvar, pa vas molim pomoc:

1. Na stranici od ploce

https://www.asus.com/Motherboards/SABERTOOTH_990FX_R20/#support

ne postoji ni jedan driver za Win 8.1, i koliko vidim Windowsi su samo sve pronasli i snimili.

Ali, ne radi mi USB 3.0 hub sa card readerom.

Da li je problem u USB 3.0 driverima? Sto mi je ciniti? :)

(Uredno je radilo na Win 7)

EDIT: Rjeseno nakon nekoliko istekavanja i ustekavanja

2. Programi mi nemaju dozovolu snimati fajlove na D: disk, nego kaze nesto kao: You don't have permisions to save on D: do you want to save it to User folder?

A kad rucno premjestam fajlove u taj direktorij onda radi, ALI me pita dal dajem Administratorske ovlasti da se taj fajl snimi.

Kako to rjesiti?

Hvala!

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 23:03 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
the_dammed kaže...

EDIT:

A media driver your computer needs is missing. This could be DVD, USB or Hard disc. If you have CD, DVD of flah drive with the driver on it, please insert it now.

Dali moze ikakva pomoć? Probao sam i sa USB-a instalirati, opet se to pojavljuje. Skinuo sam novi ISO, opet isto.

Jednom sam to rjesio promjenom s DVD-a na USB, a drugi put skidanjem novog ISO-a.

Ako si oboje probao.. onda ne znam koje bi bilo rjesenje :(

15 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
the_dammed kaže...

EDIT:

Jednom sam to rjesio promjenom s DVD-a na USB, a drugi put skidanjem novog ISO-a.

Ako si oboje probao.. onda ne znam koje bi bilo rjesenje :(

Dakle uspio sam, a sve je izgledalo ovako.

Skinuo sam ISO, i nakon prženja na DVD i pokušaja instalacije, dobivao sam navedene poruke.

Onda sam kupio USB od 8GB (iako kazu daje dosta 4GB), te probao napraviti bootablini USB. No nisam uspjevao, jer je onaj program za raditi bootabilne USBove izbacivao neku poruku, sad se ne sjecam koji, i nije htio baciti ISO na USB. Guglao sam, i pronašao da sa POWERISO treba u properties ISO fajla nešto promijeniti. Iako sam to promjenio, i uspio napraviti bootablini USB, izbacivao mi je one poruke prilikom instalacije. Onda sam na Googlu da Windowsima prilikom instalacije smeta SATA, te da se često spominje DVD u cijeloj toj priči. Iako znam generalno da SATA ima nešto sa prijenosom podataka, intuitivno sam iskopčao DVD (pritom sam otkrio da mi u kompu ima prašine "za napuniti jastuk", pa sam i očistio komp). Probao opet i ništa. 

Onda sam skinuo novi ISO GB verziju (ne opću English), te mi je iz prve napravio bootablioni USB i instalirao Win8.1. Trenutno mi je i dalje ištekan DVD.

16 godina
neaktivan
Windows 8

Imam problem koji mi se kostato javlja. 

Kad upalim komp sve je ok, ali nakon nekog vremena zablokira mi task bar, potpuno, upoće ne parti što se događa. 

da probam objasniti koji je problem: otvorim google chrome, dva tri profila nije bitno, notepad, paint, što već, nije bitno. Aplikacije koje su otvorene u startu. 

I sad to sve tako stoji, sve je ok, ali pogasim sve to. I meni dalje stoji sve kao da je otvoreno. Sad se ne ažurira, nego stoji nepomičan. Na torrent, koji je sa strane uz sat, volume, battery, sve radi kad dođem mišem na to. 

Ali ove aplikacije što pozatvaram stoje.

I sad kad kliknem na start, i ponovno uđem u desktop, onda mi se refresha, ali i dalje tako stoji.

Uglavnom, ne znam do čega to dolazi, ali konstantno se javlja. A kad je friško windows upaljen onda sve radi ok.

Uglavnom radi se o lapotpu, koji radi 0-24. Star je 6godina. T2050, 3gb ddr2, winsows 8 32bit, gf go7300. 

Evo i slika kako prikazuje što imam sve otvoreno i vrijeme kad sam otovrio dxdiag, a vrijeme dolje piše drugo. I aplikacije koje su otvorene nema ih u taskbar.

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8

Evo, instaliran jučer Windows 8.1 Pro x64 na PC iz Moj PC.

Kupio sam USB 3.0 i instalirao s njega.

Ukupno trajanje od odabira particije do završnog postavljanja cca 4 minute.

Ukupni dojam o toj silnoj promjeni s 8>8.1 je sada još bolji.
Sve doslovno leti. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8

Koliko ja mogu koristiti ovaj Preview?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8

Nabavio sam original Windowse 8 ali ce mi trebati da ih instaliram

Disk 1of 1713 {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 16:02 (djigibao).
Moj PC  
16 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

Koliko ja mogu koristiti ovaj Preview?

Ukucaj winver u Run i pokazat će ti datum. Inače ,17. 10. izlazi (službeno) RTM ,a s njim onda i Evaluation verzija ,koja je free i koju možeš koristiti stalno ,samo ju treba reinstalirati svakih 6 mjeseci.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 16:04 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Ukucaj winver u Run i pokazat će ti datum. Inače ,17. 10. izlazi (službeno) RTM ,a s njim onda i Evaluation verzija ,koja je free i koju možeš koristiti stalno ,samo ju treba reinstalirati svakih 6 mjeseci.

Ne kužim ovo. Pa to nije problem...

16 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

Ne kužim ovo. Pa to nije problem...

{#} Pa ako tebi nije problem i uživaš svako malo reistalirati sistem ,samo daj.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 16:35 (kizo2703).
14 godina
Windows 8

- Pa ovo reinstaliranje svakih 6 mjeseci ti dobro dođe, onda se taman nakupi virusa i ostale gamadi, možda ti netko i hakira sistem, onda to sve fino makneš, snimiš novo ponovo, snimiš novije verzije programa i opet si miran 6 mjeseci, onda opet sve ispočetka, ma kad uđeš u štos, to je ništa, dječja igra.{#}

djigibao

- Jel ti treba dofurat disketa za taj 8 tvoj, ako trebaš pomoć da to snimiš na toliko disketa i onda instaliaš, samo se javi.

- Sad zamišljam kako bi to bilo, u je.. pop.. bi od toliko mijenjanja disketa, vjerojatno bi se usred svega toga i floppy pokvario. ha ha.{#}

EDIT:

mind_challenge

- Otkuda tebi da se to meni događa i da ja svakih 6 mjeseci radim reinstall???

EDIT: Nisam ja mislio na sebe kolega, ja imam orginal XP koji nije diran od izlaska SP2 za taj OS, to su godine kad ni Vista nije bila u planu, a kamoli 7 ili 8.

- Ovo gore sam mislio na djete od 8 godina i tome sličnu djecu (nema tu razuma, tu ide ono, "deri" samo dok ide) koja skidaju igre sa torrenta, ali ne tako da skine pa igra jedno vrijeme, nego tako da skine jednu igru (ne bira torrent), pa tu igru igra 10 min i onda ide skidat drugu, onda tu drugu instalira, bez da ovu prvu briše, onda nakupi tako 50 igara i onda i7 3770k sa 16GB memorije ne može disati i izgleda kao XP sa 64MB RAMa, ovo je samo jedan primjer, ne da mi se nabrajat više

- I da ne bi mu se ja zaje.. s time, ide reinstall i gotovo, naknada (nije mala) za moj trud ide u džep, svi su na dobitku, imam takvih stalnih mušterija dosta (ne bi bilo loše ima još više), ako netko treba, samo se neka javi.{#}

- PS, na mome računalu nema nikakvog AVa, samo Mozilla Firefox, COD2, AutoCAD 2014, Catia V5, Utorrent, nema offica, nema drugih igara, ničega drugoga i Windows media player je player kao i svaki drugi.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------ AVATAR: Pametan mačak, naučio ga raditi na računalu. Ha ha.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 20:57 (Valentin17).

0 4 hvala 0
16 godina
Valentin17 kaže...

- Pa ovo reinstaliranje svakih 6 mjeseci ti dobro dođe, onda se taman nakupi virusa i ostale gamadi, možda ti netko i hakira sistem, onda to sve fino makneš, snimiš novo ponovo, snimiš novije verzije programa i opet si miran 6 mjeseci, onda opet sve ispočetka, ma kad uđeš u štos, to je ništa, dječja igra.{#}

Što ti radiš na računalu da ti se takve stvari događaju?

Ja na ovom računalu nisam niti jednom reinstalirao windowse, osim kod upgrade-a (s 7 na 8, s 8 na 8.1)

edit: Pa dobro, možda ti to ne radiš, ali i dalje ne vidim zašto bi netko s imalo mozga uspio u 6 mjeseci napraviti toliko kaos na računalu da bi reinstall bio potreban. Uz običan, besplatni AV poput recimo Avasta, i malo zdravog razuma nikome se neće nakupiti gamadi, neće nitko hakirati sistem etc. 

Eto ti odgovor @Valentin17

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 19:48 (mind_challenge).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Jel' može kratko objašnjenje za ovo??

Nije mi problem reinstalirat WIndoze svakih 6 mjeseci ako ću imat original. To je jedno popodne...

Iako mi se i ova opcija sviđa, već sam gore pitao ali mi nitko nije odgovorio na moj jučerašnji post:

"Jel netko radio upgrade s Win XP na Win8 na osnovu ovoga: http://www.techno360.in/windows-8-1-pro-79/

Imam jednu instalaciju WIn XP koju više ne koristim a planiram uzimati laptop pa bi ga možda kupio bez OS-a ali bi onda na ovaj način riješio OS."

15 godina
neaktivan
Windows 8

Imam kljuc od osmice orginal,dali kad instaliram  tu osmicu mi ponudi update na 8.1 ili moram posebno skidati 8.1? I dali isti orginal key sa dreamsparka moze raditi na 2 pc-a istovremeno?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 22:47 (kach).

0 0 hvala 0
16 godina
kach kaže...

Imam kljuc od osmice orginal,dali kad instaliram  tu osmicu mi ponudi update na 8.1 ili moram posebno skidati 8.1? I dali isti orginal key sa dreamsparka moze raditi na 2 pc-a istovremeno?

Ponuditi će ti update kad bude dostupan, iako je bolje čistu instalaciju 8.1 napraviti. 

Ključ s dreamsparka radi na do 3 računala.

17 godina
Windows 8

Danas stigao dosta veliki update...sta nije moglo cekat jos deset dana pa da sve bude u nadogradnji  8.1?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
CyberDemonVZ kaže...
2. Programi mi nemaju dozovolu snimati fajlove na D: disk, nego kaze nesto kao: You don't have permisions to save on D: do you want to save it to User folder?

A kad rucno premjestam fajlove u taj direktorij onda radi, ALI me pita dal dajem Administratorske ovlasti da se taj fajl snimi.

Kako to rjesiti?

Rjeseno na "primitivan" nacin.

Svim direktorijima koji nisu radili sam dodao "Everyone" usera kojem sam dao potpune ovlasti.

Uglavnom, sveo sam si sigurnost na 0, al bar mi sad programi mogu snimati fajlove po disku {#}

14 godina
mind_challenge kaže...
Nitro233 kaže...

gdje da nađem win8 na dreamsparku,gledam i nema ga,također nema moga faksa na njemu iako studiram vezano uz informatiku menađžment informacijskih sustava?

Ako ti faks nema ugovor s microsoftom za dreamspark, ne možeš ga koristiti. Bez obzira što studiraš.

Ima li kakva stranica sto pokazuje koji fakulteti imaju pristup Dreamspeaku?

EDIT: Nasao https://www.dreamspark.com/Institution/Access.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 0:10 (dinos3).
17 godina
protjeran
mind_challenge kaže...
kach kaže...

Ponuditi će ti update kad bude dostupan, iako je bolje čistu instalaciju 8.1 napraviti. 

sta nije da radi na samo dva racunala ?

Play Hrad Play Cool
16 godina
The Black Iso kaže...
mind_challenge kaže...
kach kaže...

sta nije da radi na samo dva racunala ?

Čini mi se da je Sudy_Freak rekao na 3. Ja nisam osobno probao više od 2. 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice