Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.530.348
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Windows 8

Imam jedno pitanje. Primjetio sam da nemam Secure boot uključen. Prčkajući po netu kako ga aktivirati, nikako ga nisam mogao po uputama aktivirati. Tražeći problem, ispada da zbog nedostatka ključeva u BIOSu Sapphire Radeonki, nema te mogućnosti. Je li se netko susreno s tim problemom i možda našao rješenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 8
WackyZG kaže...

.. zbog nedostatka ključeva u BIOSu Sapphire Radeonki,..

... {#}

- BIOS, MBO (ne VGA).

btw, secure boot req. lupi u google umjesto nagađanja dobiješ odgovor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Windows 8

Nemogu vjerovati moj Volume Licenece Key za Win8, ne radi za 8.1. Morati ću čekati izlazak 8.1, valjda ću dobiti nove ključe, šta li već... :(

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8

Ne radi u smisli da ti ne dopišta samu instalaciju ili ne prolazi aktivacija?

Si skinuo VL verziju 8.1. (ne Retail)?

Kao što sam napisao na prethodnoj stranici, sama instalacija 8.1. sa ključem od 8 nije moguća nego je potrebno uzet generički ključ (na perthodnoj str.), a nakon instalacije onda ubaciti svoj 8.1. ključ.

mag.inf
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bugi.kc kaže...

Kao što sam napisao na prethodnoj stranici, sama instalacija 8.1. sa ključem od 8 nije moguća nego je potrebno uzet generički ključ (na perthodnoj str.), a nakon instalacije onda ubaciti svoj 8.1. ključ.

Jeste ,moguća je. Ja sam napravio clean install i na početku instalacije dao sam svoj ključ od 8.0 - instalacija se nastavila bez problema.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
Windows 8

Kizo mi je poslao VL instalaciju, odradio instalaciju, pokušao instalirati i javlja da ključ nije valjan...

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Kizo mi je poslao VL instalaciju, odradio instalaciju, pokušao instalirati i javlja da ključ nije valjan...

A gle ,VL je ipak druga priča od Retail i OEM verzija. Nije problem u ključevima ,nego se aktivacija vrši preko drugih servera nego kod Retaila.

A oni će najvjerojatnije proraditi tek kad 8.1 bude službeno puštena u prodaju ,17. 10.

17 godina
kizo2703 kaže...

Jeste ,moguća je. Ja sam napravio clean install i na početku instalacije dao sam svoj ključ od 8.0 - instalacija se nastavila bez problema.

Aha, a onda valjda nije pravilo nego iznimka neka. Ja sam probao sa ključem sa DreamSparka i nije dozvolilo nastavak, dok je kasnije aktivacija prošla. {#}

mag.inf
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

A gle ,VL je ipak druga priča od Retail i OEM verzija. Nije problem u ključevima ,nego se aktivacija vrši preko drugih servera nego kod Retaila.

A oni će najvjerojatnije proraditi tek kad 8.1 bude službeno puštena u prodaju ,17. 10.

Nema veze, isprobavam 8.1 i sad napokon mislim migrirati s Win7. Zbilja su ga doradili dosta dobro.

16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
kizo2703 kaže...

Nema veze, isprobavam 8.1 i sad napokon mislim migrirati s Win7. Zbilja su ga doradili dosta dobro.

Evo kod mene ista priča. Neki dan dobio serijski ključ sa MSDN-a i prezadovoljan sam. Ubrzanje se definitivno primijeti, od otvaranja programa do gašenja/paljenja kompa. I ovaj Start definitivno je dobrodošao natrag.

ZOTAC: It's Time to Play.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 20:02 (DmL).
16 godina
geek_boy kaže...

cini se da u buducnosti instaliram samo windowse sa usb sticka instaliro win 8.1 sa usba prekjucer doslovno za 4 min :))) clean install

Kakav to hardver i USB stick imaš? Koliko znam rekord je 7 minuta.

Because anything Korea does, Japan does it better.
16 godina

na obicni hdd sam instaliro sa usb sticka silicon power 16 gb nisam se ni okrenuo vec je gotova bila instalacija znam i meni je cudno to imas pod moj pc specifikacije kompa koji imam

Samobor je lepa varoš
16 godina
Windows 8

ima li tko kakvu preporuku tipa glary utilitiesa za optimizaciju racunala pokuso sam navedeni program ali se stalno rusi

Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
geek_boy kaže...

ima li tko kakvu preporuku tipa glary utilitiesa za optimizaciju racunala pokuso sam navedeni program ali se stalno rusi

CCleaner

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
15 godina
neaktivan
Windows 8

Može mi neko objasniti kako da premjestim Windows (Windows 8) sa jedne na drugu particiju ? 

Hvala :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kloniranjem i onda brisanjem izvorne particije?

16 godina
Almin94 kaže...

Može mi neko objasniti kako da premjestim Windows (Windows 8) sa jedne na drugu particiju ? 

Hvala :-)

- svrha? Resize? Bez obzira na particiju, uvjek će (od Viste) biti na 'C:' disku. Uz podsjetnik na standarde, max 4 prim aktivne.

kizo2703 kaže...

Kloniranjem i onda brisanjem izvorne particije?

-GUID, bcdedit.. samo kopiranje može i 'običan' copy (zapravo xcopy) jer je MS-OS na nivou filea (lako za kopiranje). Problem su deskriptori (chkdsk) i boot.

kloniranje-ghostanje je OK za disk-na-disk, u slučaju particija nije clon... npr HDD ser.num koji se generira formatiranjem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Windows 8

Evo, konačno instaliran Windows 8.1 Blue (a kao wallpaper je neka žuta 3.14zdarija) pa da napišem malo svoje viđenje stvari.

Nakon gotovo neprekitnog korištenja Windowsa 8 u trajanju od godine, mogu objektivno napisati osvrt.

Prvo šaljem poruku svima koji govore protiv sada novih Windowsa 8.1 - nema razloga hejtati, preseravati se kako nešto ne odgovara.
Korisio sam od Windowsa 95 sve Windowse.
Ovo je najkompletniji, najbliži korisniku, najbrži, najljepši, sve naj Windows na kojem sam radio.
Vizualno nije previše različit od Windowsa 8 na desktop sučelju.
Došlo je do promjena u samom Exploreru, gdje konačno pritiskom na ikonu Explorera dobivamo This PC aka My Computer, a ne Libraries kako je to prije bio slučaj.
Sviđaju mi se i Folderi u samom Exploreru, ali mislim da ću ih ukloniti.

E sada, ono najbitnije, MetroUI, ups ModernUI.

Puno više mogućnosti preslagivanje, prilagođavanja boja, pretraživanje je puno brže.

Split screen na 30/50/70%.

Prijave na komp s PIN-om, slikom ili nekim drugim izborom.
Sad se na outlook/hotmail račun sinkroniziraju i postavke na samom Startu, ups ModernUI-u.

Što se tiče samog Starta, iskreno mi nije bio potreban, ali dobro, neka ga tu.
Lijepo se uklapa.

Sve u svemu, prezadovoljan sam s politikom koju MS provodi u vidu 8/8.1 Windowsa.

Jedina zamjerka je da je cijeli Windows layout dosta manji (sam prikaz, jel) u odnosu na ranije Windowse.
I kontam da ću na Desktop PC-u morati povećati zbog udaljenosti ekrana, ali za laptop je ovo super.

Da znam da se sada mogu povećavati/smanjivati određeni elementi u postavkama prikaza.

p.s. zaboravio sam navesti potpunu integraciju Skydrivea koji me također iznenadio i totalno privukao da ga koristim.
Iako na Dropboxu imam 70 i kusur GB, koristim Skydrive. 

Windows 8/8.1 {#} 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 11:45 (sudy_freak).
Moj PC  
9 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
Windows 8

Meni bi isto bio draži od Windows 8 da se hoće automatski spajati na CarnetDuo kao Win 8. Al vraga, gremij Redmond mudraca odlučio je to maknuti iz Windows Blue, točnije iz Internet options. Iz nekog ćefa. Alternative nema, mada slutim da će neko mrdanje po konzoli (možda) omogućiti to.

Što se tiče Explorera na Win 7, ja sam si stavio link na Computer u Favoritese. Jest 1 klik dalje, ali i Windows 8 bi se komotno mogao zvat Windows Mouse Swinger and just one moar Click Away Edition, pa...

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-GUID, bcdedit.. samo kopiranje može i 'običan' copy (zapravo xcopy) jer je MS-OS na nivou filea (lako za kopiranje). Problem su deskriptori (chkdsk) i boot.

kloniranje-ghostanje je OK za disk-na-disk, u slučaju particija nije clon... npr HDD ser.num koji se generira formatiranjem.

Ha? Kl0niranje nije dovoljno dobro? Pošto treba treba samo premjestiti sistemsku particiju ,bez diranja boot particije?

Teerex kaže...

Što se tiče Explorera na Win 7, ja sam si stavio link na Computer u Favoritese. Jest 1 klik dalje, ali i Windows 8 bi se komotno mogao zvat Windows Mouse Swinger and just one moar Click Away Edition, pa...

Jel zna netko mandarinski da mi prevede ovo?!

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 10:27 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 8

O, sad smo se počeli i vrijeđati? Nekad smo si bili dobri, ali sad si ti Uzvišeni Sin Neba, a ja i dalje osto običan mandarin. Ybg, uzmi tumača.

Early adopter
Moj PC  
5 1 hvala 1
17 godina
Windows 8

OT: bar sam se nasmija za dobro jutro {#}

Steam profile: Virty
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Teerex kaže...

O, sad smo se počeli i vrijeđati? Nekad smo si bili dobri, ali sad si ti Uzvišeni Sin Neba, a ja i dalje osto običan mandarin. Ybg, uzmi tumača.

Nee ,nikakvo vrijeđanje ,izvini ako si se našao uvrijeđen ,ali sam ja ,a i većina ovdje ,očito glup ,pa ne shvaćam što je pisac htio reći u ovoj rečenici:

''Što se tiče Explorera na Win 7, ja sam si stavio link na Computer u Favoritese. Jest 1 klik dalje, ali i Windows 8 bi se komotno mogao zvat Windows Mouse Swinger and just one moar Click Away Edition, pa...''

Pa bi te molio da nam prevedeš ...

15 godina

pozz, kad stavim PC na sleep, te kad ga nakon nekog vremena upalim, pojavi mi se black screen te onda moram napravit restart..

Čitao sam da je u WIN8 greška..

Jel zna neko kak sredit to?

16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Teerex kaže...

Nee ,nikakvo vrijeđanje ,izvini ako si se našao uvrijeđen ,ali sam ja ,a i većina ovdje ,očito glup ,pa ne shvaćam što je pisac htio reći u ovoj rečenici:

''Što se tiče Explorera na Win 7, ja sam si stavio link na Computer u Favoritese. Jest 1 klik dalje, ali i Windows 8 bi se komotno mogao zvat Windows Mouse Swinger and just one moar Click Away Edition, pa...''

Pa bi te molio da nam prevedeš ...

Najbolje će bit da ja stavim slikovnicu:

Early adopter
16 godina
neaktivan
Teerex kaže...

Najbolje će bit da ja stavim slikovnicu:

Pa da ti ja onda dam drugu slikovnicu ,pošto sam stvarno preglup ,pa ne shvaćam poantu: 

Koji je onda ovo ku**c?! Koji je onda ovo ku**c?!

Pošto se Computer već nalazi na navigacijskoj traci po defaultu!!

I u čemu je onda problem?! Ili samo malo trollamo ,jel nam je dosadno?

I stavljaš sliku iz Windowsa 7 komentirajući nešto na Windowsima 8?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 11:32 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 8

Napisah na Windows 7. Na Windowsu 7 nije baš tako blizu. Ali se da približiti.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Teerex kaže...

Napisah na Windows 7. Na Windowsu 7 nije baš tako blizu. Ali se da približiti.

Nije blizu?

Windows 7 ,na 2560x1440 ekranu.  Pa nije u susjedovom dvorištu.

I uostalom ,kakve ovdje veze ima Windows 7? Pošto za njega imamo posebnu temu?! {#}

14 godina
Windows 8

Jel ima koja dobra duša da mi uploada Segoe Symbols font? Prilikom instaliranja fontova sam greškom instalirao Segoe iz Win 7 pa sad nemam one symbole u startu, a segoe symbols sa windows 8 mi ne radi kako treba...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
david7 kaže...

Jel ima koja dobra duša da mi uploada Segoe Symbols font? Prilikom instaliranja fontova sam greškom instalirao Segoe iz Win 7 pa sad nemam one symbole u startu, a segoe symbols sa windows 8 mi ne radi kako treba...

Jel ovaj?

Evo ,skini ...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice