1 - Ha ha - nisi tu - kad ono, SVAKI DAN me maltretiraš.
Nisi se zapitao zasto tebe, od svih dobrih ljudi na ovom forumu, "maltretiraju" svi? (svaki dan!)
2- Bez classic shella ne radi start koji ja želim (mada ni sa njim nije kao u Sedmici)
Classic Shell i ostali "zelim biti Sedmica" add-oni su, manje-vise, lukavo zaobilazenje onoga sto je Microsoft izbacio. Da si toliki znalac znao bi da Osmica ima daleko visi stupanj sigurnosti od Sedmice nad "Program Files" i "Windows" folderima unatoc tome sto si mozda ugasio UAC.
Nadalje, obraduj sebe sa Start8 koji kosta 5$ i prekini zanovetati zbog starta i Gadgeta koji su, pazi cuda, izbaceni iz Sedmice.
3- Ne zamaram ja nikoga već pišem svoje MIŠLJENJE i svoje ISKUSTVO rada na OSmici. Valjda imaš dovoljno pameti da to shvatiš, a da se ne uvrijediš i ne pljuješ po meni?
Tvoja, ajmo reci, "mrznja" prema Osmici koristis kao okvir za daljnu raspravu. Daj nam amo argumente
Argumentiraj ili suti. Nema Start i Desktop Gadgets? Ne svida ti se to? Da? Da, ali to je samo tvoje subjektivno mislenje. Meni to ne smeta.
Daj vec jednom daj nam nesto opipljivo, nesto objektivno!
Ono sto je lose za jedan OS je na pr. nedostatak hardverske podrske, programi koji su radili sa Sedmicom ne rade, sve se rusi i trza, boot je sporiji i ukupno ..performanse su losije. Eto to su argumenti ZA i PROTIV.
Pitam se ja! Ako ovako dozivljavas Osmicu kako si samo dozivio Vistu nakon XP-a??
svoje ISKUSTVO rada na OSmici.
Oprosti, ali ti nemas ama bas nikakvog iskustva sa radom na Osmici bas upravo zbog tog sto, vidim, instaliras Classic Shellove i silovane Gadgete
Moje je pravo ovdje izreći svoje mišljenje, koje je posve OBJEKTIVNO (objektivno nema starta, gadgeta a ima metroa koji me iritira).
Mene baš briga da li se tebi sviđa ili ne sviđa Osmica, kao što ni tebe nije briga da li se meni sviđa ili ne.
SUBJEKTIVNO, meni se ne sviđa, i da, moje je pravo to napisati i na temi o Win 8. Kada me je Miro upozorio da je ovo tema samo za pomoć jedni drugima, prekinuo sam i otvorio SVOJU temu o o Osmici.
Samo se pitam, koliko nizak moraš biti i neurotičan da se kao moderator spuštaš na nivo forumaša i pridružuješ lovu na vještice? Hoćete li me spaliti na lomači ako mislim svojom glavom i drugačije od vas?
I da, također, govorio sam o mnogo toga, ne samo ovim očiglednim razlikama 7vs 8, to što si ti to previdio ili izbrisao niej moj problem.
Govorio sam dakle o mom iskustvu rada na Osmici, koje nije veliko, ali imam dovoljno pameti i iskustva da razlikujem stvari. To što je tebi start u metrou odličan, to je tvoj problem. Ali meni ne paše. I ne, to nije trolanje, pošto više ne pišem o tome na ovom postu. Ne kritiziram ništa, osim kad me netko pokvaren povuče za jezik i napadne za nešto što sam napisao već odavno, i sada više uopće nije aktualno ali on izvlači iz konteksta ne bi li izliječio svoje frustracije.
No, eto, bit ću tolerantan, tolerantniji od vas i poštovati pravila foruma pa nikoga od vas neću vrijeđati ni psovati, neću ti reći da si dosadni fanatik i neznalica već ću samo reć - imaš pravo na svoje mišljenje, ali ja se ne slažem s njim. Bez vrijeđanja i pametovanja.
Adio i basta.