Što mislite da li bi vrijedilo instalirati Windows 8 na Hp Compaq 6710b (što se tiče driver-a) ?
Trenutno je instaliran Windows 7, i na HP-ovoj stranici imaju samo driver-i za Windows 7,a nemaju za Windows 8.
Hvala
Što mislite da li bi vrijedilo instalirati Windows 8 na Hp Compaq 6710b (što se tiče driver-a) ?
Trenutno je instaliran Windows 7, i na HP-ovoj stranici imaju samo driver-i za Windows 7,a nemaju za Windows 8.
Hvala
Ok,hvala.Zanima me još kakve su performanse ?
Hvala puno :)
ispricavam se sto sam u krivi topic stavio post, nisam registrirao uopce! (ako nije problem moze li itko od admina prebacit moj upit u novi topic, hvala!)
zanima me jedna stvar. Dakle, kako sam uz novi laptop dobio predinstalirani Windows 7, sada mislim upgrade-ati na osmicu za 39$ preko Microsofta. Zapitao sam se hocu li ja moci normalno i dalje kada budem na osmici, napraviti recovery (reinstalaciju) windowsa koju sam dobio uz laptop sa win7.
ili je bolje da napravim dual boot, da nebi izgubio recovery jer ne znam kako to funkcionira sa predinstaliranim windowsima.
Prije instalacije Osmice napravi recovery disk (ili diskove) za ponovnu instalaciju Sedmice ako imaš program za to na laptopu.
Još bolja opcija - napravi backup image cijelog sistema (ili cijelog hdd-a) ,pa i recovery particije (preduvjet - vanjski disk) koji onda možeš vratiti. Za vraćanje ti treba instalacijski dvd ili Repair CD.
Hvala na odgovoru, dakle ja imam vec particiju RECOVERY na laptopu, da to znaci sprzim na dvd ?
@beni-ZG ako si nedavno kupio laptop sa sedmicom onda možeš nadograditi za 15$
@beni-ZG ako si nedavno kupio laptop sa sedmicom onda možeš nadograditi za 15$
kupio sam ga u 6. mjesecu, jel vrijedi to jos?
EDIT: vidio sam, vrijedi do 28.2. akcija, hvala :)
btw zna li itko kak mogu saznat u kompu kad sam tocno laptop kupio jer moram ispunit na Microsoft-ovoj stranici. Papira od njega nemam (nije ukraden xD)
Za provjerit kad si ga kupio tj. kad su Windowsi instalirani mozes zdravo seljacki pogledat npr.
Computer->C:->Windows i tu pogledas koji ti je folder najstariji
probao sam tak, al kak objasnit cinjenicu da postoje folderi i iz 2007. i 2009. godine, a ja sam laptop kupio nov prije 6 mjeseci
Koj DX koristi W8?
Imam jedan problemcic.
Rijec je o Asus-ovom S200E netbooku koji je dosao s predinstaliranim winsom 8.
Gledam na Asus-ovoj stranici i tamo nema drivera za windows 7.
Htio bih stavit win 7 jer mi je osmica grozna.
Pitanje dal ce driveri od osmice biti okey za sedmicu ??
edit: hm, garancija bude ponistena ako instaliram nelegalnu sedmicu...
cini mi se to nekako neprihvatljivo...
al svejedno bih volio vidjet odgovor na postavljeno pitanje
Imam jedan problemcic.
Rijec je o Asus-ovom S200E netbooku koji je dosao s predinstaliranim winsom 8.
Gledam na Asus-ovoj stranici i tamo nema drivera za windows 7.
Htio bih stavit win 7 jer mi je osmica grozna.
Pitanje dal ce driveri od osmice biti okey za sedmicu ??
edit: hm, garancija bude ponistena ako instaliram nelegalnu sedmicu...
cini mi se to nekako neprihvatljivo...
al svejedno bih volio vidjet odgovor na postavljeno pitanje
S obzirom da je notebook tek izdan i ''rađen'' baš za Osmicu ,ne znam baš.
Tu su samo driveri za Windows 8 x64.
A ako je pod garancijom ,baš se i nebi igral.
Iako ,možeš probat.
Spoji se na žicu (ethernet) i pokreni instalaciju.
Naravno ,valjda tebi ne moram pričati da bi bilo dobro napraviti system image cijelog diska i recovery disk za vraćanje ,za zlu ne trebalo.
Opaska: nabijem ih na ku*rac - stave touch screen i rezoluciju 1366x768 na Osmicu. Škrtice!! KLIK
Mislim da je moguć downgrade sa 8-ce na 7-cu, barem je tako mene informirao moj dobavljač opreme. Raspitaj se u dućanu ili pogledaj na ASUS-ovim stranicama.
EDIT: Evo i linka, ne znam koju verziju imaš ali pročitaj mislim da će ti koristiti. I kao što je rekao Kizo back-upiraj prije nego pokreneš cijelu priču.
Da li ste se susretali sa problemom da kad otvorite neku aplikaciju ista vas odmah izbaci na metro početnu stranicu.Također,Command prompt mi je jako mali,mislim da su slova veličine 1 ili 2
Ne ,ja nisam.
Cmd - desni klik na gornji rub i idi na Properties. Tu ,idi na Fonts i podesi si veličinu.
Hvala za Cmd, za ovo nisam prije znao
Moraš si odabrati defaultne aplikacije ili koristiti Open with..
Mislim da je otvori po defaultu postavljen na metro aplikacije (barem preglednik slika i pdf-ova).
S obzirom da je notebook tek izdan i ''rađen'' baš za Osmicu ,ne znam baš.
Tu su samo driveri za Windows 8 x64.
A ako je pod garancijom ,baš se i nebi igral.
Iako ,možeš probat.
Spoji se na žicu (ethernet) i pokreni instalaciju.
Naravno ,valjda tebi ne moram pričati da bi bilo dobro napraviti system image cijelog diska i recovery disk za vraćanje ,za zlu ne trebalo.
Opaska: nabijem ih na ku*rac - stave touch screen i rezoluciju 1366x768 na Osmicu. Škrtice!! KLIK
Da, gledal sam sve po google-u za drivere...
No nisam riskiral i sutra saljem Asusa natrag u zamjenu za ultrabook (netbook, pitaj Boga kaj je vec).
Ma covjek je to kupio na blef, a treba nesto kompaktno za surfanje i skype.
Uzel sam mu Aspire-a One sa 10" (Asus je bio 11") sa FreeBSD-om + OCZ Agility 4 64GB + 2godisnje produljenje jamstva i ispadne ga 600 kn jeftinije.
Sve dogovorio sa gospodom i trebalo bi sve ic po planu.
Puknem gore 7-icu (od HDD mu napravim externi za storage i vozi misko).
A kaj se tice tog touch-a i te reze, a bome i osmice - nista od toga mi nije sjelo. Touchscreen je uzasno trom... Osmica mi nikako ne lezi, a reza jos ajd... Koma je ako se koristi samo touch upravljanje...
Mislim da je moguć downgrade sa 8-ce na 7-cu, barem je tako mene informirao moj dobavljač opreme. Raspitaj se u dućanu ili pogledaj na ASUS-ovim stranicama.
EDIT: Evo i linka, ne znam koju verziju imaš ali pročitaj mislim da će ti koristiti. I kao što je rekao Kizo back-upiraj prije nego pokreneš cijelu priču.
Hvala stari, nisam se vise stigel zaje.bavat i odlucil sam napravit kak sam gore napisal.
Jos jednom hvala obojici.
Ekipa ne radi mi Unlocker na Win8 a ni dosta drugih aplikacija.
Zašto????
Također ne mogu naći drivere za Lenovo Thinkpad T500 2243 64G
Puca mi prikaz slike sa defaultnim.
Portable aplikacije koje koriste vmware virtual application mode ne rade
Windowsi su užasni.
Metro je grozan.
WHY M$, WHY
Zašto????
Windowsi su užasni.
Metro je grozan.
WHY M$, WHY
Drivere imaš, odi na lenovo support, nađi T500 2243, i na all models imaš drivere za tvoj notebook. , ali se*eš bez pokrića. Da ti se dalo tražiti drivere, našao bi ih, ako meni 4650 vozi sa modificiranim driverima, onda može i thinkpad, i to s orginalnim.
Riješio sam,trebalo je opet aktivirati Windowse ali sa ključem od Media Centera.Da li mi je to sada novi ključ ili kod slijedećg reinsatal instaliram sa prvim ključem?
Zašto????
Windowsi su užasni.
Metro je grozan.
WHY M$, WHY
Drivere imaš, odi na lenovo support, nađi T500 2243, i na all models imaš drivere za tvoj notebook. , ali se*eš bez pokrića. Da ti se dalo tražiti drivere, našao bi ih, ako meni 4650 vozi sa modificiranim driverima, onda može i thinkpad, i to s orginalnim.
Serem kvake ha, jel ti radi unlocker 1.9.1?
Druga stvar za 8-icu drivera nema, tj. i 4 komada ali nema za grafu i ostale điđe koje mi baca u device manageru.
Pronađi mi ti na lenovu ako si frajer.
Od 7-ice ne prima.
Mogli su bar nabravit su backwards kompatibilni za ovima za 7-icu.
Ne radi XP Mode što nigdje ne piše kad radiš nadogradnju.
Jel ti koristiš to za posao ili privatno?
Riješio sam,trebalo je opet aktivirati Windowse ali sa ključem od Media Centera.Da li mi je to sada novi ključ ili kod slijedećg reinsatal instaliram sa prvim ključem?
Taj ključ ti se sada prikazuje kao defaultni ,ali ,kod sljedeće reinstalacije ćeš ponovno morati instalirati i WMC i ponovno ga aktivirati sa njegovim ključem.
To je zato jel je WMC dodatni feature.
Serem kvake ha, jel ti radi unlocker 1.9.1?
Da ,radi ,ali ako imaš 64 bitni sistem ,trebaš i 64 bitni Unlocker ,odavde.
A koje to portable aplikacije trebaju vmware?! S obzirom da sve rade i u sistemu?!
Model T500 2243 64G uopće ne postoji ,barem ne na Lenovo Supportu.
Ima li tko od vas sa 8-com PD ili BD procesore, kako win8 raspolaze sa vise jezgara, ima li kakvog napretka i isplati li se skinuti W8?64BIT OFC.