Da li mozda imas TV karticu? Jesi li provjerio Skype da li mozda on nesto zeza?
Umije on staviti TV capture karticu umjesto kamere a mislim da se on zna "pametno" stelati da ne radi kamera na sporim vezama.
Da li mozda imas TV karticu? Jesi li provjerio Skype da li mozda on nesto zeza?
Umije on staviti TV capture karticu umjesto kamere a mislim da se on zna "pametno" stelati da ne radi kamera na sporim vezama.
Mene bi zanimala rekapitulacija stanja s instalacijom Windowsa 8. Koje ja imam opcije na današnji dan ako želim instalirati Windowse 8 na potpuno novo računalo koje nema nikakvu prethodnu instalaciju? I koja je najjefitnija? Čista instalacija Osmice, nabavka originalne Sedmice ili Viste pa onda upgrade na Osmicu ili nabavka piratske Sedmice ili Viste pa onda instalicija Osmice (iako, koliko čitam, to više nije moguće)?
Mene bi zanimala rekapitulacija stanja s instalacijom Windowsa 8. Koje ja imam opcije na današnji dan ako želim instalirati Windowse 8 na potpuno novo računalo koje nema nikakvu prethodnu instalaciju? I koja je najjefitnija? Čista instalacija Osmice, nabavka originalne Sedmice ili Viste pa onda upgrade na Osmicu ili nabavka piratske Sedmice ili Viste pa onda instalicija Osmice (iako, koliko čitam, to više nije moguće)?
Lijepo odeš u Protis i kupiš si Windowse 8, sada hoćeš windows 8 ili windows 8 pro ovisi o tome koliko misliš novaca izdvojiti, ali mislim da kad kupuješ da odeš na verziju Windows 8 (ne pro), nešto ćeš uštedit novaca, a ništa tako bitno nećeš dobit sa Pro verzijom. Ako imaš 3GB i više rama uzmi si x64 verziju, ako imaš manje od toga onda x32 verziju, razlike u cijeni između x32 i x64 nema. Možeš kupit Hrvatsku ili Englesku verziju.
http://www.protis.hr/products/details/dsp-win-8-cro-64bit-wn700399/63235
http://www.protis.hr/products/details/dsp-win-8-engl-32bit-wn700367/63236
http://www.protis.hr/products/details/dsp-win-8-cro-32bit-wn700363/63237
http://www.protis.hr/products/details/dsp-win-8-engl-64bit-wn700403/63243
Lijepo odeš u Protis i kupiš si Windowse 8, sada hoćeš windows 8 ili windows 8 pro ovisi o tome koliko misliš novaca izdvojiti, ali mislim da kad kupuješ da odeš na verziju Windows 8 (ne pro), nešto ćeš uštedit novaca, a ništa tako bitno nećeš dobit sa Pro verzijom. Ako imaš 3GB i više rama uzmi si x64 verziju, ako imaš manje od toga onda x32 verziju, razlike u cijeni između x32 i x64 nema. Možeš kupit Hrvatsku ili Englesku verziju.
Da, to bi bilo najjednostavnije. Da li je to jedina mogućnost, ne može se jeftinije (legalno) proći ? I još jedna stvar, kakva je situacija kod ovih Windowsa u slučaju promjene neke komponente, pogotovo tu mislim na matičnu ploču. Može li se reinstalirati postojeća licenca Osmice ili je potrebno kupiti potpuno novu?
Netko se zalio jos dok je bio RP da mu se sporo otvara Task Manager. Tako je i meni. Ima kakvih rjesenja?
Postoji li ikakva mogućnost da se na Enterprise verziju stavi Media Center. Znam da je onaj besplatni upgrade samo za Pro, ali može li se to nekako zaobići?
Postoji li ikakva mogućnost da se na Enterprise verziju stavi Media Center. Znam da je onaj besplatni upgrade samo za Pro, ali može li se to nekako zaobići?
Ne. A i sadašnje aktivacije će se opako prorijediti ,čim MS izbaci prvi WGA check za Osmicu.
Ali zato imaš Windows ToGo opciju ,koje nema u Pro verziji.
prijavio sam se s facebook racunom na onoj aplikaciji poruke.... bilo mi je dobro na prvu al sad me zivcira jer kad nisam ja na kompu tamo dolaze poruke i svi ih mogu vidjet... kako da to iskljucim, znaci da se makne onaj popup ili da se skroz odjavim iz tih poruka
Može mi neko dati link za Pro 64-bit verziju?Ili barem reći kakvu treba skinuti.
Može mi neko dati link za Pro 64-bit verziju?Ili barem reći kakvu treba skinuti.
Bez original ključa ,najbolje nikakvu. Ali ,ako baš hoćeš ,imaš na PP.
Ovako imam pitanje, trenutno imam origial Windows 7 Pro sa original licencom i Windows 8 Pro original licencu pa me zanima, mozda bi stavio Windows 8 a kako mogu sacuvat licencu od sedmice u slucaju da se zelim vratit natrag? Ili je dovoljno kod ponovne instalacije samo upisat opet isti key?
Ovako imam pitanje, trenutno imam origial Windows 7 Pro sa original licencom i Windows 8 Pro original licencu pa me zanima, mozda bi stavio Windows 8 a kako mogu sacuvat licencu od sedmice u slucaju da se zelim vratit natrag? Ili je dovoljno kod ponovne instalacije samo upisat opet isti key?
Najpametnije - napravi system image backup.
Onda samo vratiš taj image natrag.
Jedna nedelja maltretiranja je prosla moja osmica. Na zalost kada budem preinstalirao sustav za ozbiljno morat cu gasiti UAC preko Policy Editor ma koliko to bilo pogubno po Store. Tu je onaj kizov alat pa sta bude nek bude
Naime, osmica ponekad previse tupi sa ovlastima i neki programi ipak ne umiju zapisivati u Program Files unatoc tome sto ih pogonim kao admin (na primjer Flight Simulator X ne pamti postavke zato sto mu OS zabranjuje pristup P.Files)
Do kada vrijedi ovaj upgrade sa 7mice za male pare, probao sam win 8 i stvarno mislim da vrijedi ga uzet pošto sad imam jogurat verziju windows7 i dali se to uopče može napravit?
Do kada vrijedi ovaj upgrade sa 7mice za male pare, probao sam win 8 i stvarno mislim da vrijedi ga uzet pošto sad imam jogurat verziju windows7 i dali se to uopče može napravit?
Do 15 Jan. Taj je krajni rok za kupovinu dzaba OS-a i aktivaciju.
Nakon 15-og kljucevi koji nisu aktivirani propadaju (kizo? ihush?)
Hvala. Jel se može kupit preko paypala, i gdje kupit?
Do 31.01.2013.
Sad mi je rekao ovaj jedan koji se bavi s tim da mogu ins koliko god hocu samo na istom kompu sa istom konfiguracijom.
''Offer valid from October 26, 2012 until January 31, 2013 and is for individuals and small businesses needing to upgrade up to five devices. If you are a business customer looking to upgrade more than five devices to Windows 8 Pro, contact your Microsoft partner for more information. To install Windows 8 Pro, customers must be running Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 Consumer Preview, or Windows 8 Release Preview. Pricing varies by region and reseller, and depends on a variety of factors including exchange rate, local taxes, duties, fees, local market conditions, and other pricing considerations. The actual price you pay may be more than the advertised price. Transaction may require an international credit card.''
Propadaju samo neaktivirani WMC ključevi.
Naime, osmica ponekad previse tupi sa ovlastima i neki programi ipak ne umiju zapisivati u Program Files unatoc tome sto ih pogonim kao admin (na primjer Flight Simulator X ne pamti postavke zato sto mu OS zabranjuje pristup P.Files)
Pa jel ti radi alat? I na koju to foru ne može pisati u Program files?? Ne može u System32 ,ali s Program filesima ne bi smjelo biti problema!!
Pa jel ti radi alat? I na koju to foru ne može pisati u Program files?? Ne može u System32 ,ali s Program filesima ne bi smjelo biti problema!!
..ima 'problema', tj svi sys-OS folderi, pa i usreski start-menu/shortcutsi kad ih ručno kopiraš (classic shell, strat-meni), traže 'potvrdu' za kopiranje. Vrhunski kretenizam (kao i svaka dobra namjera) u UACovskom stilu. Od usera koji je ugl krivac za večinu problema ionako nema prave zaštite. Kad će MS shvatiti da me ne mora štititi od mene i dosađivati pri tome...
-petljane po GPO mi se za sad neda, pametnije rješenje (quickfix) je instalirati takve app (pogotovo igre), u neki userski folder npr C:\Games\.. ili X:-disk (neki drugi, zbog fragmentacije i sl.).
- Dakle, @ Lazarus, reinstaliraj FS u neki drugi folder, KISS pravilo umjesto tjeranja MSa da radi kako bi poweruser želio. :)
..ima 'problema', tj svi sys-OS folderi, pa i usreski start-menu/shortcutsi kad ih ručno kopiraš (classic shell, strat-meni), traže 'potvrdu' za kopiranje. Vrhunski kretenizam (kao i svaka dobra namjera) u UACovskom stilu. Od usera koji je ugl krivac za večinu problema ionako nema prave zaštite. Kad će MS shvatiti da me ne mora štititi od mene i dosađivati pri tome...
-petljane po GPO mi se za sad neda, pametnije rješenje (quickfix) je instalirati takve app (pogotovo igre), u neki userski folder npr C:\Games\.. ili X:-disk (neki drugi, zbog fragmentacije i sl.).
- Dakle, @ Lazarus, reinstaliraj FS u neki drugi folder, KISS pravilo umjesto tjeranja MSa da radi kako bi poweruser želio. :)
I na Sedmici ,ako uključiš UAC ,i on će također pitat za svako ručno pisanje/kopiranje u Program Files (ili bilo koji drugi sys folder). To nije ništa novo.
Ali ako je program instaliran ,nema nikakvih pitanja. Barem ne kod mene ,i to još nisam videl na Osmici!
A igre - zbog same veličine ih nikad ni ne instaliram na C:\.
ljudi šta je od ovoga sad točno ??
imao sam instalirane win8 pro WMC i aktivirao nekim aktivatorom dok nije bilo moguće sa ovim free WMC keyvima
danas sam preko CMD-a ubacio key koji sam dobio za WMC i napravio update koji je skinuo sve i normalno instalirao
ali kao na slici imam dvije informacije o aktivaciji windowsa
sad me zanima što je tu točno, te dal mi key šljaka, tj dal mi opcija da imam legalne windowse sa tim keyem još radi ili ne ??
sad me zanima što je tu točno, te dal mi key šljaka, tj dal mi opcija da imam legalne windowse sa tim keyem još radi ili ne ??
Jesi li restartal PC?
Aktivator? Zaboravi .... trebal si ubaciti taj WMC key prije 11. 12. i imal bi Genuine Windowse. A sad više .... ne znam baš ....
Jesi li restartal PC?
Aktivator? Zaboravi .... trebal si ubaciti taj WMC key prije 11. 12. i imal bi Genuine Windowse. A sad više .... ne znam baš ....
ovo je slika i pisanje toga poslje restartanja laptopa
zato me i buni to
jer ja sam njega ubacivao nakon instaliranja windowsa x64 WMC, čak i kod instalacije, ali nisam mogao aktivirati nikako, pa sam aktivatorom aktivirao tad, i sad pokušao ubacit ovaj key danas
Konkretno trazi Admin dozvolu za kopiranje bilo cega u tom folderu. Alat radi ali ja, koliko vidim, trazim nemoguce = Da ugasim UAC i da mi Store radi a to nazalost necu vidjeti
FSX ja malo starija igra, koja to nije, koja nece raditi problema ako se instalira u drugi folder ili drive ali problem rade add-on koji traze da je FSX u P.Files
Nadalje, bas ti add-oni (avioni) imaju problema sa W.8 UAC s**njima kada su u P. Files (a moraju biti) i kada se na pr. pokusava sejvati Panel State jer nije bas zgodno cekati da se IRS inicira 10 minuta ili da cekas jos toliko da se 747 upali :)
Tu su i custom shortcuti koji se nikako nece zapamtiti itd itd
Medutim sada kada cu opet reinstalirati W8 i nakon instalacije cu da ugasim UAC reko gpeidt pa kada sve postelam dobro ukljucicu ga
Ne zelim da me MS stiti ovakvom zestinom. Na kraju krajeva svaki put instaliram iste programe i bas ne volim trpati Windows raznim didama.
Jesi li restartal PC?
ovo je slika i pisanje toga poslje restartanja laptopa
zato me i buni to
jer ja sam njega ubacivao nakon instaliranja windowsa x64 WMC, čak i kod instalacije, ali nisam mogao aktivirati nikako, pa sam aktivatorom aktivirao tad, i sad pokušao ubacit ovaj key danas
Tebi fali datum aktivacije koliko vidim a i redak buy windows for another computer.... ;)
Konkretno trazi Admin dozvolu za kopiranje bilo cega u tom folderu. Alat radi ali ja, koliko vidim, trazim nemoguce = Da ugasim UAC i da mi Store radi a to nazalost necu vidjeti
FSX ja malo starija igra, koja to nije, koja nece raditi problema ako se instalira u drugi folder ili drive ali problem rade add-on koji traze da je FSX u P.Files
Nadalje, bas ti add-oni (avioni) imaju problema sa W.8 UAC s**njima kada su u P. Files (a moraju biti) i kada se na pr. pokusava sejvati Panel State jer nije bas zgodno cekati da se IRS inicira 10 minuta ili da cekas jos toliko da se 747 upali :)
Da ,starija igra ,rađena za XP. To sve govori.
Tebi fali datum aktivacije koliko vidim a i redak buy windows for another computer.... ;)
Aktivator!
Neki ljudi nikak da nauče:
Ko je jamio ,jamio je.
A bilo je ohoho vremena i opcija za finu instalaciju i potpunu legalizaciju ,for free!!
Ne postoji aktivator za Windows 8!! KMS nije prava aktivacija!!
što je najbolje imao sam aktivirane legalno sa WMC ključem od početka 12. mj, i nakon tjedan dana mi je prdnuo hard, a novi sam dobio 13.12. i nisam više mogao ništa napravit -.-