Mislim da ovdje girjesis. Mislim da microsoft usvaja novi modus operandi po kojem je, kroz period od recimo 5 godina, bolje nesto prodati 5 puta po 30-40$ nego jednom po 100-150$. S druge strane to ide i na ruku korisnika jer je lakse u trenutku pljunut 30$ nego 100$ a OS mu je konstantno "nov". Microsoft je upravo na XP-u naucio dobru skolu. ..
(slažem se).. pa ipak, OS niej stvar koja se može mijenjati u poslovnom okruženju bez 'tranzicije' od 2-3 godine. Kućni juzer nije interesantan MSu (za to su mu mobilne platforme i igre) kao konstantni izvor prihoda koje muze od velikog biznisa. Jednostavno, zakon obvezuje MS na određeni support. Tako Sedmica ima do 2020. Uz moguća produljenja kao u slučaju XPa. Jednako bi bilo s automobilom, gorivom, .. OS nije GTA-4, 5..ili FIFA.
-ostatak softwarea (ne OS) može biti kratkoročniji, to pokušava s cloudom, Office365..
-Da narednih x-godina MS izda godišnje jedan (novi) OS, sam sebi bi stvorio daleko veći problem nego što je XP. XP je na samrti. Smješno, ali HP-2250sm ima isključivo Osmicu support, kao primjer, znači ne da nema za XP, nego ni VIsta-Seven.. pa kad dodaš prave playere koji moraju imati AAA naslov, pa im za to treba GF680, s DX11.. ili .net, ili antivirus itd.. To korisnike gura na novi OS. Sam MS to nebi mogao.
-tako da neće MS štancati OSeve, jer sad je i XP pokopan (što je bio glavni cilj do prije godinu dana). Sad je cilj mobilna platforma dok im je OS nešto kao Kerumu gume na autu i kazna za brzu vožnju...
-dali će se SP nazvati nvim OSom? Neće, jer ako je support identičan, tad je (do sad je bio) automatski, free, ne MSovim stranicama. Nije to OSX (da se koristi u širem biznisu, jednako bi mu bio lifespan).