Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.522.488
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Re: Windows 8
BlueMax kaže...
.

Mislim da ovdje girjesis. Mislim da microsoft usvaja novi modus operandi po kojem je, kroz period od recimo 5 godina, bolje nesto prodati 5 puta po 30-40$ nego jednom po 100-150$. S druge strane to ide i na ruku korisnika jer je lakse u trenutku pljunut 30$ nego 100$ a OS mu je konstantno "nov". Microsoft je upravo na XP-u naucio dobru skolu. ..

(slažem se).. pa ipak, OS niej stvar koja se može mijenjati u poslovnom okruženju bez 'tranzicije' od 2-3 godine. Kućni juzer nije interesantan MSu (za to su mu mobilne platforme i igre) kao konstantni izvor prihoda koje muze od velikog biznisa. Jednostavno, zakon obvezuje MS na određeni support. Tako Sedmica ima do 2020. Uz moguća produljenja kao u slučaju XPa. Jednako bi bilo s automobilom, gorivom, .. OS nije GTA-4, 5..ili FIFA.

-ostatak softwarea (ne OS) može biti kratkoročniji, to pokušava s cloudom, Office365..

-Da narednih x-godina MS izda godišnje jedan (novi) OS, sam sebi bi stvorio daleko veći problem nego što je XP. XP je na samrti. Smješno, ali HP-2250sm ima isključivo Osmicu support, kao primjer, znači ne da nema za XP, nego ni VIsta-Seven.. pa kad dodaš prave playere koji moraju imati AAA naslov, pa im za to treba GF680, s DX11.. ili .net, ili antivirus itd.. To korisnike gura na novi OS. Sam MS to nebi mogao.

-tako da neće MS štancati OSeve, jer sad je i XP pokopan (što je bio glavni cilj do prije godinu dana). Sad je cilj mobilna platforma dok im je OS nešto kao Kerumu gume na autu i kazna za brzu vožnju...

-dali će se SP nazvati nvim OSom? Neće, jer ako je  support identičan, tad je (do sad je bio) automatski, free, ne MSovim stranicama. Nije to OSX (da se koristi u širem biznisu, jednako bi mu bio lifespan).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
BlueMax kaže...
.

Mislim da ovdje girjesis. Mislim da microsoft usvaja novi modus operandi po kojem je, kroz period od recimo 5 godina, bolje nesto prodati 5 puta po 30-40$ nego jednom po 100-150$. S druge strane to ide i na ruku korisnika jer je lakse u trenutku pljunut 30$ nego 100$ a OS mu je konstantno "nov". Microsoft je upravo na XP-u naucio dobru skolu. ..

(slažem se).. pa ipak, OS niej stvar koja se može mijenjati u poslovnom okruženju bez 'tranzicije' od 2-3 godine. Kućni juzer nije interesantan MSu (za to su mu mobilne platforme i igre) kao konstantni izvor prihoda koje muze od velikog biznisa. 

nije, ali se moze nadogradjivati kao sto je to do sad bio slucaj sa SP-ovima, samo ce se sad SP-ovi naplacivati kao kod Applea, malo ce vizualno mijenjati te dobivati imena kako bi imali pokrice za naplatu. Htjeli mi to priznati ili ne, MS u poslovnoj politici u zadnje vrijeme kopira Apple tako da je ovo izvjesan scenario za buducnost.

15 godina
neaktivan
Windows 8

Bok svima.

Trebam vaše mišljenje.

Već 3 godine koristim Windows 7 Professional 64-bit (original) koji sam dobio od frenda.

Stvarno sam zadovoljan, nisam imao nikakvih probema, performanse su bile dobre...

Sada sam upisao fax i kupio laptop.

Od faxa smo dobili besplatni Windows 8 professional (32/64-bit).

Razmišljam se o tome da ih instaliram na laptop. tj. da napravim upgrade sa win 7 na win 8 (64bit).

Studiram strojarstvo, znači koristim CAD, 3d... programe. Laptop još koristim za internet, multimediju (muzika, filmovi...to mi je jako bitno) i ponekad i za neke igrice, ugl. novije koje su zahtjevne, ali ih trenutno na ovom laptopu mogu vrtiti na max.

Što mi preporučate, dali da pređem na Windows 8?

Što dobivam time, koja je razlika, jeli išta bolje...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8

Na laptopu stavi 8, na desktopu ostavi 7.

Razlozi su cisto prakticne naravi. Pretpostavljam da na desktopu imas sve sredjeno i da radi ko sat pa je nepotrebno to dirati a laptop je novi i na njega stavi 8 tako da si "doma" na oba OS-a a ne da se ko ja brukas kad sam jednoj curi isao sredit racunalo a kad tamo - ona na Visti koju sam ja preskocio.

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8

Zbunio si me malo.

Uglavnom.

PC više ne koristim pošto sam se preselio od kuće.

Sada imam laptop i win 7 pro 64bit na njemu.

Razmišljam se o prebacivanju na win 8 pro 64bit.

Vidio sam da ima mogućnost vraćanja start buttona (classic shell) što mi je jako bitno. Dali se može dok imam start buttnon korititi i metro?

Hoće li mi se izbrisati sve sa laptopa ako odem na upgrade sa win 7 na win 8? (Kad sam to napravio sa xp na win7, nije se ništa izbrisalo)

Mogu li kako obrisati windows explorer i može li sve normalno funkcionirati bez njega? Koristio bih google chrome.

Imate li kakve preporuke što odmah instalirati u početku?

Također, ima li nešto što bih trebao izbrisati da mi ne dođe do problema?

Dosta mi je bitna brzina... dali stvarno win 8 radi dosta brže od win 7? I dali win8 stvarno produljuje rad baterije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Najbolje bi bilo da napravis dual boot ako ne znas onda ostani na WIn 7 (eventualno mozes u virtualnom PC stavit Win 8 da vidis kako ti se svidja).
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
16 godina
Windows 8

Drugi utorak updatei na updateu ručno.... :)

bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 1
12 godina
Oldy kaže...

win8 pro x64 Update 200MB

16 godina
Tsar kaže...

..

Dosta mi je bitna brzina... dali stvarno win 8 radi dosta brže od win 7? I dali win8 stvarno produljuje rad baterije?

-pošto imaš funkcionalan legalan OS7, šteta ga je 'baciti u smeće', ako ništa drugo prije napravi backup aktivacije. (za slučaj da poželiš sedmicu vratiti).

-Previše početničkih pitanja, Osmica je jednaka Sedmici, samo je tu i Metro. Nikakve druge bitne razlike za juzera nema. ... pošto imaš mogućnost za legalni key, svakako uzmi 8pro64. Sve priče o brzini su kao priče o viagri, bitne onima kojima je nešto disfunkcionalno. OS nije lošiji od sedmice ali ovisi dali će sve što koristiš raditi na novom (nepoznatom) OSu jednako, pa i dali bi se dalo instalirati. Jedan vrlo važan fičer, live-wintogo, je nekima dovoljan za instalaciju osmice, naravno ne kroz MS-juzerski klik-next potrebno je ručno napraviti instalaciju, ali tad imaš radni PC u džepu, koritiš ga na notebooku pa ako nije dovoljno jak prebaciš se na desktop i nastaviš.. zvjerska stvar, bolja od virtualizacije ili dualboota zajedno istovremeno eliminira osvisnost o hardwareu (crkne PC, uštekaš u drugi i nastaviš, samo čuvaš disk).

Koju god kombinaciju odabereš, čuvaj key-bakup aktivacije (ima u temi).

abyssis kaže...
..

Ne produžava. Imam HP 4530s laptop i na sedmici kao i na osmici baterija traje tačno 2 sata uz upaljenu Radeon 7470M grafiku.

naravno. Juzeri koji su testirali čisti OS zaboravljaju da je sav soft koji je instaliran (antivirus i ostali utilsi, uz to da do prije mjesec nije bilo službenih VGA drivera osim generic iz Osmice). Kad sve sve to instalira-aktivira, tad se normalno povećava potrošnja (CPU-VGA-HDD..) tako da je i to jedna od urbanih legendi ili unutar statističke greške. Struju troši hardware, koji kontrolira software-driver. Sam OS nema zapravo nikakve veze s potrošnjom npr VGA osim da optimizira npr rad HDDa ili upravo suprotno da ne pokreće defrag pa tako štedi.. - nema razlike.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.12.2012 20:35 (ihush).
12 godina
Tsar kaže...

Zbunio si me malo.

Uglavnom.

PC više ne koristim pošto sam se preselio od kuće.

Sada imam laptop i win 7 pro 64bit na njemu.

Razmišljam se o prebacivanju na win 8 pro 64bit.

Vidio sam da ima mogućnost vraćanja start buttona (classic shell) što mi je jako bitno. Dali se može dok imam start buttnon korititi i metro?

Hoće li mi se izbrisati sve sa laptopa ako odem na upgrade sa win 7 na win 8? (Kad sam to napravio sa xp na win7, nije se ništa izbrisalo)

Mogu li kako obrisati windows explorer i može li sve normalno funkcionirati bez njega? Koristio bih google chrome.

Imate li kakve preporuke što odmah instalirati u početku?

Također, ima li nešto što bih trebao izbrisati da mi ne dođe do problema?

Ne produžava. Imam HP 4530s laptop i na sedmici kao i na osmici baterija traje tačno 2 sata uz upaljenu Radeon 7470M grafiku.

16 godina
abyssis kaže...
Oldy kaže...

A da naravno da su x64 veći updatei kao i uvijek u odnosu na moje x86.... Makar štedim prostor na particiji svaki put ako ništa drugo hehe

12 godina
Oldy kaže...
abyssis kaže...
Oldy kaže...

A da naravno da su x64 veći updatei kao i uvijek u odnosu na moje x86.... Makar štedim prostor na particiji svaki put ako ništa drugo hehe

Evo gledam sistemsku particiju,zauzeće tačno 32GB uz ugašen system restore{#}. Meni treba x64 zbog cad-a; začas se popuni 6GB rama

15 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Dali mi možete odgovoriti na još ova dva pitanja?

16 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Ne ,jel radiš upgrade. Ali ,bolja i sigurnija opcija bi bila da napraviš system image backup i clean install.

Ali ,to podrazumijeva i ponovno ''štelanje'' sistema i instalaciju svih programa nanovo.

A kak bi ti radil na Windowsima bez Windows Explorera?! {#}

Vjerojatno misliš na Internet Explorer ,a njega ne možeš obrisat ,nego samo isključiti u ''Add programs and features'' u Control Panelu.

Samo makni kvačicu.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 0:41 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Windows 8

@ihush

Kakav je to backup win7 aktivacije?

Jel nije to onaj obični windows backup?

Nemogu naći na forumu ništa o tome.

Može pomoć.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tsar kaže...

@ihush

Može pomoć.

Koliko je meni poznati nije se pricalo o ovoj temi na ovom forumu. Nije da je zabranjeno ali eto...nije se pricalo.

Ako netko zna nek odgovori

Koliko ja znam kopira se sadrzaj jednog sistemskog foldera i kasnije povratak njegovog sadrzaja dok je OS u Safe Mode. Nije bas raketna fizika :D

16 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Može pomoć.

Backup aktivacije znači da napraviš backup aktivacijskih fileova iz sistema da možeš ponovno aktivirati Sedmicu (ako ti se Osmica ne svidi) bez potrebe zvanja Microsofta.

Evo jedan od programa za to (po meni ,trenutno najbolji).

Advanced Tokens Manager

Ali da ,najbolja stvar je napraviti Windows image backup ,pa ako ti se ne svidi Osmica ,samo vratiš image.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 0:50 (kizo2703).
16 godina
Tsar kaže...

@ihush

Može pomoć.

-to je backup ključa (token), već je Kizo odgovorio i ponudio utils. Za Vistu postoji stariji. Ako se ne varam, ovaj sad podržava i osmicu v.35, Office..

-to vrijedi isključivo za normalno aktiviran 7 za to računalo (ne za aktiviranje drugih...) razlika je samo zbog mogućih problema koje OEM i sl. može imati kod REaktivacije. Sasvim legalan alat kojim se može izbjeći telefoniranje MSu (koji za OEM ne mora dati support) i gubljenje vremena.

-backup je backup (bilo čega), backup systema je image kompletnog OSa-sys diska (i dodatnih ako odabereš). Zato postoje različiti nazivi za različite backupove koji su uvjek (rezervna) kopija nečega.

Po savjetu, napravi image sedmice, napravi backup aktivacije, backup..

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-to je backup ključa (token), već je Kizo odgovorio i ponudio utils. Za Vistu postoji stariji. Ako se ne varam, ovaj sad podržava i osmicu v.35, Office..

Ova verzija programa podržava sve verzije Windowsa od Viste nadalje ,uključujući i serverske verzije.

Ali ,naravno ,samo trajno aktivirane verzije - znači ,ne KMS aktivacije!

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 11:55 (kizo2703).
16 godina
Windows 8

Ja sam si napravio taj backup aktivacije osmice.

E sad me zanima ako ću ponovo ići instalirati i dali se u tom backupu nalazi i aktivirani WMC kojeg imam ili je to samo backup aktivacije OSa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jel itko uspio pristupiti americkom storeu?

Mi teoretski nemamo ni jednu Xbox igru od ovih free tipa Jetpack Joyride itd
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina
Windows 8

gdje i kako skinuti više aplikacija za windows 8 nego što ih ima u windows store aplikacija.

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...

E sad me zanima ako ću ponovo ići instalirati i dali se u tom backupu nalazi i aktivirani WMC kojeg imam ili je to samo backup aktivacije OSa?

WMC naknadno instaliran? Imaš samo aktivaciju za Pro verziju ,jel u original instalaciji nema WMC-a.

16 godina
kizo2703 kaže...
Jack Sparrow kaže...

WMC naknadno instaliran? Imaš samo aktivaciju za Pro verziju ,jel u original instalaciji nema WMC-a.

Da prvo sam instalirao Pro verziju osmice, tek onda sam aktivirao WMC.

12 godina
Windows 8

Izgleda da aktivacija sa WMC ključem više ne prolazi a možda se i nama aktiviranim korisnicima ukaže poruka na desktopu da trebamo aktivirati windowse.

http://news.softpedia.com/news/Microsoft-Blocks-Free-Windows-8-Activation-Flaw-314231.shtml

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 19:47 (abyssis).

1 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Sami su puštali i KMS aktivacije na free upgrade na WMC i što sada hoće?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A kaj ste očekivali ,da će to trajat vječno? Nema ništa ''for free'' od MS-a! I ovo je začuđujuće dugo trajalo!!

Osim ako sami napravite Windows 8 Pro with Media Center i aktivirate ga sa WMC ključem.

Samo me čudi da još uvijek nema nikakvog WGA updatea. Kod Sedmice je izašao odmah nakon službenog puštanja u prodaju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 20:15 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Windows 8

uglavnom treba samo pazit koji update sigurnosni update skinut i sve ce bit ok :)

Samobor je lepa varoš :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
geek_boy1 kaže...

uglavnom treba samo pazit koji update sigurnosni update skinut i sve ce bit ok :)

Budi siguran da u opisu updatea neće biti naznačeno da služi za otkrivanje crackanih Windowsa.

Kod KB971033 je to bilo jasno naznačeno (i po tome je bil izuzetak) ,ali na ostalima koji su izlazili poslije nije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 20:51 (kizo2703).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice