Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.522.414
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Re: Windows 8
Danyel kaže...

JE LI TKO OD VAS PROČITAO DVORAKOVU KOLUMNU U NOVOM BUGU?

POTPISUJEM sve OD prvog DO zadnjeg SLOVA.

Toliko o ''sjajnim'' novim Windowsima, koji zapravo više nisu windowsi nego izgleda da prelaze na reklamne panoe... Tako da im preporučam da iduću verziju nazovu BILLBOARDS 

{#}{#}

Jesu tebi Windowsi ili netko iz MS-a ubio majku,oca slicno?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
Danyel kaže...

JE LI TKO OD VAS PROČITAO DVORAKOVU KOLUMNU U NOVOM BUGU?

POTPISUJEM sve OD prvog DO zadnjeg SLOVA.

Toliko o ''sjajnim'' novim Windowsima, koji zapravo više nisu windowsi nego izgleda da prelaze na reklamne panoe... Tako da im preporučam da iduću verziju nazovu BILLBOARDS 

{#}{#}

Pa dobro kolega skuzili smo da ti ne pase Windows 8. Naporan si vise, sto hoces od nas? Svaki tvoj komentar koji sam procitao je bilo kak su windows-i 8 nesto najgore sto je ugledao svjetlo dana {#}

U pravu si. 

Pretjerao sam i evo neću više. Osim tu i tamo kad se sjetim :-))

Ali zaista jesam razočaran, a još više kada vidim kamo sve to vodi. A vodi cloud računarstvu i onda - ZBOGOM PRIVATNOSTI i VLASNIŠTVU.

To im je naum, to su i izjavili u MS-u nedavno. To je njihov (masonski) cilj. Nadam se da im neće uspjeti. 

Inače, Bill Gates je mason koji je uz pomoć američke vlade (vojske) napravio, tj. doradio već postojeći DOS kojeg su mu dali, zaradio milijarde ali sada kroz tobožnje humanitarne organizacije vraća dug toj vladi. Kažem tobožnje jer je puno primjera i dokaza da on zapravo ne pomaže, već upravo suprotno. Ali, to nije tema ovoga.

Vratimo se na nove Windowse, tj. Billboardse... Da, meni su loši. Tebi su dobri. A nekima su dobri samo zato što su novi (to su ovi šta viču ''na neke se stvari treba priviknuti'', samo da ne bi sebi priznali da je W8 sranje).

Iz Hrvatske, s ljubavlju
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 19:59 (Danyel).
15 godina
Windows 8

Koja je razlika između stanja mirovanja, hibernacije i hibridnog stanja mirovanja?

Stanje mirovanja stanje je uštede energije koje omogućuje brz nastavak rada u punom napajanju (obično za nekoliko sekundi) kada želite nastaviti s radom. Stavljanje računala u stanje mirovanja je poput stavljanja DVD reproduktora na pauzu - računalo odmah prestaje s radom i spremno je započeti iznova kad želite nastaviti.

Hibernacija je stanje uštede energije osmišljeno prvenstveno za prijenosna računala. No dok stanje mirovanja obično sprema postavke u memoriju i troši malu količinu energije, stanje hibernacije sprema otvorene dokumente i programe na tvrdi disk, a zatim isključuje računalo. Od svih stanja uštede energije sustava Windows, hibernacija troši najmanju količinu energije. Koristite hibernaciju na prijenosnom računalu ako znate da ga duže vrijeme nećete koristiti i da za to vrijeme nećete imati priliku napuniti bateriju.

Hibridno stanje mirovanja osmišljeno je prvenstveno za stolna računala. Hibridno stanje mirovanja spoj je stanja mirovanja i hibernacije - sprema sve otvorene dokumente i programe u memoriju i na vaš tvrdi disk, a potom stavlja računalo u stanje uštede energije da biste mogli brzo nastaviti s radom. Na taj način, u slučaju nestanka napajanja sustavWindows može vratiti vaš rad s tvrdog diska. Ako je stanje hibridnog mirovanja uključeno, prelazak računala u stanje mirovanja automatski ga prebacuje u hibridno stanje mirovanja. Na stolnim je računalima hibridno stanje mirovanja obično po zadanim postavkama uključeno.

E sad me zanima gdje se uključi "Hibridno stanje mirovanja". Ili Hibridno stanje mirovanja imaju samo WIN 8 RT? Trenutno u izborniku za gašanje imam Stanje mirovanja,Hibernacija, Isključi i restart. 

Dal gasite računalo ili ga stavljate u jedno od tih stanja?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 22:05 (Amazon637).

0 0 hvala 1
16 godina
Amazon637 kaže...

E sad me zanima gdje se uključi "Hibridno stanje mirovanja". Ili Hibridno stanje mirovanja imaju samo WIN 8 RT? Trenutno u izborniku za gašanje imam Stanje mirovanja,Hibernacija, Isključi i restart. 

Hybrid boot (ili Fast Startup)

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
neaktivan
Amazon637 kaže...

Koja je razlika između stanja mirovanja, hibernacije i hibridnog stanja mirovanja?

Stanje mirovanja stanje je uštede energije koje omogućuje brz nastavak rada u punom napajanju (obično za nekoliko sekundi) kada želite nastaviti s radom. Stavljanje računala u stanje mirovanja je poput stavljanja DVD reproduktora na pauzu - računalo odmah prestaje s radom i spremno je započeti iznova kad želite nastaviti.

Hibernacija je stanje uštede energije osmišljeno prvenstveno za prijenosna računala. No dok stanje mirovanja obično sprema postavke u memoriju i troši malu količinu energije, stanje hibernacije sprema otvorene dokumente i programe na tvrdi disk, a zatim isključuje računalo. Od svih stanja uštede energije sustava Windows, hibernacija troši najmanju količinu energije. Koristite hibernaciju na prijenosnom računalu ako znate da ga duže vrijeme nećete koristiti i da za to vrijeme nećete imati priliku napuniti bateriju.

ja sam iskljucio hibernaciju jer nemam potrebu za njom :) i sveje u redu za sad i ustedio sam par gigabajta prostora na tvrdom disku :)

Hibridno stanje mirovanja osmišljeno je prvenstveno za stolna računala. Hibridno stanje mirovanja spoj je stanja mirovanja i hibernacije - sprema sve otvorene dokumente i programe u memoriju i na vaš tvrdi disk, a potom stavlja računalo u stanje uštede energije da biste mogli brzo nastaviti s radom. Na taj način, u slučaju nestanka napajanja sustavWindows može vratiti vaš rad s tvrdog diska. Ako je stanje hibridnog mirovanja uključeno, prelazak računala u stanje mirovanja automatski ga prebacuje u hibridno stanje mirovanja. Na stolnim je računalima hibridno stanje mirovanja obično po zadanim postavkama uključeno.

Samobor je lepa varoš :))
17 godina
Windows 8

Pitanje: rade li dobro Adobeovi programi na Windowsima 8?

S2, CM10, Siyah
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Meni za sad sve radi, sve kaj je radilo na sedmici radi i na osmici

16 godina
Odlicno, ako ne i bolje.

Jedino sam imao neke probleme sa grafickom u PS-u, trebalo je prebacit s integrirke na radeonku, nije pravilno crtao neke stvari pa sam skuzio da nesto ne valja, ali inace super.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina
Windows 8

Meni isto radi sve što sam koristio na sedmici, ali imam mali problem kod TSa. On mi ne želi skužiti dodatne tipke miša, one sa strane i nemogu si ih staviti kod hotkey.

Kad izbrišem drivere od miša onda mi tipke sastrane ne rade ni u jednom drugom programu, ali rade u TSu, odnosno onda radi samo jedna od 4 dodatne koliko ih imam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Danyel kaže... 

Pretjerao sam i evo neću više. Osim tu i tamo kad se sjetim :-))

Ali zaista jesam razočaran, a još više kada vidim kamo sve to vodi. A vodi cloud računarstvu i onda - ZBOGOM PRIVATNOSTI i VLASNIŠTVU.

To im je naum, to su i izjavili u MS-u nedavno. To je njihov (masonski) cilj. Nadam se da im neće uspjeti. 

Inače, Bill Gates je mason koji je uz pomoć američke vlade (vojske) napravio, tj. doradio već postojeći DOS kojeg su mu dali, zaradio milijarde ali sada kroz tobožnje humanitarne organizacije vraća dug toj vladi. Kažem tobožnje jer je puno primjera i dokaza da on zapravo ne pomaže, već upravo suprotno. Ali, to nije tema ovoga.

Vratimo se na nove Windowse, tj. Billboardse... Da, meni su loši. Tebi su dobri. A nekima su dobri samo zato što su novi (to su ovi šta viču ''na neke se stvari treba priviknuti'', samo da ne bi sebi priznali da je W8 sranje).

Osim što u svojoj glavi imaš neke teorije zavjere, da li imaš kakav konkretan argument zašto su windowsi 8 loši?

Da li si ih uopće koristio? ako da, koliko?

14 godina
Windows 8

Za one koji iščekivaju key za Windows 8 Media Center Pack izgleda da se čeka dulje od dan-dva. Ja sam čekao 7 dana.

Stručnjak za odmaganje...

1 0 hvala 1
16 godina
Danyel kaže...

Daj se više skini i NE VIČI na ljude!! Uostalom ,samo si dobil kaj si tražil.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Moj PC  
11 2 hvala 4
16 godina
moderator
Danyel kaže...

Rekao si da ti se ne sviđaju ovi windowsi(već par puta),pa zašto moraš skoro na svakoj stranici to ponavljati?

Jednostavno rekao si svoje mišljenje o windowsu 8 i gotovo,nema potrebe da se ponavljaš svakih par stranica.

سمندری ڈاکو
Moj PC  
14 1 hvala 2
16 godina
pirat kaže...
Danyel kaže...

Rekao si da ti se ne sviđaju ovi windowsi(već par puta),pa zašto moraš skoro na svakoj stranici to ponavljati?

Jednostavno rekao si svoje mišljenje o windowsu 8 i gotovo,nema potrebe da se ponavljaš svakih par stranica.

- zar nije ponavljanje majka mudrosti? Ili ako se dovoljno puta ponovi, postane istina?.... ili .-- ma da. {#}

enivej, napokon je cenzura proradila, bilo je vrijeme.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
pirat kaže...
Danyel kaže...

- zar nije ponavljanje majka mudrosti? Ili ako se dovoljno puta ponovi, postane istina?.... ili .-- ma da. {#}

enivej, napokon je cenzura proradila, bilo je vrijeme.

Slažem se, ovdje nije mjesto za vrijeđanje već za iznošenje svojeg mišljenja. Kulturno, tolerantno i razumno. Moramo se svi truditi sagledati stvari objektivnije, iz svih kuteva i nepristrano prosuđivati. 

Iz Hrvatske, s ljubavlju
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.12.2012 19:47 (Danyel).
12 godina
Windows 8

Da li sutra dolazi novi set zakrpi.Moze li se negdje već danas vidjeti koje će biti i šta će ispraviti

0 0 hvala 0
17 godina
December 2012 Patch Tuesday Preview
abyssis kaže...

Da li sutra dolazi novi set zakrpi.Moze li se negdje već danas vidjeti koje će biti i šta će ispraviti

Evo ovdje nesto o tome KLIK

...a ima i na Bug.hr

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 11:57 (djigibao).
13 godina
neaktivan
Windows 8

Evo ovaj vikend sam malo radio na Windowsima 8.

Stroj je AMD Athlonx2 4200+, 4GB rama, 3x1TB diskovi.

Dignuo sam u VMWARE-u 2 servera, svakom dao po 1GB memorije, otvorena 2 veća Worda, svira muzika, google chrome, google talk.... Sve super radi.

Nakon nekog vremena se Word usporio(trpam unutra brdo screen shotova), da bi se na kraju i smrznuo. Jbg end task (novi Taks manager je odličan) i iz početka. Otvorim word, sve je zapamtio i napravio recovery. Smrzavanje ću prepisati Office-u 2013 Preview, sumnjam da je do manjka memorije.

Sve u svemu što više radim u njima bolji su.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
West kaže...

Sve u svemu što više radim u njima bolji su.

slažem se u potpunosti

imao sam win 8 na lapu i nakon malo privikavanja, rad na njima je gušt, meni i veći nego na win 7

sve je tako fluidno, lagano ide, sve radi, jednostavno drugačije i bolje iskustvo nego na win 7

kako sam sad imao sra** sa diskom i moram ga mijenjat, ne dvoumim se uopće oko toga koji os ide gore, win 8 all the way, ne vračam se na win 7

osim u situaciji nekog gadnog zaribanca

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 13:11 (matija656).
12 godina

Svakodnevno koristim Autocad 2012. Na windowsu 7 prvo podizanje,nakon paljenja komjutera, bi trajalo oko 25-30 sekundi.Svako iduće oko 10-tak sekundi.Tu i tamo,ako dođem do tog broja,5.-6. pokretanje traje do 5 sec.

Na win8 prvo pokretanje ACad-a traje 10 sec. Svako iduđe 5-6 sec. I sve ostale aplikacije tako reaguju. Na metro se još nisam u potpnosti navikao.Sve te aplikacije mi i dalje izgledaju smiješno i rezervisane samo za tablete.Također,u metru bi se dalo dodati dosta mogućnosti,tipa:

- kada mi je neki softare pokrenut (autocad npr.) da se ikonica u metru oboji

- da se kvadratici mogu mijenjati po velicini. Za veće ekane bi bilo super ,na manjima bi stalo više stvari

- da se za pozadinu u metru može izabrati custom wallpaper kao i da se omogući cijeli RGB spektar boja

- da se za taskbar može ukinuti aero

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 13:37 (abyssis).
14 godina
neaktivan
Windows 8

Pozdrav, žao mi je šta upadam sad ovako kao padobranac, ali da vas pitam. Student sam i načuo sam da imam neke mogućnosti za dobiti "jeftine" winse 8. Znate li šta o tome? Hvala.

Battlelog: Mali_Playa
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

ja se vratio na sedmicu, ne zato što mi je osmica bila loša, dapače, nego što se nešto desilo sa kompom da mi se svaki put smrznuo na loginu.

iako moram priznati da mi je pravi užitak kliknuti shutdown, ili ući u my computer, ili pronaći folder, nemoram preskakati obruče da bih bilo šta od navedenog napravio ko na osmici, u dosta aspekata je bolja no metro je ono što me sprječava da se ufuram 100%.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Windows 8

Imam jednostavno pitanje, po vašem mišljenju dal se pređem s 7-mice na Windowse 8.

Trenutačno koristim Windows 7 Ultimate i super su {#} služe me odlično.

Inače se bavim Web Designom & Developmentom pa me zanima vaše mišljenje dal da prijeđem ili ne ? Ili da pričekam još koji mjesec?

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
14 godina
Gale92 kaže...

Imam jednostavno pitanje, po vašem mišljenju dal se pređem s 7-mice na Windowse 8.

Inače se bavim Web Designom & Developmentom pa me zanima vaše mišljenje dal da prijeđem ili ne ? Ili da pričekam još koji mjesec?

Hvala unaprijed!

Tebi računalo po onom što vidim služi za posao, radi ok, zadovoljan si, moja preporuka je da ostaneš na 7, 8 radi ok, manje više, ali zahtjeva određeno privikavanje, možeš 8 stavit na neko drugo računalo pa da vidiš kako ti se sviđa, jer nekome je super, a neko ga ne može smislit, po meni ovo ako radi ne diraj, ostavi 7.

Valentin
14 godina
Valentin17 kaže...
Gale92 kaže...

Hvala unaprijed!

Tebi računalo po onom što vidim služi za posao, radi ok, zadovoljan si, moja preporuka je da ostaneš na 7, 8 radi ok, manje više, ali zahtjeva određeno privikavanje, možeš 8 stavit na neko drugo računalo pa da vidiš kako ti se sviđa, jer nekome je super, a neko ga ne može smislit, po meni ovo ako radi ne diraj, ostavi 7.

Koristio sam ja CP i RP na dual boot, ali ono što i ti kažeš zahtjeva određeno privikavanje.

Ništa ostajem na 7. do daljnjega :)

14 godina
Gale92 kaže...
Valentin17 kaže...
Gale92 kaže...

Hvala unaprijed!

Koristio sam ja CP i RP na dual boot, ali ono što i ti kažeš zahtjeva određeno privikavanje.

A da to privikavanje je problem, sada recimo kod mene, crtam u AutoCADu ili CATIA (Strojarstvo-Konstrukcija) i sada mi recimo zatreba nešto tips kalkulator ili word ili bilo šta drugo, sada ti gubiš vrijeme na pronalazak toga, instinktivno ideš dolje lijevo na ekrenu i ono ništa, nema starta, sada gubiš koncentraciju s onoga što je bitno, a to je posao, odnosno u mom slučaju nacrt i tako lako dolazi do zaje...., a onda i lijepo -15% na plaći, pa ti sada vidi.

Valentin
14 godina
Valentin17 kaže...
Gale92 kaže...
Valentin17 kaže...
Gale92 kaže...

Hvala unaprijed!

A da to privikavanje je problem, sada recimo kod mene, crtam u AutoCADu ili CATIA (Strojarstvo-Konstrukcija) i sada mi recimo zatreba nešto tips kalkulator ili word ili bilo šta drugo, sada ti gubiš vrijeme na pronalazak toga, instinktivno ideš dolje lijevo na ekrenu i ono ništa, nema starta, sada gubiš koncentraciju s onoga što je bitno, a to je posao, odnosno u mom slučaju nacrt i tako lako dolazi do zaje...., a onda i lijepo -15% na plaći, pa ti sada vidi.

To je to!!! Pa ti objasni poslodavcu kako ti je pala koncentracija  :D

16 godina
Gale92 kaže...
..

- pravilo, ako radi ne popravljaj uvijek vrijedi. Nećeš ništa 'izgubiti' ostankom na Sedmici.. (osim kad jednog dana MS odluči da ukida support kao za XP, uz ostale u lancu, kao npr novi HP notebookovi/driveri i sl.).

- s druge strane, privikavanje zapravo ne postoji za rad, desktop je i dalje tu, aplikacije rade jednako. Više privikavanja je za systemce koji moraju tražiti postavke na drugim mjestima, testiranje kompatibilnosti itd. dok običan juzer može koristiti bilo koji OS (pa i XP, Vistu, linux..) ukoliko ono što treba podržano. metro-Modern UI nije za rad, npr više otvorenih aplikacija-dokumenta.. ali klasične aplikacije rade u desktop modu, pa npr za pdf ako nemaš instaliran neki klasičan reader prebaci te u metro, dok klasičan radi jednako u desku.. -> Nema razlike za aplikacije, pa ni za korisnika. Potrebno je samo instalirati željenu aplikaciju. Obrnuto, metro (modern) aplikacije tek dolaze, za sad su to razni gađeti ili spomenut pdf, iexplorer 10...

- s treće strane, ultimate edišn je obično sinonim za licencu by torrente, dok kod juzera koji plaća licencu prelazak nije samo modni fičer nego i cijena. Tko je platio licencu za XP-Vista-Seven, nema posebnu potrebu plaćati za Osmicu, ali može vrlo jeftino. Osmica je najjeftinija reinkarnacija OSa iz MSa, pa je i to razlog za prelazak nekim juzerima, dobrim djelom do jučeršnjim by torrent.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

- 9tka? Uskoro, za par godina, po željama MSa do 3, realnije 5, ono što MS ne želi je XPovih 11-12godina. To je sasvim suprotnan interes od korisnika koji plaća licencu i nema 'želju' plaćati prečesto.

Konstantno se razvija nova verzija, i prije nego je aktualna izdana, formira se tim koji radi na razvoju nove verzije, stvar prikupljanja ideja, želja itd.

Kad već toliko pljuckaš tileove, (evo i ja ''pljuj!'') pa objašnjenje, u svim anketama korisnika, većina je tražila veće ikone. Gues what, dobili su ih (dodatno, LCD monitori s viskoim rez. su ikone učinili još sitnijima, ŠteficaTM želi veće.. mada bi očale možda bile pravi odgovor). Naravno, u kombinaciji s touchom, cilja se na mobilnu platformu, jer tamo MS vidi jednu nulu (jako važan broj) više juzera nego na desktopu, gdje ionako caruje (nema više širenja juzerske baze). U kombinaciji tih dviju 'želja', nastao je Metro, koji se zbog zabrane pravog Metroa, mora sad nazivati ModernUI, ili ono što je tebi Billboards. Da, to je samo igračka za skupljanje novca, da MS je firma koja posluje na komercijalnoj osnovi pa je to legitiman interes, da tvoje je pravo da nešto kupiš ili ne kupiš, koristiš ili ne koristiš. ... ili kritiziraš i ponudu čokolada, sladoleda, automobila, čarapa.. svega što se tebi ne sviđa? - Dosadan si. Daj argumente pa da trkeljamo malo korisnije ... (NHF, cilj je ipak brbljanje, uvjek se nešto novog nauči, otkrije...).

Mislim da ovdje girjesis. Mislim da microsoft usvaja novi modus operandi po kojem je, kroz period od recimo 5 godina, bolje nesto prodati 5 puta po 30-40$ nego jednom po 100-150$. S druge strane to ide i na ruku korisnika jer je lakse u trenutku pljunut 30$ nego 100$ a OS mu je konstantno "nov". Microsoft je upravo na XP-u naucio dobru skolu. Kad napravis odlican proizvod tesko je ljude natjerat da kupe nesto novo i za to daju gomilu novca. 5 godina nakon izlaska win7 vode se diskusije koji je OS najzastupljeniji. To je najgori scenario za MS jer osim sto ne prodaju novo moraju trositi resurse na staro. Susjed mi ima Hondu Accord iz '87 i ne bi je mijenjao za najnoviju a kamoli da to jos mora platiti. Ne bi ni ja na njegovom mjestu, 700k km uz izmjene ulja filtera i svjecica. Honda na tom autu nije zaradila nista. 

2 0 hvala 0
14 godina
Valentin17 kaže...
Gale92 kaže...
Valentin17 kaže...
Gale92 kaže...

Hvala unaprijed!

Kako to kad je start i dalje na istom mjestu samo u drugom obliku?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice