Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.522.680
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Windows 8

Ja se divim vama koji mozete radit na ovom Windowsu. Istina brzi je ali to je toliko lose napravljeno da nema sanse da ce bit na mom kompu dok nesto bolje ne smisle. Tek sad kad sam vratio hard sa 7-icom jso vise ju cijenim. Ne kazem da je los Windows ali ovo definitivno nije rjesenje za vecinu korisnika, kao da sam prvi put na Windowsima.

6 17 hvala 0
16 godina
Re: Windows 8
PlayMaker10 kaže...

Ja se divim vama koji mozete radit na ovom Windowsu. Istina brzi je ali to je toliko lose napravljeno da nema sanse da ce bit na mom kompu dok nesto bolje ne smisle. Tek sad kad sam vratio hard sa 7-icom jso vise ju cijenim. Ne kazem da je los Windows ali ovo definitivno nije rjesenje za vecinu korisnika, kao da sam prvi put na Windowsima.

I sad si ti ispao pametan? Čestitam!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
16 godina
Danyel kaže...
Oldy kaže...

Dobro Danijel shvatili smo te; ne moraš biti na osmici,,,,

Pa i nisam, oduševljen sam Sedmicom i radi mi savršeno (prva instalacija) već dvije godine - a nema čime se ne bavim na ovom računalu...

Znam da im je trebalo nešto novo, ali Metro im je čisti promašaj. I lako za sve to, ali meni se gadi kad mi netko mjesecima i godinama trubi kako stiže revolucionarni novi OS (i još bace milijarde dolara na reklame) a na kraju dobijemo poluproizvod - shizoidni sustav koji bi htio biti malo tablet, malo kompjuter... a zapravo je ostao u sredini - ništa (nema dovoljno kapaciteta ni za jedno ni za drugo)...

Kad je već tako human, Gates je trebao te bačene milijarade uložiti u neku siromašnu afričku državu... Znaš li koliko bi se tamo moglo solarnih panela napraviti za tih 11 MILIJARDI KOLIKO SU BACILI na reklame... 

Stvarno postaješ teretan!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
14 godina
neaktivan
Danyel kaže...

Kritike WIN8 su OGROMNE po AMERICI, a oni uložili MILJARDE u reklame (više nego u razvoj!!!) pa se sad moraju iščupat iz gov... pardon izmeta, kojeg su sami khm... pos...li... 

Slažem se da im ovo nije bilo potrebno - trebali su samo napraviti sustav za tablete i nazvat ga Windows T recimo (T za tablet)... Ovo im nema smisla, barem ne na PC-u... 

Neka mi oproste svi, ali ovo je sustav koji će obožavati oni koji se nisu nikada naučili služiti Windowsima i SVIM njihovim mogućnostima i zapravo ne žele biti napredniji korisnici, već samo obični tapkači po šarenim ikonicama - naravno, za mobitel-generaciju ovaj OS je idealan.

Ali za mene koji sam s Windowsima od DOS-a, ovo je smeće, i to shizofreno smeće i stoga me ne čudi da planiraju izdati novi OS. 

ti bacas hejt po ovom Windowsu ko niko drugi, zbog tebe sam i dobio žuti karton na ovom forumu samo zato jer sam ti prigovorio, brijem da ti win 8 šteka ili koji vrag da te toliko iznervirao, ako ti se ne sviđan šuti i ne pljuj po njemu, isprobaj ga na 1 mjesec i onda sudi...a ne da ga instaliraš na jedan dan i da kakaš po njemu samo zato jer se tebi ne sviđa.

http://ppdzarada.net #1 Forum o PPD zaradi!
13 godina
neaktivan
Windows 8

Evo ja sam se odlučio staviti osmicu. Jedno 2 sata sam namještao što mi gdje treba biti i mislim da će sve biti ok.

Prvi dojmovi su ok, samo se treba na neke stvari naviknuti. (zapravo drugi dojmovi, jer sam već prije bio na virtualku instalirao neku betu, pa mi se nije svijdelo)

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Windows 8

Koliko se "hejta" prosulo u ovoj temi to nije normalno. {#}

Ja osobno koristim Windows 8 već kakvih mjesec dana i nakon početnog šoka sada sam se priviknuo na METRO UI. Više nema povratka na dobru staru sedmicu.

A isto tako mogu reći da i ja koristim Windowse još od DOS/Win 3.11 vremena, ali izgleda još uvijek sam otvoreniji prema novìnama.

Kako je moj prijatelj, teži "hejter" rekao nakon instalacije "osmice"; "Više od svega želim mrziti ove Windowse, ali nemogu. Sve je nekako logično postavljeno." {#}

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 9:52 (Bladepu).
Moj PC  
5 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Osmica rula!
Ždere me jedino memory leak u Battlefieldu 3, al to je do AMD kartica. Budu popravili.
Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
15 godina
Danny_HR kaže...
Osmica rula!
Ždere me jedino memory leak u Battlefieldu 3, al to je do AMD kartica. Budu popravili.

slazem se nakon par dana kad sam naviko sve radim brze nego prije! Kome se nesvida neka ostane na windowsu 7 a ne tu flejmat...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...
PlayMaker10 kaže...

I sad si ti ispao pametan? Čestitam!

Ne nisam ispao pametan jer koliko znam ovo je tema za iznest misljenje pozitivne i negativne stvari u vezi ovog OS-a, oprosti ako sam te uvrijedio svojim komentarom, ili ako sam uvrijedio tvoju tvrtku u slucaju ako radis za Microsoft. Da sam napsiao u Windows 7 temi rekli bi mi offtopic tako da ne vidim koji je tvoj problem i jos jednom ti se ispricavam.

14 godina
neaktivan
CroVandal kaže...
Danny_HR kaže...
Osmica rula!

slazem se nakon par dana kad sam naviko sve radim brze nego prije! Kome se nesvida neka ostane na windowsu 7 a ne tu flejmat...

Ja na sedmici po kutovima tražimIznenađen, skroz sam se odvikao. Cool

17 godina
neaktivan
Windows 8

ne znam i ne vidim čemu se dižu tenzije oko tog windowsa 8?!čim neko krivo(tj.iznese svoje mišljenje)nekaj veli oko win8 odmah se javlja neka vrsta zavidi,svađe i pljuvanja.isto kad sam pital za par argumenata zbog čega bi prelazil na win8 odmah su se javili dušebrižnici da ja nemam kaj ispitivati zbog čega bi netko prelazil na win8(nekaj u tom smislu) i takve neke gluposti.poslije sam dobil odgovor da dobivam brz,stabilan i siguran softver i da za male pare dobivam legalan softver.pa čini mi se da je večina prešla na taj win8 samo zbog tog zadnjeg,tj.napokon su kupili legalne windowse za male pare i sad na sva usta hvale microsoft i win8,jer do sad nisu nažalost imali legalne windowse i sad su ovi najbolji,najispoliraniji,najljepši,najsigurniji,itd kaj ne velim da možda i nije sve to istina,ali eto ja nemam neke potrebe prelaziti na novo jer su moji"stari" windowsi 7 još uvijek odlični i isto su brzi,stabilni i sigurni.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 18:54 (jura).
Moj PC  
8 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
jura kaže...

ne znam i ne vidim čemu se dižu tenzije oko tog windowsa 8?!čim neko krivo(tj.iznese svoje mišljenje)nekaj veli oko win8 odmah se javlja neka vrsta zavidi,svađe i pljuvanja.isto kad sam pital za par argumenata zbog čega bi prelazil na win8 odmah su se javili dušebrižnici da ja nemam kaj ispitivati zbog čega bi netko prelazil na win8(nekaj u tom smislu) i takve neke gluposti.poslije sam dobil odgovor da dobivam brz,stabilan i siguran softver i da za male pare dobivam legalan softver.pa čini mi se da je večina prešla na taj win8 samo zbog tog zadnjeg,tj.napokon su kupili legalne windowse za male pare i sad na sva usta hvale microsoft i win8,jer do sad nisu nažalost imali legalne windowse i sad su ovi najbolji,najispoliraniji,najljepši,najsigurniji,itd kaj ne velim da možda i nije sve to istina,ali eto ja nemam neke potrebe prelaziti na novo jer su moji"stari" windowsi 7 još uvijek odlični i isto su brzi,stabilni i sigurni.

Neki ljudi bez svađe jednostavno nemogu živiti. Osmica je brz, ispoliran i sve to OS, ali svađati se s nekim zbog toga što pita što će dobiti ako prijeđe, ovaj forum postaje sve više selendra. Katastrofa, samo svađe i trolanje u svakoj temi {#}{#} za {#}

16 godina
neaktivan
Windows 8

Da se razumijemo ja nisam rekao da je on los ali da je lose napravljen to jest(previse orijentiran na tablet i touch, i preagresivna promjena u odnosu na prethodnika), jer kako da ja pokazem nekome kako se radi kad se i ja sam mucim, nesto sto mi je trebalo prije 10 sec sad mi treba minuta, control panel su sakrili skorz negdje sa strane. O ukusuma se ne raspravlja ali da je tezak za nove korisnike ili za vecinu prosjecnih to jest, tesko da ce bit prihvacen kao Windows 7. Brzi jest jer mi sve leti na njemu igrice nisam probavao ali vjerovatno rade isto ili bolje nego na 7-mici ali mislim da ljudi najmanje provode vrijeme na igricama.

0 1 hvala 0
14 godina
PlayMaker10 kaže...

Da se razumijemo ja nisam rekao da je on los ali da je lose napravljen to jest(previse orijentiran na tablet i touch, i preagresivna promjena u odnosu na prethodnika), jer kako da ja pokazem nekome kako se radi kad se i ja sam mucim, nesto sto mi je trebalo prije 10 sec sad mi treba minuta, control panel su sakrili skorz negdje sa strane. O ukusuma se ne raspravlja ali da je tezak za nove korisnike ili za vecinu prosjecnih to jest, tesko da ce bit prihvacen kao Windows 7. Brzi jest jer mi sve leti na njemu igrice nisam probavao ali vjerovatno rade isto ili bolje nego na 7-mici ali mislim da ljudi najmanje provode vrijeme na igricama.

U tome je jedina kvaka, jer nitko mu neda šansu, od ovih koji samp prigovaraju. U malo vremena naučiš sve i na kraju za skoro za svaku radnju treba manje nego na W7. Tako za npr. control panel kojeg spominješ je dosta desni klik u lijevi donji kut monitora i tu je, dva klika, isto kao i na W7. Samo što sada imaš i ostale alate tu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 20:48 (5220).
16 godina
neaktivan
5220 kaže...
PlayMaker10 kaže...

U tome je jedina kvaka, jer nitko mu neda šansu, od ovih koji samp prigovaraju. U malo vremena naučiš sve i na kraju za skoro za svaku radnju treba manje nego na W7. Tako za npr. control panel kojeg spominješ je dosta desni klik u lijevi donji kut monitora i tu je, dva klika, isto kao i na W7. Samo što sada imaš i ostale alate tu.

Gle to je u redu za mene koji volim ucit i nove stvari je dobro znat ja ga drzim u dual bootu ali vecina ljudi nema vremena i neda im se ucit sad ispocetka sve, jer vecina starih postavku je promjenjena, trebali su jednostavno dat odabir classic ili metro stil za biranje i skratili bi muke sebi i drugima i povecali prodaju jer je windows kao windows brzi bar mi se tako cini. Za par godina cemo svi imat touch ekrane vise manje koji ce vjerovatno bit kod svakog monitora ali sad jos nije vrijeme za to. Malo cu probat igrice kako rade ali vjerujem da rede dobro citao sam da su od Nvidije driveri odlicni na njemu. Ja svim Windowsima dajem sansu tako je bilo i sa Vistom s kojom nikad nisam imao problema koje su ljudi spominjali.

13 godina
Windows 8

Win 8 mi se pali oko 10-15 sec. na normalnom hdd sto mi je jako dobro,

dali netko ima ssd i koliko tamo to traje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
brkan83 kaže...

Win 8 mi se pali oko 10-15 sec. na normalnom hdd sto mi je jako dobro,

dali netko ima ssd i koliko tamo to traje?

-nije ni ugašen, hybrid-hybernate.. Naravno na SSDu je uvjek brže ali ovo je nemjerljivo-neusporedivo jer različita računala imaju različit hardware, drivere, utilse.. pa sve do BIOSa. Dodati tomu npr postavke antivirusa ili mrežne pa se vremena mogu razlikovati i na inače identičnim računalima. -neusporedivo, uz činjenicu da je svježa-čista instalacija uvjek najbrža (ako nema dodatnog softwarea-smeća), pod jednakom uvijetima OS nije 'čudotvorac', hardware (+software u što spada sve ostalo) je uzrok 99% rezultata.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
Windows 8

Da li microsoft moze uci u trag i na taj nacin deaktivirati windowse koji su aktivirani sa media center kljucom?

Pitam zbog recenice:

When you install the upgrade key, that replaces the existing product key; only the new upgrade key is used for future checks. Windows won’t check the key you used to install because it no longer has it uzete sa linka:

http://www.guru3d.com/news_story/activate_windows_8_activation_for_free.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 10:46 (abyssis).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ključevi za WMC nisu ključevi za aktivaciju nego za upgrade ,pošto s njima NE MOŽEŠ aktivirati neaktivirane Windowse.

Za upgrade na WMC Windows ,oni moraju prethodno već biti aktivirani ,na bilo koji način.  

Nakon toga ,kao što ti piše u tekstu ,WMC ključ zamjenjuje aktivacijiski ključ i tvoj Windows je ,službeno ,za Microsoft legalan.

''When you install the upgrade key, that replaces the existing product key; only the new upgrade key is used for future checks. Windows won’t check the key you used to install because it no longer has it.''

Ali ,sad tu ima caka - s tim ključem ,ne možeš napraviti reinstalaciju i reaktivirati svoje Windowse ,OSIM ako imaš instalacijski medij na kojem imaš integriran WMC.

A takvi (još?) nisu izdani!!

Ali ,ako si sam daš truda i vremena ,možeš napraviti takvu instalaciju. KLIK

Edit:

Naprimjer ,nešto ovakvo: (handmade today {#},by me)

Nema unosa ključa prije instalacije! Nema unosa ključa prije instalacije!

Sada samo još uneseš ključ za WMC! Sada samo još uneseš ključ za WMC!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 17:18 (kizo2703).
12 godina
kizo2703 kaže...

Ključevi za WMC nisu ključevi za aktivaciju nego za upgrade ,pošto s njima NE MOŽEŠ aktivirati neaktivirane Windowse.

Za upgrade na WMC Windows ,oni moraju prethodno već biti aktivirani ,na bilo koji način.  

Nakon toga ,kao što ti piše u tekstu ,WMC ključ zamjenjuje aktivacijiski ključ i tvoj Windows je ,službeno ,za Microsoft legalan.

''When you install the upgrade key, that replaces the existing product key; only the new upgrade key is used for future checks. Windows won’t check the key you used to install because it no longer has it.''

Ali ,sad tu ima caka - s tim ključem ,ne možeš napraviti reinstalaciju i reaktivirati svoje Windowse ,OSIM ako imaš instalacijski medij na kojem imaš integriran WMC.

A takvi (još?) nisu izdani!!

Ali ,ako si sam daš truda i vremena ,možeš napraviti takvu instalaciju. KLIK

Hvala na odgovoru,uvijek daješ dobre i precizne komentare. Ima po torrentima dosta integriranih verzija.

Još jedno pitanje. Imam torrent verziju Win8 pro. Kada odem na update pokaže mi da imam 17 update-a težine 502MB. Međutim,pri instalaciji tih 17 zakrpi,koje se uredno instaliraju, download iznosi samo oko 80MB što nije ni blizu onih 502. Isto mi se dešavalo i sa RTM verzijom kada je izašao update od 169MB. Kod mene je u tom slučaju skinuto 23MB a zakrpa uredno instalirana.zašto je to tako?

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 12:13 (abyssis).
13 godina

koristim windows 8 odlican stabilan tu i tamo fali podrske za neke drivere, ugodan rad razne nove mogucnosti jedino treba vremena da se privikne

13 godina
neaktivan
Windows 8

zasto se win 8 ne moze instalirati na raid diskove (raid 0) ne prepoznaje ih jednostavno,,  .. dok win 7 moze i radi bez problema?zar su toliko retardirani da nisu ubacili drivere za raid chipset (intelov) ...

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

krivo. nakon friske instalacije windowsa, bili su neaktivirani i pisalo je da imam jos 30 dana za aktivaciju. nakon upisivanja kljuca, neaktivirani windowsi postaju aktivirani.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
abyssis kaže...

.....zašto je to tako?

Sistem pokupi koliko njemu treba ,kratko i jasno.

15 godina
neaktivan
Windows 8

kak namjestit stari standarni zvuk kad se krecem medju folderima ?

Samobor je lepa varoš :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
kizo2703 kaže...

Naprimjer ,nešto ovakvo: (handmade today {#},by me)

sad još pukni negdje na torrent i daj link za nas koji nismo toliko spretni {#}

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
16 godina
neaktivan
matija656 kaže...
sad još pukni negdje na torrent i daj link za nas koji nismo toliko spretni {#}

Evo ,ima sad i nešto bolje:

64 bita 64 bita

32 bita 32 bita

Evo ih! Evo ih!
All In One verzije.

Nije stvar u spretnosti ,nego u strpljenju. Većinu vremena DISM radi sam!

Kad istestiram jel sve radi ,stavit ćemo. Pa potraži na TPB-u za koji dan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 21:26 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

JE LI TKO OD VAS PROČITAO DVORAKOVU KOLUMNU U NOVOM BUGU?

POTPISUJEM sve OD prvog DO zadnjeg SLOVA.

Toliko o ''sjajnim'' novim Windowsima, koji zapravo više nisu windowsi nego izgleda da prelaze na reklamne panoe... Tako da im preporučam da iduću verziju nazovu BILLBOARDS 

{#}{#}

Iz Hrvatske, s ljubavlju
14 godina
Danyel kaže...

Toliko o ''sjajnim'' novim Windowsima, koji zapravo više nisu windowsi nego izgleda da prelaze na reklamne panoe... Tako da im preporučam da iduću verziju nazovu BILLBOARDS 

{#}{#}

Pa dobro kolega skuzili smo da ti ne pase Windows 8. Naporan si vise, sto hoces od nas? Svaki tvoj komentar koji sam procitao je bilo kak su windows-i 8 nesto najgore sto je ugledao svjetlo dana {#}

14 godina
neaktivan
Danyel kaže...

{#}{#}

pozdrav Danijel, bio sam vec zabrinut za tebe, nisi bacio hejt oko 3-4 dana {#} {#} {#} {#} {#}

http://ppdzarada.net #1 Forum o PPD zaradi!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice