Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.522.490
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Windows 8

Imam original WinXP Home ali mi je trenutno instaliran Win7 Ultimate x64 (koji nije original) pa me sada zanima da li bi morao instalirati original WinXP Home da bi nadogradio na Win8? I da li i ja kako mogu iskoristiti nečiji promo kod da uhvatim Win8 za 15$? 

PS: nemojte sada napadati ako ima to već napisano jer nemam vremena sada čitati zbog smjenskog rada na poslu i posla doma...

BMW Power
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8

Jel se igdi dile kodovi da mogu uzet za 15$?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Windows 8

A joj, pa moraš instalirati XP SP3. Ne možeš reći ja je imam u ormaru...

17 godina
Windows 8

Da li i vama kada ne radite nista cca. 10-15min komp pocne rondat po disku?

Kod mene je non-stop tako (windows search je na disable).

Upalio sam Task manager i u njemu se vidi da MSE valjda skenira ili sta vec, kod drugih AV programa se to moze regulirat/iskljucit, a kod MSE?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Lazarus Long kaže...
Kant kaže...

Neki kazu da astronomske cijene softvera nisu razlog velike stope piratizacije...

Kako ne...

Da li bi ti isao na rizik i "svadu" sa vlastima za 15$ iliti nesto vise od 10EUR?

Naravno da ne...

Ali neki uvazeni clanovi foruma tvrde da bi mi piratizirali i da kosta 1 kunu, jerbo smo takvi, gamad balkanska...

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
17 godina
Kant kaže...

Ali neki uvazeni clanovi foruma tvrde da bi mi piratizirali i da kosta 1 kunu, jerbo smo takvi, gamad balkanska...

Ima hrpa ljudi koja jailbrejka mobitele da ne moraju dati $0.99 za mobilne aplikacije, tak da... {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.10.2012 20:14 (SupremeCommander).
17 godina
protjeran
Kant kaže...
Lazarus Long kaže...
Kant kaže...

Neki kazu da astronomske cijene softvera nisu razlog velike stope piratizacije...

Kako ne...

Da li bi ti isao na rizik i "svadu" sa vlastima za 15$ iliti nesto vise od 10EUR?

Naravno da ne...

Odzvonilo je piratiziranju kod normalnih ljudi.. nadam se.. ako se moze svaki dan bacati novac na kavu u kafiću i na cigare.. zasto s enebi moglo platiti posteno ljude koji su na to puno vremena potrosili... ako mozes imati bijesan komp onda mozes i za njega platit windowse.. ;)

Play Hrad Play Cool
16 godina
djigibao kaže...

..

-svaki pristojan soft nudi opcije, defrag, update.. sve je potrebno podesiti ili budi običan juzer i koristi defalutno. Tvoj izbor. Naravno, pravi mačo juzeri, koriste dodatne utilse koji optimiziraju ono što običan juzer napravi klikom.

Održavanje PCa treba biti rutina, ili bolje ne dirati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Upalio sam Task manager i u njemu se vidi da MSE valjda skenira ili sta vec, kod drugih AV programa se to moze regulirat/iskljucit, a kod MSE?

Zbog čega je na ''Disable''? Troši puno rama?! Možda je baš to i uzrok roštanja.

I da ,MSE ,tj. Defender radi svoj posao ,i da ,možda se i može ,ali koja je onda uopće svrha imati AV program? Za ukras?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.10.2012 20:25 (kizo2703).
17 godina
ihush kaže...
djigibao kaže...

..

-svaki pristojan soft nudi opcije, defrag, update.. sve je potrebno podesiti ili budi običan juzer i koristi defalutno. Tvoj izbor. Naravno, pravi mačo juzeri, koriste dodatne utilse koji optimiziraju ono što običan juzer napravi klikom.

Održavanje PCa treba biti rutina, ili bolje ne dirati.

Defrag sam namjestio da radi 1xtjedno, zasada nije jos nista napravio.

kizo2703 kaže...
djigibao kaže...

Zbog čega je na ''Disable''? Troši puno rama?! Možda je baš to i uzrok roštanja.

I da ,MSE ,tj. Defender radi svoj posao ,i da ,možda se i može ,ali koja je onda uopće svrha imati AV program? Za ukras?

Meni Windows search ne treba, pogotovo mi ne treba njegovo indexiranje i rostanje po disku kad god se sjeti (ima puno boljih programa za to npr. Everything).

Zasto bi disejblan Windows search bio uzrok rostanja i kako?

Svrha AV nije non stop skeniranje PC-a pogotovo ako se na njemu nista ne radi (ostavim komp i idem kenjat, vratim se i vidim CPU na 100% i temp 60C!), njegov je posao pocinje tek kad se nesto cita ili pise na disk da to provjeri ili se napravi jedan full scan (sto i je napravljeno) da AV program upozna koje su sve stvari na kompu i onda je miran dok ne dodju nove.

Isporobao sam dosta AV i niti na jednom nisam imao ovaknu situaciju {#}.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
17 godina
neaktivan
Windows 8

Neznam dali je vec bilo ili ne no putem http://web.esd.microsoft.com/W8DL/WS...eAssistant.exe mozete upgradeati piratske windowse na windows 8 za 40$ ja sam upravo napravio meni i zeni :) tako da radi 100% ^^

"It is complete. I have created a god. But I have no control over it."
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Meni Windows search ne treba, pogotovo mi ne treba njegovo indexiranje i rostanje po disku kad god se sjeti (ima puno boljih programa za to npr. Everything).

Zasto bi disejblan Windows search bio uzrok rostanja i kako?

Svrha AV nije non stop skeniranje PC-a pogotovo ako se na njemu nista ne radi (ostavim komp i idem kenjat, vratim se i vidim CPU na 100% i temp 60C!), njegov je posao pocinje tek kad se nesto cita ili pise na disk da to provjeri ili se napravi jedan full scan (sto i je napravljeno) da AV program upozna koje su sve stvari na kompu i onda je miran dok ne dodju nove.

Isporobao sam dosta AV i niti na jednom nisam imao ovaknu situaciju {#}.

Gle ,Windows 8 ,njegov search i njegov AV nisu isti kao u prijašnjim verzijama i ne ponašaju se isto ,naviknite se na to ,svi ,ne samo ti.

Windows Search je duboko integriran u sistem i zato ,kad otvoriš Start Screen (Metro) dovoljno je samo upisati par slova i momentalno izbacuje prijedloge u Search boxu.

Ako ga ne trebaš ,isključi sve u ''Turn Windows Features'' ,ne samo u servisima.

AV sigurno ne skenira stalno ,većinu vremena je na nuli.

I meni se još nijedamput ,ni na jednoj instalaciji Osmice nije dogodilo 100% CPU.

16 godina
neaktivan
royalhero kaže...

A joj, pa moraš instalirati XP SP3. Ne možeš reći ja je imam u ormaru...

Ne znam kako je kod upgradea, ali kad ga pita serial key, unese original od XP-a, a instalira preko Win7, što se ne bi moglo tako? Neće sad MS preko interneta automatski vadit serial iz kompa, a kad instalira, bitno je da ima SP3, Vistu ili 7.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan

Ne znam šta je sa Upgrade Assistentom?

16 godina
neaktivan
Windows 8

I ja krenu kupiti za 15 dolara ali trazi mi windows 7 kljuc. Kako sam razumio nekima trazi a nekima ne. Zna li netko u cemu je stvar?

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pa jesi oso preko hr stranice, odaberes asus i stavis neko njihovo stolno pod model, onda upises prodavac sta os i na mail dobis cod.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
Ako je netko aktivirao sedmicu sa znamo cime (loa*er) i kojeg ste proizvodaca laptopa tad odabrali tog odaberite i sad :)

meni je tako uspjelo na svim browserima na 3 razlicita kompa.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina
Windows 8

Jedno pitanjce, pošto sam nabavil na "placu" win 8 x64, dal kod instalacije treba upisivat ključ il je to trial (30 dana il kolko već) verzija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moraš ukucat ključ na početku instalacije. Nema više triala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.10.2012 23:25 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 8

Evo probao stavit asus i dell, ali nista. I dalje me trazi kljuc. Heeeelp!!!!!!

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kizo2703 kaže...

Moraš ukucat ključ na početku instalacije. Nema više triala.

Ček to je opcija, ili..?

Znači niš bez upisivanja ključa, nemre se winsi onda instalirat?

16 godina
Probaj druge browsere.

Nisam vidio jel odgovoreno pitanje, da li kljuc vrijedi i za x86 i za x64 verziju nakon sto je aktiviran ili samo za jednu?!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
neaktivan
Windows 8

Pošto smo mi srednja škola, učenici nemaju DreamSpark Premium već samo profesori pa ih onda mi ni ne skidamo, već samo on, pa nam ih daje. Pa me zanima, da li je Windows 8 došao na taj DreamSpark il MSDNAA il otkud već to moj prof skida, pa da mi može dat, ili moram radit Upgrade sa 7 na 8?

Btw. meni na DreamSparku od OS-ova izbaci samo ovaj Windows Server 2012. Jel mogu ja to koristit? Koja je razlika između tog i osmice? :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2012 0:30 (master4games).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Ček to je opcija, ili..?

Znači niš bez upisivanja ključa, nemre se winsi onda instalirat?

Nije opcija. Bez ukucavanja ključa nećeš dalje od ovog:

Tutorijal

I da prođeš ,bez ukucavanja ključa ,Windowsi se restartaju svaka dva sata.

15 godina
neaktivan
Windows 8

mozes li se kupit samo kljuc za win 8 pro x64 da ne skidam sad opet 3 gb ??

Samobor je lepa varoš :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8

Pozdrav, 

imam jedno pitanje. Mogu li sad na svoj komp instalirati Windows 7 Professional, bez da ga aktiviram, pa da uradim upgrade za 15$ ili moram platiti 40$. Druga stvar koja me zanima je reinstaliranje sistema. Može li se u dogledno vrijeme kad zatreba napraviti čista instalacija Windows-a 8. Kako se to ponovo aktivira?

Dafuq I just read?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 8

Malo je bezobrazno ali ako neko ima viska kod za popust koji nece iskoristiti zamolio bih ga ako moze da mi posalje preko licne poruke. Sestrin Win7 kod nije uspio da prodje na dodjeli kupona. 

http://vgm.tv/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

Vi sa amd(ati) grafama starijih serija kako vam ide na w8? Neko je ovdje rekao da winsi dobro rade sve dok se ne instaliraju ti driveri, a bez tih drivera se ne može. Da li da ja koji imam hd 4870 pričekam još ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
joze kaže...

Vi sa amd(ati) grafama starijih serija kako vam ide na w8? Neko je ovdje rekao da winsi dobro rade sve dok se ne instaliraju ti driveri, a bez tih drivera se ne može. Da li da ja koji imam hd 4870 pričekam još ili?

imam HD 4890, poslao sam upit i dobio odgovor danas:

"AMD Catalyst 12.10 – Ready for Windows 8, For AMD Radeon™ HD 5000, HD 6000 and HD 7000 Series users, Microsoft® has certified today’s AMD Catalyst™ 12.10 release as "compatible with Windows 8." So far we know, there won't be windows 8 driver for old products (HD4000/3000 etc), so you may need to upgrade your graphics card since you're going to use the latest windows version. Thanks for kind understanding."

dakle, nis od drivera za HD 4000 seriju za win8. ali ja ionako uzimam novu nvidiju tak da... 

Never do today that which will become someone else's responsibility tomorrow.
16 godina
neaktivan
mrzech kaže...
joze kaže...

imam HD 4890, poslao sam upit i dobio odgovor danas:

"AMD Catalyst 12.10 – Ready for Windows 8, For AMD Radeon™ HD 5000, HD 6000 and HD 7000 Series users, Microsoft® has certified today’s AMD Catalyst™ 12.10 release as "compatible with Windows 8." So far we know, there won't be windows 8 driver for old products (HD4000/3000 etc), so you may need to upgrade your graphics card since you're going to use the latest windows version. Thanks for kind understanding."

dakle, nis od drivera za HD 4000 seriju za win8. ali ja ionako uzimam novu nvidiju tak da... 

Kako me ovo nervira, HD 4xxx jeste stara serija ali još uvijek radi fenomenalno. Ja ću se onda isto uskoro pozdravit sa amdom i prebacujem se na nvidiu.. Pa nek im bude..

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice