Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.524.452
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Re: Windows 8
cekpi kaže...

ako ti ne nudi ultimate verziju onda uzmi ovu koja ima najduži naslov {#}

Ne postoji osmica ultimate..... Build je 9200 i vani je već bar kod mene na lapu od 13.8. sve razlike se nadoknađuju preko Windows update-a dakle da ta verzija i ova koja je sutra GA su potpuno iste.... Koliko puta pitano koliko puta već odgovoreno, finalni build do SP1 je 9200!!!

bug caruje, um klade valja
14 godina
Windows 8

Uzmi Profesional, ova ostala sr*** zaboravi. Eto je kod mene na kompu odkad je dostupna na Dreamspark-u :)

Btw. Ako želite Media Centar (pošto ne dolazi free sa Win8) možete ga od sutra dobiti free: http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/feature-packs

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Da taj pack je bio i najavljen vrijedi do 31.1. kao promocija.... :)

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
the chosen one07 kaže...

Uzmi Profesional, ova ostala sr*** zaboravi. Eto je kod mene na kompu odkad je dostupna na Dreamspark-u :)

Btw. Ako želite Media Centar (pošto ne dolazi free sa Win8) možete ga od sutra dobiti free: http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/feature-packs

Postoji li mogućnost da li ikako dobijem Windows 8 preko svog AAI@EduHr accounta ( nisam student, nego idem u srednju školu ako išta znači ) ?

14 godina

Neznam kako to ide sa srednjim školama. Čini mi se da samo fakulteti imaju tu mogućnost.  Točnu informaciju bi mogao dobiti od nekog svog profesora (iz informatike ili nekog srodnog predmeta predpostavljam).

Ni svi fakulteti nisu obuhvaćeni sa time. Znam da sam jednom gledao za svoj fakultet, negdje na stranicama od DreamSparka ima popis ustanova u Hr. Ako nađem link pošaljem ti PP pa provjeri :/

14 godina
neaktivan
the chosen one07 kaže...

Neznam kako to ide sa srednjim školama. Čini mi se da samo fakulteti imaju tu mogućnost.  Točnu informaciju bi mogao dobiti od nekog svog profesora (iz informatike ili nekog srodnog predmeta predpostavljam).

Ni svi fakulteti nisu obuhvaćeni sa time. Znam da sam jednom gledao za svoj fakultet, negdje na stranicama od DreamSparka ima popis ustanova u Hr. Ako nađem link pošaljem ti PP pa provjeri :/

Tamo na dreamsparku odaberem AAI@EduHr i krene učitavat i opet me vrati na to, kao da autorizacija nije prošla .

Pitat ću sutra profesoricu iz informatike da li je moguće to ( dobivanje Windowsa 8 preko tog accounta ) . 

14 godina

Tu vam je link: DreamSpark i pod ''More software through your school'' imate tražilicu ustanova koje su uključene u DreamSpark program. Neki nazivi ustanova su na engleskom neki na hrvatskom tak da probajte oboje ;)

Edit: Jel netko ostavio mail za Media Pack? Jer meni nema key-a već preko sat vremena :(

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 0:15 (the chosen one07).
15 godina

0 0 hvala 0
16 godina

-ne. btw cijena upgradea je inače 40-70$, kupci sedmice 15$.. tako da je ovo navlakuša za cijenu (reklamiraju uštedu u odnosu na retail, koja ne postoji jer tek kreće prodaja). Ovo je upgrade verzija (postoji instaliran-aktiviran OS).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...

-ne. btw cijena upgradea je inače 40-70$, kupci sedmice 15$.. tako da je ovo navlakuša za cijenu (reklamiraju uštedu u odnosu na retail, koja ne postoji jer tek kreće prodaja). Ovo je upgrade verzija (postoji instaliran-aktiviran OS).

ali ja nemam originalan win 7 tako da nemogu nadogradit na 8

lnova65
15 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

Buraz mi ide na građevinski fakultet u vž.. jel i on ima te podatke, i ako ima jel kad bi skinuo tu verziju win 8 i stavio taj key jel bi to bio neki trial il

Ako je na Veleučilištu u Vž onda možes.

Na navedenom linku se logiraj sa bratovim mailom i passom s faxa.  I nije trial, dobir ces cd keyi traje ti zauvijek.

http://e5.onthehub.com/WebStore/ProductsByMajorVersionList.aspx?ws=1efb9c13-836f-e011-971f-0030487d8897&vsro=8&JSEnabled=1

16 godina
Windows 8

Update na pinballu prihvaćanje valjda pravila korištenja xbox live i eto ga prijavijo se na xbox games sada smo valjda podržana regija.....

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 4:41 (Oldy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

Gdje ja mogu provjerit da li Veleučilište u Rijeci spada pod taj DreamSpark? Na stanici od faksa piše nešto ali kako mogu provjerit?

http://www.veleri.hr/?q=usluge

ovdje pise da jest ali kako se ulogirat i to

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 11:37 (PlayMaker10).

0 0 hvala 0
14 godina
the chosen one07 kaže...

Tu vam je link: DreamSpark  i pod ''More software through your school'' imate tražilicu ustanova koje su uključene u DreamSpark program. Neki nazivi ustanova su na engleskom neki na hrvatskom tak da probajte oboje ;)

Edit: Jel netko ostavio mail za Media Pack? Jer meni nema key-a već preko sat vremena :(

PlayMaker10 kaže...

Gdje ja mogu provjerit da li Veleučilište u Rijeci spada pod taj DreamSpark? Na stanici od faksa piše nešto ali kako mogu provjerit?

@Playmaker10: evo odgovora iznad tvog citiranja ;)

16 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
the chosen one07 kaže...

Tu vam je link: DreamSpark  i pod ''More software through your school'' imate tražilicu ustanova koje su uključene u DreamSpark program. Neki nazivi ustanova su na engleskom neki na hrvatskom tak da probajte oboje ;)

PlayMaker10 kaže...

@Playmaker10: evo odgovora iznad tvog citiranja ;)

E a kad idem tako nema mog faksa niti na eng niti na hrv. Danas idem na fax pa cu vidjet malo gore

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 11:56 (PlayMaker10).
15 godina
Windows 8

Da li bi mogli ići Windows 8 na moj notebook Asus A9Rp. Na njemu trenutno imam Vistu, jer Win 7 se nije nikako htio instalirat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MasterOfDisaster kaže...

Da li bi mogli ići Windows 8 na moj notebook Asus A9Rp. Na njemu trenutno imam Vistu, jer Win 7 se nije nikako htio instalirat.

-problem može biti jedino s driverima. Osvino koju ver želiš (32-64) skini odgovarajuće drivere za Vistu (zapravo samo LAN, ostalo nema ili kasnije povuča automatika).

-podesi BIOS i updateaj na najnoviju verziju (ovisno kojiimaš). Obavezno aktivirati NX-PAE-... i slične opcije u BIOSu.

Ako radi Vista, mora i sedmica, pa i osmica. Pokušaj samo pronaći ATI Radeon® Express 200M+SB450 driver barem za vistu (32-64!!), preporuka koristi 32bitni OS jer je dovoljan za taj notebook, manje problema s driverima (certifikacija).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
protjeran
Windows 8

Moram pohvaliti microsoft na cijenama koje su ponudili za upgrade i ostalo.

Ad astra peronospora

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8

Ovako imam instaliranu zadnju verziju biosa koja je dostupna na službenim stranicama biosa. Instalirana je Windows Vista x86 (32bitna), a pokušao sam instalirat na sve moguće načine Windows 7 Home Premium x86 i Windows 7 Ultimate x86 i jednostavno mi ne želi pokrenut instalaciju, tj krene i izbaci me. Pokušao sam sve načine ali nema teorije. Nemam pojma da li moram nešto namjestiti u biosu. Vistu sam instalirao bez problema. Ne znam tko je tu lud, vjerojatno ja {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 12:45 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 13:04 (valisaurea).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8

nisam nasao di mogu kupiti windows 8 ali ne da nadogradujem sa sedmice nego bas novi novi

lnova65

0 0 hvala 0
17 godina
lnova65 kaže...

nisam nasao di mogu kupiti windows 8 ali ne da nadogradujem sa sedmice nego bas novi novi

http://www.mikronis.hr/kategorije.1bebe605d7e34f869a6285cc2822fafd.microsoft-windows.aspx

Stvarno je retardirano od microsofta da onemogučuje upgrade sa 32 na 64 nego samo na 32 na 32

stvarno neznam tko više kupuje uopče 32 bit windowse

BF3:crna_bandera
15 godina
Sa starim laptopom sam vistu orginal dobio i dali mogu sad na novom kupit jeftinije osmicu,upgrade za 40 dolara kolko vec?
16 godina
neaktivan
jocommb kaže...
Sa starim laptopom sam vistu orginal dobio i dali mogu sad na novom kupit jeftinije osmicu,upgrade za 40 dolara kolko vec?

Ako je original key ,da ,možeš.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
Mozes,ja sam nadogradio jedan laptop s vistom za 40$ i dobio jos 4 licence za ostala racunala (ne moraju biti original)

Tako da sad slijedi jedan xp lap, i onda glavna masinerija.

Makar si jos mislim da pricekam neku recenziju na nekoj solidnoj masini poput moje i da li se uopce isplati stavljat na nesto takvo.

Sto vi mislite, je li Win8 vrijedan i5 3570k, 8GB rama itd.?
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina
neaktivan
Windows 8

Evo probao i ja to cudo od Win 8...izdrzao ravno pola sata i vracam sedmicu.

Zanimljiv koncept, mislim da ok funkcionira na tabletu al za naprednijeg usera na pc-u (koji mozda i robuje navikama) nikako. Vec vidim da bih 99% vremena bio u desktopu a onda mi one plocice ni ne trebaju.

Najgora stvar mi je koncept sa dva levela pa palim chrome u plocicama pa palim u desktopu a to su dva razlicita...uzas.

Da bar izdaju Windows 7 v2.0...odnosno da iskoriste dobre stvari iz 8 (brzi boot, ribbon interface) ali da nam izbace glupe plocice i stave stari start menu. Mozda se tako nesto moze izvesti sa 3rd party programima al nisam imao zivaca probavati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Mozes,ja sam nadogradio jedan laptop s vistom za 40$ i dobio jos 4 licence za ostala racunala (ne moraju biti original)

Tako da sad slijedi jedan xp lap, i onda glavna masinerija.

Makar si jos mislim da pricekam neku recenziju na nekoj solidnoj masini poput moje i da li se uopce isplati stavljat na nesto takvo.

Sto vi mislite, je li Win8 vrijedan i5 3570k, 8GB rama itd.?

Zašto ne? Bolje će to iskoristiti 8 nego 7, bar koliko sam ja upućen, 8 ima neku napredniju verziju ram managmenta.

16 godina
Odlicno.

Naime, MS malo zeza kupce sto se tice ovog 40$.

Vi cete za 40$ dobiti samo JEDNU nadogradnju, a po toj cijeni cete moc kupit jos 4 puta.

Sva sreca pa sam ja skuzio na vrijeme pa uzeo samo jednu, ostale preko Dreamsparka.
14 godina
neaktivan
Windows 8

Koja je cijena Windowsa 8 Pro u Hrvatskoj? Ne upgrade, već normalna.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 15:51 (master4games).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Najjeftinije sto sam nasao je 1140 kn.

Najbolje je to uzet preko amerike, 69$ disk izdanje, a carina se navodno ne naplacuje na diskovne medije
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice