po meni je preslaba konfiguracija to
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jel imam ja pravo na dreamspark premium (idem u x. gimnaziju, Zagreb)
Samo akademske institucije imaju pravo davati MSDNAA/Dreamspark račune krajnjim korisnicima/studentima ako im je to potrebno za rad.
Učenici osnovnih i srednjih škola nemaju pravo na besplatne Microsoft proizvode.
Zar nisu osnovne i srednje skole akademske institucije?
Gdje bi mi došli kada bi svaki osnovnoškolac i srednjoškolac imao DreamSpark račun. Si ikada čuo da u srednjoj ili osnovnoj se skidaju besplatno windowsi? Profesori u svim institucijama da ali ne i učenici. To jednostavno nije potrebno i država bi previše plaćala.
Ni svi fakulteti nemaju DreamSpark, a samo oni tehničke prirode (FER, FOI, Odjeli za informatiku itd.) imaju DreamSpark premium u kojem su besplatni windowsi.
Ovako izgleda odabir jezika i verzije sa Premiuma:
Gdje bi mi došli kada bi svaki osnovnoškolac i srednjoškolac imao DreamSpark račun. Si ikada čuo da u srednjoj ili osnovnoj se skidaju besplatno windowsi? Profesori u svim institucijama da ali ne i učenici. To jednostavno nije potrebno i država bi previše plaćala. Ni svi fakulteti nemaju DreamSpark, a samo oni tehničke prirode (FER, FOI, Odjeli za informatiku itd.) imaju DreamSpark premium u kojem su besplatni windowsi.
Ovdje u temi je netko rekao da ima MSDN-AA preko skole. Dreamspark premium mogu dobiti samo odjeli visokoskolskih institucija koji se bave nekim od STEM podrucja, tako da mi nije jasno kako je njihova srednja skola mogla dobiti pravo na Dreamspark premium.
tako da mi nije jasno kako je njihova srednja skola mogla dobiti pravo na Dreamspark premium.
Srednja škola ne može dobiti DSP, nema teoretske šanse. Srednja škola može dobiti obični Dream Spark (iako u biti može svaka individua dobiti).
Po tvom komentaru koliko sam skuzio ako i uspijem dobit kljuc nekako preko starog xp kljuca nakon reinstalacije ili promjene hardwarea mi kljuc nece raditi?? What kind of bullshit is that?? Znaci iako imas kljuc ne smijes mijenjat hardware? Mislim pitam jer do sad nisam nikad imao original, a ozbiljno razmisljam o kupovini original win 8 kljuca pa cak i po cijeni od 80 dolara. Pretpostavimo da uzmem fressh installation kljuc za 80 usd, Jeli i onda imam ogranicenja na promijenu hardwarea i reinstallaciji itd.?
-problem je verzija OSa. OEM je upravo to, vezan licencom uz kupljeno računalo (koji je MS prodao na veliko proizvođaču). Kad aktiviraš key, pošalje zapakirane podatke (osnovnih komponenti) i ... promjena je vidljiva, jedanko kao da pokušaš na više računala istovremeno s istim keyem.
-normalna verzija nije OEM, upgrade, nego Retail. U Retail verziji dobiješ obje ver.(32-64) i ne ovisiš o hardwareu. Samo ne snimje biti aktiviran više puta (na više računala istovremeno) neogo što dozvoljava licenca. Sad vani licenca za biz, dozvoljava dvije aktivacije, kao dreamspark, za home postoje 3-pak (za sedmicu, nema razloga da manje-više istu kombinaciju ne ponude za 8micu, možda za koji mjesec ..). Ali, trenutno se govori o upgradeu, dreamsparku i sl. jer još nije ni krenula prodaja.
''pa čak i po cijeni od 80$..'' -vidi se da nisi imao origigi, cijene su sad (najniže) 800-900kn home, 1200-1400pro.. i to za OEM (sad se to naziva DSP), koji se kod nas normalno prodaje, mada nebi uopće smio bit u trgovinama, isključivo predinstaliran na računalu. OEM ti ne prodaje MS, nego proizvođač računala po sponzoriranoj cijeni. Trenutno npr Acer refundira upgrade za nova računala 15€, to je samo za računala kupljena u ovih nekoliko mjeseci-akcija za Win7 kupce. Inače je cijena 40$ u preorderu. Tko zna koliko će kasnije biti (više--manje..).
..
-MS to ne kontrolira pretjerano strogo. Ravnatelj samo treba obaviti papirologiju... MS to radi jer ŽELI što širu bazu potencijalnih korisnika, najmanje ga brine korištenje za neškolske svrhe (ili pirati), vidljivo po zaradi iz godine u godinu. Da to MS ne želi, nebi to bilo omogućeno kao ni polovica aktualnih usera ultimatedišna.
Sutra stiže i5 3570k konfa. Da li da instaliram na njega w8 ili da ostanem pri sedmici dok ne izađe konačna verzija?
Sutra stiže i5 3570k konfa. Da li da instaliram na njega w8 ili da ostanem pri sedmici dok ne izađe konačna verzija?
RTM jeste konačna verzija ,ali ako nemaš ključ za aktivaciju ,ostani na Sedmici.
Instaliram Win 8 sa dreamsparka, eng verziju, sve fino radi jedino što mi ide na živce je kada odem na start i kada su prikazane one aplikacije - sve su na hrvatskom tipa poruke, pošta, vrijeme... Može li se to prebaciti na engleski da bude kao ostatak OSa?
Ja ne znam što vas to toliko j... u životu, nemoj kod instalacije onda izabrati Hrvatsku kao lokaciju i hrvatski layout, sad odi malo u CP u podešenja pa prebaci na ENG i restartaj samo ne znam da li ćeš onda imati č,ć,ž,š,đ... Ja rađe ostanem kod njih nego da pišem kao da sam mutav.... :)
Stavi se jezik na ENG ,doda se HR keyboard layout i restart. Nakon toga ,samo će ti kalendar na lock screenu ostat na hrvatskom. To se valjda da podnjeti?!
To sve poenglezilo čovječe, čudo da i tu pišu na hrvatski.... Kod instalacije izaberu lokacija Hrvatska i onda se čude kao pura dreku kako je to na hrvatski a valjda bi trebalo biti na engleski tu je inače službeni jezik engleski valjda. Uf.... Tak me zabole ona stvar jel pisalo Weather ili Vrijeme isti k.... glavno da je u Celzijusima nabijem one njihove farenhajte tam nekam skupa sa miljama i galonima. :p
ja vec neko vrijeme muku mucim sa live tile-ovima. vrijeme malo radi malo ne, ne znam uopce do cega je, a posta mi uopce ne radi. mailovi se updateaju samo kad bas udem u aplikaciju. dok je kod prosle instalacije sve uredno radilo
Događa li se i vama da se u IE10 pri zatvaranju taba, ostali otvoreni promijene veličinu na trenutak, tj. dok se mišem ne makne sa tab bara?
It is feature, not bug.
Koji su po vama neki minimalni sitemski zahtjevi za ugodno (bez lagganja) korištenje Osmice?
sta meni niko nezna odgovorit zasto mi nista od aplikacija i stvari u metrou ne radi?
da li netko zna zašto mi stalno traži flash player u ie 10 kod win8,a kad ga instaliram dobijem poruku da je već instaliran, pa kad nakon toga krenem na bug,net, ili neko web koji ima flsh opet traži player evo i slika
Koliko vidim već su 2 updatea za flash player za IE10 na osmici... Update for Internet Explorer Flash Player for Windows 8 (KB2755399) i
Update for Internet Explorer Flash Player for Windows 8 (KB2758994). :)
sta meni niko nezna odgovorit zasto mi nista od aplikacija i stvari u metrou ne radi?
Da li možeš personalizirati lock screen, start screen, account picture? Jel ako ni to ne možeš nije dobra aktivacija. :)
Događa li se i vama da se u IE10 pri zatvaranju taba, ostali otvoreni promijene veličinu na trenutak, tj. dok se mišem ne makne sa tab bara?
Ne....
ma mogu sve personalizirat, bas sve mi radi osim tog.
It is feature, not bug.
Nije ovo apple kolega vi ste pogriješili, neka updatea ova dva updatea za flash player za IE10 možda je zbog toga, neki vole ugasiti Windows update.
da li netko zna zašto mi stalno traži flash player u ie 10 kod win8,a kad ga instaliram dobijem poruku da je već instaliran, pa kad nakon toga krenem na bug,net, ili neko web koji ima flsh opet traži player evo i slika
Koliko vidim već su 2 updatea za flash player za IE10 na osmici... Update for Internet Explorer Flash Player for Windows 8 (KB2755399) i
Update for Internet Explorer Flash Player for Windows 8 (KB2758994). :)
Od jučer je traži ga ručno.... :)
Nije ovo apple kolega vi ste pogriješili, neka updatea ova dva updatea za flash player za IE10 možda je zbog toga, neki vole ugasiti Windows update.
Kod mene je ovako kako je opisa.
Na drugoj slici se događa "problem" kada miš ostaje u razini tabova nakon zatvaranja taba, tabovi se rašire u razini prijašnjih prije zatvaranja.
Od jučer je traži ga ručno.... :)
našao ,instalirao i sve radi
Sada su 3 updatea na updateu jedan je od 102.8MB
Update for Windows 8 (KB2756872)
These updates (*.msu) provide a collection of performance and reliability improvements that are designed to improve the Windows 8 experience.
Hajde sve to updateate pa se bude riješilo valjda. Nemam prob sa tabovima na IE10 mada ga ne koristim ali eto probao jesam... :)
Ta knjiga je igračka u odnosu na ovu:
http://www.amazon.com/Windows-8-Simplified-Paul-McFedries/dp/111813527X
Paul McFredies piše o Windowsu od Windowsa 2.0, imam u tiskanom obliku Windows Vistu od njega, odlična knjiga, otamo sam naučio baratati registryem, mrežom u Visti...
Na drugoj slici se događa "problem" kada miš ostaje u razini tabova nakon zatvaranja taba, tabovi se rašire u razini prijašnjih prije zatvaranja.
Znači smeta ti da možeš pozatvarati nekoliko tabova bez da pomakneš miša?