Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.526.654
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
17 godina
Windows 8

Problem se vratio. Danas upalim, otvorim browser i nakon cca5 min opet "na pola" smrzne... U Windows logsu par minuta prije piše error "The Desktop Window Manager has encountered a fatal error (0x8898008d)". Sad pitanje da li je to uzrok.

EDIT: Evo, htio sam probati maknuti BitDefender. Počnem u metro-u pisati uninstall i piše sa strane 5 apps, 5 settings. Aplikacije vidim koje je filtriralo, ali naravno idem pod settings da tamo odaberem uninstall a program kad ono freeza metro... Uspijem se vratiti na desktop i mogu samo alt tabati na task manager (prethodno ga ostavih pokrenutog) i onda samo tipkovnicom ići kroz pokrenute procese i ubijati ih (naravno ništa nije pomoglo) - restart. Ajde pomozite ako znate što bi moglo biti jer mi se neda sad vračati na Windows 7 :/

EDIT 2: Znam da je glupo, ali moguće da ima veze sa Comodo Dragon browserom koji sam stavio prije par dana (iako ne bi smijelo...)?

EDIT 3: Još će sustav biti neko vrijeme na promatranju. Uglavnom, posjetio BD forum i neugodno se iznenadio kakve probleme radi na Windows 8 iako ga reklamiraju kao Win 8 security rješenje.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 12:34 (Lovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 8
Probaj deinstalirat Bitdefender sa Revo-om.
Ako ne ide. probaj uci u safe mod pa onda...
Ili mozda skinut od BD njegov uninstall tool.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
15 godina
neaktivan
topgun1 kaže...

Da li netko ima instaliran Microsoft Windows 8 Professional 64-bit (Croatian)? Imam ga ponuđenog za download na DreamSparku, ali ne znam da li da skinem hrvatsku ili englesku verziju? Može li se kasnije prebaciti sa hrvatskog na engleski?

Ne razumijem zašto imaju za svaki jezik poseban download. Zašto nisu napravili kao na prošlim windowsima da se može birati jezik tijekom instalacije. Da se ne krije tu još nešto više od drugačijeg jezika?

Ja imam Microsoft Windows 8 Professional 64-bit (Croatian) međutim kada u opcijama prebacim na engleski piše da mi nije dostupan jezični paket.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2012 15:37 (muhaqeri).
17 godina
Windows 8

I kak ste zadovoljni u globalu s winsima? Jel mozemo govorit o porastu performansi od cca 10% u korist w8 spram w7?  

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
djigibao kaže...
Probaj deinstalirat Bitdefender sa Revo-om.
Ako ne ide. probaj uci u safe mod pa onda...
Ili mozda skinut od BD njegov uninstall tool.

Kad sam lijepo očistio sve radi normalno. Nadam se da će tako i ostati. Neznam što je s tim BD-om, šteta odlične detekcije. Vidio si i u drugim temama da svako malo mu neki program ne odgovara... A obično im treba 2, 3, pa i više tjedana da srede problem.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
17 godina
Tako sam i ja imao problema kad je dosao update za ovaj zadnji Avast free...bilo je odmah uninstall i ostavio sam MSE + dodao Privatefirewall i mislim da mi je to dosta (komp je mali 9" i koristim ga samo za surfanje, forum...dok sam na poslu).
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
16 godina
neaktivan
zvonac kaže...

I kak ste zadovoljni u globalu s winsima? Jel mozemo govorit o porastu performansi od cca 10% u korist w8 spram w7?  

Ja sam extra zadovoljan :)

Iskreno,ocekivao sam da ce bit losiji od 7-ice,al 8-ica mi vise pase :)

13 godina
neaktivan

Zašto si očekivao da će novi Windows biti lošiji od starog? Slušaš kužitelje, a? {#}

16 godina
neaktivan

Slusao sam krive ljude :P
Vise necu,na greskama se uci :D

17 godina
nontryer kaže...

Evo i ja sam jučer instalirao Win 8 Pro, x64

So far, so good.. polako se navikavam na promjene u odnosu na 7..

Metro Style nije tolika katastrofa kao što neki pričaju, isplati se naviknut na njega (ili ga gotovo potpuno ignorirat kao ja) zbog drugih stvari koje osmica donosi..

Za sad sustav radi dosta stabilno, brže od W7, troši manje ram-a što mi igra kakvu-takvu ulogu za BF3, aero mi ne fali ni najmanje... ali imam jedan retardiran problem:

Kada upalim komp, obavezno mi se komp ugasi poslije POST signala, tj pojavi se Windows 8 boot screen na sekundu i nakon toga se potpuno ugasi

Kada ga drugi put upalim, sve prođe u redu i kad se sustav digne dođe mi poruka da je bio neki problem i nudi mi opciju da MS-u pošaljem error report..

Ovo se događa samo kad palim komp, odnosno kada ga prethodno ugasim preko settings sa desne strane > options > power > shut down opcije.

Kada ga samo restartam nema nikakvih problema..

Što bi moglo uzrokovat ovo? Driveri? Postavke u BIOS-u?

Čitao sam da W8 ima opciju fast startup enable-anu po defaultu, koja valjda funkcionira kao nekakva hibernacija kad se komp pošalje u shut down i onda bi se pri sljedećem paljenju trebao brže dignut.

Međutim to kod mene (očito) ne funkcionira, pa me zanima dal se ko susreo sa istim problemom i koje je rješenje osim disableanja fast startupa..

Ja sam imao slican problem, s tim sto se meni ledio windows prilikom boota, na onom spinnig wheelu, da bi nakon restarta normalno usao u windowse. Nisam pronasao drugo rjesenje, samo gasenje fast startupa. Sto se tice boota nisam primjetio nikakvu razliku u brzini paljenja i gasenja sa ugasenim fast startupom (moguce je da je do toga sto imam ssd i boot je stvarno brz).

17 godina
royalhero kaže...

Zašto si očekivao da će novi Windows biti lošiji od starog? Slušaš kužitelje, a? {#}

Hm, za očekivanje je potrebno dosadašnje iskustvo. Ako postoji iskustvo da je novija verzija Windowsa lošija od prethodne (a postoji, recimo Vista-XP) onda je to dovoljno da se za svaku daljnju novu verziju Windowsa u dogledno vrijeme (a ovo je tek druga od tog slučaja) posumnja u isto. Naravno, sumnja može, ali ne mora, odgovarati objektivnoj činjenici, koje ovdje uglavnom i nema jer je dojam o Windowsima subjektivna stvar.

17 godina
BMT kaže...
royalhero kaže...

Hm, za očekivanje je potrebno dosadašnje iskustvo. Ako postoji iskustvo da je novija verzija Windowsa lošija od prethodne (a postoji, recimo Vista-XP) onda je to dovoljno da se za svaku daljnju novu verziju Windowsa u dogledno vrijeme (a ovo je tek druga od tog slučaja) posumnja u isto. Naravno, sumnja može, ali ne mora, odgovarati objektivnoj činjenici, koje ovdje uglavnom i nema jer je dojam o Windowsima subjektivna stvar.

Evo i jedan primjer: od jednom, ničim izazvan, potpuno bespotrebno, hybrid shutdown ne radi, samo napravi log off. To mi ne izgleda kao napredak ili boljitak.

Nisam još skužio zakaj, al ne dela.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
13 godina
Windows 8

Evo nakon već skoro mj dana korištenja osmice primjećujem, bez obzira na početno oduševljenje finalnom verzijom, da i dalje neke stvari ne štimaju.

Werfault.exe mi radi konstantne probleme, npr instaliram neku aplikaciju koja nativno nije podržana od strane Win8 i javlja mi se application error werfault.exe bla bla brzinom 15 prozora u sekundi dok se računalo ne zamrzne. Znači error reporting = 0.

Remote Desktop mi se smrzava nakon nekog vremena. Npr navečer se spojim u firmu radim tako par sati i u tih par sati mi se konekcija par puta prekine. Testirao sam vezu i ona je konstantna. Znači moj klijent je u banani.

Ne vidim baš nikakav napredak u odnosu na Win7. OK, ovo start sučelje mi se prilično sviđa nakon početnog gađenja i zbilja je lako s njime raditi. Ali sve ostalo, ne znam, kao da je ista stvar...

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Ne imam takovih problema, reporting je ionako stopiran na manualu je, a ni problem sa gašenjem....

Kom radi, radi, kom ne jbga.... ako ima rješenja ima ako nema ima OS-eva hvala Bogu nije za glavu biti na osmici... :)

bug caruje, um klade valja

2 0 hvala 0
13 godina

Naravno, dapače. Iskreno, ovih par sitnih zamjerki nisu ništa strašno, realno očekivao sam puno više kao što je npr bio slučaj sa pre release verzijama...

Inače zadovoljan.

Fuck me I'm famous.
16 godina
Windows 8

Najbitnije od svega je da čovjeku radi sve što inače koristi.

A za osmicu kao i za sedmicu u početku kao radi ona dobro ali ipak tu ima mjesta za bolje.... recimo xp i vista baš u počecima i nisu radili Bog zna kako... ovo dvoje već bolje od njih.... ništa stopiraj taj reporting za početak da te bar on ne ubija u pojam neće ti mislim za sada ni nalaziti nešto puno rješenja ionako. :)

bug caruje, um klade valja

3 0 hvala 0
17 godina
Oldy kaže...

Najbitnije od svega je da čovjeku radi sve što inače koristi.

Upravo tako!

Operativni sustav je samo podloga na kojoj se pokreću programi koji korisniku uistinu i trebaju. Mislim da je najbolji OS onaj koji se najmanje vidi, koji najmanje dominira i koji koristi što je moguće manje vrijednih resursa računala.

16 godina
neaktivan
Windows 8

Kako Aero napreduje?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Kako Aero napreduje?

Ne napreduje.

16 godina
neaktivan

A koji je razlog da su ga makli?

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

A koji je razlog da su ga makli?

A Isusa pitaš što njima svake Windowse udari u glavu.

Valjda da bi sve bilo metro?! Ili zbog smanjenja potrošnje resursa, za aspirine tablete.

17 godina
neaktivan
Windows 8

Ja imam problem sa VPN konekcijom u osmici. Dakle u win 7 je sve normalno radilo, dok na osmici sa VPN-om ne rade neke metro aplikacije (people, mail...). Npr. maps donekle radi, kaže da nisam na netu, a pokazuje mapu. Isto tako i metro IE, dok sve desktop aplikacije idu na net. Pošto imam carnet, moram se spajat preko vpn-a. Nadam se da će to popraviti, jel zna možda netko u čemu je problem ili je možda imao sličan problem?

0100001001101111011010100110000101101110
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
miki150 kaže...

Valjda da bi sve bilo metro?! Ili zbog smanjenja potrošnje resursa, za aspirine tablete.

Pitao sam jer sam očekivao normalan odgovor, a ne preseravanje. Ako ne znaš, pregrmi i gledaj drugi post, a ja još uvijek pitam ima li kakvo realno uporište za izbjegavanjem Aero sučelja, po mogućnosti službeno.

14 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
miki150 kaže...

Pitao sam jer sam očekivao normalan odgovor, a ne preseravanje. Ako ne znaš, pregrmi i gledaj drugi post, a ja još uvijek pitam ima li kakvo realno uporište za izbjegavanjem Aero sučelja, po mogućnosti službeno.

Više se nesmiš ni zafrkavati, svi odma na tebe. Izbjegavanje?? Valjda vraćanje. Službeno nikad neće biti, to sigurno.

14 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
miki150 kaže...

pa di ces realniji i normalniji odgovor od toga da se aero izbjegava zbog potrosnje resursa a samim tim i baterije na prijenosnicima, a OS se unificira na svim platformama? Za sluzbeno si pogrijesio forum. Pitaj tu: http://www.microsoft.com/communities/forums/default.mspx

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

pa di ces realniji i normalniji odgovor od toga da se aero izbjegava zbog potrosnje resursa a samim tim i baterije na prijenosnicima, a OS se unificira na svim platformama? Za sluzbeno si pogrijesio forum. Pitaj tu: http://www.microsoft.com/communities/forums/default.mspx

Na ovim forumima još nema Osmice ,jel još nije službeno izdana. Sva pitanja i odgovore još uvijek tražite na Dev centru.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 1:32 (kizo2703).
13 godina
protjeran
Windows 8

Migrirao sa sedmice na osmicu.

Uspješno, iako prerano jer sam se već sad navikao na osmicu da će mi teško biti vratiti se na "stare" Windowse 7 i ranije.

Zna li netko zašto bi se mogao IE 10 Metro smrzavati na splash screenu? Sve ostale Metro aplikacije rade osim dotičnog. Mislim, ne koristim ga ali me kopka :)

Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Jep, konstrukcija rečenice je baš bila normalan odg., al nebitno.

Mogli su ostavit izbor, prije ga je bilo, sad mi estetski uopće ne paše. 

16 godina
zoka kaže...

Ja sam imao slican problem, s tim sto se meni ledio windows prilikom boota, na onom spinnig wheelu, da bi nakon restarta normalno usao u windowse. Nisam pronasao drugo rjesenje, samo gasenje fast startupa. Sto se tice boota nisam primjetio nikakvu razliku u brzini paljenja i gasenja sa ugasenim fast startupom (moguce je da je do toga sto imam ssd i boot je stvarno brz).

I ja sam problem rješio disableanjem fast startup-a..

Komp mi se i dalje brže pali nego sa W7, ali vjerojatno dijelom zato što mi je instalacija sedmice bila stara 2 godine i nakrcana sa svim i svačim.

Vidjet ćemo kako će bit kad osmica pretrpi instaliranje/deinstaliranje svega živog, čačkanja po opcijama i sl, valjda će do tad uletit pravo rješenje za taj problem..

If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face - forever.
17 godina
Moze objasnjenje kako se gasi/pali Fast Startup?

Tnx
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice