Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.525.897
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
15 godina
Re: Windows 8
kizo2703 kaže...
Encyanix kaže...

Intel PRO 100+

Oldy kaže...

Pa onda probaj driver od sedmice kod mene je ionako većina od sedmice kada za osmicu ih baš i nema.

Driveri za Sedmicu rade ,sto posto.

Nekuzim... windowsi mi uopce neprepoznaju mreznu.. kad pocne installacija pise da kao nije umetnut nijedan intel network adapter da bi se instalacija zavrsila... "cannot install driver no intel adapters are present in this computer"

Prodajem League of Legends account, za sve informacije PP
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 18:45 (Encyanix).
16 godina
neaktivan
Windows 8

Koja je fora s ovim windows media centrom na osmici pro, jel se to placa ili ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
miki150 kaže...
BMT kaže...
miki150 kaže...
Ako baš mislite da osmica nevalja, instalirajte je na pc i probajte.

Pa to baš nije logičan prijedlog.

Why not? Dualboot, virtualka?

Onaj tko misli da osmica ne valja uopće ju ne treba ni instalirati. Zašto bi instalirao ono što ne valja ili što barem misli da ne valja? Pa ni ja ne čitam Glas koncila!

17 godina
Edge kaže...
BMT kaže...

Pa to baš nije logičan prijedlog.

Da, imas pravo. Logicnije je da onaj koji je nije isprobao zakljuci da je "sranje" iliti "smece".

Ljudi imaju pravo na mišljenje bilo osnovano, bilo neosnovano. Drugi ljudi će, doduše, nečije mišljenje prije razmotriti ako je osnovano nego ako je neosnovano.

16 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Nekuzim... windowsi mi uopce neprepoznaju mreznu.. kad pocne installacija pise da kao nije umetnut nijedan intel network adapter da bi se instalacija zavrsila...

Gle ,ako ne radi instalacija i ne preoznaje ti mrežnu ,a imaš Sedmicu u dual bootu , skini Double Driver ,s njim spremi drivere iz Sedmice na ,recimo ,usb ,prebaci se u Osmicu i opet pokreni Doble Driver i s njim instaliraj samo drivere za mrežnu.

To bi trebalo raditi ,probaj. Ja sam tak instaliral drivere za zvučnu ,koja mi se nije bila instalirala i nije bila prepoznata.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
kizo2703 kaže...
Encyanix kaže...

Nekuzim... windowsi mi uopce neprepoznaju mreznu.. kad pocne installacija pise da kao nije umetnut nijedan intel network adapter da bi se instalacija zavrsila...

Gle ,ako ne radi instalacija i ne preoznaje ti mrežnu ,a imaš Sedmicu u dual bootu , skini Double Driver ,s njim spremi drivere iz Sedmice na ,recimo ,usb ,prebaci se u Osmicu i opet pokreni Doble Driver i s njim instaliraj samo drivere za mrežnu.

To bi trebalo raditi ,probaj. Ja sam tak instaliral drivere za zvučnu ,koja mi se nije bila instalirala i nije bila prepoznata.

Imam cistu windows 8 instalaciju..

16 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

A yebi ga onda. Imaš backup Sedmice?

15 godina
kizo2703 kaže...
Encyanix kaže...

A yebi ga onda. Imaš backup Sedmice?

Nista.. neznam vise sta napravit.. neda mi se fura windows 7 a opet neda mi se davat masne pare za novu maticnu.. jos me samo zanima dali bi za ovo trebali neki driveri.. tj. dali bi to uredno radilo an win 8..  http://www.njuskalo.hr/mrezna-oprema/usb-ethernet-10-100-network-lan-adapter-oglas-1185938

16 godina
Windows 8

Kompabiliti na sedmicu ne bi pomogao??

bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 0
16 godina
dedaa kaže...

Koja je fora s ovim windows media centrom na osmici pro, jel se to placa ili ne?

Bit će dostupan od 26.10. free do 31.1.2013. Media centar pack. :)

16 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Nista.. neznam vise sta napravit.. neda mi se fura windows 7 a opet neda mi se davat masne pare za novu maticnu.. jos me samo zanima dali bi za ovo trebali neki driveri.. tj. dali bi to uredno radilo an win 8..  http://www.njuskalo.hr/mrezna-oprema/usb-ethernet-10-100-network-lan-adapter-oglas-1185938

Kaj onda ,imaš backup ili ne? Ako imaš backup ,pokreneš Double driver ,mountaš .vhd Sedmice iz backupa

,usmjeriš Double driver na folder Windows i imaš sve drivere iz njega na izbor ,između njih i za mrežnu.
Backupiraj i onda idi na Restore i vrati u sadašnji sistem. Done.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 19:43 (kizo2703).
15 godina
kizo2703 kaže...
Encyanix kaže...

Kaj onda ,imaš backup ili ne? Ako imaš backup ,pokreneš Double driver ,mountaš .vhd Sedmice iz backupa  ,usmjeriš Double driver na folder Windows i imaš sve drivere iz njega na izbor ,između njih i za mrežnu. Backupiraj i onda idi na Restore i vrati u sadašnji sistem. Done.

Nemam :/

16 godina
Windows 8

I zadnju kuglicu pop... k'o zadnji papak a baš me kao krenulo.... xD

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 21:15 (Oldy).

1 0 hvala 0
13 godina
Windows 8

Ja danas bezveze gledam ponudu na MSDNAA i vidim da je tamo Win 8, i to ne nekakvi developer preview-ovi itd. Stvarno su me obradovali, a ustvari je tamo već od 22.08  {#}

Jel to ista verzija koja će izaći 26.10?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ako ovo pitanje nije bilo preko 50 puta

DA
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan

Bila je i vijest na BOL-u...

16 godina
Windows 8

Šta sve trebam uzet na fakultetu za prijavu na dreamspark?

Jesam li ja dobro skužio da fakulteti koji imaju ugovor sa microsoftom imaju premium dreamspark a ostali normalan?

Sumljam da moj ima ugovor (pomorski u splitu).

Only the brave
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 0:57 (RePlaY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Gle ti što oni naplaćuju na storeu lol.

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
paradajz kaže...

Pitanje za one koji su u studentskim domovima ili imaju WPA2 enterprise enkripciju WLAN-a na faksu - jel još uvijek potreban SecureW2 u Win8?

Itko?

13 godina
neaktivan
Windows 8

Baš sam gledao ove verzije ''Pro'' i ''Enterprise'' i sad mi nije jasno koja od tih dviju je nasljednik Win7 ''Ultimate'' verzije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

win8 enterprise je nasljednik win7 enterprise...

16 godina
neaktivan
April Smith kaže...

Baš sam gledao ove verzije ''Pro'' i ''Enterprise'' i sad mi nije jasno koja od tih dviju je nasljednik Win7 ''Ultimate'' verzije?

a tebi, baš kao i većini na forumu baš treba Audio recording over Terminal Services, Federated Search, BranchCache Distributed Cache, DirectAccess, Subsystem for Unix-based Applications, Enterprise Search Scopes?

čim je Ultimate, Limited, Incredible ili GTI u nazivu odmah ko muhe bez glave

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
13 godina
neaktivan

Ma ne treba mi baš ništa od navedenog, nego samo pitam jer pojma nemam. Meni se ova pro verzija čini OK.

16 godina
April Smith kaže...

Ma ne treba mi baš ništa od navedenog, nego samo pitam jer pojma nemam. Meni se ova pro verzija čini OK.

-tebi se čini OK?

-btw, google troši milijarde da bi korisnici mogli googlati. Ponekad je to korisno (ako te nešto zanima). Pošto je ovo ipak forum upravo za takvu tematiku, trebao bi dobiti i konkretniji odgovor, pa evo ga:

win.ver.

win.compare.

userske vezije su home(basic-ultimate nakon Viste su ponovo promijenili nazive..), pro, ultimate, poslovne su pro-enterprise (i server). Za vrijeme Viste se koristio naziv Business (to je bila jasnija podjela home-biz verzije), možda su ga mogli zadržati.Tu još spada i Starter, dok je HTPC (win.home.server) na osnovi servera, defaultno podešen za sheranje multimedijalnih sadržaja...

između verzija je i jedna logična razlika, npr userske-kućne verzije defaltno imaju aktivirane igre (i meniju) dok poslovne treba dodati-'aktivirati' (sami windowsi su identični, sve je tu). Poslovne verzije se razlikuju po (jedinoj bitnoj) sitnici, domainserver.

-jedna konkretnija razlika između svih tih verzija je CIJENA. ... naravno kad bi govorili o kupnji, ali tad nebi svi imali 'uber-extra-power2-turbo' edišne kao što imaju, nego bi svi kupili upravo ono što im je jeftinije uz uvijet da radi ono što im je potrebno.

- time sam želio reči, zanemari naziv, gledaj upotrebu (potrebu). Za 99% usera je svaka verzija dovoljna i nema baš nikave koristi od 'jače'. Recimo da je to verzija home ili pro (kuća/posao). Jednako tako danas je najnormalnije koristiti x64 bit, čak je to možda bitniji kriterij (dali neki software koji koristiš traži x64 ili suprotno da ne radi na željenoj verziji OSa).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Windows 8

Zna netko zašto mi prikazuje 3,86GB usable memory, a ne 4GB? Jel nešto drugo koristi ovaj mali ostali dio memorije? I na Win 7 x64 mi isto prikazuje

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 13:01 (Osa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Windows 8

Integrirana grafička možda uzme dio rama?

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Vjerojatno imas iGPU + GPU
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
neaktivan
Windows 8

Zaboravio sam napomenuti, laptop je ovaj pod Moj PC

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Grafička jezgra na procesoru ti ''troši'' memoriju.

Inače ,za sve ljubitelje Windows classic teme ,najbliže što se moglo napraviti:

usporedba - lijevo prava ,desno sa Osmice. usporedba - lijevo prava ,desno sa Osmice.
Link 1

Link 2

Link 3

Kopirajte ju u C:\Windows\Resources\Ease of Access Themes folder.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 16:07 (kizo2703).
16 godina
Windows 8

Ajoj Kizo što učini... xD

Inače ja disejblo servis themes ionako ide badava tema je i dalje tu koja i je.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 16:34 (Oldy).

0 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice