- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja nikako ne mogu da shvatim da ima ljudi kojima je dobro radit na PC sa win8.... Kakav god da je stabilan, brz i jednostavan, necu da spadnem na nivo poznavanja rada na racunaru tete sa kase ili shanka.... sramota je za ozbiljnu firmu kao M$ da uradi tako neso... pogotovo jos kad vidim da je i serverska verzija na istom sr...u
A, vidiš, ima nas koji ne mogu shvatiti da netko priča blagorečeno s**nja, a OS nikad nije koristio nego vidio video na youtubeu. Meni je od prvih leakova na dualboot-u i znam što govorim (pišem). Svi serkaju da metro nije dobar za desktop, i neznam što već ne, ne kužim, sve radi. Ako baš mislite da osmica nevalja, instalirajte je na pc i probajte.
Zanima me kakva je kompatibilnost sa driverima npr. matične, miša, printera, slušalica...
Dali radi sve uredno sa driverima za sedmicu?
Edit: Vidio sam negdi da još nisu svi antivirusi kompatibilni, pa koji onda rade?
Može jedna usluga za ljude koji imaju dualboot sedmice/osmice i nekakvi TV tuner?
Navodno osmica u Pro (Koji mi sa MSDNAA licencom dobivamo) verziji neće imati Windows media center (ili će biti samo uz plaćanje) koji je bog i batina po pitanju gledanja/snimanja TV programa, pa me zanima ako WMC iz sedmice radi u osmici.
Zanima me ako WMC radi u osmici ako se prekopira cijeli C:\Windows\ehome folder iz sedmice i proba pokrenuti MCE klijent (ehshell.exe), da li radi TV program MCE-a bez instalacije istoga.
Nekako mi se ne daje XX dolara samo za feature koji su izbacili bezrazložno iz osmice.
Pa to baš nije logičan prijedlog.
Why not? Dualboot, virtualka?
Da, imas pravo. Logicnije je da onaj koji je nije isprobao zakljuci da je "sranje" iliti "smece".
Zanima me kakva je kompatibilnost sa driverima npr. matične, miša, printera, slušalica...
Dali radi sve uredno sa driverima za sedmicu?
Edit: Vidio sam negdi da još nisu svi antivirusi kompatibilni, pa koji onda rade?
ako imas sve novije od 2010 ce dobro radit samo ako imas neku mrcinu od graficke a da je hd 4890 nikako netreba stavljat win8, nema drivera
Helpajte. Gdje mi je nestalo 35GB?
Jesi možda radio upgrade pa ti je ostao Windows old folder ali skriven?
Jesi možda radio upgrade pa ti je ostao Windows old folder ali skriven?
Nope, čista osmica stavljena. Sad sam pogledao da nema koji hidden folder, nema. Tj. ima, ali veličine samo par MB.
Odi na Disk cleanup za C particiju pa vidi dal će ti tamo ponuditi nešto veliko za obrisati (možda hrpa restore točaka, temp fajlova...).
Vjerojatno System Restore. Probaj ga isključit ili regulirat.
Kod sedmice je desni klik na Computer, Properties, System Protection.
Javi je li to to.
Odi na Disk cleanup za C particiju pa vidi dal će ti tamo ponuditi nešto veliko za obrisati (možda hrpa restore točaka, temp fajlova...).
Već probao, označio sve što sam mogao i očistilo oko 600MB.
Vjerojatno System Restore. Probaj ga isključit ili regulirat.
Kod sedmice je desni klik na Computer, Properties, System Protection.
Javi je li to to.
Idem probat pa ću editirat post. Evo skinio sys restore, oslobodilo 1GB.
Zanima me ako WMC radi u osmici ako se prekopira cijeli C:\Windows\ehome folder iz sedmice i proba pokrenuti MCE klijent (ehshell.exe), da li radi TV program MCE-a bez instalacije istoga.
Nekako mi se ne daje XX dolara samo za feature koji su izbacili bezrazložno iz osmice.
Provjereno ne radi. Ne plaća se bezveze ,bez obzira kaj MCE izgleda isto.
hyberfil.sys ,pagefile.sys ,swapfile.sys - koliko zauzimaju?
Provjereno ne radi. Ne plaća se bezveze ,bez obzira kaj MCE izgleda isto.
Plaća se bezveze, jer u Win8 CP su dobili WMC verziju identičnu iz prijašnjih Windowsi bez dodatne funkcionalnosti.
Da su samo uklonili reprodukciju DVDova da uštede na patentima ne bi se bunio, ali ovime ciljano miču funkcionalnost iz prijašnje verzije windowsa kako bi zaradili još par dolara.
Kupnjom određene verzije OS-a bi morao dobiti skup funkcionalnosti kao i uvijek dosad, ovime žele još dodatno raskomadati verzije radi maksimalizacije profita, a mi dobivamo proizvod sa manjkom.
Što će izbaciti iz sljedećih windowsa pa prodavati kao napredni feature? File explorer ili podršku za višemonitorski rad?
Evo isključio sam paging file, sad je već bolje, ali još 10GB viška. Vjerojatno hibernacija, kad probam javim.
Hibernacija meni trošila od 9gb do 12gb, ovisno o instalaciji...
samo mi nije jasno zasto si to sve poisključivo?! jer sad kad si isključio hibernaciju izgubio si mogućnost fast boota. čemu toliko štednja prostora kad imaš mjesta da boli glava
samo mi nije jasno zasto si to sve poisključivo?! jer sad kad si isključio hibernaciju izgubio si mogućnost fast boota. čemu toliko štednja prostora kad imaš mjesta da boli glava
Ma svejedno mi je jel tu fast boot ili ne kad su windowsi na SSD-u a i komp radi cijeli dan, nekad i malo više bez gašenja. Što više slobodnog mjesta na ssdu to mi je bolje. Jedino ću možda vratiti system restore, katakd zna stvarno biti od koristi.
Pitanje za one koji su u studentskim domovima ili imaju WPA2 enterprise enkripciju WLAN-a na faksu - jel još uvijek potreban SecureW2 u Win8?
Evo nesto me zanima.. i treba mi brz odgovor.. znaci prije tjedan dana grom mi gruno ethernet chip/port na maticnoj.. i sad nabavio sam si mreznu karticu i sad kad upalim komp naravno pise da nisam prikljucen na net.. pa me zanima ako on sam nenadje drivere za mreznu dali postoji sansa da nemogu nijedan driver instalirat da radi? posto kad sam stavio mreznu na svoj drugi komp (win7) odmah je nasao drivere..
Koja mrežna?
Koja mrežna?
Intel PRO 100+
Pa onda probaj driver od sedmice kod mene je ionako većina od sedmice kada za osmicu ih baš i nema.
Evo skino neke drivere pa cemo vidit.. javim u 10 min.. (stvarno se nezelim vracat na win 7 zbog toga...)
Intel PRO 100+
Pa onda probaj driver od sedmice kod mene je ionako većina od sedmice kada za osmicu ih baš i nema.
Driveri za Sedmicu rade ,sto posto.