eo ovako. Želim instalirati windows 7 a da mi i dalje glavni operativni sustav bude windows xp jer je ovo ipak beta, pa me zanima kako se to radi jer nikad tako nešto nisam radio do sada...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
eo ovako. Želim instalirati windows 7 a da mi i dalje glavni operativni sustav bude windows xp jer je ovo ipak beta, pa me zanima kako se to radi jer nikad tako nešto nisam radio do sada...
ako ne znaš kako se to radi,evo ovako:
moraš imat dvije particije:xp na jednoj i 7 na drugoj.
instaliraj sedmicu na tu drugu particiju.
kako sve bude gotovo pitat će te hoćeš li xp ili 7.
nije problem nego ja sada imam dvije particije. Na jednoj mi je windows a na drugoj neke gluposti kao filmovi i slično, pa me zanima kada kod instalacije windowsa podijelim c partciju na jos dvije na d particije ne bi trbalo biti nikakvih promjena tj ne vi se trebali izgubiti podaci ili???
Ne bi se trebali izgubiti podatci, ali ja bih to radije radio iz XP-a sa programom koji se zove Paragon Partition Manager.
Prvo podjeliš hard s nekim programom, tako da ne izgubiš fileove. Podjeliš tako da imaš 3 particije, C: - windows Xp, D: - na njemu su ti očito već svi fileovi koji koristiš, E: particija za Windows 7. Kad ih imaš sve tako podjeljenje, pokreneš install Windowsa 7, instaliraš na E:, te će ti pri paljenju pitati koje windowse hoćeš. Sad ne znam točno kako ide kod win7, ali mislim da prvi put moraš otići na Win7 da se u potpunosti instalira. Kad budeši imao funkcionalan desktop Windowsa 7, restartiraš komp i provjeriš dali ti XP radi. Ako da, onda si gotov :)