Windows 7

poruka: 8
|
čitano: 1.469
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Windows 7

eo ovako. Želim instalirati windows 7 a da mi i dalje glavni operativni sustav bude windows xp jer je ovo ipak beta, pa me zanima kako se to radi jer nikad tako nešto nisam radio do sada...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7
moraš napravit dual boot
17 godina
Keklja kaže...

eo ovako. Želim instalirati windows 7 a da mi i dalje glavni operativni sustav bude windows xp jer je ovo ipak beta, pa me zanima kako se to radi jer nikad tako nešto nisam radio do sada...

Instaliraj windows 7 na particiju gdje nisu windowsi i kad ih instaliras i budes palio comp budes imao "earlier version of windows" i "windows 7" za izabrat. Ovi prvi su ti xp/vista,a drugi samo ti ime kaže, i samo izaberes koje oces da boota i stisnes enter.
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz /HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x86
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...
moraš napravit dual boot
 pa daj objasni covjeku malo bolje.vidis da nezna

ja znam samo da trebas napraviti 2 particije a za to imas neki program. neznam kako se zove. i onda napravis dual boot tj.,stavis windows 7 na drugi hard. joj al neznam tocno da ti objansim

pa bugovci obajsnite malo bolje
17 godina
neaktivan
Windows 7

ako ne znaš kako se to radi,evo ovako:

moraš imat dvije particije:xp na jednoj i 7 na drugoj.

instaliraj sedmicu na tu drugu particiju.

kako sve bude gotovo pitat će te hoćeš li xp ili 7.

OS: Windows XP Professional Edition SP3,Windows 7 Ultimate Beta 1(Build 7000)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nije problem nego ja sada imam dvije particije. Na jednoj mi je windows a na drugoj neke gluposti kao filmovi i slično, pa me zanima kada kod instalacije windowsa podijelim c partciju na jos dvije na d particije ne bi trbalo biti nikakvih promjena tj ne vi se trebali izgubiti podaci ili???

16 godina
neaktivan

Ne bi se trebali izgubiti podatci, ali ja bih to radije radio iz XP-a sa programom koji se zove Paragon Partition Manager.

16 godina
neaktivan

Prvo podjeliš hard s nekim programom, tako da ne izgubiš fileove. Podjeliš tako da imaš 3 particije, C: - windows Xp, D: - na njemu su ti očito već svi fileovi koji koristiš, E: particija za Windows 7. Kad ih imaš sve tako podjeljenje, pokreneš install Windowsa 7, instaliraš na E:, te će ti pri paljenju pitati koje windowse hoćeš. Sad ne znam točno kako ide kod win7, ali mislim da prvi put moraš otići na Win7 da se u potpunosti instalira. Kad budeši imao funkcionalan desktop Windowsa 7, restartiraš komp i provjeriš dali ti XP radi. Ako da, onda si gotov :)

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice