Windows 7 se sam od sebe gasi

poruka: 9
|
čitano: 6.517
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

kad me nemo kod kompa se windows sam od sebe ugasi

sad sam na novo instalirao windows (prvi puta u zivotu sam snimao)

i zanima me dali ima win 7 tu neku opciju da se sam ugasi ako se nista ne radi duze vrijeme (u to nisam jos 100% siguran jer ga nisam ni koristio na duze vrijeme ali mi se ni nije ugasio pri upotrebi) ili imam neku gresku gore

nije orginal...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 se sam od sebe gasi
xnight_hunterx kaže...

kad me nemo kod kompa se windows sam od sebe ugasi

sad sam na novo instalirao windows (prvi puta u zivotu sam snimao)

i zanima me dali ima win 7 tu neku opciju da se sam ugasi ako se nista ne radi duze vrijeme (u to nisam jos 100% siguran jer ga nisam ni koristio na duze vrijeme ali mi se ni nije ugasio pri upotrebi) ili imam neku gresku gore

nije orginal...

A mozda ti se pregrijava proc?

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
15 godina

power management vidi, da li je namjesteno da se sam gasi nakon nekog vremena kad je idle.

15 godina
neaktivan

Probaj ocistit komp od prašine

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LIX kaže...

power management vidi, da li je namjesteno da se sam gasi nakon nekog vremena kad je idle.

a di je taj power managment?

i mislim da nije procesor zato jer bi mi se onda gasio kad ga koristim (vece opterecenje) a i ovo mi se desava od kad sam instalirao sedmicu

16 godina
neaktivan
xnight_hunterx kaže...

i mislim da nije procesor zato jer bi mi se onda gasio kad ga koristim (vece opterecenje) a i ovo mi se desava od kad sam instalirao sedmicu

Prije nego što si instalirao sedmicu, dali si overlockao procesora? Ako da, moraš smanjit. Vidiš, ja sam overlockao procesora od koji je bila windows Xp savršeno radi, ali kad sam stavio sedmicu i on se sam gasi, pa sam smanjio brzinu procesora, onda više nije sam ugasio. U biti je kod sedmice brže radi.

Nenad
16 godina
neaktivan
Nello kaže...
xnight_hunterx kaže...

Prije nego što si instalirao sedmicu, dali si overlockao procesora? Ako da, moraš smanjit. Vidiš, ja sam overlockao procesora od koji je bila windows Xp savršeno radi, ali kad sam stavio sedmicu i on se sam gasi, pa sam smanjio brzinu procesora, onda više nije sam ugasio. U biti je kod sedmice brže radi.

nisam oc-ao proc ni neznam kako se to radi

15 godina
neaktivan
Ako nije stvar u power options-ima, otvori kućište odmah nakon što se sruši sustav i prikelji prst na grafičku karticu (štampana ploča) pa vidi da se slučajno grafička ne pregrijava. Skini si i CPU Fan pa vidi kakve ti temperature kaže za procesor za vrijeme rada.
SilvioS, MSP Lead, Windows Desktop Experience MVP
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice