Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.363.616
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi

Stoned, tvoji problemi zvuče čudno jer ti programi rade OK. Javi se na Concierge chat i pitaj za savjet ili na Technetu postavi upit.

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2009 20:34 (naxeem).
16 godina
Windows 7 - dojmovi

Mozilla Foundation opet nije zadovoljna Microsoftovim rješenjem sa ballot boxom za browsere i pokrenuli su kampanju kod EU antitrust regulatora da odbiju ili traže više od MS-a!!

Ovdje je originalni članak pa pročitajte!

A ovdje je rasprava o tome na Windows 7 Forums!!

I sad kad to pročitaš ,moraš se zapitati ko tu koga ...?!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Namjerno nisam to stavljal tamo ,jel ni ne želim raspravu ,ovo je samo vijest.

Međutim ,želi li netko odgovarat na to ,slažem se - odgovor napišite ovdje!!

Jel ova tema mora ostat "čista" i otvorena za ono što i piše u naslovu!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2009 21:48 (kizo2703).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

popodne stavih 7100 na komp i imam samo jednu zamjerku.. na "listi" dostupnih rezolucija nema one koja mi najbolje odgovara a to je 1152x864. pošto imam 17" CRT, 1024x (koja je ujedno i recommended) je premala a 1280x je prevelika.. na "list all available" također nema nema nijedne druge rezolucije osim ovih gore navedenih.. kaj mi je raditi? grafička je x1650pro, na netu vidjeg da i GF "tabor" ima tih problema pa sam isključio ATI-eve drivere..

any help?

grafička trenutno radi na win7 driverima, hoće vistini išta pomoć?

17 godina
Windows 7 - dojmovi

Skype 4.0 se zna srušit. Rijetko, ali ipak...

Ima i problema sa Dreaweaver CS4...

Malo unakazi sučelje Malo unakazi sučelje
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Rezolucije nemaš jer nemaš drivere.

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Što se tiće monitora i rezolucija najbolje je skinuti i instalirati driver za monitor što imaš. Tako barem meni se otključaju sve rezolucije koje monitor podržava. Ako ne ide tako, imaš riva tuner s kojime sam možeš napraviti svoj monitor driver, isto i sa powerstrip. A što se tiće dreamweavera evo stavio sam trial za probu i nemam problema.

Sometime the best defense is to attack!
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2009 10:09 (Hummer).

0 0 hvala 0
17 godina
shkval kaže...

Skype 4.0 se zna srušit. Rijetko, ali ipak...

Ima i problema sa Dreaweaver CS4...

Yep, skype kao da je pijan.

madafaka
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Driveri su tu. Nije u tome problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Off-topic ste!

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2009 11:19 (naxeem).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
M_dipl. kaže...

Kako offtopic, pa čovjek govori o problemu na W7, konkretno vezanim uz skype...

Postoji tema Windows 7 - problemi ,nek posta tamo!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2009 11:47 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 7 - dojmovi

Inače ,već se ovdje bilo pisalo o razlikama između verzija Sedmice - evo ovdje malo detaljnija analiza od one na M$-ovim stranicama kaj ima u kojoj verziji.

S jednim upozorenjem - ovo je ,koliko vidim malo zastarjelo ,neke stvari su se ipak promjenile - Home Basic više ne postoji ,u Starteru su maknuta ograničenja na broju aplikacija!!

Never the less ,većina je točna!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2009 23:52 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Home Basic postoji, ali samo za neka tržišta trećeg svijeta. Mislim da smo za Microsoft ovaj put ispali iz tog đira.

Btw. stigoše leđit language packovi za RTM na Microsoft Update.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Naš language pack ima bug koji nisam primjetio u RCu.

Library Music na Start Menu nazove doslovno 'glazbe'. Nisam ni provjerio da li je tako globalno u Exploreru.

Preimenovao sam ručno.

Zeznuli su i Desktop mapu. piše 'radnu površinu'. Dojavljeno im je. Belji se

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2009 13:14 (Teerex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Evo, nakon par tjedana intenzivnog korištenja (malo 32bitne, malo 64bitne verzije) mojih zaključaka:

1. Sve radi, manje-više, ok. Sitni problemi sa nekim programima (npr. Skype) mogu se zanemariti.

2. Radi brzo, ali tu je negdje sa XP-om. Kad otvorim 10-ak programa onda isto malo zastane kad treba prikazati neki prozor koji nisam dugo otvorio (dakle, k'o XP). Radim sve na istom stroju.

3. Stabilan. Nije se srušio, niti pokazao namjeru rušenja - to su one situacije kad klikneš nešto, a on vrti onaj pješčani sat i ništa drugo ne radi. E to se ne dešava, dakle po tome su win7 bolji nego XP (win7 je očito malo bolje 'izbrušen'). Doduše, kad se jednom XP namiste i po njima se ne radi hajla-bajla sa svakakvim programima onda je i XP vrlo stabilan.

4. Na sučelje se čovjek navikne. Fino izgleda, ali po mom osobnom dojmu brzina rada i efikasnost su mi isti kao u XP. Ne osjećam promjenu 'nabrže'. Win7 mi je instaliran na desktopu (skupa sa winXP i Suse), a u paraleli imam XP na lapotpu, a žena XP na netbook-u i Vistu na poslovnom laptopu. Mišljenje o sučelju je zajedničko oboma. Dodatno, Vista je sh1t. Oboje zaključili.

5. Jedna od iritantnih pojava je sporije 'buđenje' iz sleep-a nego kod XP-a. Recimo da će se to poboljšati u budućnosti.

6. IE8 u Win7 je katastrofa. Paralelno mi radi Opera, Firefox i IE8 (testiram neke web stranice). Opera i Firefox su sve učitali i po njima švrljam uokolo dok čekam da IE8 učita stranicu. Bože sačuvaj! Jeziv program. Pljuc!

E, sad. Da li da mijenjam sve XP (desktop, laptop, netbook?) za win7? Ne isplati se, nema tu ništa pre-napredno za svakodnevni rad u odnosu na XP. Preskupo, čak i za jednu licencu. Drugim riječima, ne treba plaćati prelazak sa XP na Win7, a ako kupujete novi kompjuter onda treba sačekati koji mjesec pa ćete ionako dobiti predistanlirane Win7 i tako ćete imati novi (dobar) OS za koji ćete imati dulje podršku nego za XP.

Konačni dojam: Win7 je vrlo dobar, ali više izgleda kao upgrade, a ne novi OS. XP može ostati do nabave novog PC-a, a tko ima Vistu i ne želi raditi downgrade na XP, sada se može spasiti upgradeom na Win7.

Moj PC  
4 0 hvala 2
17 godina
shkval kaže...

Evo, nakon par tjedana intenzivnog korištenja (malo 32bitne, malo 64bitne verzije) mojih zaključaka:

1. Sve radi, manje-više, ok. Sitni problemi sa nekim programima (npr. Skype) mogu se zanemariti.

2. Radi brzo, ali tu je negdje sa XP-om. Kad otvorim 10-ak programa onda isto malo zastane kad treba prikazati neki prozor koji nisam dugo otvorio (dakle, k'o XP). Radim sve na istom stroju.

3. Stabilan. Nije se srušio, niti pokazao namjeru rušenja - to su one situacije kad klikneš nešto, a on vrti onaj pješčani sat i ništa drugo ne radi. E to se ne dešava, dakle po tome su win7 bolji nego XP (win7 je očito malo bolje 'izbrušen'). Doduše, kad se jednom XP namiste i po njima se ne radi hajla-bajla sa svakakvim programima onda je i XP vrlo stabilan.

4. Na sučelje se čovjek navikne. Fino izgleda, ali po mom osobnom dojmu brzina rada i efikasnost su mi isti kao u XP. Ne osjećam promjenu 'nabrže'. Win7 mi je instaliran na desktopu (skupa sa winXP i Suse), a u paraleli imam XP na lapotpu, a žena XP na netbook-u i Vistu na poslovnom laptopu. Mišljenje o sučelju je zajedničko oboma. Dodatno, Vista je sh1t. Oboje zaključili.

5. Jedna od iritantnih pojava je sporije 'buđenje' iz sleep-a nego kod XP-a. Recimo da će se to poboljšati u budućnosti.

6. IE8 u Win7 je katastrofa. Paralelno mi radi Opera, Firefox i IE8 (testiram neke web stranice). Opera i Firefox su sve učitali i po njima švrljam uokolo dok čekam da IE8 učita stranicu. Bože sačuvaj! Jeziv program. Pljuc!

E, sad. Da li da mijenjam sve XP (desktop, laptop, netbook?) za win7? Ne isplati se, nema tu ništa pre-napredno za svakodnevni rad u odnosu na XP. Preskupo, čak i za jednu licencu. Drugim riječima, ne treba plaćati prelazak sa XP na Win7, a ako kupujete novi kompjuter onda treba sačekati koji mjesec pa ćete ionako dobiti predistanlirane Win7 i tako ćete imati novi (dobar) OS za koji ćete imati dulje podršku nego za XP.

Konačni dojam: Win7 je vrlo dobar, ali više izgleda kao upgrade, a ne novi OS. XP može ostati do nabave novog PC-a, a tko ima Vistu i ne želi raditi downgrade na XP, sada se može spasiti upgradeom na Win7.

Vise-manje je tako i kod mene.

Win 7 su nista posebno, vizualnog izgleda kao Vista samo podosta bolji-stabilniji od Viste.

Ocekivao sam ipak vise od 7-ce kao novog OS-a ali opet sta je tu je, dobar upgrade Viste.

Volim probati novotarije pa sam i probao 7-cu i ostat cu na njoj jer mi nudi sve kao i XP i malo fancy-iji izgled.

Vista mi nije prirasla srcu te je izbjegavm.

U svakom slucaju za ljubitelje Viste ovo je pod obavezno. Dobar i stabilan OS, zasad...Nevinašce

madafaka
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Ocekujem od M$ da sljedeci OS bude nesto novo iz temelja, ovako je sve slicno jedno drugome Bogataš

madafaka
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Kazes da ti je IE spor... meni radi ko urica?!

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
16 godina
tnakir kaže...

Da ,baš čudno - IE8 i meni leti ,digne se u pet sekundi ,a FF 3.5.2 treba i po minutu!! U XP-u je ista stvar ,kaj je to onda ,o čemu se radi?!

@Virty :

Nijedan OS dosad ,bilo M$-ov ,neka distra Linuxa ili OSX nisu rađeni od nule ,uvijek ima nekih "ostataka" prethodnika ,samo su se izbacivale neke zastarjele komponente i dodavale nove!!

Zašto : vjerojatno jel bi trajalo predugo i bilo neisplativo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2009 17:48 (kizo2703).
17 godina
tnakir kaže...

Šta znači taj upitnik na kraju tvoje rečenice? Jel ti ni ne znaš kako ti radi IE8 ili ne znaš kako rade urice ili nešto treće? I i IE8 nije spor, nego je 'brz' k'o mrtvo magare. Kvari mi dojam o Win7.

17 godina
Windows 7 - dojmovi

Koristim W7 od kad se pojavio RTM. Slazem se sa prethodnicima. Ako je Amerika najvece trziste softvera, stvarno ne znam kako bi ubedili amere da kupe licencu za W7 kad vec imaju Vista. Mnogo-mnogo bolji od XP, 10-15% bolji od Vista SP2. U svakom slucaju za W7 je potreban novi kompjuter koji je 100% W7 kompatibilan za prav dozivljaj. Normalno i novije aplikacije koji bi iskoristile novi taskbar, mislim da im je to najveca izmena u W7.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

IE je trenutno po brzini (subjektivno) odmah iza Chromea.

17 godina
shkval kaže...
tnakir kaže...

Šta znači taj upitnik na kraju tvoje rečenice? Jel ti ni ne znaš kako ti radi IE8 ili ne znaš kako rade urice ili nešto treće? I i IE8 nije spor, nego je 'brz' k'o mrtvo magare. Kvari mi dojam o Win7.

Ovaj upitnik znaci da mi nije jasno kako mu moze bit spor kad mi se loada brze nego famozni FF! Ima bit da tebi urice ne rade...

@Kizo... kazes FF da se minutu loada?!?! Heh pa vjerovatno jer si ga nakrcao dodacima... meni se dize relativno brzo, nekoliko sekundi, ali IE cak brze od FF... Cak je i css relativno dobro poceo prikazivat... netreba radit tweakove ko prije... Samo jos ima budala koji rade na IE6 :(((( Sorry na OT

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2009 19:21 (tnakir).
16 godina
neaktivan
shkval kaže...
[...]
 a tko ima Vistu i ne želi raditi downgrade na XP, sada se može spasiti upgradeom na Win7.

sa svim se slažem osim sa ovim zadnjim - pa onaj tko je već kupio legalnu vistu, neka si jednostavno downloada Service Pack 2 za nju, koji ju unapređuje da radi stabilno kao Windows 7. ovdje je link za legalan download SP-a 2 za vistu.

16 godina

Svaki puta se malčice nasmije kada netko tvrdi da ne vrijedi prelaziti sa XPa na 7icu, a u isto vrijeme ima višejezgreni proc.

Moje osobno mišljenje je da prelazak sa XPa na 7icu vrijedi svakog uloženog novčića i isto tako tvrdim da prelazak sa Viste na 7icu nije vrijedan niti jednog uloženog novčića (na netbooku imam Vista home i jedino što mi pada na pamet zašto bi prešao na 7icu je da se mogu, da oprostite, prese*avat sa toolbarom).

Jedino gdje vidim potrebu za prelazak na 7icu je ako posjedujete i7 i/ili multi GPU grafički podsustav, a trebaju vam dodatne jezgre.

Every hole is a goal!
17 godina
Bukva kaže...

Svaki puta se malčice nasmije kada netko tvrdi da ne vrijedi prelaziti sa XPa na 7icu, a u isto vrijeme ima višejezgreni proc.

Pa? Ja nisam osjetio nikakvu razliku u radu na XP i Win7. Koliko mi je trebalo za napravit npr. web site prije, treba mi i sad. Nije usko grlo OS, nego čovjek. Dakle, ne isplati se.

16 godina
tnakir kaže...

@Kizo... kazes FF da se minutu loada?!?! Heh pa vjerovatno jer si ga nakrcao dodacima... meni se dize relativno brzo, nekoliko sekundi, ali IE cak brze od FF... Cak je i css relativno dobro poceo prikazivat... netreba radit tweakove ko prije... Samo jos ima budala koji rade na IE6 :(((( Sorry na OT

Sad i ja moram malo u OT : jesam ,priznam ,addona ima dosta ,ali 99% posto njih je još od FF 2 ,kad je sve letjelo. Od 3.0 FF je sve očajniji i sporiji. I iako je sad u Sedmici i u 3.5 verzijama brži ,budimo iskreni - to je postalo bloatware.

A u biti jedino kaj valja i zbog čega i jesam na njemu su addoni.

I u IE8 imam dodatke i toolbare pa nema takvih problema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2009 20:16 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Jedino gdje vidim potrebu za prelazak na 7icu je ako posjedujete i7 i/ili multi GPU grafički podsustav, a trebaju vam dodatne jezgre.

i ako imate SSD, zbog bolje podrške...

I mi imamo neke principe! Ako vam se ne sviđaju, imamo i druge!
16 godina
shkval kaže...
Bukva kaže...

Pa? Ja nisam osjetio nikakvu razliku u radu na XP i Win7. Koliko mi je trebalo za napravit npr. web site prije, treba mi i sad. Nije usko grlo OS, nego čovjek. Dakle, ne isplati se.

Idemo malčice u off, ali čemu onda dualac?

Mislim nije da te sada ja uvjeravam koji tebi OS treba, niti koji si proc trebao kupiti; već samo ističem da jedan OS poput XP tvoju konfiguraciju koči.

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Eto napokon stigla legalna 7-ica i ja upgrade-ao HP EliteBook 6930p (C2D 9200, 4 GB, 320 GB 7200 hdd, Intel HD4500) sa Viste Business na 7 Professional i mogu reci da je stvar brza. Brze se ucitava, opcenito je system response bolji. Jedini problem na koji sam naisao kod upgrade-a je HP fingerprint reader software ... sve ostalo radi super. Istina, nesto se pobunio na SQL Server 2008, no sve radi bez ikakvih problema.

E da ... i baterija traje duze ... nisam ziher kolko ali mi se cini pola sata minimalno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2009 20:27 (GaNg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice