Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.364.601
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Windows 7 - općenito
Karburator1 kaže...

Pozdrav!
Tražio sam po forumu ali nemogu naci ovo,
imam problem sa startup repairom,promijenio sam napajanje i kad mi se pojavi startup repair neradi mi tipkovnica i nemogu doci na "start windows normally" nego mi umjesto toga pokrece "lauch startup repair" i iz toga ne mogu uci na destop.
Znaci ako mi neko moze objasniti kako da napravim da mi proradi tipkovnica tijekom startup repaira riješio bih problem.
Hvala unaprijed! 

To se i meni desilo i desilo mi se istodobno i miš isto tako, ja sam samo izvuko tipkovnicu i miš iz utora za usb i ponovo vratio pa mi se učitalo. A jednom mi nije htijelo nikako čak ni kad mi je ušao u windows(imao sam xp)(ali samo tipkovnica) pa sam stavio staru. I skuzio da valjda xp nije mogao pronći tipk.jer je novija. Valjda. :/

16 godina
odjavljen
Karburator1 kaže...

Pozdrav!
imam problem sa startup repairom,promijenio sam napajanje i kad mi se pojavi startup repair neradi mi tipkovnica i nemogu doci na "start windows normally" nego mi umjesto toga pokrece "lauch startup repair" i iz toga ne mogu uci na destop.
Znaci ako mi neko moze objasniti kako da napravim da mi proradi tipkovnica tijekom startup repaira riješio bih problem.
Hvala unaprijed! 

Pretpostavljam da u BIOSu tipkovnica radi normalno?

My name is Legion... For we are many!
17 godina
Karburator1 kaže...

Pozdrav!
Hvala unaprijed! 

Vjerovatno imaš USB tipkovnicu... Probaj u BIOSu uključiti podršku za USB tipkovnicu koja je tu da bi tipkovnica radila u DOS-u, a dobro dođe i za ove repair opcije jer često USB tipkovnice baš i ne rade prije nego se windowsi dignu do kraja ako to nije uključeno.

12 godina
Windows 7 - općenito

Pozdrav zanima me moj stari(tata) ima win xp da li ako ja upgradeam na win 7 dali će outlook emailovi i sve email adrese koje ima u imeniku ostati? Ili postoji način da skinem sve email adrese pa ponovo ubacim.

2. Da li će mu ostati sve datoteke pri upgradeu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-nema upgradea s xp na seven. Sve moraš iskopirati i kasnije podesiti...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
Windows 7 - općenito

A ovo za outlook dali se nekako moze skinuti email adrese i onda uvesti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zviznemte kaže...

A ovo za outlook dali se nekako moze skinuti email adrese i onda uvesti?

Može. Moraš napraviti export .pst fileova ,ili jednostavnije ,C/P na sigurno i onda poslije vrati u novi OS.

Default lokacija u XP-u je: C:\Documents and Settings\<User>\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\Outlook.pst

Tu možda imaš i nekoliko Archive.pst fileova.

Uglavnom ,pokupi sve .pst fileove u folderu.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You&amp;#39;ve gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2014 14:04 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
..

Default lokacija u XP-u ,je: C:\Documents and Settings\<User>\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\Outlook.pst

Tu možda imaš i nekoliko Archive.pst fileova.

Uglavnom ,pokupi sve .pst fileove u folderu.

-elegantnije, kopiraš folder \Outlook (ili po potrebi zipiraš i sl..), pogotovo ako ima više .pst-ova

-uvoženje napraviš kroz outlook (mada bi radilo i copyiranje..), zato postoji uvoz/izvoz.

-izvoz je 'rizičan' tj pitanje dali si sve (što si mislio da je potrebno) označio.. zato je copy svega 'sigurniji' (od viška glava ne boli..).

16 godina
ihush kaže...

-elegantnije, kopiraš folder \Outlook (ili po potrebi zipiraš i sl..), pogotovo ako ima više .pst-ova

-uvoženje napraviš kroz outlook (mada bi radilo i copyiranje..), zato postoji uvoz/izvoz.

-izvoz je 'rizičan' tj pitanje dali si sve (što si mislio da je potrebno) označio.. zato je copy svega 'sigurniji' (od viška glava ne boli..).

Ako je u pitanju XP i Outlook 2003 i/ili 2007 ,onda je sve tu. Tek od 2010 verzije ''pojavljuje'' se folder ''Outlook Files'' u Documents.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You&amp;#39;ve gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
13 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Jel mi netko moze reci jel je bolje da upalim update za win7 ili da ne stavljam nista gore(nemam org winse ali su aktivirani) i ako je bolje jel moze neko obrazlozenje :) hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Fr0st kaže...

Jel mi netko moze reci jel je bolje da upalim update za win7 ili da ne stavljam nista gore(nemam org winse ali su aktivirani) i ako je bolje jel moze neko obrazlozenje :) hvala

Uključi ih jer ćeš tako dobiti neke sigurnosne zakrpe koje su nužne za optimalan rad OS-a. Dakako budući da se radi o nelegalnoj verziji, morat ćeš pripaziti na jedan update.

13 godina
neaktivan

Jel je to onaj kb971033 ili tako nest to mi se automatsko iskljucilo dok sam iso update windowse jer sam ih aktiviro

14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

pozz...imam laptop sa dual core 2.50 i 4 gb rama ddr2....da stavim 32 ili 64 bit windowse???

0 0 hvala 0
16 godina
_CR7_ kaže...

pozz...imam laptop sa dual core 2.50 i 4 gb rama ddr2....da stavim 32 ili 64 bit windowse???

Imaš 4 GB rama? Ako procesor podržava x64 ,nema se uopće kaj razmišljat - 64 bita.

16 godina
kizo2703 kaže...
_CR7_ kaže...

Imaš 4 GB rama? Ako procesor podržava x64 ,nema se uopće kaj razmišljat - 64 bita.

.. i ako nemaš nek opskurni komad HWa (za koji ne postoji odgovarajući driver)... zapravo u ovom primjeru je svejdno (granica), jer nećeš imati iskoristivih 4GB ali ipak moguće malo više (ili isto) nego pod 32.

-važnije... chipset (recimo da CPU podržava), određuje dali može 64 i dali može iskoristiti više od 3 (2.7-3.5 ovisno o integriranosti), ako je max 4GB tad zbog ograničenja imaš istu dostupnu količinu (remaping).

16 godina
ihush kaže...

.. i ako nemaš nek opskurni komad HWa (za koji ne postoji odgovarajući driver)... zapravo u ovom primjeru je svejdno (granica), jer nećeš imati iskoristivih 4GB ali ipak moguće malo više (ili isto) nego pod 32.

-važnije... chipset (recimo da CPU podržava), određuje dali može 64 i dali može iskoristiti više od 3 (2.7-3.5 ovisno o integriranosti), ako je max 4GB tad zbog ograničenja imaš istu dostupnu količinu (remaping).

Zato je kod laptopa uvijek pametno navesti proizvođača i točan model samog laptopa.

Jel ,u principu ,stariji dual-core (ne mješati sa Core™2 Duo) su u velikoj većini 32 bitni.

14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Acer aspire 8920g

Processor Manufacturer Intel

Processor Type Core 2 Duo

Processor Model T9500

Processor Speed 2.60 GHz

Dual-core (2 Core) 

Processor Core

Cache 6 MB Bus Speed 800 MHz Chipset Manufacturer Intel Chipset Model PM965 Express

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 15:05 (_CR7_).

0 0 hvala 0
16 godina
_CR7_ kaže...
Core 2 Duo T9500

Intel Chipset Model PM965 Express

E tako - znači ,možeš bez problema ''nakeljiti'' 64 bitni OS.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 15:10 (kizo2703).
10 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pozz svima. Iman jedno pitanje koje me muci. Htio sam pitat dokle ce se jos dolazit updata za win 7 kako se vec to kaze kao sta je bilo nedavno s win xp 

0 0 hvala 0
16 godina

+2020.

15 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Može pomoć?

Di namjestim da kad zatvorim Windows Explorer i opet otvorim, da sam u tom ponovno otvorenom exploreru u istom folderu di sam i bio kad sam ga zatvorio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Misliš li na ovo? 

EDIT : SHIAT!! Moja greška, mislio sam Internet Explorer, a ne Windows, sorry. {#}

Optimizam je nedostatak iskustva.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2014 19:40 (turbojc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
the_dammed kaže...

Di namjestim da kad zatvorim Windows Explorer i opet otvorim, da sam u tom ponovno otvorenom exploreru u istom folderu di sam i bio kad sam ga zatvorio?

Evo tutorijal.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You&#39;ve gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2014 20:14 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pozdrav

Imam problema s instalacijom Windows 7 64bit. Naime dobijem sledecu poruku

"Windows cannot be installed on this disk. The disk my fail soon."

Da li iko ima ideju do cega. Da li je HD dao poslednje znake zivota. Nakon sto se i instalira sistem, laptop radi OK i onda se naprasno resetuje. Nakon sto se ugasi trazi da se ubaci boot disk, dok BIOS uopste ne vidi HD. Posle resetovanja je nemoguce pokrenuti Windowse, sve dok se ne ugasi totalno pa ne dodje sebi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mornar kaže...

Pozdrav

Imam problema s instalacijom Windows 7 64bit. Naime dobijem sledecu poruku

"Windows cannot be installed on this disk. The disk my fail soon."

Sve ti je rečeno. Kupuj novi disk. Ako imaš bilo kakvih vrijednih stvari na starom disku ,što prije ih kopiraj na neki drugi disk ili usb.

To bi najbolje bilo napraviti na drugom PC-u ,čisto sigurnosti radi.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You&#39;ve gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2014 21:19 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pozdrav,

naci zanima me posto imam laptop na kojem sam dobio windowse pri kupnji laptopa kako da ja sad reinstaliram windowse a da mi ostane orignal posto je laptop na firmu.

razmisljao sam da skinem windowse i onda kad me pita kod da upisem onaj sta pise na laptopu,dali bi tako bilo valjano?

hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pa ako imaš zapisan ključ windowsa od tog OS-a što sada imaš, samo daj. Bitno je samo instalirati onakav kakav je sada.
Optimizam je nedostatak iskustva.
16 godina
pas101 kaže...

Pozdrav,

naci zanima me posto imam laptop na kojem sam dobio windowse pri kupnji laptopa kako da ja sad reinstaliram windowse a da mi ostane orignal posto je laptop na firmu.

razmisljao sam da skinem windowse i onda kad me pita kod da upisem onaj sta pise na laptopu,dali bi tako bilo valjano?

hvala

Jesi li pogledao u Disk Managementu imaš li recovery particiju? Na laptopu obično imaš recovery particiju s kojom možeš reinstalirati OS ili vratiti PC na tvorničke vrijednosti ,bez potrebe za reinstalacijom.

Naravno ,prvo je potrebno npraviti backup svega ,najbolje na vanjski disk ili drugi PC.

10 godina
neaktivan
update

bok svima!

jel se moze negdje u w7 pronaci sa kojih linkova se updejtaju windowsi?(mislim na ip,domene,stranice,....)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
k1z+ kaže...

jel se moze negdje u w7 pronaci sa kojih linkova se updejtaju windowsi?(mislim na ip,domene,stranice,....)

Ne. Ali ako hoćeš napraviti offline update ,za to imaš WSUS Offline Update.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.9.2014 21:29 (kizo2703).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice