Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.365.359
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Windows 7 - općenito

Aloha.

Nikad nisam imal problem slican ovome.

Naime, uvijek kada se upali pc i winsi se podignu, ukljuci se sam od sebe media centar.

Kaj god od appova pokrenem, ne pokrene se taj app nego media centar i tako unedogled, ne mogu niti u task manager, niti u run.

Ko da je cijeli sistem jedan veliki media center loop storm...

System restore nije pomogao, bilo kakav savjet, a da nije bas reinstalacija ?

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 11:39 (Batista).

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Re: Windows 7 - općenito
Batista kaže...

Aloha.

Naime, uvijek kada se upali pc i winsi se podignu, ukljuci se sam od sebe media centar.

Kaj god od appova pokrenem, ne pokrene se taj app nego media centar i tako unedogled, ne mogu niti u task manager, niti u run.

Jesi probao msconfig.exe >startup i isključiti ga ?

16 godina
Batista kaže...

Aloha.

Ctrl + Shift + Esc bi trebal upaliti Task Manager (bez obzira na trenutno aktivni program) u kojem onda ugasi WMC.

Radi li to?

U servisima ,Windows Media Center Receiver Service i Windows Media Center Scheduler Service moraju biti postavljeni na manual.

I naravno ,spriječi WMC da se podiže sa sistemom - otvori System Configuration (MSconfig) i disableaj WMC u tabu Startup.
Ako ništa od toga ne pomogne ,idi u Safe Mode i napravi to tamo.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 12:32 (kizo2703).
17 godina
Silwncer kaže...

Jesi probao msconfig.exe >startup i isključiti ga ?

Cim puknem enter na bilo koju komandu, odmah se pojavi WMC (windows media center) - proces ehshell.exe

kizo2703 kaže...

Ctrl + Shift + Esc bi trebal upaliti Task Manager (bez obzira na trenutno aktivni program) u kojem onda ugasi WMC.

Radi li to?

U servisima ,Windows Media Center Receiver Service i Windows Media Center Scheduler Service moraju biti postavljeni na manual. I naravno ,spriječi WMC da se podiže sa sistemom - otvori System Configuration (MSconfig) i disableaj WMC u tabu Startup. Ako ništa od toga ne pomogne ,idi u Safe Mode i napravi to tamo.

Da, ubijanje procesa radi, al to nije od koristi, cim se hoce pokrenut bilo koja aplikacija, naredba u run-u, evo ti gore spomenutog procesa.

Disableal sam windows media center u servisima, al to opce ne koristi (bili su na manual).

U msconfig ne mogu jer je .exe, i upali se umjesto njega WMC...

U safe modu je ista pi.zda materina... (da mi prostite na izrazu)

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 16:32 (Batista).
16 godina
Batista kaže...

Da, ubijanje procesa radi, al to nije od koristi, cim se hoce pokrenut bilo koja aplikacija, naredba u run-u, evo ti gore spomenutog procesa.

Disableal sam windows media center u servisima, al to opce ne koristi (bili su na manual).

U msconfig ne mogu jer je .exe, i upali se umjesto njega WMC...

U safe modu je ista pi.zda materina... (da mi prostite na izrazu)

Onda je problem ili u nekom virusu ,ako svaki .exe pali WMC ,ili si ti (ili netko) promjenil specifikacije za .exe i on se pokreće SAMO sa WMC-om.

Probaj popraviti .exe - skini ,raspakiraj ,restartaj PC. Ako ovaj reg file ne popravi .exe ,uključi AV da temeljito proskenira sistem.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
17 godina
Windows 7 - općenito

Covjek vise nije mogel cekat pa sam mu ipak reinstaliral winse...

Sreca pa su svi fileovi bili na drugoj particiji.

Tocno prije 3 dana sam na tom kompu cistil bedastoce mbam-om i cleaner-om (prije toga sam napravio restore point).

Stvarno me cudi kako restore nije fixiral problem...

Hvala na pomoci.

{#}

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 17:05 (Batista).

4 0 hvala 0
16 godina
Batista kaže...

Covjek vise nije mogel cekat pa sam mu ipak reinstaliral winse...

Sreca pa su svi fileovi bili na drugoj particiji.

Tocno prije 3 dana sam na tom kompu cistil bedastoce mbam-om i cleaner-om (prije toga sam napravio restore point).

Stvarno me cudi kako restore nije fixiral problem...

Hvala na pomoci.

{#}

Yebi ga ,ne čučimo svi na BOL-u 0-24. {#}(samo šala)

Svejedno proskeniraj još jedamput SVE fileove na drugim particijama da se opet nekaj ''ne naseli''.

I naravno ,bilo bi pametno da Covjek ''nauči'' raditi na Standard accountu (ko na Macu ili Linuxu) ,sa dobrom lozinkom i defaultnim UAC postavkama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2014 19:22 (kizo2703).
15 godina
odjavljen
Windows 7 - općenito

Pozdrav svima. Dakle imam glup problem, imam Windowse instalirane na data particiju, te bih sad Windowse preselio na drugu manju particiju i promijenio drive path. Kako da to najbezbolnije izvedem bez gubitka podataka? 

0 0 hvala 0
16 godina
alankish kaže...

Pozdrav svima. Dakle imam glup problem, imam Windowse instalirane na data particiju, te bih sad Windowse preselio na drugu manju particiju i promijenio drive path. Kako da to najbezbolnije izvedem bez gubitka podataka? 

-podaci nemaju veze s OSom, tj gubljenje podataka.. Podaci se uvjek mogu izgubiti ili imaš backup.

-ne možeš promjeniti path (jer je previše stvari vezano)

-što je to data particija?

.. udahni pa ponovi što je cilj ili pitanje. Npr ako želiš povećati particiju na kojoj je OS, to vjerojatno možeš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2014 0:19 (ihush).
15 godina
odjavljen
ihush kaže...

Želim sistemske Windows fileove i cijelu Windows instalaciju preseliti na drugu particiju. Data particija je particija gdje držim podatke, odvojeno od instalacijske Windows particije.

16 godina
alankish kaže...

Želim sistemske Windows fileove i cijelu Windows instalaciju preseliti na drugu particiju. Data particija je particija gdje držim podatke, odvojeno od instalacijske Windows particije.

Instaliraj  neki partition manager (EaseUS ,MiniTool ...) ,backupiraj podatke sa te druge particije i kloniraj Windows particiju na onu koju želiš.

Zapravo ,za svaki slučaj ,napravi backup SVEGA!

Nakon završetka kopiranja ,jednostavno preformatiraj ''staru'' Windows particiju i koristi po volji.

Ako nemaš posebnu boot particiju ,za svaki slučaj imaj u pripremi recovery cd ili instalacijski medij za popravak boot sektora.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 22:21 (kizo2703).
15 godina
odjavljen
ihush kaže...

-podaci nemaju veze s OSom, tj gubljenje podataka.. Podaci se uvjek mogu izgubiti ili imaš backup.

-ne možeš promjeniti path (jer je previše stvari vezano)

-što je to data particija?

.. udahni pa ponovi što je cilj ili pitanje. Npr ako želiš povećati particiju na kojoj je OS, to vjerojatno možeš.

-odgovor ti je toliko nekosntruktivan, da ja zapravo nakon što sam 15 puta pročitao tvoj post, i analizirao sa kolegom, ne shvaćam što si ti zapravo htio reći

-što je to što je data particija?

-udahni i ponovi što je cilj ili odgovor, kako ne bi izgubio smisao, jer si ostao neizrečen

17 godina
Windows 7 - općenito

Pitanje:  Kako vratiti korisničke ovlasti u win 7?

Obrazloženje:  Imao sam hardversku havariju na laptopu, vjerojatno zbog starosti mašine ali i visoke temperature, stradala je grafička.  Dok je laptop bio u servisu, koristio sam zamjenski koji ima dva  utora za HD. Prvo sam pokušao dignuti win 7 sa svog diska, no imao sam blue screen, poslije sa podigao win 7 sa diska koji je došao uz taj laptop. Za pristup datotekama sa drugog HD gdje je moja instalacija morao sam kreirati ovlasti.

Sada po vraćanju laptopa i dizanju sistema, imam problem pri pokretanju pojedinih programa i pristupu spremljenim postavkama, recimo na chrome sam izgubio sve spremljene zaporke, filezilla, također je ostala bez svih login podataka, kao korisnik Nix ne mogu dignuti adobe fireworks, moram kliknuti run as administrator,...

Kako vratiti OS u normalno stanje?

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2014 18:00 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - općenito

Riješeno koristeći ovu metodu,...

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2014 20:58 (Nix).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
alankish kaže...
ihush kaže...

Spremi sve podatke na vanjski disk i preformatiraj postojeći uz izradu particija po želji. Najduža opcija, ali najmanje mogućnosti da kasnije nešto zeza.

11 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pomagajte!
Pred tjedan dana zamijenio sam napajanje jer mi staro nije radilo,sve sam dobro prikljucio i kad sam upalio PC pojavio se nekakvi Startup repair i nemogu ništa napraviti.
Probao sam pomocu command promta provjeriti diskove ali opet nista.
Neznam sta da radim! 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

pisalo mi je da nema nekih podataka,mozda bi se to rijesilo da ponovno instaliram windows il sta ja vec znam kad nemam tih podataka?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

dali je ista instalacija windows 7 na laptopu i na desktop racunaru moze li isti CD diski isti postupak?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mirkossam kaže...

dali je ista instalacija windows 7 na laptopu i na desktop racunaru moze li isti CD diski isti postupak?

Naravno ,osim u slučaju: ako je Windows već predinstaliran ,treba ti instalacija proizvođača laptopa (OEM) ,jel se Retail vjerojatno neće moći aktivirati na tom laptopu.

Ali ,ako je u pitanju laptop sa FreeDOS-om ,ili nekom distrom Linuxa (ili sa starijim Windowsima) ,samo izvoli i instaliraj.

16 godina
Windows 7 - općenito

da, zašto bi trebao drugi instalacijski medij?

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

kako mogu pojačati zvuk preko onog koliko windows dopušta. Imam slušalice i ostečeni sluh pa bi da mi je glasnije. 

16 godina
Markić7 kaže...

kako mogu pojačati zvuk preko onog koliko windows dopušta. Imam slušalice i ostečeni sluh pa bi da mi je glasnije. 

-jedino jače pojačalo (uobičajeno za PC zvučnici s ugrađenim pojačalom ili alternativno, spajanjem na neku 'liniju' koja ima dovoljno snage za tvoje potrebe).

-slušalice su drugačiji problem, uvjek su stišane .. veći otpor, npr 16-32Ohma. S njima nemaš drugog rješenja nego probati i vidjeti dali je dovoljno glasno.

11 godina
neaktivan
ihush kaže...
Markić7 kaže...

-jedino jače pojačalo (uobičajeno za PC zvučnici s ugrađenim pojačalom ili alternativno, spajanjem na neku 'liniju' koja ima dovoljno snage za tvoje potrebe).

-slušalice su drugačiji problem, uvjek su stišane .. veći otpor, npr 16-32Ohma. S njima nemaš drugog rješenja nego probati i vidjeti dali je dovoljno glasno.

Imam zvučnik 2.1 ali priklučak ne radi, a neda mi se kupovati drugog. Ali da ti kazem nesto, recimo ja sam znao uredivati zvuk tj file u audicityu i tamo bi mogao pojačati file i pustiti i bilo bi dosta glasno pa vjerujem da zbog toga mogu i dalje softwerski pojačati. Mislim da je windows razlogom zaklučan na toliko da si ljudi ne ostečuju sluh. Ja i ovako ne tražim puno nego recimo 5-10 db više :D Mogel bi ja sve pjesme spremiti pojačanim ali ne  zelim to raditi tj želim da bude u izvornom obliku. Največi problem kod mene jest kada slusam youtube snimak, onda najčesto nije dovoljno glasno a sve sam pojačao do maximun. i u windowsu i na youtubeu.

Inače imao sam nekad cd player watson, imao je dva priklučka, jedan je bio crni i jedan zeleni. Obično je taj crni bio namjenjen za  slušanje preko slusalica  neznam za sto je bio drugi zeleni, ali je taj zeleni bio puno glasniji nego sto sam htio. Reicmo maximalno je volume control dopuštao 30, ja sam slusao na 15. Ajde da spomenem kad već pričam o njemu, imao sam frenda u skoli koji je slusao na 30 a nema ostečeni sluh, ali moj komentar da bi si mogao ostetiti sluh uzvratio je da ga baš briga . 

16 godina

- u playerima se može 'pojačati' zvuk (npr winamp, equiliser dbboost) ali dolazi do distorzije.

- zvuk svih kompresorskih formata je daleko manje dinamike.. zato je tiši od npr izvornog wavea iz kojeg je napravljen. (AudioCD).

- obično se može cca 3db, nakon tog ide kliping... ili probaj pa vidi dal je OK.

.. naravno, pojačati treba player i glavno pojačalo jer su to dvije neovisne postavke (aplikacija i OS). Vidi pod mixerom..

- zelena boja je oznaka za zvuk-izlaz (zvučnike), vjerojatno je zato 'jači' jer noramlni PC zvučnici su na npr 2ohma (mali otpor).

- playeri mogu biti svakakvi, možda više nema takvog zbog npr zakona u EU,

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 19:34 (ihush).
13 godina
Windows 7 - općenito

Kupio sam kompletan novi komp. Sad me zanima jel mogu stari disk spojit na njeg a samo drivere nove instalirat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kenan.M kaže...

Kupio sam kompletan novi komp. Sad me zanima jel mogu stari disk spojit na njeg a samo drivere nove instalirat?

Jedino ako je hardver isti ili sličan. Inače ,ne. Pošto se radi o potpuno novim komponentama ,bolje nemoj.

Ali možeš napraviti sysprep.

Hardverska strana: sastavi ,isprobaj sve s nekim Linux Live CD-om. Ako sve radi ,možeš na softversku stranu ,prvo na starom PC-u.

Softverska strana:

Prvo ,deinstaliraj SVE drivere specifične za tu konfiguraciju: naprimjer ,chipset ,zvuk ,mreža ,periferija.

I najvažnije ,deinstaliraj sve drivere za grafiku.

Sada ,u servisima OBAVEZNO isključi Windows Media Player Network Sharing Service.

Sada pokreni System Preparation Tool [C:\Windows\System32\Sysprep\sysprep.exe] ,stavi kvačicu na ''Generalize'' i Shutdown options na ''shutdown''.
Klik na OK i počinje.
 Pusti da sysprep odradi ,i kad završi i mašina se ugasi ,možeš izvaditi disk i staviti ga u novu mašinu.

Novi PC:

Pokreni PC ,promatraj ,slijedi upute.

Kad dođeš do izrade accounta ,napravi privremeni ,sa bilo kojim imenom ,pošto je tvoj već zauzet!

Na logon screenu si - tu sada izaberi svoj stari account i logiraj se.
I gotovi smo.

Sada pokreni Windows update ,poskidaj SVE ponuđene drivere i ostale updatee.

Naravno ,sve što ne dobiješ ,instaliraj sa diskova koje si dobio uz komponente.

Ako misliš da je prekomplicirano ,slobodno napravi reinstalaciju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 19:51 (kizo2703).
13 godina
Windows 7 - općenito

@kizo2703 

Zahvaljujem na postu, malo ću razmislit. Ukoliko budem opet išo na windows 7 uradit ću kako si ti napisao a ukoliko budem mijenjo windows (sa 7 na 8.1) ide format.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kenan.M kaže...

@kizo2703 

Zahvaljujem na postu, malo ću razmislit. Ukoliko budem opet išo na windows 7 uradit ću kako si ti napisao a ukoliko budem mijenjo windows (sa 7 na 8.1) ide format.

To je tvoj problem.

S tim da moram staviti jednu opasku vezanu za tutorijal o sysprepu: sve što je napisano važi samo ako u BIOS/UEFI-ju podesiš da boot opcije budu na ''Legacy boot'' ili kako će već pisati.

Razlog - sve nove ploče su po defaultu podešene na UEFI boot (sa GPT diska) i neće ti prepoznati instalaciju na MBR disku iz starog računala.

Zato dobro pazi na to i prouči manual od matične ploče.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 21:53 (kizo2703).
11 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pozdrav!
Tražio sam po forumu ali nemogu naci ovo,
imam problem sa startup repairom,promijenio sam napajanje i kad mi se pojavi startup repair neradi mi tipkovnica i nemogu doci na "start windows normally" nego mi umjesto toga pokrece "lauch startup repair" i iz toga ne mogu uci na destop.
Znaci ako mi neko moze objasniti kako da napravim da mi proradi tipkovnica tijekom startup repaira riješio bih problem.
Hvala unaprijed! 

0 0 hvala 0
16 godina
Karburator1 kaže...

Pozdrav!
Tražio sam po forumu ali nemogu naci ovo,
imam problem sa startup repairom,promijenio sam napajanje i kad mi se pojavi startup repair neradi mi tipkovnica i nemogu doci na "start windows normally" nego mi umjesto toga pokrece "lauch startup repair" i iz toga ne mogu uci na destop.
Znaci ako mi neko moze objasniti kako da napravim da mi proradi tipkovnica tijekom startup repaira riješio bih problem.
Hvala unaprijed! 

Ako popuniš ''Moj PC'' kak spada ,sa ''pravim'' komponentama ,možda ti netko i pomogne.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice