Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.366.589
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Windows 7 - općenito
ihush kaže...

vjerojatno bugovit chispet-driver... možda update BIOSa ili noviji (ponekad stariji) driver, pa sve do tog da je neki utils ('optimizatori', antivirusi i sl) krivac.

Da stvar bude gora, čitam na internetu da ima masu tih problema sa 7-micom, baš taj problem koji ja imam (to su tri povezana Eventa 11, 51 i 219), na žalost niti automatic nije popravio, kasnije se opet javlja taj problem, stick radi normalno samo što mu treba prvi put duže da ga učita uz taj error, a drivere ne mogu update-at jer koristi od Windowsa koji su dobiveni sa Windowsima SP1. Na 8.1 mi ga učita iste sekunde kad ga ubacim. Možda stavim Windowse 8.1 na glavni disk i za njegag imam original licencu. Mislim mogu ja preživjet sa ovim errorom jer mi stick radi normalno ali ako se nešto može popravit zašto ne :)

13 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pomoc netko ovo mi javlja odmah cim se digne sistem :

Pomoc!

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
drakula789 kaže...

Pomoc!

Snimi samo taj prozor - ovo je nečitljivo.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
12 godina
drakula789 kaže...

Pomoc!

A šta će ti toliko antivirusa? 

nicky.sl
14 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
drakula789 kaže...

Pomoc!

Ja vidim samo jedan antivirus i jedan Anti-Malware program. U čemu je problem?

17 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

pa lijepo ti piše ProductHelper.dll

Cum sapienti viro libenter diserimus
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Marko :D kaže...
nicky.sl kaže...
drakula789 kaže...

Pomoc!

Ja vidim samo jedan antivirus i jedan Anti-Malware program. U čemu je problem?

Problem je u tome sto i antiviris i anti-malvare rade istu stvar i tu zna dolazit do sukoba interesa i raznoraznih problema. 

nicky.sl
16 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

OK problem je vjerovali ili ne power opcije, kada stavim na High Performance onda radi najnormalnije, kada je na Balanced onda ne radi i treba mu vremena uz error.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

U krivu si. Antivirus je program koji radi u pozadini i štiti od prijetnji koje dolaze sa interneta, a Anti-Malware je program koji ne mora nužno raditi u pozadini (samo Premium verzija može), a služi da pronađe i uklanja prijetnje koje antivirus nije pronašao odnosno detektirao. Velika je razlika.

Na Malwarebytesu možeš imati uključen Real-Time i još imati antivirus. Neće se poklati jer taj program radi drugačije nego antivirusni program. Ne znam kako da ti to objasnim, on ti je kao nekakva nadopuna za tvoj antivirus.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.4.2014 14:26 (Marko :D).

1 1 hvala 0
14 godina
PlayMaker10 kaže...

OK problem je vjerovali ili ne power opcije

- Probaj samo stavit USB SELECTIVE SUSPEND na disable.

- Ako ne pomogne, napravi si novi power plan, odaberi ga i onda se igraj s njegovim postavama,

dok god ne vidiš koja postava uzrokuje problem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.4.2014 14:27 (Valentin17).
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
PlayMaker10 kaže...

- Ako ne pomogne, napravi si novi power plan, odaberi ga i onda se igraj s njegovim postavama,

Evo sad sam napravio i "clear" BIOS-a pa sad radi i na balanced, uglavnom čudan problem ali ne i rijedak jer ima ih dosta na internetu. Stavio bi ja najnoviji BIOS ali kad sam zadnji put stavio predzadnju verziju Windowsi su mi uzimali 350 MB RAM-a kao kao hardware reserved dok mi na ovom uzme 90 MB, a sve mi funkcionira i na ovom BIOS-u, spasio me ASUS-ov FlashBack koji mi dopušta downgrade. Uglavnom sad je sve OK.

16 godina
Marko :D kaže...

U krivu si. Antivirus je program koji radi u pozadini i štiti od prijetnji koje dolaze sa interneta, a Anti-Malware je program koji ne mora nužno raditi u pozadini (samo Premium verzija može), a služi da pronađe i uklanja prijetnje koje antivirus nije pronašao odnosno detektirao. Velika je razlika.

Na Malwarebytesu možeš imati uključen Real-Time i još imati antivirus. Neće se poklati jer taj program radi drugačije nego antivirusni program. Ne znam kako da ti to objasnim, on ti je kao nekakva nadopuna za tvoj antivirus.

-točno. (zbog potreba foruma i dezinformatora).

PlayMaker10 kaže...
Valentin17 kaže...
PlayMaker10 kaže...

Evo sad sam napravio i "clear" BIOS-a pa sad radi i na balanced, uglavnom čudan problem ali ne i rijedak jer ima ih dosta na internetu. Stavio bi ja najnoviji BIOS ali kad sam zadnji put stavio predzadnju verziju Windowsi su mi uzimali 350 MB RAM-a kao kao hardware reserved dok mi na ovom uzme 90 MB, a sve mi funkcionira i na ovom BIOS-u, spasio me ASUS-ov FlashBack koji mi dopušta downgrade. Uglavnom sad je sve OK.

- za očekivati je tako nešto s bugovitim chipsetom... (ponekad kao iznimka radi..). Kao primjer kad nije poželjno updatati nešto kao BIOS, tj provjeirti changelog i dali je uopće potrebno-korisno. U većini tvornički BIOS radi najpouzdanije (jer je ipak istestiran). Drugi problem je u zadnje vrijeme politika proizvođača HWa i stimulans MSa oko supportanja pojedinih verzija win.. treba ubosti pravi driver i držati ga se (ne mora biti od proizvođača MBO, može od njihove konkurencije..). Automatika-update je OK kad je sve OK, sleep-hyber i slični power problemi su ugl uzrok. Tko može bez sleepa ugl izbjegava 90% ovakvih problema (pa poneki juzer nikad ne doživi ovakav problem na jednakom hw+sw).

-sys.reserved je stvar kernela+hw+bios, najviše MSova odluka. Primjer je mem.patch +4GB na 32bita-PAE... zanemarivo za većinu, ne dirati jer može biti uzrok nestabilnosti (ovisno što je sve integrirano u chipset-MBO postoje rezervrane mem.adrese, pogotovo na ATIjevkama, koje se mogu 'svađati' npr s mrežnim i sl. adresama).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.4.2014 17:46 (ihush).
16 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Otkrio sam u čemu mi je problem, meni miš, tipkovnica, logitech usb slušalice, gamepad rade kao USB 1.1 iako moja matična najnormalnije podržava 2.0, jedino kamera mi radi kao 2.0 usb uređaj, kako to promijenit? Instalirani su mi driveri od AMD Chipseta, ali onaj driver Standard Enhanced PCI to USB Host Controller mi je od Windowsa i ne vidim način kako ga updateat. Da li postoji način da te uređaje preusmjerim na 2.0? Svi uređaji podržavaju 2.0 rad i tako mi piše i u AIDA 64, ali iz nekog razloga rade kao 1.1.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.4.2014 14:37 (PlayMaker10).

0 0 hvala 0
16 godina

low speed uređaji uvjek rade kao 1.1 (kad si vidio npr na mišu oznaku 2.0 ili 3.0?) to je OK. Ipak provjeri postavke u BIOSu, npr isključi legacy support (potrebno kod bootanja za npr tipkovnicu) ali u OSu to preuzima driver, to može biti konflikt..

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.4.2014 16:08 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

low speed uređaji uvjek rade kao 1.1 (kad si vidio npr na mišu oznaku 2.0 ili 3.0?) to je OK. Ipak provjeri postavke u BIOSu, npr isključi legacy support (potrebno kod bootanja za npr tipkovnicu) ali u OSu to preuzima driver, to može biti konflikt..

Taj legacy mi je uključen, probat cu stavit na disable. Ali ako ne bude radilo ko ga je*e, neka mi izbacuje te evente ako će stick radit kako treba. Hvala na pomoći.

EDIT: A da li treba update-at ovaj PCI Bus driver, primjetio sam taj driver nije od AMD-a već od MS-a a na DVD-u od Asus-a postoji taj driver koji mogu manualno instalirat, također i SMBus Controller za koji mi piše da nemam instaliran driver?!

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2014 19:47 (PlayMaker10).
13 godina
Windows 7 - općenito

pozdrav. imam jedan stari mali netbook, nije se ful dugo koristio, i na njemu je vista bussiness. dal bi radio brze kad bi stavio sedmicu? ima gigu rama i nekih 1.5 ghz intel dual core. p.s. napravio defrag. i sve.

0 0 hvala 0
16 godina

Vista + SP2 =(99%) Win7 + SP1. To je svejdno.

Ipak, svaki celan install početno da brži rad, jer je sistem čist (uz predpostavku da je sve ispravno). Ipak za današnje kriterije je to slab PC ali dovoljan.. treba ga samo podesiti (ne natrpati ga bloatwareom).

Ako se već OS bira, tad je logičnije Seven... ali govorimo o leglanom? ili potrebi za promjenom?.. tad je postojeća Vista OK. Više bi moglo pomoći dodavanje nešto RAMa (granica je vjerojatno na 2GB, možda baš i 1.5 jer su neki modeli imali zalemljen jedan modul 512, dok u DIMM može max 1, 2 možda neće biti prepoznato ili će dostupno biti manje.. ako to nije ograničenje, bilo bi poželjno 2-4GB.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2014 18:02 (ihush).
13 godina
Windows 7 - općenito

obje su legalne, 7 sam dobio nedavno, a u drugom kompu ju već imam pa sam mislio zasto ne probat. inace je pc stvarno cist, ima jedino skype i chrome, dll fileovi su ocisceni i sve.

0 0 hvala 0
16 godina
bullyq14 kaže...

obje su legalne, 7 sam dobio nedavno, a u drugom kompu ju već imam pa sam mislio zasto ne probat. inace je pc stvarno cist, ima jedino skype i chrome, dll fileovi su ocisceni i sve.

tad možeš stvarno 'birati'... čak bi bilo interesantno (za test i objavu na forumu..). Samo napomena, nije OS sam sebi svrha, nego appsi koji se koriste. Kad bi usporedio trenutno ('staru' vistu) s clena Sedmcom, vjerojatno bi sedmica pobijedila, ako nakon tog staviš clean Vistu, moglo bi biti podjednako. Ali tad je logičnije zbog supporta biti na Seven. Izuzetak od tog pravila bi bio neki proizvođač HWa koji je specifično optimizirao nešto za Vistu dok to nije napravio za Seven (nema takvih..) ili neki soft koji radi samo (ili bolje) pod Vistom, ali razlike su zanemarive pa je mala šansa.

Na visti je jedan SP više (hrpa nadogradnji) koje se ipak osjete, treba počistiti nakon svega npr temp-softupdate i sl... Na Visti bi izgubio barem sat više na updateove (jer idu lančano).

edit: Važno! preduvijet za više važnih nadogradnj Viste je npr SP2, preduvijet SP1, preduvijet itd.. pošto neke updateove više ne možeš s MSa, osiguraj si prije barem SP1 i SP2.. inače možeš ostati u 'limbu' MSovog abandiranja... To je jedini 'pravi' razlog za Seven (uz to što je mrvicu bolji).

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2014 18:21 (ihush).
11 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pozdrav svima.

Skinuo sam windows 7 32-bit i sad ga trebam sprziti na dvd.Imam ashampoo burning studio 6 i sad neznam kako da sprzim s tim programom na dvd a da bude bootabilan ako mi netko moze objasniti?

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
SimpleLife kaže...

Pozdrav svima.

Skinuo sam windows 7 32-bit i sad ga trebam sprziti na dvd.Imam ashampoo burning studio 6 i sad neznam kako da sprzim s tim programom na dvd a da bude bootabilan ako mi netko moze objasniti?

Hvala unaprijed.

16 godina
SimpleLife kaže...

Pozdrav svima.

Hvala unaprijed.

- svaki (baš svaki) software za snimanje ima opciju snimanja ISO filea. (nije potrebno skidati i crackati 'smeće', Noviji OSevi imaju svoju snimalicu, desni klik.. ili free CDburnerXP uz bezbroj ostalih). Jedini preduvijet je pravi bootabilni ISO, ispravan PC i medij, uvjek na (naj)nižoj brzini, može i opcija verify. Snimljen medij može normalno raditi pod OSom, ali je kritičan boot koji ako nije 100% ok, preskoči ...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2014 11:43 (ihush).
12 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pozz raja.

Imam laptop Asus F502CA-XX114D. Posjeduje 4GB RAM memorije,  ali kako je laptop iz inostranstva, i instaliran je vecem Windows 7 Ultimate 32bit, sad mi pise da mogu samo iskoristiti 3.4GB memorije, isto tako drivere koje sam nasao na officijalnoj stranici podrzavaju samo Win7 64 bit. Da li ima potrebe da reinstall windows i ubacim 64 bit verziju. DVD koji sam dobio uz laptop, kaze da podrzava sa samo Windows 8.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

u ovom slučaju je beskorisno mijenjati jer notebook uvjek ima rezervian (hardware dio) za npr VGA i ostalo. Oslobodio bi možda nešto malo. Tek s više od 4GB je to 'potrebno'.

-važniji kriterij ti treba biti aplikacija i driveri koje koristiš, ako nisi time ograničen možeš birati (ali tad moraš znati kako sve podesiti, kako pribaviti drivere i sl.).

Savjet ostavi. hint, postoji i 4GB patch za win7, ali preduvijet je CPU+chipset+BIOS koji moraju dozvoljavati barem 8GB (provjeri svoje teh.specifikacije) i u ovom slučaju 'beskorisno'.

12 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Ali problem je sto nemogu download potrebne drivere, recimo VGA, card reader, za kameru..., jer nema potrebnih drivera za 32. verziju Windows 7

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MrRango kaže...

Ali problem je sto nemogu download potrebne drivere, recimo VGA, card reader, za kameru..., jer nema potrebnih drivera za 32. verziju Windows 7

- svejdno 32 ili 64, proizvođač za tu konkretnu seriju ne daje ni jedan driver (hint, daje za Win8, sponzorirano by MS ali možeš od drugog sličnog modela pa i drugog branda.. jer važan je samo chip-driver, za sve intel, rtl, broadcom... za sve postoji driver, samo ga proizvođač u ovom slučaju ne supporta na normalan način).

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2014 22:53 (ihush).
11 godina
odjavljen
Windows 7 - općenito

Kad je Aero uključen, da li on usporava računalo ?

https://www.youtube.com/channel/UC9_5R6BB93gkUqHQcUvbR1A Moj YT kanal :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Silwncer kaže...

Kad je Aero uključen, da li on usporava računalo ?

ne... (ne mjerljivo). Da, jer sve (baš sve što radi na PCu) troši odrđene resurse, zauzima mjesto na disku, u RAMu, sys mora održavati.. jednako kao što kopiranje podataka može trajati 1 ili 2 sec, za dvostuku kolićinu, jednako se mora potrošiti npr vrijeme za učitavanje. Ali pošto je duboko uglavljeno u OS nije neka opcija, tj gašenje efekta ne oslobađa resurse na taj način. btw AERO kao kriterij je preduvijet za Win7-8, mada je u win8 disebliran, nalazi se ispod haube. Svaki moderan browser npr koristi iste stvari kao game engine, novi office također itd. itd.. dakle kao servis ga ne možeš isključiti, tj usporedi rad PCa u safe modu i normal, to bi bila ta razlika, uz problem da 'pola' stvari nebi radilo.

druga stvar, ako imaš odgovarajući HW (u ovom slučaju je to VGA) koji ima HW implementaciju, umjesto soft moda, tad je zanemarivo. npr mouse pointer je od prvih VGA dio koji se akcelerira u driveru, CPU ne troši 'snagu' na to, sad je AERO nešto takvo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.4.2014 18:57 (ihush).
11 godina
odjavljen
Windows 7 - općenito

U čemu je ovo problem, nakon windows updatea (sinoć) sam ugasio računalo, a sad kad sam ga upalio kaže da audio servis nije pokrenut, a imam zvuk i sve normalno radi.

https://www.youtube.com/channel/UC9_5R6BB93gkUqHQcUvbR1A Moj YT kanal :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Silwncer kaže...

U čemu je ovo problem, nakon windows updatea (sinoć) sam ugasio računalo, a sad kad sam ga upalio kaže da audio servis nije pokrenut, a imam zvuk i sve normalno radi.

Ništa strašno ,isključi i ponovno uključi zvuk.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice