Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.368.179
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
jurluk kaže...
Zely kaže...
Mozda malo idem offtopic, ali zanima me da znam ocu li uopce skidat!
Jel treba imat nesto jaci komp za win7 (jel mu treba puno ram-a, prostora na hdd-u itd...), te da li se beta verzija moze instalirat usporedno s xp-om bez da izgubim prijasnje podatke na hard disku? thx
 ma ne treba ti baš jaka konfa. ako si možda imao vistu onda će ti ovo svakak radit jer troši manje rusursa od viste. mislim da na hardu zahtjeva 8.5 gb. ja sam ga instalirao na particiji od 12.8 gb i sve ok. može usporedno sa xp-om. onda se napravi dual boot i sve ok. tako sam ja. imao sam 4 particije. jednu sam očistio i na nju instalirao sedmicu. i sad imam xp na c particiji a sedmicu na f particiji
 Hvala na podacima, trenutno imam XP, nisam nikad ima Vistu pa nemam iskustva... Jel velika razlika naspram XP-a sto se tice potrosnje resursa? Usput, malo mi je problem, moj hard trenutno nije kod mene nego koristim stari od 40 giga pa... Ali iskopat cu ja negdje 9 giga valjda!Osmijeh
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. LIVE FOR NOTHING OR DIE FOR SOMETHING!! BURN RUBBER NOT YOUR SOUL!!
16 godina
neaktivan
Zely kaže...
Hvala na podacima, trenutno imam XP, nisam nikad ima Vistu pa nemam iskustva... Jel velika razlika naspram XP-a sto se tice potrosnje resursa? Usput, malo mi je problem, moj hard trenutno nije kod mene nego koristim stari od 40 giga pa... Ali iskopat cu ja negdje 9 giga valjda!Osmijeh
 meni troši cca 100 mb više, a imam 2 gb. uff. bilo bi dobro da što više očistiš taj hard i odvoji particiju od kojih 9-10 gb na koju ćeš instalirati sedmicu.
ali čuo sam da i ako se instalirao na particiju na kojoj je bilo podataka, da ti podaci ostaju, ali nemoj me uzeti za riječ... bolje na čistu particiju. što je sigurno sigurno. i onda odma napravi update da skine zakrpe i drivere i to je to
16 godina
neaktivan

Hvala puno!! Nego jos samo jednu stvar, koji bi mi program preporucio za odvajanje particije? thx

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. LIVE FOR NOTHING OR DIE FOR SOMETHING!! BURN RUBBER NOT YOUR SOUL!!
16 godina
neaktivan
ja sam radio sa EASEUS Partition Manager i on mi je sasvim dobar.
16 godina
neaktivan

Hvala puno jos jednom jurluk! Oprostite na offtopicu (iako se takoder radi o Win7)

17 godina
Window 7 instaliran, moja misljenja

Malo ces bit izgubljen sta se tice prelaska sa sucelja WinXP na Win7 ali kad se ushemis vidit ces da je ovo od sedmice dosta prakticnije.

Sta se tice potrosnje resa, ja bih ih slobodno usporedio sa XP, dakle nekakvih giga rama, nekakav Athlon na 2500+, C2Duo je OVERKIL hehehehe... Salim se... Jedino neznam kako ces sa grafuljom za aero, ali ja mislim da je ovaj aero puno "laksi" nego u viste.

Dual boot je moguc, a particioniranje obavis preko paragona ili neceg, nebitno.  Bekapiraj podatke OBAVEZNO (nikad neznas sta moze poci po krivu). I ostavi im malo mjesta da disu, particije povise 30 GB za Win i pratece programe (+swap file etc.)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Malo ces bit izgubljen sta se tice prelaska sa sucelja WinXP na Win7 ali kad se ushemis vidit ces da je ovo od sedmice dosta prakticnije.

Sta se tice potrosnje resa, ja bih ih slobodno usporedio sa XP, dakle nekakvih giga rama, nekakav Athlon na 2500+, C2Duo je OVERKIL hehehehe... Salim se... Jedino neznam kako ces sa grafuljom za aero, ali ja mislim da je ovaj aero puno "laksi" nego u viste.

Dual boot je moguc, a particioniranje obavis preko paragona ili neceg, nebitno.  Bekapiraj podatke OBAVEZNO (nikad neznas sta moze poci po krivu). I ostavi im malo mjesta da disu, particije povise 30 GB za Win i pratece programe (+swap file etc.)

Rzmotrio sam stvar, pa ipak do povratka mog harda necu nista radit jer mi je ovaj premal. A i uskoro kupujem novi komp pa... Anyway hvala svima na savjetima itd, bit ce korisni ako ne sada onda uskoro!!Namigiva
16 godina
tnakir kaže...

Naxeem... znas sta sam sad primjetija... kad kopiras malo vecu kolicinu podataka, u taskbaru ona ikona od explorera... e pa imas onaj load bar koji se puni koliko je kopirano... U taskbaru...

Nice feature, nemoras non stop klikat onaj popup koji izleti kad kopiras ili movas...

I ja sam skuzio da su nesto animirali, dok sam kopirao poveci file na eksterni disk. Moram priznati da sam se ekspresno privikao na taskbar na koji sam se zalio jos neki dan. A pogotovo je koristan desni klik na ikonu explorera s direktnim linkovima na najcesce lokacije.
Acer Aspire 5602, trpi me već treću godinu :)
17 godina
Nvidia izdala drivere za Windowse 7

Nvidia je izdala drivere za Windowse 7 - GeForce Driver Release 181 BETA.

Izgleda da su naučili lekciju s Vistom, a novi Geforce driveri za Windows 7 bi se trebali redovito pojavljivati i prije izlaska konačne verzije Sedmice.

Mogu se skinuti ovdje:

Windows 7 Beta 32-bit

Windows 7 Beta 64-bit

0 0 hvala 0
17 godina

Izašao je i Windows 7 Build 7048 x64 (zadnji build) na torrentima, upravo skidam, na nekih 80 % sam.

Javit ću dojmove kada je malo isprobam.

q9300@3,00/Gigabyte X48-DQ6/ OCZ Reaper DDR2 @ 1066/ASUS 4870/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jer mozda znas sta je novo u 7048 vjerojatno cu je skinut sam me zanima dali ima onaj patch za mp3-ce??
intel q6600@4.0GHz,1000gb hard(2x500),4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc840/950(3800)
17 godina

Sta to nisi dobio preko updejta?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam upravo instalirao novu verziju, tj. updejtao 7031 na 7048 i mogu reći da je ovo sada jako blisko release verziji. Ima dosta izmjena, stabilniji je, nema nekih bugova. RC bi mogao biti već slijedeće izdanje.

P.S. Možete maknuti IE ako ga mrzite.

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ja sam upravo instalirao novu verziju, tj. updejtao 7031 na 7048 i mogu reći da je ovo sada jako blisko release verziji. Ima dosta izmjena, stabilniji je, nema nekih bugova. RC bi mogao biti već slijedeće izdanje.

Satvili su IE u Add/Remove!?!?!?!  TOOOOOOOOO!!!!! Jedva cekam da izadje 7-ica, neda mi se zezat s ovim beta izdanjima.
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
naxeem kaže...

RC bi trebao biti javno dostupan od 10.4.2009. 
16 godina
neaktivan

Pozdrav !

Zna li netko gdje mogu skinuti aplikaciju Windows mail koju ću integrirati u Windows 7.

Vidim da postoji folder sa skrivenim winmail.exe (c:\program files\windows mail\winmail.exe) ali ne radi.

instalirao sam win7 na formatiranu particiju i sve uredno radi.

U novinama sam pročitao da se može dići samo preko već instalirane viste što nije točno.

0 0 hvala 0
17 godina
Davor9 kaže...

Pozdrav !

Zna li netko gdje mogu skinuti aplikaciju Windows mail koju ću integrirati u Windows 7.

17 godina
neaktivan

ovako nisam baš čito cjelu temu pa oprositite ako pitam pitanje na koje več ima odg...

ovako ja sam skinuo win 7 i onak sav sretan stavim instaliravat i sjetim se da mi je komp doslovno u kur*u

pa me zanima dal bi meni to štekalo ili bi išlo donekle glatko... sljedeća konfiguracija

intel celeron 2,26

1,256 MB RAMA (DDR)

40 HDD

graf integrirana doslvno smeće...xd

EDIT:

evoga skužio sam da ništa od windowsa 7 na mom kompu zbog grafke...

Support for DX9 graphics with 128MB of memory (for the Aero interface)

ja imam 64 MB lol i to koja ne podržava DX9 (barem mislim)xd

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2009 16:22 (dominik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I ja sam se odlučio nasnimiti win7, pa sam tražio po microsoft-ovim stranicama download bete... Ali nigdje ga nema... Našao sam samo za dobivanje key-a, kojeg imam, ali downoad bete nigdje... Dali mi sada ostaje samo da skinem sa torrenta ili mi može netko dati link da skinem sa microsofta?

AMD Turion 64X2 TL-60 2.00 Ghz, Nvidia GF8600M GS, 2 Gb Ram DDR2, 250 GB HDD, 15.4" WXGA 1280X800 monitor
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

@Krmic skini sa torrenta, keyevi se ionako vrte (njih 5 - 6)

@Post prije krmica - radit ce ti, samo neces imat aero... Ali trebala bi ok raditi...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zely kaže...
Mozda malo idem offtopic, ali zanima me da znam ocu li uopce skidat!
Jel treba imat nesto jaci komp za win7 (jel mu treba puno ram-a, prostora na hdd-u itd...), te da li se beta verzija moze instalirat usporedno s xp-om bez da izgubim prijasnje podatke na hard disku? thx
 ne treba ti jak komp za 7. ja imam slab i normalno mi vrti. ako hoćeš xp i 7 ovako ide:
napravi 2-3 particije. na jednoj nek bude xp,a na drugoj instaliraj 7.
sve će ti normalno biti. tako i ja imam.
edit: ajoj nisam vidio 21 str... ne znam kaj mi je danas.Iznenađen
OS: Windows XP Professional Edition SP3,Windows 7 Ultimate Beta 1(Build 7000)
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2009 11:27 (djdomi).
16 godina
neaktivan

na tom linku ne mogu skinuti winmail, vodi me na windows live uslugu. to nije to. pozdrav, hvala

17 godina
neaktivan
evo i ja preso na 7048, za sad sve 5 :)
intel q6600@4.0GHz,1000gb hard(2x500),4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc840/950(3800)
17 godina

Jel to upgrejdabilno ili treba nanovo installat windowse?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Jel to upgrejdabilno ili treba nanovo installat windowse?

misliš kao 7000 na 7048?
to se i ja pitam.
17 godina

1.Gdje vidim koji mi je build?

2. U Exploreru u 7. ne vidim prvi hard na kojem je XP s kojim imam dual boot. Trebam li kakav mount negdje staviti ili sto?

17 godina

Ja sam napravio upgrade sa 7000 na 7048. Bez problema. I moj je dojam da 7048 jos bolje barata sa ramom.

17 godina
neaktivan
ja sam puknu friski 7048,vse funkcionira savrseno osim kaj mi za 2 dana istice aktivacija,ima netko ideju kak da aktiviram to??
intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
17 godina
neaktivan

jel se ovako radi upgrade buildova:

skine se windows 7 7048 i mounta se iso i samo klikne ugrade?

@benko jel koristiš legalne ključeve?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moze direktan link za download ove zadnje bete jer meni nesto ne zeli otvarat?

Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.28V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice