tenkju
Windows 7 - općenito
- poruka: 5.036
- |
- čitano: 1.306.414
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
dali se na WIn7 može instalirat programi tipa Dreamweaver ili Photoshop ili par igrica starih i novih ili je to još sve nedorađeno u beti...
Moze, dapace, rade puno brze...
na x86 sedmici radi skoro sve, dok meni na x64 verziji sedmice nije pol toga radilo.
na sedmici neces moc igrat nista preko xfire-a, ja barem nisam mogao cod 4.
Jel neko riješio problem sa daemon tools, ak je neka opiše kako
Ma znam za to al mi nes neide s tim programima na daemon sam navikao.,
Nadam se da če senači neko riješenje
Kad izađe Win7 final izaće i novi Daemon Tools koji će raditi na sedmici i to je to. :)
Moze, dapace, rade puno brze...
A i ti ga provalis... ne kuzim 50% ljudi na ovom serveru, stvarno niste normalni! AKo ti ne pase, ok, suti! A ne po n-ti put rastezat istu temu do boli. Da odgovorim normalnim ljudima, imam doma osrednji komp (Q6600 oc na 3 GHz, 2GB rama) i na njega osobno nisam inst. XP, vrtio sam Vistu, a Win7 je bilo pravo osvjezenje u pogledu brzine. Doduse imam sa nekim aplikacijama problema, ali ce vjerovatno svakog dana izici upgrade tih programa da sljakaju na sedmici. Sedmica je i ovako i onako beta za sada tako a me to ne brine. A ovim krelcima sta kenjkaju napamet preporucam da se malo upute u materiju prije nego pocmu iznositi svoje nesuvisle komentare.
EDIT: Sta se tice Daemon toolsa, instalirajte si PowerISO, meni uredno radi na sedmici, dosta tipova img-a podrzava tako da...
Ovi alfe i bete 'testeri' windowsa izgleda da 'vide' source code, pa pravilno zaključuju kako je budući OS bolji i brži od prethodnog.
Sačekajte malo da izađe prodajna verzija, a ne beta ili zeta, pa onda dajte ocjene brzine i kvalitete OS-a.
Nakon šta kesnete lovu pozitivno mišljenje se lako preokrene. Da vidim bi li onda tolerirali 'nema drivera za moj komp' ili 'ne rade mi neke aplikacije danas, sačekat ću apdejt, rekli su da će onda radit. Rekli su.'
Skval ti si ocito falija podforum... tvoj dio je open source zato leti tamo i pusti nas na miru.
Evo još jedno zapazanje. Neradi mi niti jedan chat ni ICE ni MIRC ima problema sa serverom, neznam koji je razlog.
inače na xp sve to radi, Očito je da če sedmica morati još na doradu,
chat ti ne radi jer nemas javu (najvjerojatnije)
meni sve to smrdi na neki vista patch... al ok isprobat cu, kolko je to veliko? da znam dal da skidam na svom il frendovom kompu?
edit: We're sorry, Windows 7 Beta downloads are no longer available. wtf???
Nakon dugo premišljanja, danas sam instalirao build 7022. Prezadovoljan sam - glatko radi na Core Duo T2050 (1,6 GHz) s 2 GB RAM-a. Jedino mi treba navikavanja na novi taskbar.
chat ti ne radi jer nemas javu (najvjerojatnije)
meni sve to smrdi na neki vista patch... al ok isprobat cu, kolko je to veliko? da znam dal da skidam na svom il frendovom kompu?
edit: We're sorry, Windows 7 Beta downloads are no longer available. wtf???
nemogu skinut win 7??? piše da download više nije possible...
Sta se tice novog taskbara i mene je u pocetku malo bunio, ali nakon navikavanja skuzis da je jaaako funkcionalan i odlicno odradjen!
Sta se tice novog taskbara i mene je u pocetku malo bunio, ali nakon navikavanja skuzis da je jaaako funkcionalan i odlicno odradjen!
Jel da...
A sta se tice beta budalastina, koji program mi ne radi, ali bude to sve ok za koje vrijeme... Drugo i nisam primjetio...
Meni se ne diže Azure na tome i toga su svjesni, Bluetooth mi ponekad umre i nakon locka ponekad mi zbrlja kao da je stalno SHIFT uključen. Ali inače, sve 5. Za betu jako dobro.
Znaš što mi najviše odgovara: taskbar, stickynotes i dosta bolji search u start meniju. Ne sjećam se kad sam klikao do nečega... samo počnem tipkat...
Meni se ne diže Azure na tome i toga su svjesni, Bluetooth mi ponekad umre i nakon locka ponekad mi zbrlja kao da je stalno SHIFT uključen. Ali inače, sve 5. Za betu jako dobro.
Da le je moguć upgrade na windows 7 ako već imam instaliranu Vistu Ultimate?
build 7000
Evo jedan interesantan link za Windows 7 - 7048
http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=en&u=http%3A%2F%2Fwinfuture.de%2Fnews%2C45555.html&sl=de&tl=en
Naxeem... znas sta sam sad primjetija... kad kopiras malo vecu kolicinu podataka, u taskbaru ona ikona od explorera... e pa imas onaj load bar koji se puni koliko je kopirano... U taskbaru...
Nice feature, nemoras non stop klikat onaj popup koji izleti kad kopiras ili movas...
Jel treba imat nesto jaci komp za win7 (jel mu treba puno ram-a, prostora na hdd-u itd...), te da li se beta verzija moze instalirat usporedno s xp-om bez da izgubim prijasnje podatke na hard disku? thx
Jel treba imat nesto jaci komp za win7 (jel mu treba puno ram-a, prostora na hdd-u itd...), te da li se beta verzija moze instalirat usporedno s xp-om bez da izgubim prijasnje podatke na hard disku? thx