Od 12 računala na 9 isti problem, nakon instalacije računalo pokrene reboot i zatim upadne u petlju iz koje ga se može izbaciti jedino gašenjem. Nakon ponovnog paljenja instalacija završava i windowsi se učitavaju ok.
Ne radi se o identičnim računalima tako da ne mogu reći da je uzrok nekakav zajednički driver ili komponenta, a opet 9 od 12 je ogroman postotak.
Jedino što je zajedničko svim računalima je da su u startu instalirani windowsi sa sticka, ista verzija. Kasnije je sve uredno i redovito nadograđivano i računala su održavana.
Ozbiljno razmišljam o gašenju WU, mada sam uvijek bio pobornik istoga.
Možda ugasiti pa periodično manualno instalirati nadogradnje... moram razmisliti.
Daj nam malo detalja. Što tih 9 računala ima zajedničko, a da je različito od tih 3 koja rade? Da li imaju identičnog proizvođača hardvera? Ako ne, možda koriste različite verzije drivera?
Ozbiljno razmišljam o gašenju WU, mada sam uvijek bio pobornik istoga.
Nemoj to pisati tako javno.
Upaljen WU je kao loto, instalira se i onda se nadaš prvo da će ti se računalo upaliti, a onda da će ti sve raditi kao prije instalacije WU. A dobro, neke stvari poprave, neke sje... da imaju kaj drugi put popravljati i nadograđivati.
Čuvaju ljudi posao, nema prigovora.
Ma još i to automatsko skidanje i instalaciju updatea mogu progutati, ali nemoj mi restartati komp ako sam lijepo stavio u advanced "restart this device as soon as possible..." na OFF. Ili sam ja glup ili to još negdje treba podesiti, jer on bez obzira na te postavke odradi restart kad ga pukne van "aktivnih sati". Jedino da stavim da sam aktivan 24h dnevno.
Kod mene je ovako namješteno i nikada ni najmanjih problema s automatskim restartom. Jedino dođe obavijest i stoji ikona u trayu da moram restartat računalo. Onda ga ponovno pokrenem i to je to.
Nema nekakve logike, to su 4 x 3 grupe računala, znači u svakoj grupi su 4 identična računala. Ova 3 koja nisu imala problem su iz različitih grupa gdje su druga ista takva računala imala problem.
Svaka grupa je drugi proizvođač i komponente, ima tu All-in-one, miniPC i klasičnih desktop računala. Zajedničko su im Windowsi i većina programa koji se koriste na njima, tipa Adobe CC.
Kod mene je pod Advanced sve na OFF. Dođe obavijest (tray ikona) i stoji 2-3 dana i onda nakon toga sam napravi restart, valjda mu dosadi čekati.