Windows 10 - problemi
- poruka: 6.769
- |
- čitano: 2.038.144
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
.. 90% vram, (kontakti ili temperatura) ili driver + parazit koji nešto pokušava po memoriji što ne bi smio.
-bootaj neki live, tako eliminiraš soft uzrok tj ako je problem isti tad imaš hw-kvar na vga, ako je ispravno tad nešto soft na win.
-npr banalno postavke biosa povezane s vga ili brizna-oc ili pregrijavanje ili više vrama nego rama ili .. itd itd.
Prilicno sam siguran da je Windows problem, i to moguce zbog 2004 updatea. Jer igre rade ok, sve radi samo wallpaper glitcha. I to sam skuzio kako se triggera, kad krenem otvorit neki program kao admin iskoci onaj "User Acount control" prozor da potvrdim otvaranje programa. I onda se zacrni, bude crno neko vrijeme i onda cim hoveram nad npr. smecem krene se stvarat walpaper samo tamo gdje je highlightano. Cudno
Problem kod frenda. Preko HDMI-a na TV nema slike (osim kad se komp upali pa ima slike sve do ucitavanja Windowsa)
Kupio je novi televizor mislim da je ovaj https://www.displayspecifications.com/en/model/4b931cb4
Ima graficku 5700XT , AMD 3600 CPU, B450 Gigabyte maticna
Ja sam odma pomislio da je problem sa grafickom pa sam mu donio svoju nvidia graficku i problem je bio isti.
Nakon toga sam preko USB-a probao live ubuntu novi i na njemu radi normalno sa njegovom AMD grafickom pa po meni nesto sa windowsom treba napravit.
Na starom TV-u radi normalno (klasican 1080p tv bez ikakvih kerefeka)
Mislim da ga mozda taj HDR nesto buni, al ne znam kaj napravit nit sam naso nesto korisno na netu
Je li TV jedini display spojen na PC?

Dali imate odgovarajuci kabal? te specifikacije navode da je potreban kabal koji ima propusnost min 18gbps
Je li TV jedini display spojen na PC?
Probali i sa jednim, probali i sa dva. Ista stvar. Refresh rate ne sjecam se da sam gledao, al ne vjerujem da bi uopce mogao bit "krivi" no budem jos provjerio kad odem kod njega.
Dali imate odgovarajuci kabal? te specifikacije navode da je potreban kabal koji ima propusnost min 18gbps
Iskreno ne znam, ali znam da na Ubuntu radi normalno. Probao sam i rezoluciju smanjit na windowsu pa opet nista.
Probao sam ja i sa drugim kablom i nije radilo (iako isto ne znam propusnost, no kao sto sam reko na ubuntu radi)
ne znam da li je tema za tu ali pretpostavljam. imam windows 10 i dok mi je mobitel normalno spojen na kućni wifi na windows 10 neko vrijeme koristim mrežu i onda mreža nestane, uopće se ne pojavljuje ime mreže ni išta dok je na mobu ima????
anyway komp mi je sad opet pronašao wifi ali mi javlja da nije sigurna mreža??????
Imaš instalirane odgovarajuće drivere za wifi karticu?
ps. nije od lošega proskenirati usput računalo sa Malwarebytes free, adwcleaner i preko opcija preglednika počistiti kolačiće i sve ostalo.
Da li ovdje pričamo o laptopu ili stolnom računalu? Napiši više detalja.
Probaj instalirati driver wifija sa stranice proizvođača, ako nema za Win 10, stavi ili od 7 ili od 8, samo pazi da je za x64 verziju.
Uđi u BIOS i podesi boot device 1: USB
Ili kod podizanja sustava pogledaj koja tipka je za Boot device options (F12 il tak nešto)
Uđi u Safe Mode ➡️ Win+R ➡️ upiši msconfig ➡️ Enter ➡️ kartica Boot ➡️ makni kvačicu s Safe boot ➡️ Ok i restartaj računalo.
Boota li ti još uvijek računalo u Safe Mode? Ako da, pokreni System Restore i vrati sustav nazad na točku kada ti se to nije događalo.
Možda USB nije bootabilan ili nisi dobro odabrao USB (UEFI - LEGACY).
Možeš probati skinuti i Hirens boot CD, snimiti njega ili na USB ili na CD/DVD ako imaš čitač u laptopu, pokreneš mini XP
i tamo pronađeš disk management te obrišeš sve particije sa HDDa, ugasiš mini XP te probaš pokrenuti instalaciju Win 10.
Control Panel\All Control Panel Items\System i sa lijeve strane klik na "System Protection"
Ali ako ga nisi upalio nista od toga, a nekako i sumnjam da ce ti to pomoc...Predugo traje restore 😪
Potrudi se oko ovog. Ako imaš neki virus na kompu i nikakve važne podatke napravi sve da formatiraš i ponovno snimiš Windowse.
Kak veli kolega, probaj ponovno napraviti bootabilni USB, probaj pronaći s kojom tipkom se ručno odabere bootabilni drive kod dizanja sustava, a ne da BIOS sam odabire.
Nekakve smjernice si dobio, ako zapne, pitaj.
I kad sam odabrao uefi odmah mi je bootalo.hvala svima
I kad sam odabrao uefi odmah mi je bootalo.hvala svima
Odlično! Sretno u podizanju sustava! Ak prvi put to radiš i zapneš, samo pitaj, izgleda da su danas ljudi dobre volje i spremni pomoći :)
Btw, klikni mu Hvala na poruke, pomaže da se na forumu vidi tko pomaže drugima.
Btw, klikni mu Hvala na poruke, pomaže da se na forumu vidi tko pomaže drugima.
Nema potrebe, ja rado pomognem svakome ako mogu i znam kako pomoći.
Drago mi je da si riješio problem.
Eto ga na sad: trebala se resetirat instalacija da se nastavi i odjednom se pojavi ovo: