Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.037.504
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
8 godina
protjeran
Re: Windows 10 - problemi
Marko :D kaže...

O kojem se to ažuriranju radi? Zadnje ažuriranje koje imam instalirano je KB4074588. 

Kod mene je ovaj jeo govna. pobrisao sam ga i sve je okej

https://support.microsoft.com/hr-hr/help/4090913/march5-2018kb4090913osbuild16299-251

Evo gdje su čačkali kreteni.. Addresses issue where some devices may fail to boot with "INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE".

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2018 17:40 (Anđeo bez falinge).
14 godina
neaktivan

Da, to je to zadnje ažuriranje koje srećom još nisam dobio. 

16 godina
Anđeo bez falinge kaže...

..

Sad sam JA KRIV ili moj neispravani hardver/softver, je li ihush

- a tko dugi? :) .. (nisam!)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
protjeran
ihush kaže...

- a tko dugi? :) .. (nisam!)

I ?

Kaj sad ?

Nema obilatog, iscrpno filozofskog objašnjenja moga problema. 

14 godina
neaktivan

Mislim da je uloga ihusha ovdje da ti kaže kako si ti kriv, a kako je Microsoft bezgrješan. 😇

8 godina
protjeran

Mislim da je uloga ihusha ovdje da ti kaže kako si ti kriv, a kako je Microsoft bezgrješan. 😇

Eno, zato što neće objasniti instalirao sam CCleaner pa neka pati ahhahahahahahaha...

16 godina

-objašnjenje ti je par stranica prije, USB.. kb-nešto.. (traži, boldano..) dok ovaj update fixa taj bug. Jedino što si (napamet, neda mi se sad scrollbackati po postovima) ti pogrešno protumačio poruku-update koji ti se javi.. npr quoatao si ono što posljednji update fixa, i misliš da je taj update krivac.. (onaj prošli s početka 2.mj).

-kad postoji realan-objektivan problem, napišem ..(pa sad tu link na taj post, aha evo ga :) ..), a to što majstormarko ima pregršt problema, štaš, mora netko.. pa eto i tebe zadesio jedan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2018 12:06 (ihush).
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

-objašnjenje ti je par stranica prije, USB.. kb-nešto.. (traži, boldano..) dok ovaj update fixa taj bug. Jedino što si (napamet, neda mi se sad scrollbackati po postovima) ti pogrešno protumačio poruku-update koji ti se javi.. npr quoatao si ono što posljednji update fixa, i misliš da je taj update krivac.. (onaj prošli s početka 2.mj).

-kad postoji realan-objektivan problem, napišem ..(pa sad tu link na taj post, aha evo ga :) ..), a to što majstormarko ima pregršt problema, štaš, mora netko.. pa eto i tebe zadesio jedan.

Marko trenutno nema ni jedan problem; hvala što brineš. 

ihush kaže...

.. Win10 1709 cumulative update KB 4074588 disabling USB devices .. -problem za usb/hid mouse (i tipkovnicu, ovisi laptop-desktop..)

-problem je za intel chipset/cpu (različiti driveri-fixevi na kraju ništa ne prolazi.. spetljano, čak i defender radi probleme jer onemogućava izmjene ili flashanje/firmaware update, tko je kriv, intel za hw rupe, ms krpa (loše).. i sreća tj kombinacija faktora ovisno o intelchipu kojeg korisnik ima ispod haube).

GIF; nisam očekivao od tebe da ćeš reći kako Microsoft krpa loše. Ja sam mislio da je Microsoft bezgrješan. 

16 godina

-ne brinem.. samo budi uporan :))

-geneza problema je dublja.. (kad narasteš, možda ćeš razumjeti), kompletna platofrma (HW, svi protokoli..) je sigurnosna rupa. Intel serucka s patchem, s verzijama cpu, TPM.. i MS čak (kad bi gledali izdvojeno samo taj problem) samo krpa ono što su drugi zbrljavili, ispravlja inetlov patch.. no nije MS nevinašce, wintel, on je osnova (interes) koja gura w10 i novi način naplate-zarade..

... no tu ne možemo ništa. Ako ti win ne odgovora, ne koristi ga, izaberi npr neku linux distru, ima i dvd-playera.. :) ako izbora nemaš, tad šutiš i guraš (ok, njurganje malo pomogne.. al ne baš).

nije MS bezgriješan, nije ni problem MS, nego ti, tvoj stav. Tema je problemi, kako ih riješiti. Ti ne rješavaš probleme, nego samo govoriš 'vuk, vuk, ide vuk'.. mada kažeš da (netko u trećem licu..) Marko 'trenutno' nema problem(a).. znači li to da tebi updateovi nisu napravili problem, znači li to da su updateovi OK.. a problemi koji se dešavaju moraju imati neki objašnjiv uzrok. Ako je soft-OS isti, ako je update isti.. što je razlika? (ponovo pročitaj onaj post, Appolo i razne serije intel cpua, sjeti se spectra-meltdowna, sjeti se svih sigurnosnih propusta samo unazad godinu dana koji nisu stvar MSa nego 'mreže-interneta' i većih igrača od sitne ribice-MSa.. sjeti se da isti problem spectre.. pogađa sve platforme lin-win-osx-andorid, sve chipove, intel-CPU, AMD-cpu, apple-A6-7-8.. i da problem tad uopće nije stvar MSa koji s tim (skoro) veze nema.)

14 godina
neaktivan

Znam da nije sav hardver isti i da svakog mogu zadesiti problemi i sve je to meni jasno. Meni je samo bilo čudno da si ti rekao kako Microsoft radi loše krpe, malo me to iznenadilo. Ti si oduvijek bio za Microsoft i nikad se nisam vidio da si rekao nešto negativno za istog.

Btw nigdje nisam rekao da je ažuriranje dobro. In fact, to ažuriranje nisam ni instalirao. Koliko vidim, i drugi se žale da im je update zadao glavobolje. Isto tako vidim da update ne donosi ništa novo i meni korisno, pa ga nemam razloga ni instalirati. 😁

16 godina

-konkretni problemi, zakrpe nisu stvar MSa, nego je intel taj koji je zakenjao stvar, dok MS nakon tog krpa-zakrpu.. (sav support, drivere, za sav HW, radi proizvođač HWa, MS samo certificira i uvrsti u installer, update..). (laješ, na pogrešno drvo..)

-koliko puta si spomenuo npr telemetriju u win? .. a koliko puta si uopće pomislio na intel i sigurnost, na nivou chipa (ne OSa), sigurnost nekog firmwarea/routera.. i backdorova? Dio gdje wintel pokušava umjetno ograničiti (napraviti nekompatibilnost s kompatibilnom x86 platformom) za najnoviji HW (eliminirati starije winver, interes MSa, intel je u tome samo suučensik, osim što mu je plan naplaćivati npr otključavanje funkcionalnosti, jezgra-clock.. i to sve rade kroz OEMe, laptop-bios.. vjerojatno kažnjivo kad neka komisija to potegne ali za sad neće..). Opet krivo drvo..

-internet, the-mreža.. tu je MS mala girica, tu caruje *nix, linux.. i sve je šuplje, a na tome počiva sve, internet, yt, gaming, mail, banking.. i dijelovi kao java, flash, pdf.. neovisno o platformi dok su iza kompanije 'kitovi' ne mala gircia-MS..

- ako su win loši, ne koristi ih.

- ako nemaš alternativu, tad od postojećeg napraviš ono što možeš, njurgaš kao svi mi, ali nema potrebe vikati ''vuk''.. i tražiti probleme, ima ih dovoljno. MS je najmanji problem.

- win (i svaki drugi) je dobar (odličan) OS. -nigdje ne govorim loše o nekom OSu, osim reacos, jer je nefunkcionalno smeće :)

- ako nemaš alternativu i znaš za probleme, tad se prilagodiš, izbjegneš (ponekad) i opet sve radi. Vikati 'problem' bez rješenja je beskorisno. Stalno kritizirati MS je bolesno, ćoravo, neinformirano.. ili stvar kriterija. Što je kojoj kompaniji 'dozvoljeno', što je biz, tko o čemu odlučuje ili je odgovoran itd.. vičeš na MS, na krivo drvo.. Radi, radi na milionima računala, usprkos svim mogućim problemima koje npr intelovci smisle.. :) ili NSAovci ili trump&putin ili kimjaopingpong .. itd. problem je što je za svaki problem tebi kriv MS .. i kad kiša pada. :) Umjesto da to pročačkaš i nađeš fix, kišobran što već..

+ u kontektsu od kud skinuti win, yogurt, aktivatori, cc i sl.. i npr tvog problema s tipkovnicom, nekim spešl uber edišnom, vidljivo je da si ti uzrok-variabla. Da koristiš normalan installer imao bi noramlan win, s normalnom-standardnom tipkovnicom na hr.. umejsto tog ti imaš neke dvije-tri :) .. i kriv ti je MS. Svaki juzer s nekim egzotičnm softom za probleme nebi trebao optužiti MS, nego prvo tu nepoznanicu eliminirati. Tek nakon tog možeš kritizirati MS, tek kad počneš s kriterijem-kritički raspravljati, argumentima, tek tad te se može i ozbiljno prihvatiti.

+ Daj fix, ne samo problem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2018 14:36 (ihush).
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Nabavio sam Lite verziju win 10

Puno toga je tu pobrisano kao što vjerojatno znate pa i ta telemetrija.

Zanima me, kad se pusti update da li Win 10 ponovo trpa sve to pobrisano nazad ili ne ?

Ako je netko instalirao taj win molio bih ga da mi kaže da ne instaliram bez veze, ako Windows ponovo prepozna što mu fali pa opet instalira sve pobrisano.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kakva je to Lite verzija? Od kud si to skinuo?

8 godina
protjeran
ihush kaže...

Našao sam na 123 stranici tvoje objašnjenje no taj update meni ne pravi nikakav drugi problem osim što mi je vratio Sys restore, No Gui boot, superfetch itd. na default i što se sporo buta.

Miš, tipkovnica općenito USb protokol radi bez greške ?!

Deinstalacija više ne rješabva taj problem.

Ponovo se taj dosadni update instalira i poslije ga ne uspijem deinstalirati... 

Izgleda da sam ga ipak pobrisao i opet isto sranje, sporo buta ?!

evo moji apdejti...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2018 17:20 (Anđeo bez falinge).
8 godina
protjeran

Kakva je to Lite verzija? Od kud si to skinuo?

THR

14 godina
Windows 10 - problemi

eto par dana unatrag mi se dešava ovo sa slike.. wtf?

kako to popraviti? osim reinstalacije..

0 0 hvala 0
17 godina
Imas ukljucen "Fast Boot"?
Svi driveri uredno instalirani?
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
rapajic_st kaže...

eto par dana unatrag mi se dešava ovo sa slike.. wtf?

kako to popraviti? osim reinstalacije..

Ako imaš volje i vremena, napravi backup cijele C particije, format i friški install Windowsa.

I onda instaliraj drivere i programe i radi na Windowsima sve što si i do sad.

Ako će savršeno raditi, onda je softverki problem, i poslušaj kolegu gore: vrati backup i igraj se s driverima, makni nepotrebni softver.

A ako će se blue screen događati i dalje, onda vjerojatno moraš u drugu temu, nešto s hardverskim problemima...

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
16 godina
Pa vjerovatno ako ustanovi da problem nije softverski, te utvrdi kvar hardvera, a potom zamijeni neispravnih dio, da bi mogao vratiti backup nazad te imati funkcionalan sistem.
morrisoN

0 0 hvala 0
13 godina

Ako će savršeno raditi, onda je softverki problem, i poslušaj kolegu gore: vrati backup i igraj se s driverima, makni nepotrebni softver.

A ako će se blue screen događati i dalje, onda vjerojatno moraš u drugu temu, nešto s hardverskim problemima...

Vjerojatno sam glup pa ne razumijem ili mi samo nešto veličine slona promiče, ali... "Ako će savršeno raditi"... a zašto da onda vraća backup cijele C particije, a napravit će komplet novu instalaciju (koja hipotetski "radi savršeno")??? Mislim, zbilja ne razumijem poantu...

Instalirao 100 programa, tisuće opcija, mailovi, favoriti, sve podešeni i složeno.

Meni bi poslije formata trebalo oko tjedan dana da sve vratim kak je bilo.

Naravno, ako nema baš ništa na c, nek formatira i sve ponovo 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hehe, evo i odgovora iz pm:

Ja pretpostavljam da je problem softverski, pa mu je backup vjerovatno viska posla, no ako bude hardverski, a pri tom ima podosta instaliranih programa, podešen mail, browser, .... onda se backup isplati. Zamijeniš, npr neispravan ram i za 10 minuta imaš svoj OS nazad sa svime podešenim :-)

morrisoN

0 0 hvala 0
16 godina
Anđeo bez falinge kaže...

Eno, zato što neće objasniti instalirao sam CCleaner pa neka pati ahhahahahahahaha...

Uh, ovo je bilo nisko

morrisoN
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi
https://i.redd.it/u6zu5ghf36l01.jpg https://i.redd.it/u6zu5ghf36l01.jpg
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2018 19:00 (Marko :D).

2 0 hvala 0
16 godina

Stigao novi update KB4088776.

https://redd.it/845qz7

Jesi li se obradovao?

;)

morrisoN
14 godina
neaktivan

Nema sretnije osobe od mene kada se sjetim da WU uvijek može nešto pokvariti. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2018 19:01 (Marko :D).
13 godina
tajo1960 kaže...

Edit 2

CD, ma nemaš 100 programa, sigurno... da imaš trebao bi ili hdd/ssd sistemac od 10TB ili slično. Kad radiš frišku instalaciju, pa središ Winse (nakon cijelog dana, jer updatei potraju i po cijeli dan nekad), updatiraš, posložiš, počistiš, posložiš ponovo - tada bapraviš backup sistema. Kreneš s Officeom, ako treba, instal, središ updateove (kojih bude par giga), počistiš, defragaš, restartaš, pa pukneš novi backup sistema, ali je sada veći za Office... pa par većih programa (tipa CAD, fotošop i slični) do neke mjere... tako sređeno stanje šutneš na drugu particiju i to tu čuči i čeka svoju (ne) priliku da ju pozoveš nazad... ako zatreba, zlu ne trebalo. Eventualno napraviš još jednu backup seansu kad potrpaš onu masu malih drk programčića tipa VLC player i sličnih, da imaš, eto tek toliko (što je u biti bez veze, jer ako vraćaš backup iz nekog havarija razloga, onda vraćaš i stare verzije tih malih drk programčića, pa skidaš, pa stavljaš nove, pa ih i tako opet podešavaš... što je, priznaj, zajebancija bez veze, nepotrebna).

Da, možda nije 100, ali evo, pod "starije dane" sam se upisao na faks, i sad isprobavam sve moguće što mi treba za faks, što je spomenuto na faksu i što bi mi moglo dobro doći u budućem poslu u izradi bilo čega vezano za Web ili programiranje.

IBM-ovi alati (skidanje i update - nekoliko sati), podešavanje - nekoliko dana prema uputa koji ponekad ima 50-100 stranica i u svakom se ponekad podesi neka stinica koja na kraju treba biti kak treba

Autodesk alati - nekoliko gigabajta. Podešavanje na prijašnje postavke skoro pa nemoguće, a igranja imaš za nekoliko dana.

Eclipse, Visual studio, DevC++, i onda još njihova integracija s nekim custom alatima s faksa. Muka živa. A svi rade istu stvar, bar za Hello world osnove :)

Adobe alati - podešenja koliko hoćeš, od hadrverskih ubrzanja i virtualne memorije , do izgleda radne površine i kistova. Također nema šanse da podesim kak je sve bilo.

Onda se doma igram s mrežom pa isprobavam Wireshark, TeamViewer, pa malo VPN softvera (nekoliko komada, da se nađe), NetLimiter

Pa onda malo za svoj gušt i editiranje, Sony Vegas, Audacity, OBS, Nvidia Experience

Pa onda za igre podesiti Steam, Origin i opcije i direktorije downloada, temporary. 

Za overclock i praćenje Afterburner i HwMonitor

Pa onda podešenja miša za desktop i igre (miš mi ima 13 tipki i za svaki program pdešavam profil)

Dropbox, mailovi.

I onda još za klince, malo programa za crtanje, pa igre iz Win store.

Linkovi na neke Youtube kanale.

I to sam prepisao programe s Desktopa. Još ih imam nekoliko puta više pod programima, koje sam pokrenu jednom-dvaput.

Napravio sam backup kad sam imao Office, mail, browser i Photoshop složen. 

Da mi se sad nešto dogodi s C diskom.... mislim da uz faks, obitelj i obaveze... bi mi trebalo 2-3 tjedna da si složim komp približno kak je bio prije.

Evo, to je bila poanta mojeg: napravi format, isprobaj, i ak radi vrati backup, jer sam zamislio da i ostali rade slične "gluposti" 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

...evo i meni stiglo nešto nakon dugo vrimena :) 

normalno bez problema.

16 godina
odjavljen
Windows 10 - problemi

Kako se sve odvija morati ce se okrenuti runda svaki puta kada update prodje bez problema

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

koliko vas je ovdje što čačkate po systemu (" imate probleme")...... nebi moja penzija tu rundu pokrila

13 godina
Windows 10 - problemi

I kod mene sve u redu osim ovoga problematicnog .  nece da  se instalira vec neko vrijeme .Ne smeta mi ali volio bi da mi ne stoji tu  . 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2018 20:22 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice