Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.036.826
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
16 godina
Re: Windows 10 - problemi

zašto rufus?

-korsiti quick/cms/exxpress boot meni, f-nešto.. ne order jer nema veze.. i odabereš ovisno što želiš uefi/legacy..

-ntfs je nativni FS za win, mora raditi. (fat32 je druga opcija koja radi na svim osevima, no to uopće nije uzrok-problem, FS, nego boot i opcije.)

-rufus je samo alat (opcije).. mctool nema opcija, radi istu stvar, tj ni jedan alat ne radi ništa nego to radi OS (coppy i bootmedij) dok alat to samo olakšava. mct eliminira pogrešnu opciju.

-usb, mora biti ispravan kontroler, nativni, kao i stikić.. snimi ponovo. Na MSovim str imaš sve, nextaš..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
protjeran
Gale92 kaže...

Imam jedan problem. Naime radi se o Acer Aspire ES 15  prijenosniku. Pošto on nema optički medij windowse moram dignuti s bootabilnog usba. Sve napravim i putem rufusa napravim bootabilni usb. No u boisu pod boot priority niti jedan usb mi ne prepozna a prokušao sam sa dva. Oba su formatirana u NTFS datotečni sustav. Stavio sam po nekoj logici kako treba boot biti namješten SLIKA 1 a SLIKA 2 je kako je po defaultu.... pa me zanima gdje griješim....

Isključi SECURE BOOT

Zašto golman ne obrani Messiju kad zna da će zabiti ? by @foodbaler
14 godina
bunker kaže...

Usb na fat32 rokni pa onda dalje..m

jesam i to ali ništa...

16 godina
Anđeo bez falinge kaže...
..

Isključi SECURE BOOT

-može, stvar izbora.. ali win podržava sec, fast, uefi, gpt.. i može koristiti, to nije problem u ovom slučaju. Što će netko podesiti, kako.. ovisi o hw (danas već sve ima uefi..) i potrebama. JEdini uvjet je da hw+sw moraju biti kompatibilni, ispravni i odgovarajuće podešeni + resursi.

8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Ma, to ga zeza. 

1 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - problemi

Dečki malo smo otišli u širinu, naime kako sam gledo na yt bios prepozna usb te odmah da za podizanje windowsa a ja ukopčam usb i meni ga uopće ne prepozna..... u tome je glavni problem...

u videu se jasno vidi na 0:40 da USB HDD : (prepozna stik) a kod mene stoji prazno, kao da stika niti nema

0 0 hvala 0
16 godina
Gale92 kaže...

Dečki malo smo otišli u širinu, naime kako sam gledo na yt bios prepozna usb te odmah da za podizanje windowsa a ja ukopčam usb i meni ga uopće ne prepozna..... u tome je glavni problem...

u videu se jasno vidi na 0:40 da USB HDD : (prepozna stik) a kod mene stoji prazno, kao da stika niti nema

Umjesto rufusom kreiraj usb MCT-om

morrisoN
8 godina
protjeran
Gale92 kaže...

Imam jedan problem. Naime radi se o Acer Aspire ES 15  prijenosniku. Pošto on nema optički medij windowse moram dignuti s bootabilnog usba. Sve napravim i putem rufusa napravim bootabilni usb. No u boisu pod boot priority niti jedan usb mi ne prepozna a prokušao sam sa dva. Oba su formatirana u NTFS datotečni sustav. Stavio sam po nekoj logici kako treba boot biti namješten SLIKA 1 a SLIKA 2 je kako je po defaultu.... pa me zanima gdje griješim....

Zanima me jefna jednostavna stvar.

Koju ti oznaku/slovo klikneš kad nakon upiknutog instalacijskog USB....a s Windowsima želiš nakon restarta računala podići winse sa sticka ?

Možda nije bilo koja tipka vec neka određena.

14 godina

Koju ti oznaku/slovo klikneš kad nakon upiknutog instalacijskog USB....a s Windowsima želiš nakon restarta računala podići winse sa sticka ?

Postavim na PRVO MJESTO USB HDD i stisnem F10 za "save". Ali je problem u tome što meni USB HDD: NE PREPOZNA UTAKNUTI USB.....

16 godina

..F-12.

podesi bios, mctool itd.

btw, bios ne provjerava jel neki disk bootabilan, order nema veze .. tj podesi bios (ostalo, order je nevažan), koristi bootmeni, on vidi boot medij, ako ga ne vidi tad nije bootabilan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2018 14:26 (ihush).
8 godina
protjeran
Gale92 kaže...

Postavim na PRVO MJESTO USB HDD i stisnem F10 za "save". Ali je problem u tome što meni USB HDD: NE PREPOZNA UTAKNUTI USB.....

Nismo se razumjeli.

Koju bi ti tipku na tipkovnici pritisnio da imaš DVD pržilicu s butabilnim win DVD om ?

Dakle, hipotetski...postavio si DVD kao first boot device stisnuo f10 otišao u restart.

Što nakon toga.

Kojom tipkom, slovom, brojkom bi ti podigao optički pogon (u tvom slučaju USB STICK) ?

Bilo kojom..any key ili nekom određenom ?

16 godina
Gale92 kaže...

Nemoj podesavati nista u biosu. Nemoj ni ulaziti tamo. Pokreni kompjuter i prije nego se ista pojavi trebas dobiti boot menu (pritusnuti tipku F2). Posto ne znas tacno vrijeme za stisnuti F2, pritiskaj nekoliko puta od samog startanja komjutera, pa sve dok se ne pojavi.

U boot meniju bi trebao biti vidljiv bootabilni usb, ako je ispravno kreiran, te ga tad mozes odabrati kao medij s kojeg se vrsi boot.

I, kao sto sam prije rekao, kreiraj usb MCT-om, a ne rufusom.

morrisoN
16 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav!

Da li je netko imao sličan problem kao na slici i da li zna,kako ga se može riješiti?

Probao sam savjete s neta o resetu windows update komponenti,ali ne radi :(

Pokušao sam i mijenjati Time Zone u "Pacific" po nekim savjetima s neta ali i dalje isto.

S tim da sam i vratio image koji je prije radio,i povuklo mi je  zaostale update za office i nakon toga opet bacilo isto poruku 

Ima li itko sličan problem ili ideju kako ga riješiti? h

Screenshot u prilogu....

Unaprijed zahvaljujem! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ponovi stvar (image..) i updejtaj prvo win, pa tek kad to sve (nekoliko rundi) prođe, pusti ostale kao mso.

+ako je povezano s mso, uključi npr .net3.5 .. instaliraj 4.x, reinstaliraj vcredist 2010-15..

-do sad se takav problem nije dešavao na w10 (ne slučajno, na w7-8). Ako nemaš 1709, skini-upgrejdaj i od tog kreni.

ili .. probaj ms-fixit-update.. možda progura i skrati proceduru.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2018 22:58 (ihush).
17 godina
Windows 10 - problemi

Frendu na novi laptop stavim Win 10 x64.

Odvojim 40GB za napravit Image OS-a.

Odaberem da backup ide na tu particiju, krene ok ali prikraju izbaci ERROR (slika).

Takodjer evo slike diska/particija na kojoj se vidi da je nesto napravljeno ali je pitanje ako ce radit (trebalo bi provjerit pa vidit, ha?).

Jos jedna stvar, cini se da mu ne radi tipka ALT GR pa se ne mogu upisivat znakovi za mail i ostalo.

Moze se sta rijesit po tom pitanju?

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@= ctrl-alt-v

16 godina

-vjerojatno nije dovoljno velika particija ili disk neispravan (ako nije, tad ram, kabel.. nešto, pa do 'žurbe'.. prvo sys treba sve obaviti, defrag, scan, update.. do tad sys divlja).

-ili, stavio si još nešto na taj disk-particiju, npr download.. (user ili sys folder, nešto što je defaultno na C:).. ali tad bi te upozorio prije u izboru diska (valjda) :)

-čist sys nakon installa, updatea, drivera.. je cca 20-25GB.. 40 bi moralo biti dovoljno ali teško je ovako nagađati, npr win update i sl. zna koristiti kao temp ostale particije,

-prije izrade backupa/imagea, počistiti tempove, download-update.. diskcleanup/storage i/ili ručno ta tri foldera isprazniti (brže, nakon tog cleanup..).

-ako sys vuče neki update-upgrade, ne mora biti vidljivo dok se ne pokrene (timeri..) ..previše automatke je u w10, ponekad samo treba sačekati, probaš sutra i sve radi..

AltGR = CTRL+ALT..

-nov lap? recimo da nije kvar, onda je numlock? .. upali onscrkey/virtualnu, vidi što kaže kad stisneš bilo što..

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.3.2018 17:00 (ihush).
16 godina
ihush kaže...
...

AltGR = CTRL+ALT..

-nov lap? recimo da nije kvar, onda je numlock? .. upali onscrkey/virtualnu, vidi što kaže kad stisneš bilo što..

Ili mu je engleski keyboard layout

morrisoN
17 godina
ihush kaže...

-vjerojatno nije dovoljno velika particija ili disk neispravan (ako nije, tad ram, kabel.. nešto, pa do 'žurbe'.. prvo sys treba sve obaviti, defrag, scan, update.. do tad sys divlja).

-ili, stavio si još nešto na taj disk-particiju, npr download.. (user ili sys folder, nešto što je defaultno na C:).. ali tad bi te upozorio prije u izboru diska (valjda) :)

-čist sys nakon installa, updatea, drivera.. je cca 20-25GB.. 40 bi moralo biti dovoljno ali teško je ovako nagađati, npr win update i sl. zna koristiti kao temp ostale particije,

-prije izrade backupa/imagea, počistiti tempove, download-update.. diskcleanup/storage i/ili ručno ta tri foldera isprazniti (brže, nakon tog cleanup..).

-ako sys vuče neki update-upgrade, ne mora biti vidljivo dok se ne pokrene (timeri..) ..previše automatke je u w10, ponekad samo treba sačekati, probaš sutra i sve radi..

AltGR = CTRL+ALT..

Radi se o laptopu koji je dobio novi zamjenski disk u servisu koji je bio prazan.
Prije 2 dana instaliran Win 10, odradjeni svi update, instaliran samo Chrome i pusten da odradi sve sta treba nakon toga pokrenut Disk Cleanup i ocisceno sve sta treba.
Upaljen jutros, pusten na miru da Windows i dalje sredjuje ako ima nesto za napravit.
Laptop ugasen pa nakon sat vremena upaljen, odlazak u Disk Mng i radim novu particiju od 40GB.
ODMAH nakon toga radim image iz control panela na tu novu particiju.

CTRL+ALT+V = @ - ne radi takodjer

Kakve veze ima Numlock sa tipkom ALT GR?

morrisoN kaže...
ihush kaže...
...

AltGR = CTRL+ALT..

-nov lap? recimo da nije kvar, onda je numlock? .. upali onscrkey/virtualnu, vidi što kaže kad stisneš bilo što..

Ili mu je engleski keyboard layout

Tipkovnica je na HR, vec sam provjerio.

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.3.2018 18:10 (djigibao).
16 godina

numlock nema veze.. (samo zbog laptopa bez numeričkih tipki može biti.. + Fn/multimedijalne tipke, ovisi o modelu-seriji i nekom oem-softu koji možda nešto kontrolira), vidi na virtualnoj tipkovnici (On-Screen Keyboard), pristisak na bilo koju tipku, vidi li ju i kako..

ostalo je neobično, ne bi trebalo biti problema (teoretski..) no stanje je suprtno :) .. pitanje kakav disk, možda neki polovni, nagađanja.. probaj i chkdsk (ako je bila migracija, ne zbog kvara nego SIDova.. to se obavi usput).

Po slici, sys ti zautima +40gb.. backup particija <40gb.. ako nema ništa drugo sumnjivo, povećaj na npr 60gb..

17 godina
Stvarno cudan problem...
Prije je na tom laptopu bio Win 7 i radilo mu je to bez problema.
Sve tipke rade normalno osim tih ALT (oba dva), kad stisnes ALT i neki zeljeni znak (npr. €|\[]{}@~ˇˇ^^˘^°˛`˙´˙˝´˝¨¨¸¨¸×÷) ne radi.
BIOS stavljen na najnoviju verziju.
Do neki drivera ne moze bit?

Uglavnom, vratio sam laptop frendu pa ako sta otkrijem cu mu javit.
16 godina
djigibao kaže...
Stvarno cudan problem...
Prije je na tom laptopu bio Win 7 i radilo mu je to bez problema.
Sve tipke rade normalno osim tih ALT (oba dva), kad stisnes ALT i neki zeljeni znak (npr. €|\[]{}@~ˇˇ^^˘^°˛`˙´˙˝´˝¨¨¸¨¸×÷) ne radi.
BIOS stavljen na najnoviju verziju.
Do neki drivera ne moze bit?

Uglavnom, vratio sam laptop frendu pa ako sta otkrijem cu mu javit.

Jesi li se sjetio probati spojiti vanjsku usb tipkovnicu, da vidiš kako se ponaša?

morrisoN
17 godina
...nisam.... :(
17 godina
neaktivan
Možda nije usko vezano za temu, ali imam problem

Instalirao sam si Autodesk Mayu (studentska verzija) i nakon jednog vremena počinje prelazi, zablokira i pojavi se BSoD
Imam laptop win10, i7 6700 i 16 GB RAM-a

Kako da riješim problem

Hvala
*** nisam ovlašten da dajem potpis ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Evo, prvi moj problem (vjerojatno) vezan uz win 10 update.

Naime, nakon zadnjeg apdejta mi se boot odužio na 3 minute, čeka li ga na in logou i čeka..

Page file je ponovo uključio, superfetch, no gui bot i 80 % je vraćeno na tvorničke postavke ?!

Koji mu je klinac ?

Ponovo sam sve podesio ali se boot nije popravio.

Sad sam JA KRIV ili moj neispravani hardver/softver, je li ihush

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Oboje. Ti si kriv jer si instalirao to ažuriranje, a tvoj hardver je kriv jer nije kompatibilan s Windows 10 3 godine nakon izlaska prve verzije OS-a. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2018 12:12 (Marko :D).
14 godina

Evo, prvi moj problem (vjerojatno) vezan uz win 10 update.

Naime, nakon zadnjeg apdejta mi se boot odužio na 3 minute, čeka li ga na in logou i čeka..

Page file je ponovo uključio, superfetch, no gui bot i 80 % je vraćeno na tvorničke postavke ?!

Koji mu je klinac ?

Ponovo sam sve podesio ali se boot nije popravio.

Sad sam JA KRIV ili moj neispravani hardver/softver, je li ihush

Ovo isto sranje i ja imam. Update je super radio do zadnjeg gdje se kod boota ne diže sustav, samo je plavi Win logo i ne mrda. Onda ga ugasim i ponovno upalim gdje si radi automatski restore. Imam 3 desktop PC-a i jedan laptop. Na desktopima je ok, dok je problem samo na laptopu. Istina Bog laptop je star 12 godina, ali nije bilo problema sa Windowsima do zadnjeg update-a, tak da su sigurno u MS-u neš sjebali.

14 godina
neaktivan

O kojem se to ažuriranju radi? Zadnje ažuriranje koje imam instalirano je KB4074588. 

14 godina
Windows 10 - problemi

Nisam doma pa ne znam na pamet, ali mislim da je 2018-02 Cumulative Update for Windows 10 Version 1709

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice