Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.036.387
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
14 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - problemi

To nema apsolutno nikakve veze budući da O&O nije aktivan i ne može manipulirati radom drugog programa. In fact, ShutUp10 mi se uopće ne nalazi na računalu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2018 13:51 (Marko :D).
16 godina
Marko :D kaže...

Mene još uvijek zanima zašto više ne piše Hrvatski (Hrvatska) nego samo Standard dok za druge jezike, iz susjednih država i dalje piše isto.

Inače, na računalu pokušavam imati što manje instalacija/deinstalacija jer svaka instalacija/deinstalacija puni OS smećem i programi se ne mogu deinstalirati do kraja. VirtualBox i VMware nisu iznimka.

-jer je čitav install hr.. jer ti piše hr zemlja-regija.. i jednako bi bilo da piše hr tipkovnica, piše standardna što je standardno za hr, kao što je standardno da npr upute budu na hr jeziku na području hr, dok je u kini standardno to na kineskom.. jer to je upravo smisao riječi standard. Svaki install za neki jezik, standarndno će podrazumijevati upravo to, svoj jezik-tipkovnicu (datum, regiju, decimalan zarez..) dok će svi ostali jezici i layouti biti pod nekim nazivom, tog jezika/naroda (i btw, pisat će na jeziku installera, ne germanija nego njemačka.. ili da si francuz, alemanje.. itd.).

-čemu onda kolekcija čistaća ako ništa na računalu nemaš, što će ti pc, čemu guranje u temu.. ono, što radiš tu? Jesi ili nisi ''kompjuteraš''? :)) opet, kao digibao, vidiš da ima VM.. i nekog vraga radi na računalu. Što ti radiš osim što širiš (dez)informacije i preporučaš mlaware, čistaće i tak to? :))

-smišljaš probleme za MS tamo gdje ih nema? Tamo gdje si problem baš ti.. smišljaš kako objasniti tri tipkovnice pored riječi standard neke egzotične instalacije wina kojeg samo ti imaš.. odgovor je lak, ti si uzrok. VM nije smeće, CC je. :)) i najefikasniji je kad od opcija čišćenja u njemu odabereš uninstall.

edit: još gore, ne samo da nisi fer, nemaš ni VM (pljuc..) pa možeš i bez vma, bez installa, dovoljno je bootati installer i vidiš što je na ekranu, vidiš izbor bez ikakvog diranja računala i gubljenja vremena, minuta..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2018 14:06 (ihush).
8 godina

@marko

Pa nemora oo manipulirati drugim programima, dosta je kaj si njime tretirao operativni sistem koji je kostur za ispravan rad kako samog sebe tako i ostalih instaliranih programa.

Zakaj tako nekriticki vjerujes tim osobama koje stoje iza tih malih programcica ? Cime oni garantiraju da njihov uradak radi samo ono kaj navode, i cime garantiraju da neka od tih funkcionalnosti nenaruši neku win funkcionalnost , cime garantiraju da neka sadasnja funkcionalnost neće postati problem već pri slijedećoj win nadogradnji.... Baš nicim nikaj od toga negarantiraju....
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

-jer je čitav install hr.. jer ti piše hr zemlja-regija.. i jednako bi bilo da piše hr tipkovnica, piše standardna što je standardno za hr, kao što je standardno da npr upute budu na hr jeziku na području hr, dok je u kini standardno to na kineskom.. jer to je upravo smisao riječi standard. Svaki install za neki jezik, standarndno će podrazumijevati upravo to, svoj jezik-tipkovnicu (datum, regiju, decimalan zarez..) dok će svi ostali jezici i layouti biti pod nekim nazivom, tog jezika/naroda (i btw, pisat će na jeziku installera, ne germanija nego njemačka.. ili da si francuz, alemanje.. itd.).

-čemu onda kolekcija čistaća ako ništa na računalu nemaš, što će ti pc, čemu guranje u temu.. ono, što radiš tu? Jesi ili nisi ''kompjuteraš''? :)) opet, kao digibao, vidiš da ima VM.. i nekog vraga radi na računalu. Što ti radiš osim što širiš (dez)informacije i preporučaš mlaware, čistaće i tak to? :))

-smišljaš probleme za MS tamo gdje ih nema? Tamo gdje si problem baš ti.. smišljaš kako objasniti tri tipkovnice pored riječi standard neke egzotične instalacije wina kojeg samo ti imaš.. odgovor je lak, ti si uzrok. VM nije smeće, CC je. :)) i najefikasniji je kad od opcija čišćenja u njemu odabereš uninstall.

edit: još gore, ne samo da nisi fer, nemaš ni VM (pljuc..) pa možeš i bez vma, bez installa, dovoljno je bootati installer i vidiš što je na ekranu, vidiš izbor bez ikakvog diranja računala i gubljenja vremena, minuta..

I srpski ISO ima instalaciju na srpskom, pa im opet ne piše Standardno za layout nego srpski. 

Koja kolekcija čistača? Nemam više instaliran CCleaner, ako na to misliš, ali još uvijek ga tu i tamo koristim kada želim počistiti preglednik.

FYI, imam na računalu hrpu programa, ali te programe koristim često. Ono što ću otvoriti jednom, mi stvarno nije potrebno. Djigibao ima virtualku jer on preko nje testira razne antivirusne alate, da ih ne testira i da mu nije potrebna, sigurno je ne bi imao instaliranu.

Naravno da mogu bootati i vidjeti što kaže, ali u tome nije stvar već u onome što će biti na kraju instalacije. Čim bootam pisat će English (United States), Croatia, Standard, baš tim redosljedom, ali to mi ne govori apsolutno ništa.

Ako nešto ne koristim u nekom trenutku, to ne može izazvati problem u tom trenutku.

bunker kaže...

@marko

Pa nemora oo manipulirati drugim programima, dosta je kaj si njime tretirao operativni sistem koji je kostur za ispravan rad kako samog sebe tako i ostalih instaliranih programa.

Zakaj tako nekriticki vjerujes tim osobama koje stoje iza tih malih programcica ? Cime oni garantiraju da njihov uradak radi samo ono kaj navode, i cime garantiraju da neka od tih funkcionalnosti nenaruši neku win funkcionalnost , cime garantiraju da neka sadasnja funkcionalnost neće postati problem već pri slijedećoj win nadogradnji.... Baš nicim nikaj od toga negarantiraju....

A što je to ShutUp10 zlobno i tako loše napravio? Promijenio postavke u Settings -> Privacy? Ili možda ugasio Delivery Optimization u Settings -> Update & Security -> Windows Update? Baš me sram što nisam dozvolio Microsoftu da me koristi kao server.

A koji točno program garantira da neće napraviti nikakvu štetu na računalu? Ni jedan. Svi se u EULA-i ograđuju od mogućih šteta nastalih korištenjem programa. Čak i Google s Chrome-om, te Microsoft s Office-om i ostalim programima.

Tebi i ihushu je za sve kriv ShutUp10.

Ne radi preglednik, tko je kriv? - ShutUp10.

Ne radi MSO, tko je kriv? - ShutUp10.

Vani pada kiša, tko je kriv? - ShutUp10.

Ni u jednom slučaju nije kriv Microsoft nego je ama baš uvijek kriv taj program bez ikakvih dokaza da su to oni napravili.

Btw @ihush, imaš virtualku. Aktiviraj ShutUp10 i pogledaj koliko je štete napravio. Ja ću ti još dati svoje postavke, pa da ih samo importaš i lijepo prati koji su registry ključevi izmijenjeni. Može ti se i @bunker pridružiti u razbijanju teorija zavjere.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2018 15:05 (Marko :D).
7 godina
protjeran

Nemam više instaliran CCleaner, ako na to misliš.

Petak je svoje reko i bio je u pravu.

KLIK

Kapa do poda majstore. 

14 godina
neaktivan

Bez brige, koristim ga i dalje, samo što nije instaliran. 😂

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2018 15:41 (Marko :D).
7 godina
protjeran

Bez brige, koristim ga i dalje, samo što nije instaliran.

Nekad je i to bilo nezamislivo. 

Ako nije tajna. A zašto nije instaliran ? 

16 godina
...

Tebi i ihushu je za sve kriv ShutUp10.

Ne radi preglednik, tko je kriv? - ShutUp10.

Ne radi MSO, tko je kriv? - ShutUp10.

Vani pada kiša, tko je kriv? - ShutUp10.

Ni u jednom slučaju nije kriv Microsoft nego je ama baš uvijek kriv taj program bez ikakvih dokaza da su to oni napravili.

Btw @ihush, imaš virtualku. Aktiviraj ShutUp10 i pogledaj koliko je štete napravio. Ja ću ti još dati svoje postavke, pa da ih samo importaš i lijepo prati koji su registry ključevi izmijenjeni. Može ti se i @bunker pridružiti u razbijanju teorija zavjere.

bla-bla-...bla! :)

-ne, nije kriv alat, kriv je majstor koji misli da se sve popravlja čekićem. (googlaj za smisao doskočice ako nije poznata).

-obrnuto, pada kiša tebi je kriv MS :) .. ali nikad (ni tad) ne pomisliš da te činjenice demantiraju, jer čačkaš i čudiš se.. a tako je to.

.. jel u nekom slučaju kriv MS? vjerojatno, no statistički si ti ko crna rupa.. :))

-zašto bi ja to radio? U temi problemi? .. (vm, win, shutup..) ili o teorijama. Dovoljno nam je u ovoj temi i bez teorija. Teoretski, mogao bi ti pokušati.. npr prihvatiti da će ti hr installer nuditi hr jezik, ne neki Croatian i sl. jer to znači da nemaš pravi hr install.. nego neki svoj, spešledišn i tad nisi relevantan. Ako želiš biti relevantan, pokušaj koristiti 'normalne' win, pokušaj, pa onda predlaži, pitaj, kritiziraj itd..

8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

.

Zašto golman ne obrani Messiju kad zna da će zabiti ? by @foodbaler

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
honor8 kaže...

Nekad je i to bilo nezamislivo. 

Ako nije tajna. A zašto nije instaliran ? 

Ne znam. 

ihush kaže...

...

-zašto bi ja to radio? U temi problemi? .. (vm, win, shutup..) ili o teorijama. Dovoljno nam je u ovoj temi i bez teorija. Teoretski, mogao bi ti pokušati.. npr prihvatiti da će ti hr installer nuditi hr jezik, ne neki Croatian i sl. jer to znači da nemaš pravi hr install.. nego neki svoj, spešledišn i tad nisi relevantan. Ako želiš biti relevantan, pokušaj koristiti 'normalne' win, pokušaj, pa onda predlaži, pitaj, kritiziraj itd..

Zato što ti tvrdiš da ShutUp10 izaziva probleme. Ne možeš tvrditi da ShutUp10 je uzrok svih problema ako ga nisi isprobao/koristio. Daj mi neke dokaze koji jasno govore da je taj program stvorio taj i taj problem. Samo nagađaš da je isti stvorio neke probleme.

Ovo govorim isključivo za ShutUp10, ne za druge programe koji izazivaju probleme.

Anđeo bez falinge kaže...

.

False alarm, utorak je. 😄

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2018 16:48 (Marko :D).
16 godina
...

Zato što ti tvrdiš da ShutUp10 izaziva probleme...

-ne, alat ko alat.. uzrok je majstor :) (ne)znanje ili (ne)razumijevanje.. osim što je cc imao malware. Kad zbrojiš sve, jedina nepoznanica je juzer (neimenovani) i tad je uzrok možda baš to. Možda MS.. možda nešto treće.

14 godina
neaktivan
ihush kaže...

-ne, alat ko alat.. uzrok je majstor :) (ne)znanje ili (ne)razumijevanje.. osim što je cc imao malware. Kad zbrojiš sve, jedina nepoznanica je juzer (neimenovani) i tad je uzrok možda baš to. Možda MS.. možda nešto treće.

Čovjek izazove problem, on ga ne napravi; problem napravi program. I dalje, tvrdio si da majstor korištenjem ShutUp10-a uzrokuje problem, dokaži nam to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2018 17:08 (Marko :D).
16 godina

ne, ja tvrdim da je alat samo alat i da je razlika u (ne)znanju korištenja. Majstor i početnik averagejuzer nisu iste stvari, pa tako ni rezultat nije isti... peci palačinke, igraj nogomet, razlike postoje.

hw je isti, sw je isti (kad koristiš normalan os, ali ti imaš neki spešl..) .. i tad ako nešto ne radi imaš kvar ili juzera koje je uzrok. Kod tebe stalno problemi, ne znamo zašto, osim da optužuješ MS, dok istovremeno koristiš alate odokativno, naivno, ponekad dobro ponekad pogrešno. Rufus? Normalan alat, ali većini nepotreban + moguće da upravo zbog opcija koje nudi juzer ne napravi installmedij koji je želio, dok s mctoolom ne može pogriejšiti u opcijama jer ih nema. Rufus koristim kad mi treba. Šarafciger, čekić, pilu.. opet kad mi treba, ne koristim pilu za zabijanje čavala samim time što je to dobar alat, jer je tad pogrešan za namjenu. Majstor prvo naučli raspoznavati alat i upraov to je nekad bio pripravnički posao, slaganje alata.. :)

nećemo o CCu :))

nego o tvojem spešl windoz edišenu.. koji ima tri kroejšn tipkovnice kao standardne i vjerojatno bar pet nekih drugih.. ili neki osmi broj. Brojke te muče, statistika, logika... u temi problemi, u broju win juzera globalno i postotku problema koje imaš. Ako nije HW, ako je isti SW (jer postoje jedni MS win, osim tvojih) .. što je tad u tim brojkama skriveno? Koliko puta te bunker pitao o relevantnim brojkama? Tvoj odgvor je 'ja sam u pravu' MS nije? :) LOL.. ok.

na ispravnom HWu, ispravan SW, odgovarajuće postavke (bios i sl) i tad računalo radi, radi kao svaki calculator, jednako-dobro.. ili ne radi. Eliminacijom dođi do zaključka, što je uzrok problema pa tek tad kojim alatom ga otkloniti, nemoj odmah za čekić se mašit. .. uzrok pa posljedice, logika, .. ne inat ili tvrdoglavost, možda tad naučiš i počneš koristiti alate za ono čemu služe. Možda tad pomogneš nekome u temi. Do tad si kao sve internetske vijesti.. izvor (dez)informacija, mada se trudiš biti dobar. Potrudi se još malo.. ili nemoj.

14 godina
neaktivan

To što sam dobio ENG US kao zadani keyboard layout nisam shvaćao niti gledao na to kao problem, ionako tipkovnica koja je na tom računalu jest engleska QWERTY. I ozbiljno, zadnji problem kojeg se sjećam jest onaj s ažuriranjem koji sam ubrzo riješio, drugih problema nisam imao.

Ja nisam početnik niti averagejuzer, tako da znam otkriti što je izazvalo problem. Onaj problem s ažuriranjem, što sam imao, cijelo vrijeme si govorio da sam to zeznuo s ShutUp10, ali ja sam ti rekao da nisam jer je na drugom kompu ažuriranje prošlo bez problema. Problem sam riješio System Restore-om tj. povratkom na zadnju točku na kojoj je isto bio aktiviran ShutUp10.

Kad neki problem izazove ShutUp10, ja ću to znati. Ima restore opcija, a imam i backup bez istog i sve se fino da testirati. Osim toga, imam i drugi laptop bez ShutUp10 koji ne koristim toliko često, pa im i on može poslužiti za testiranje.

14 godina
Windows 10 - problemi

Ekipa zanima me vaše mišljenje. Imam laptop Asus k550l te grafičku karticu u njemu Nvidia GeForce 840M (znam da nije neka ali za ovo što ja koristim sasvim ok). Prekjučer mi je preko Windows ažuriranja došla nadogradnja upravo za nju, ja nisam čitao te sam napravio nadogradnju. Pri radu laptop radi sasvim normalno ali kada igram ETS 2 prijetio sam trzanje (kojeg to tada nije bilo). Deinstalirao sam program za grafičku te ponovno instalirao ali i laganje je i dalje prisutno. Ponovno sam deinstalirao program i sada igram tako i nema laga (igrica radi kako treba). Što to znači da se ona sada oslanja na grafiku iz procesora ili? Što se tiče zagrijavanja, ništa dodatno ili više nisam primjetio no inače... ali me zanima koje bi posljedice mogle biti ako ostavim ovako bez drivera za grafičku...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Odi u Device Manager, pa Display adapters i klikni dva puta na grafičku. Zatim, klikni na tab Driver i pogledaj što piše pod Driver provider.

Nekako sumnjam da si bez drivera od grafičke jer ako deinstaliraš drivere, Windows 10 ih instalira sam automatski, ali one svoje s Windows Update-a. Ako ti pod Driver provider piše Microsoft, znači da imaš drivere s Windows Update-a.

Inače, ako si slučajno instalirao drivere preko Windows Update-a ili ako ih je Windows Update instalirao sam bez tvog pitanja, uvijek se možeš vratiti na prethodnu verziju (Device Manager -> Display adapters -> 2x klik na grafičku -> Tab Driver -> Roll Back Driver). I za par sekundi opet ćeš imat stariju verziju drivera.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2018 18:45 (Marko :D).
14 godina

Odi u Device Manager, pa Display adapters i klikni dva puta na grafičku. Zatim, klikni na tab Driver i pogledaj što piše pod Driver provider.

Stoji Microsoft, a neka ovi rade makar kako spada

14 godina
neaktivan

Keep in mind, ovi driveri što daje Microsoft preko Windows Update-a nemaju postavke tj. NVIDIA Control Panel.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2018 19:11 (Marko :D).
14 godina

Keep in mind, ovi driveri što daje Microsoft preko Windows Update-a nemaju postavke tj. NVIDIA Control Panel.

al kazem kada instaliram driver ona mi počne lagat (štekati).....

14 godina
neaktivan

A jesi li probao instalirati stariju verziju drivera, na kojoj nisi imao te probleme?

17 godina
Ako radi ne diraj!!!
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan

Ako radi i ne trebaju mu napredne postavke, može ostaviti ove Microsoftove drivere. Ako mu pak trebaju napredne postavke, onda mora instalirati drivere baš od NVIDIA-e jer ovi Microsoftovi nemaju ama baš nikakve postavke.

11 godina
Windows 10 - problemi

Može li mi netko pojasniti instalaciju drajvera u safe modu?
Negdje je netko to spomenuo ali ne mogu naći.
Riječ je o canon skeneru lide 20 kojem su zadnji drajveri za windows 7 32 bita, za novije verzije windowsa nema.

Ona fora sa kompatibiliti modom ne funkcionira.

Pomalo, šegavo i vajka!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jesi probao drivere ručno instalirati preko Device Managera?

11 godina
Probati ću sutra, comp je u firmi.
Pomalo, šegavo i vajka!
16 godina
Sorry na vjerovatnom offtopicu, no na mobitelu sam, a pretraga nije baš sjajna da bih našao odgovarajuću temu za postaviti pitanje.

S.m.a.r.t. status jednog (nesistemskog) Toshiba 2TB diska starog oko 3 godine je "bad" uz upozorenje da hitno uradim backup. Bilo je tu oko 1TB što porodicnih privatnih stvari (slike, videi,...), što manje bitnih stvari.
Brzom intervencijom sam spasio sve osim par videa. Spašavanje je trajalo barem sedam dana jer su se neke stvari kopirale bukvalno kilobajt po kilobajt.
Uglavnom, na kraju sa praznog diska u storage managmentu obrisao jedinu particiju koja je postojala. Kreirao novu od 1GB koja se uredno formatirala, no od ostatka raspoloživog prostora (oko 800 GB) ne da se kreirati paricija. Očito su greške na disku negdje na tom dijelu.

Je li neko imao slična iskustva? Mogu li kako oporaviti taj disk ili da ga odmah bacim?
Btw, svakako mu više ne vjerujem, i za privatnu arhivu je naručen novi.
morrisoN

0 0 hvala 0
16 godina
Truljo kaže...

Može li mi netko pojasniti instalaciju drajvera u safe modu?
Negdje je netko to spomenuo ali ne mogu naći.
Riječ je o canon skeneru lide 20 kojem su zadnji drajveri za windows 7 32 bita, za novije verzije windowsa nema.

Ona fora sa kompatibiliti modom ne funkcionira.

-ni slučajno forsirati.. to se radi kad 100% znaš što radiš.. a ovo je slikovito, kao da nasipaš super u dizelaša.. ili neku nepoznatu tekućinu.

-nama više starog xp-w7 safemoda, nego je to 'normalan'.. ne baš, ideš u reboot+shift i tad ti se u bootu pojavi izbor, f7 je za install necertificiranog drivera (ali mora biti kompatibilan s OSom, ovaj nije.. stvar proizvođača već godinama). Jer, win defaultno ignorira necertificiran driver, kao da ga nisi instalirao.. jedino tome to služi.

15 godina
neaktivan
morrisoN kaže...
Sorry na vjerovatnom offtopicu, no na mobitelu sam, a pretraga nije baš sjajna da bih našao odgovarajuću temu za postaviti pitanje.

Javi se tu u temu, a u međuvremenu možeš pročekirat disk sa Toshiba SDT

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
14 godina
Windows 10 - problemi

Imam jedan problem. Naime radi se o Acer Aspire ES 15  prijenosniku. Pošto on nema optički medij windowse moram dignuti s bootabilnog usba. Sve napravim i putem rufusa napravim bootabilni usb. No u boisu pod boot priority niti jedan usb mi ne prepozna a prokušao sam sa dva. Oba su formatirana u NTFS datotečni sustav. Stavio sam po nekoj logici kako treba boot biti namješten SLIKA 1 a SLIKA 2 je kako je po defaultu.... pa me zanima gdje griješim....

slika 1 slika 1
slika 2 slika 2

0 0 hvala 0
8 godina

Usb na fat32 rokni pa onda dalje..m
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice