Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.036.363
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
17 godina
Re: Windows 10 - problemi
Stavis "Srpsku" tipkovnicu i mirna Bosna....

Ako stavis isti acc postavke ce ti se sinhronizirati ako tako namjestis ili ce ti Windows to sam namjestiti jer on misli da je tako najbolje...
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan

Naravno da ne postoji kad su je iz nekog razloga maknuli. Na Microsoft Answers su neki pisali kako fali hrvatska tipkovnica, pa su im iz Microsofta rekli da je skinu ručno. 🙈

djigibao kaže...

Ako stavis isti acc postavke ce ti se sinhronizirati ako tako namjestis ili ce ti Windows to sam namjestiti jer on misli da je tako najbolje...

Onda mu se instaliraju, ja mislim, dvije pošto se u Srbiji koristi i latinica i ćirilica.

Uostalom, nije stvar samo u tome već i u diskriminaciji. I slovenska tipkovnica je isto tu, samo naše nema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.2.2018 23:08 (Marko :D).
17 godina
...ja uvijek stavi, SR i bude samo latinica, kasnije u Windowsima stavim HR a ostale maknem.
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan

Ako pak odaberem Standard, dobim tri tipkovnice - dvije engleske i jednu hrvatsku s tim da je engleska postavljena kao zadana.

Ovo su baš glupo izveli.

16 godina
CyberDemonVZ kaže...
..

Kod instalacije, kod podešavanja prije prvog pokretanja, u opcijama.... Postoji samo "Standardna" tipkovnica.

Sve ok, to je HR tipkovnica, sve mi uredno radi, ali od posljednje verzije Win 10, se više ne zove "Hrvatska".

Ne postoji ni Hrvatska ni Croatian.

..

-da, jer nije samo tipkovnica (kao za neke zemlje) HR ima kompletan win (GUI-help, gramatika itd. tipkovnica je samo dio tog, regionalnih postavki i standardna je upravo to.. odabirom zemlje podesio si sve pa i npr timezonu, no dodavanje drugih tipkovnica je dodatna opcija, možeš ih imati više, qwerty, dvorak, ... ćirilica-latinica itd.).

ako dodaš npr us-eng, tad imaš indikator jezika, dok je samo jedan/jezik/tipkovnica, nema indikatora.. itd.

Marko :D kaže...

Ako pak odaberem Standard, dobim tri tipkovnice - dvije engleske i jednu hrvatsku s tim da je engleska postavljena kao zadana.

Ovo su baš glupo izveli.

?? što/gdje.. kakve tri? Ako normalno instaliraš ili samo nextaš imaš jednu. Sve ostalo je tvoje klikanje i ovisi što si želio ili klikao..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.2.2018 0:16 (ihush).
12 godina
djigibao kaže...

Hrvat stavi srpsku tipkovnicu da bi bosna bila mirna 

14 godina
neaktivan

Ma kakvo klikanje. Nedavno sam reinstalirao Windowse na jednom kompu i dobio tri keyboard layouta, hrvatski i dva engleska. I još je engleski bio postavljen kao zadani.

16 godina

Ma kakvo klikanje. Nedavno sam reinstalirao Windowse na jednom kompu i dobio tri keyboard layouta, hrvatski i dva engleska. I još je engleski bio postavljen kao zadani.

-resinstall nasljeđuje postojeće stanje...

7 godina
protjeran

Ti želiš hr tipkovnicu a jezik sistema da bude engleski ?

Jebat ga nisam čitao postove iznad pa sam zalutao heh.

Koliko se sjećam, nisam dugo clean install radio, ali sam upamtio, ako se ne varam, da to za hr tipkovnicu treba ostaviti standardna jer ono gdje podesiš vremenska zona Zagreb povuče hr tipkovnicu kasnije.
Znam sigurno da nisam naknadno skidao hr tipkovnicu a imam ju dolje uz englesku u izborniku, a isto nisam imao u ponudi hr tipkovnicu pri instalaciji, čudio se zašto nema samo hrvatske u ponudi od exyu država i ostavio standard.

Opet kad pogledaš, kao što si rekao, nije problem skinut maunalno i postavit hr tipkalo, ali ovo je diskriminacija high level, Srbima stave dva jezika nama ni jedan jedini koji imamo. Smejurija breeeeeeeee. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.2.2018 12:55 (honor8).
10 godina
playjob kaže...
Pozdrav svima, ovako, ažurirao sam tek prije nekoliko sati W10 s 1703 na 1709, otkad sam ga ažurirao, svaki put kad gasim ili resetiram PC izbaci mi da se sljedeći program(i) moraju ugasiti kako bi se PC uredno ugasio, po defaultu to vrijedi za PokIt program za slikanje zaslona. Molim vas za pomoć, kako da to uklonim?

Za sve koji imaju ovakav problem, rješenje je sljedeće:

Otvorite Upravitelj zadataka, odite na karticu polazni programi te pritisnite desni klik na onaj program zbog kojeg vam se ovo pojavljuje te stisnite Onemogući.

11 godina
playjob kaže...

Otvorite Upravitelj zadataka, odite na karticu polazni programi te pritisnite desni klik na onaj program zbog kojeg vam se ovo pojavljuje te stisnite Onemogući.

....meni ni "search" nemože naći "upravitelj zadataka"

10 godina
AF139 kaže...
playjob kaže...

....meni ni "search" nemože naći "upravitelj zadataka"

Probaj Task Manager hahah

Ako ni to ne upali, desni klik na startnu traku i onda ga otvori

8 godina
Windows 10 - problemi

Ekipa bok. Trebam pomoć. Znači imam Win10 1709 verziju i problem je taj da kad igram igre (zasad uočio u F1 2017 a bilo je još pokoja igrica u pitanju) izbaci me van na desktop uslijed igranja i to tako jednom, dva puta. Igra ostaje dolje na taskbaru upaljena i mogu se vratit tamo di sam stao ali me to nervira baš. Kad me izbaci van tako onda mi se čini da nešto radi u pozadini komp jer vidim na kursoru miša onaj krug. Kako da rješim ovaj glupi problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

-resinstall nasljeđuje postojeće stanje...

Ne nužno. Reinstalacija može značiti i deinstalacija, pa ponovna instalacija.

honor8 kaže...

Ti želiš hr tipkovnicu a jezik sistema da bude engleski ?

Jebat ga nisam čitao postove iznad pa sam zalutao heh.

Koliko se sjećam, nisam dugo clean install radio, ali sam upamtio, ako se ne varam, da to za hr tipkovnicu treba ostaviti standardna jer ono gdje podesiš vremenska zona Zagreb povuče hr tipkovnicu kasnije.
Znam sigurno da nisam naknadno skidao hr tipkovnicu a imam ju dolje uz englesku u izborniku, a isto nisam imao u ponudi hr tipkovnicu pri instalaciji, čudio se zašto nema samo hrvatske u ponudi od exyu država i ostavio standard.

Opet kad pogledaš, kao što si rekao, nije problem skinut maunalno i postavit hr tipkalo, ali ovo je diskriminacija high level, Srbima stave dva jezika nama ni jedan jedini koji imamo. Smejurija breeeeeeeee. 

Da, hoću hrvatsku tipkovnicu i Windowse na engleskom. Pa tako sam i napravio; kao regiju odabrao Hrvatska, ostavio Standard tipkovnicu i postavio našu vremensku zonu, ali opet sam dobio dvije engleske tipkovnice i jednu hrvatsku i engleska je bila postavljena kao zadana (gore je pisalo ENG, a ispod US).

7 godina
protjeran
14 godina
neaktivan

Tako i imam postavljeno i to je prvo što radim kad instaliram Windowse. Ali mi je i dalje glupo da se to prije sve napravilo automatski, a sada se sve mora ručno.

16 godina
Windows 10 - problemi

.. i dalje stvarate probleme tamo gdje ih nema? :)

-skini hr verziju, hr jezik, regija.., install nextati osim isključiti sve što se nudi (bla-bla..).. može se nakon installa dodati, može u vrijeme installa, može se nakon tog, dodati tipkovnica jedna-100.. kao i prebaciti na eng ako se želi kao default. (obrnuto je ograničenje, tj singlelanguage.. ali za eng. nema ograničenja jer je on stalno tu ispod haube, pa i kad u search utipkate upravitelj ili task .. dobijete isit odgovor.. jer je ispod haube eng.).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Baš ste ga zakomplicirali. Instalirate bilo koje windowse na bilo kojem jeziku i poslije instalacije treba cijelih 10 sekundi za pronjenu tipkovnice.

izbrišete nepotrebnu, ubacite željenu i gotovo.

Poslije toga možete i cijele windowse prebaciti na željeni jezik, hrvatski ili neki drugi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.2.2018 18:27 (Pendula).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

To svi znaju i nije poanta problema bila može li se promijeniti nego zašto više ne nudi hrvatski kao opciju u startu pri instalaciji.

e...

Da, JA ! A+ Rvat Akoholičar
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2018 9:58 (Anđeo bez falinge).

1 0 hvala 0
16 godina
Anđeo bez falinge kaže...

To svi znaju i nije poanta problema bila može li se promijeniti nego zašto više ne nudi hrvatski kao opciju u startu pri instalaciji.

e...

-što se ne nudi? .. ako je skinut HR install? Ili, kokošjaje.. kad si skidao install, birao si jezik, regija.. to je tad default ili standard, da si englez, to bi na eng verziji bilo defaultno-standard i lupao bi next.. za razliku od onih koji nemaju jezik, koji moraju dodati tipkovnicu, ovo je 'lakše' i logičnije. Kemijanje je kad netko kemija jer želi ENG/US tipkovnicu-layout.. a ne zna da je to uvjek tu (kao ponekad naveden razlog zašto je netko instalirao eng pa dodaje cro umjesto obrnuto..). Dodavanje, postavljanje defaulta.. nema razlike.

8 godina
protjeran
ihush kaže...

-što se ne nudi? .. ako je skinut HR install? Ili, kokošjaje.. kad si skidao install, birao si jezik, regija.. to je tad default ili standard, da si englez, to bi na eng verziji bilo defaultno-standard i lupao bi next.. za razliku od onih koji nemaju jezik, koji moraju dodati tipkovnicu, ovo je 'lakše' i logičnije. Kemijanje je kad netko kemija jer želi ENG/US tipkovnicu-layout.. a ne zna da je to uvjek tu (kao ponekad naveden razlog zašto je netko instalirao eng pa dodaje cro umjesto obrnuto..). Dodavanje, postavljanje defaulta.. nema razlike.

Joj. Opet ti zakompliciraš jednostavnu stvar.

Čovjek je instalirao neku new verziju i ne nudi mu hrvatski što su ranije sve takve verzije nudile.

On pita zašto nema hrvatski Layout a ne da li se može naći hrvatska verzija.

Sad ga i ti zapetlja kao i onaj iznad...

Da, JA ! A+ Rvat Akoholičar
14 godina
neaktivan

Tako je. Koju god verziju Windowsa skinuo, hrvatsku, englesku, kinesku, ni jedna nema hrvatski keyboard layout prikazan pri instalaciji. Svi znamo da se to može dodatno kasnije namjestiti, ali zašto bi kada se prije uredno moglo odabrati i sve je bilo riješeno kad je instalacija završila. Sad osim uklanjanja bloatwarea nakon instalacije, imam i namještanje regionalnih postavka.

10 godina
neaktivan
ihush kaže...

Joj. Opet ti zakompliciraš jednostavnu stvar.

Čovjek je instalirao neku new verziju i ne nudi mu hrvatski što su ranije sve takve verzije nudile.

On pita zašto nema hrvatski Layout a ne da li se može naći hrvatska verzija.

Sad ga i ti zapetlja kao i onaj iznad...

ali kako nema HRV layout pa ima...

znaci ako 1. korak (pri OOBE) izaberes regija "Hrvatska", on ti 2. korak ponudi "Standardna" tipkovnica, sto je u slucaju regije "Hrvatska" - HR-HR layout.

ako stavis regiju "United States", tada ce "Standardna" tipkovnica imat EN-US layout.

ako ti uz "standardni" layout treba jos neki, prilikom OOBE ima i ta opcija.

14 godina
neaktivan
nathan.fake kaže...

znaci ako 1. korak (pri OOBE) izaberes regija "Hrvatska", on ti 2. korak ponudi "Standardna" tipkovnica, sto je u slucaju regije "Hrvatska" - HR-HR layout.

ako stavis regiju "United States", tada ce "Standardna" tipkovnica imat EN-US layout.

Nije istina! Standardna tipkovnica nije ista kao i hrvatska tipkovnica. Možda će ti instalirati hrvatsku tipkovnicu, ali ona neće biti postavljena kao zadana. Prije nekoliko tjedana sam radio čistu instalaciju Windowsa i skinuo hrvatsku verziju, ali prilikom odabira regije i odabira Standard tipkovnice, ENG US mi je bila zadana tipkovnica sve dok je nisam ručno promijenio u hrvatsku koja je bila instalirana.

8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Natan nije čitao postove pa ne zna o čemu pišemo...

Zašto golman ne obrani Messiju kad zna da će zabiti ? by @foodbaler

1 0 hvala 0
16 godina
nathan.fake kaže...

Nije istina! Standardna tipkovnica nije ista kao i hrvatska tipkovnica. Možda će ti instalirati hrvatsku tipkovnicu, ali ona neće biti postavljena kao zadana. Prije nekoliko tjedana sam radio čistu instalaciju Windowsa i skinuo hrvatsku verziju, ali prilikom odabira regije i odabira Standard tipkovnice, ENG US mi je bila zadana tipkovnica sve dok je nisam ručno promijenio u hrvatsku koja je bila instalirana.

- opet? .. netočno. Prava hr verzija installera, na clean ili oobe robe za hr tržište (ne reinstall/upgrade jer nasljeđuje postavke) i hr je default, dalje nextaš. Probaj. Skini svjež-pravi install, hr..

- to nitko ne zna. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2018 14:23 (ihush).
10 godina
neaktivan

stvarno ne kuzim koji je vama dvojici... standard tipkovnica je vezana za regiju i nju prvo ponudi (default).

ako stavis regija Hrvatska onda je standard HRV.

ako stavijs reguju Njemacka, onda je standard DE tipkovnica.

tako je bilo u ne znam kolko zadnjih verzija Windowsa, samo je prije umijesto rijeci "Standard" pisalo "Hrvatska" (odnosno pisalo je ono sto si odabro kao regija).

mos radit clean install kolko os, od verzije Win10 1709 je tako.

ni jedno ni drugo nema veze sa jezikom sistema, mozes imat Engleski MUI, regija Hrvatska i tipkovnica HR (tj standard).

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2018 15:33 (nathan.fake).
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Znamo Natane što ti objašnjavaš, no cijenjeni kolega je rekao a ja mu vjerujem jer ima puno zvjezdica da novi ISO Win 10 koje skine s Weba UOPĆE NEMAJU ko prije Hrvatski u "ponudi" za izbor tipkovnice, već samo bosanski i srpski od nama sličnih jezika.

Ti vjerojatno nisi dugo instalirao nove ISO pakete pa to ne znaš kao što ni ja nisam znao ali ako Marko kaže, vjerujem mu da nema.

Te zvjezdice mi ipak garantiraju, ne da je pametan, nego da nije retardiran.

Je li sad jasnije ili moram isponova.

E... 

Zašto golman ne obrani Messiju kad zna da će zabiti ? by @foodbaler
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2018 18:01 (Anđeo bez falinge).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne moraš mi ni vjerovat. Evo ti slika na prethodnoj stranici - klik.

16 godina

Ne moraš mi ni vjerovat. Evo ti slika na prethodnoj stranici - klik.

i? i dalje ti nije jasno? ili što je na toj slici? HR installer win10? Čitaš li uopće?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice