Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.036.053
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
12 godina
Re: Windows 10 - problemi

Win 10 ti je free, ne moras ga ni kupovati. Toj free verziji nedodtaje nekoliko nebitni featuresa.

16 godina
Skullscar1989 kaže...

.. Nego, gdje se jeftino kupi key za 10? 😉 

-možda ebay.. tajno mjesto, samo spešl juzeri znaju za njega.. :) .. cijena 5-10$.. ali nije potrebno, može bez keya, radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Koja budala danas kupuje windows 10 a nema firmu ?! 

Meni je puno dati i 5 € za taj fake ključ.

Radi, kao i moj s aktivatora. Tu su ih poskidali i ti likovi koji ih prodaju. 

Da, JA ! A+ Rvat Akoholičar
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.2.2018 21:36 (Anđeo bez falinge).

1 4 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav

imam onaj mali compute stick i u zadnje vrijeme je dosta uspore, cak i pri reproduckiji filmova na polu HD rezoluciji sto mu je zapravo i jedina namjena.

imam osjecaj da je povezano sa updejtom na onaj nekakav creators fall il sta vec.. verzija 1703. i primjetio sam cijelo vrijeme neki procesi u pozadini okupiraju veci postotak procesora (iako ne uvijek).

spec: Intel Atom Z3735F 2GB RAM 32GB storage

znam da je to slabasno ali ak nemre vrtit FullHD filmove na HD rezoluciji onda stvarno.. 

kad sam ga dobio ne sjecam se koja je tocno verzija win je bila gore sve je vrtio bez problema i nije pokazivao niakkve znakove trzanja na tim nezahtjevnim radnjama. vec me jednom sjebao upgrejd di neki driveri nisu radili itd i tad sam nekako uspio napraviti "downgrade".  ali sada ne vidim tu opciju?

ako netko moze pomoc sta radit.. mozda neke postavke da se "posveti" samo reprodukciji filma a ne ostalim nepotrebnim procesima.

moram priznat da su mi dosta frustrirajuci ovi win10 ali posto je velik problem s driverima na ovom cudu ne usudim se nesto manualno instalirati tipa win7/8..

updejte sam pokusao na sve moguce nacine iskljucit ali nekako i dalje uvijek uspiju nac nacina i to uvijek u najgore vrijeme kad pokusavam pogledat film.

zadnje sam ubio proces u task manageru, al mislim stvarno sta ne postoji neko normalnije rijesenje? 

unaprijed zahvaljujem

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ibme74 kaže...

Win 10 ti je free, ne moras ga ni kupovati. Toj free verziji nedodtaje nekoliko nebitni featuresa.

gdje skineš taj free ??

8 godina
8 godina
protjeran
7 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Pojavio mi se ovaj watermark "test mode" iako imam aktivirane windowse i to sa ključem ne jogurt verzija. 

Mora da je zbog ovog upgradea što sam radio neki dan.

Probao sam u registriu disable PaintDesktopVersion al se nije maknuo.

Onaj zbagani KB4074588 update više ne postoji u microsoft history, a još uvijek ga se može skinut iz kataloga.

KLIK

Pošto bi to test mode trebalo značit da je instaliran neki testni microsoft software u sistem stoga i pretpostavljam da zato piše test mode. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.2.2018 9:55 (honor8).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
honor8 kaže...

Pojavio mi se ovaj watermark "test mode" iako imam aktivirane windowse i to sa ključem ne jogurt verzija. 

Mora da je zbog ovog upgradea što sam radio neki dan.

Probao sam u registriu disable PaintDesktopVersion al se nije maknuo.

Onaj zbagani KB4074588 update više ne postoji u microsoft history, a još uvijek ga se može skinut iz kataloga.

KLIK

Pošto bi to test mode trebalo značit da je instaliran neki testni microsoft software u sistem stoga i pretpostavljam da zato piše test mode. 

Kako ne postoji? Evo ga.

Imam instalirano to ažuriranje i sve radi bez ikakvih problema. Još mi se nije pojavio taj test mode.

7 godina
protjeran

Ja sam gledao na HR verziji sajta.
Ne znam onda zašto se pojavilo, a ono što znam je da ništa ne znam.

KLK

Točnije.

Instalirani su Qualcomm i ADB driveri i zbog toga je to.

Maknulo se sa onom komandom iz linka gore.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.2.2018 10:46 (honor8).
14 godina
neaktivan

Na hrvatskoj stranici isto ima, ali je valjda skriveno jer nije prevedno.

12 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav, nabavio sam dvije gtx970 i uspio sam da ih windows prepoznaju i instalirati drivere nakon nekoliko restartanja, sljedeće jutro kad sam pokušao upaliti PC windowsi ostanu u loading screenu odnosno pojavi se prvo plavi windows logo i dole one točkice za loading a zatim ode u crni ekran di se isto vrte te loading točkice i ne miče se od tamo. Zna netko možda u čemu je problem ? uspio sam doći u safe mode, ali neznam što bi dalje.

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
crveni34 kaže...

Pozdrav, nabavio sam dvije gtx970 i uspio sam da ih windows prepoznaju i instalirati drivere nakon nekoliko restartanja, sljedeće jutro kad sam pokušao upaliti PC windowsi ostanu u loading screenu odnosno pojavi se prvo plavi windows logo i dole one točkice za loading a zatim ode u crni ekran di se isto vrte te loading točkice i ne miče se od tamo. Zna netko možda u čemu je problem ? uspio sam doći u safe mode, ali neznam što bi dalje.

DDU guglaj. Obavi to u safe modu i probaj onda ući u windowse normalno. Kad i ako uđeš instaliraj nove drivere. Moguće da je neki driver zbugan, moguće da ti je windows zbugan, a možda je i jedna od grafa u banani. Prvo probaj sa DDU.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
neaktivan

Budem probao hvala, nego jel dovoljno jednom pokrenut instalaciju drivera da ih za obje povuče(dakle koda za jednu instaliram) ili treba nešto posebno?

12 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
crveni34 kaže...

DDU guglaj. Obavi to u safe modu i probaj onda ući u windowse normalno. Kad i ako uđeš instaliraj nove drivere. Moguće da je neki driver zbugan, moguće da ti je windows zbugan, a možda je i jedna od grafa u banani. Prvo probaj sa DDU.

Napravio sam ista stvar, jedino što je sad nakon nekih pol sata loadiga ušao i pitao me da se prijavim dakle da ukucam username i password kojeg inače nema i samo je jedan user tak da možda ga je i kakav malware pojeo. A grafe su u redu jer evo ovo pišem s drugih windowsa koje sam u međuvremenu stavio. I ako bi mogo dobit odgovor na pitanje iz posta iznad jel drivere instaliram klasično dakle koda je jedan GPU ili treba nešto posebno?

EDIT: zab sam reć da nakon ovog screena sa ulogiravanjem sam pokušao upisat svoj username i uć i onda se samo resetirao ponovo i opet loading

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.2.2018 18:18 (crveni34).
12 godina
odjavljen

Wins su vjerojatno u banani. Format i amen. Samo onda pusti updejeti...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
Windows 10 - problemi

.. Win10 1709 cumulative update KB 4074588 disabling USB devices .. -problem za usb/hid mouse (i tipkovnicu, ovisi laptop-desktop..)

-problem je za intel chipset/cpu (različiti driveri-fixevi na kraju ništa ne prolazi.. spetljano, čak i defender radi probleme jer onemogućava izmjene ili flashanje/firmaware update, tko je kriv, intel za hw rupe, ms krpa (loše).. i sreća tj kombinacija faktora ovisno o intelchipu kojeg korisnik ima ispod haube).

-uzalud je pokušavati skinuti driver(e), npr hp ima za appolo/skylake/caby.. za w10, w10-1703, w10-1709.. ali ne pomaže, isti problem i dell. Povezano s IME/TXT/firmware i/ili sigurnosnim blokiranjem drivera kao i vjerojatno pogrešnom detektiranju npr apollo pa onda po winver različitim fixevima.. i najefikasniji način je deinstall updatea KB4074588 (ovisi kad se kome pojavio, 02.2018..) nakon tog opet sve radi. Do tad ništa ne pomaže, tj kad proradi, opet se u idućem restartu pojavi isti problem.

-jedan primjer kako svatko radi nešto svoje, kako je loša politika forsiranja update opcije od MSa (u teoriji dobro, u praksi kao ovaj primjer loše..). Nitko nije kriv.. ili svi su krivi. Juzer od tog nema koristi, samo problem.

-najefikasniji način provjere, boot nečeg (live/linux/win..) i miš normalno radi, time eliminirate kvar/bios.. pa tad znate što je problem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.2.2018 14:14 (ihush).

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Kako vama radi adblock u webpreglednicima ? Imam Google chrome i Adblock dodatak i u posjednje vrijeme sam primjetio da evo 

net.hr ili tportal.hr i jos neke stranice se otvore kak ne spada. Ukratko pojavi se nešto sivo prozirno preko stranice i ne mogu ništa sa mišem. Ali kada isklučim adblock onda radi kako treba ali naravno oglasi su i dalje tamo. 

Probao sam preko adblocka odabrati da blokira taj dio stranice ali bez uspjeha. Nekako mi se čini da su se stranice prilagodile protiv adblocka i da adblock sada radi probleme. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.2.2018 16:36 (Markić7).
14 godina
neaktivan

Otkantaj taj AdBlock i skini si uBlock Origin. Nema na čemu...

17 godina
...mislim da su stavili nesto da se stranica ne moze pregledavati ako je ukljucen bilo kakav ad-blocker....treba nekako zaraditi...
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Kod mene je sve normalno. Nema ničeg sivog što blokira stranicu.

Od filtera imam aktivirane ove:

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.2.2018 17:15 (Marko :D).

0 0 hvala 1
17 godina
Koristim Adguard i imam to.
Na Edge mi je uBlock i nema toga.

Cini se da je rijesenje staviti uBlock Origin.
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Stavio sam ublock Origin ali i dalje ne mogu koristiti stranice. Stavio sam i na firefox tamo radi ali na chromeu ne želi. 

Evo što se desi, prvo se učita stranica i za par sekundi se pojavi sivo prozirno preko stranice i ne mogu ništa raditi niti scrolati. Radi tek kada ugasim Ublock Origin, slično kao i adblock

Chrome mi je do sada bio glavni preglednik, sve imam podešeno na njemu. Ako imate chrome probajte isprobati i vi na net.hr ili tportal sa vašim dodacima za blokadu. Čisto da vidimo kako vam reagira. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.2.2018 19:00 (Markić7).
14 godina
neaktivan

Dodaj više filtera; jedan filter nije dosta za blokiranje toga. Ja sam ti gore postavio sliku koje filtere ja imam aktivirane, iste si filtere možeš i ti aktivirati. Cijelu listu filtera možeš pronaći na filterlists.com.

Koristim Chrome i uBlock Origin, te se meni obje stranice normalno otvaraju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.2.2018 19:07 (Marko :D).
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Ublock Origin je već nekoliko godina TOP 1 bloker pa ne znam kako ljudi uopće stavljaju nešto drugo.

Dovoljno je 5 minuta prosurfati i vidjeti to. Ne moraš birti info guru.

Tko ga do danas nije instalirao je LIJEN.

1 0 hvala 0
8 godina
protjeran
crveni34 kaže...

Napravio sam ista stvar, jedino što je sad nakon nekih pol sata loadiga ušao i pitao me da se prijavim dakle da ukucam username i password kojeg inače nema i samo je jedan user tak da možda ga je i kakav malware pojeo. A grafe su u redu jer evo ovo pišem s drugih windowsa koje sam u međuvremenu stavio. I ako bi mogo dobit odgovor na pitanje iz posta iznad jel drivere instaliram klasično dakle koda je jedan GPU ili treba nešto posebno?

EDIT: zab sam reć da nakon ovog screena sa ulogiravanjem sam pokušao upisat svoj username i uć i onda se samo resetirao ponovo i opet loading

Uz sve navedeno, ja bih izvadio jednu karticu, probao podići winse.

Ako se problem vraća isprobaš drugu karticu, reinstal driver, Winsa u zadnjem slučaju.

Tko zna što je zbrljano s driverima.

ihush sve pretvori u filozofiju.

Prepametan je za ovaj podforum. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.2.2018 21:11 (Anđeo bez falinge).
7 godina
protjeran
Markić7 kaže...
djigibao kaže...

Stavio sam ublock Origin ali i dalje ne mogu koristiti stranice. Stavio sam i na firefox tamo radi ali na chromeu ne želi. 

Evo što se desi, prvo se učita stranica i za par sekundi se pojavi sivo prozirno preko stranice i ne mogu ništa raditi niti scrolati. Radi tek kada ugasim Ublock Origin, slično kao i adblock

Chrome mi je do sada bio glavni preglednik, sve imam podešeno na njemu. Ako imate chrome probajte isprobati i vi na net.hr ili tportal sa vašim dodacima za blokadu. Čisto da vidimo kako vam reagira. 

Na tportal i nethr to sivo prozirno što vam blokira stranice je vingd.com.

Otvorite "Option", označite  "I am an advanced user", odete na tportal i nethr, kliknete gore na ikonu ublock origin te se otvori tab gdje možete blokirat vingd.com i problem riješen zauvijek. 

Inače sam dugogodišnji korisnik adguarda, a odnedavno pređoh na ublock origin, te mogu potvrdit da je bolji od adguarda a samim tim i od svih drugih blockera. 

10 godina
Pozdrav svima, ovako, ažurirao sam tek prije nekoliko sati W10 s 1703 na 1709, otkad sam ga ažurirao, svaki put kad gasim ili resetiram PC izbaci mi da se sljedeći program(i) moraju ugasiti kako bi se PC uredno ugasio, po defaultu to vrijedi za PokIt program za slikanje zaslona. Molim vas za pomoć, kako da to uklonim?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ihush kaže...

-besmisleno je skidati US-EN verziju.. jer se nalazi ispod haube u svakoj. Trebao si (trebaš..) skinuti HR, EN-US je uvijek tu i nemaš takvih problema-kemijanja s dodavanjem language paketa, tj HRV verzija je u prednosti pred onima koji nemaju (samo dodatni paket) i to nema potrebe ne koristiti, to je prednost. (jer je hrv tim zapravo radio kompletan dio za jezike inače po značaju zemlje vjerojatno ne bi bilo). Na HRV verziji imaš i ENG.. obrnuto ne, tj da kupiš medij u trgovini, dobio bi kao (slično) na DVDu regionalne jezike, npr slo-hr-hun-.. izbor, ali ENG je tu u svakoj.

Hej, davno smo razgovarali o ovom.

Upravo sam skinuo HR verziju Win 10 Pro preko Media Creation Toola, original key, instalacija preko USB-a...

I opet ne postoji HR tipkovnica  Isprobano na dva računala.

Kod instalacije, kod podešavanja prije prvog pokretanja, u opcijama.... Postoji samo "Standardna" tipkovnica.

Sve ok, to je HR tipkovnica, sve mi uredno radi, ali od posljednje verzije Win 10, se više ne zove "Hrvatska".

Ne postoji ni Hrvatska ni Croatian.

Je netko skidao i instalirao Win 10 u zadnjih tjedan/mjesec dana da ovo potvrdi?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
13 godina
Windows 10 - problemi

I još jedno pitanje, nije vezano uz ono prije pa se nemojte ljutiti na novu poruku.

Radim si HTPC za TV, na Windows 10, pa ne znam dal napravim novi Microsoft account ili da koristim ovaj od glavnog PCa.

Koje su dobre, a koje loše strane ako iskoritim isti?

Možda će mi automatski prebacivati podešenja s jednog na drugog? (To ne bi htio)...

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice