Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.039.683
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
15 godina
Re: Windows 10 - problemi
JanPula kaže...

Internet radi na drugim uređajima.Citao sa nesto na microsoft fourumu i tamo pise da ta verzija ima problem u tome ali niko ne nudi nikakvo rijesenje.

Gle uvijek možeš resetirati mrežne postavke...

dakle klikni start, upiši cmd i kad ti nađe "Command prompt"  ikonu, desni klik na nju "Run as administrator"

znači možeš ove tri komande utipkati (svaku za sebe pa Enter)

ipconfig /flushdns

netsh winsock reset

netsh int ip  reset

i nakon toga restartaj računalo

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.8.2017 16:04 (Stric_Jura).
12 godina

TomRy Ja imam win 8 i win 10 na jednom racunalu ali na dvije particije. Radi najnormalnije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.8.2017 16:29 (ibme74).
12 godina
neaktivan
Hm win 8 ti prakticki i je desetka samo malo drukcihih tweakanja😁
12 godina
Killua kaže...

Znam.

Drzim ih oba iz razloga sto cu raditi neke usporedne testove kada nabavim novu grafu.

Drugi razlog je ako npr rikne SSD na kojem je win10 ili windows padne i ne moze se repairat mogu preko drugog windows 8 sa hdd-a bootat i sacuvat sve sto trebam prije reinstalacije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.8.2017 16:18 (ibme74).
8 godina
neaktivan
Pozdrav imam mali problem sa windows 10. Skinuo sam azuriranje i ponovo se pokrece sistem i puni i samo stane na 32% tako citav dan ..

Hvala vam unaprijed

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
ibme74 kaže...
Killua kaže...

Znam.

Drzim ih oba iz razloga sto cu raditi neke usporedne testove kada nabavim novu grafu.

Drugi razlog je ako npr rikne SSD na kojem je win10 ili windows padne i ne moze se repairat mogu preko drugog windows 8 sa hdd-a bootat i sacuvat sve sto trebam prije reinstalacije.

Za ovaj drugi razlog ne moras imati dual boot....

12 godina

Znam i to, to je samo benificija prvog razloga i ne moram se puno zahebavat

8 godina
neaktivan
TomRy kaže...

HP ProBook 450 G3

Intel Core i7 6500U <3.10 
AMD MR R7 M340 2GB
8 GB DDR4, 256GB SSD
15,6" FullHD, DVD-RW
Bluetooth, Wlan, Kamera 
Windows 7 & 10 Pro 64 

Vidim da ovaj model ima dva os, sedmicu i desetku pro. Zazvučat ću naivno ako kažem da sam mislio da dvije vindoze ne mogu egzistirat na jednom računalu. da li sam krivo mislio?

whattt ???

Aj nema veze, objasnit ću: Posotji takozvani dual-boot , za 2 operativna sustava  (može se i 3, 4 na istom HDD, sve dok ne dođeš do max broja particija)

Uglavnom, ta 2 OS-a mogu biti, linux+windows , MAC OS+windows, bilo koja kombinacija, uključujući windows 7 i windows 10 pro  

EDIT: Nisam vidija da ste mu već objasnili sorry 

Trust nobody, become the best !
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.8.2017 18:13 (Mr.ddevil).
9 godina
odjavljen

Opet sta odrazumijevas pod racunalo ;)

Ako mislis pod hardware onda da dual boot ili koliko vec moze OSva postojati. Ako mislis pod jednom istanalcijom tj bootano istovremeno onda da samo jedan (ako izbacimo virtualizaciju iz igre mada je i to kegitimni os pod kojim vrtis aplikacije koje nisu svjesne da se vrte u virtualnom kompu....

Odgovor i nije bas tako jednoznacan...

16 godina
TomRy kaže...

..

Vidim da ovaj model ima dva os, sedmicu i desetku pro. Zazvučat ću naivno ako kažem da sam mislio da dvije vindoze ne mogu egzistirat na jednom računalu. da li sam krivo mislio?

- multiboot je moguć s bilo kojom kombinacijom... uz (pre)uvijet, kompatibilnost.. (hw+bios postavke, to npr eliminira uefi/GPT/secboot.. tj stariji i noviji OS, ali w7 može .. preduvijet za uefi-GPT je x64bit OS, ne može npr 32bit win7 odnosno tad bi morao za boot mijenjati postavke BIOSa .. odnosno poneki model uopće u BIOSu ne nudi neke opcije kao legacy-MBR.. kad tome dodaš npr w8-key-licencu u BIOSu tad ne možeš isključiti npr sec.boot jer je povezan itd itd. .. sve ovisi o inicijalnoj postavki a OEMi u suradnji s MSom vrlo efikasno, umjetno, eliminiraju lakše korištenje sratije winver, nasuprot tome ne smeta im npr linux.. MSova politika)

- multiboot je moguć s cca ... 150+ OSeva .. to je kao neki rekord po HDDu uz ograničenje do 16 aktivnih particija (staro sCSI ograničenje koje OSevi nasljeđuju mada GPT nema tih ograničenja, kao i US-abeceda..).

-ako te zanima može li na navedeni lap multiboot .. to ovisi o BIOSu i možda je stara zaliha koja dolazi npr s w7 i opcijom upgrade na w10 ili w10 i downgrade na w7.. OEM može iskemijati svašta, sve je moguće. Provjeri opcije BIOSa, ponekad mora noviji BIOS..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Windows 10 - problemi

Ama JEBEŠ ovaj Windows 10!!!

Nema, špijuniranje, instaliranje ovih USRANIH  igretina i ostalih GLUPOSTI, to su odradili vrhunski!!!

To se instalira, ono, u roku odmah i bez greške!!!

Ali ako tražiš konzistentnost u nečemu korisnom i svrsishodnom, e onda podesi ovo, podesi ono, može samo ovako, to će biti ispravljeno u slijedećem SP-u od 15 Gb, ....

Fuj!!!

4 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jehonan kaže...

Ama JEBEŠ ovaj Windows 10!!!

Nema, špijuniranje, instaliranje ovih USRANIH  igretina i ostalih GLUPOSTI, to su odradili vrhunski!!!

To se instalira, ono, u roku odmah i bez greške!!!

Ali ako tražiš konzistentnost u nečemu korisnom i svrsishodnom, e onda podesi ovo, podesi ono, može samo ovako, to će biti ispravljeno u slijedećem SP-u od 15 Gb, ....

Fuj!!!

Pa špijuniranje, sponzorirane aplikacije i oglasi moraju biti tu i raditi perfektno jer od njih Microsoft zarađuje. Zato i jesu dijelili (i još dijele) Windows 10 besplatno. Kad malo bolje razmisliš, ovako će više zaraditi nego što su zarađivali prije. Prije bi kupio Windowse i to je to, a sad se konstantno nešto šalje u pozadini, sponzorirane aplikacije se same instaliraju, oglasi se prikazuju i slično i tu je zarada konstantna. A što misliš zašto su silili korisnike na Windows 10 i automatski im ažurirali računala bez njihovog znanja, nabili korisnicima ogromne račune?

Ovo ostalo, 3rd party programi za posao i zabavu, Microsoft nisu nimalo važi pa ako rade, rade, ako ne, ne.

Jedina verzija Windowsa 10 koja radi i odlična je (baš kao i prethodne verzije) jest LTSB. Ta verzija se ne može tek tako nabaviti i zna se zašto - jer Microsoft od nje nema konstantne zarade.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 17:16 (Marko :D).
12 godina

Anonimnost ne postoji jos otkako je internet postao dostupan svuda u svijetu

12 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

ajte ljudi naa Linux Mint ne spijuniraju  nema oglasa izgled mix windows 7 i 10 vidis svaki update sto patchira u sistemu nikad restarta zbog malog upgreadea

nema sponzoriranih aplikacija svi instalirani programi se jednostavno automatski zajedno nadograde  i sto je najbolje sve je FREE besplatno 94% na ubuntu

osim ako niste na red hatu gdje placate godisnju premiju

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

Ali se može bar donekle zaštititi.

12 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

nemoš od telemetrije kada ti tvoj OS "anonimno" salje podatke o tvojoj konfiguraciji maticna verzija biosa graficka Cpu verzija drivera....  ....programi instalirani........

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Killua kaže...

nemoš od telemetrije kada ti tvoj OS "anonimno" salje podatke o tvojoj konfiguraciji maticna verzija biosa graficka Cpu verzija drivera....  ....programi instalirani........

A ti podacu su ti jako bitni da ih zastitis zbog...?????

12 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

ako imas iste djelove dugo vremena lako je skuziti  sto si surfao preko neta(zaboravio dodati i ip adresa)

ok malo paranoje

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Malo????

8 godina
protjeran
Truljo kaže...

Bog!

Na laptopu lenovo z50-75 koji nema dvd rom ugradio sam uz postojeći hdd ladicu za drugi hdd.

Oba su seagate od 1 tb.

Problem je taj što se u biosu ne vidi da je instaliran odd,

u boot meniju stoji na popisu a windows 10 ga ne vidi.

Kad odem u disk menagement tu je i taj drugi disk koji bi trebalo inicirati a neda i pokazuje nula gb na njemu.

Dignuo sam windows xp sa hirensa i disk je uredno prepoznat i mogu pisati i brisati sa njega.

Ista stvar je i sa linuxom gdje sam ga i formatirao i particionirao.

Taj dodatni disk je uredno radio kao externi hdd.
Pretpostavljam da je problem negdje u windowsima. Koristim windows 10 home 64 bita.

Ima li tko kakvu ideju u čemu bi tu mogao biti problem i kako ga riješiti?

U biosu se ne vidi, a linux normalno cita? Jesi prova disk management u windozama pa ako ga vidi, preformatirat?

12 godina
neaktivan
Torent kaže...

Malo????

jep

11 godina
Gorstak79 kaže...
Truljo kaže...

Bog!

Na laptopu lenovo z50-75 koji nema dvd rom ugradio sam uz postojeći hdd ladicu za drugi hdd.

Oba su seagate od 1 tb.

Problem je taj što se u biosu ne vidi da je instaliran odd,

u boot meniju stoji na popisu a windows 10 ga ne vidi.

Kad odem u disk menagement tu je i taj drugi disk koji bi trebalo inicirati a neda i pokazuje nula gb na njemu.

Dignuo sam windows xp sa hirensa i disk je uredno prepoznat i mogu pisati i brisati sa njega.

Ista stvar je i sa linuxom gdje sam ga i formatirao i particionirao.

Taj dodatni disk je uredno radio kao externi hdd.
Pretpostavljam da je problem negdje u windowsima. Koristim windows 10 home 64 bita.

Ima li tko kakvu ideju u čemu bi tu mogao biti problem i kako ga riješiti?

U biosu se ne vidi, a linux normalno cita? Jesi prova disk management u windozama pa ako ga vidi, preformatirat?

Rješeno: http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/hdd-umjesto-dvd-laptopu-problem/251817.aspx

Pomalo, šegavo i vajka!
16 godina
Marko :D kaže...
ibme74 kaže...

Ali se može bar donekle zaštititi.

-ne.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
neaktivan
Čim se spojiš na internet, koristiš neku IP adresu koja se može pratit i locirat do točnosti od par metara ;)
Trust nobody, become the best !
16 godina
Marko :D kaže...

Pa špijuniranje, sponzorirane aplikacije i oglasi moraju biti tu i raditi perfektno jer od njih Microsoft zarađuje. Zato i jesu dijelili (i još dijele) Windows 10 besplatno. Kad malo bolje razmisliš, ovako će više zaraditi nego što su zarađivali prije. Prije bi kupio Windowse i to je to, a sad se konstantno nešto šalje u pozadini, sponzorirane aplikacije se same instaliraju, oglasi se prikazuju i slično i tu je zarada konstantna. A što misliš zašto su silili korisnike na Windows 10 i automatski im ažurirali računala bez njihovog znanja, nabili korisnicima ogromne račune?

Ovo ostalo, 3rd party programi za posao i zabavu, Microsoft nisu nimalo važi pa ako rade, rade, ako ne, ne.

Jedina verzija Windowsa 10 koja radi i odlična je (baš kao i prethodne verzije) jest LTSB. Ta verzija se ne može tek tako nabaviti i zna se zašto - jer Microsoft od nje nema konstantne zarade.

Ala ga blebetaš, pa to nisu istine! Meni se od svega što si gore naveo ništa ne događa! A to što će neko u MS-u znati koju matičnu ploču imam, stvarno mi je najveći životni problem.

Sinoć sam lega jutros...
14 godina
neaktivan

Ajde molim te, instaliraj u virtualku Windows 10 Pro. Pogledaj što si svie dobio uz isti (Candy Crush, Asphalt, 3D Builder i slične aplikacije). Zatim odi na aplikaciju desni klik, pa Uninstall, pričekaj par minuta, te opet otvori start i vidi što imaš u njemu. U 99% slučajeva će ti se izbrisane aplikacije vratiti. Ako ti se ne vrate odmah, restartaj računalo. Aplikacije se vraćaju iz jednostavnog razloga, a to je rekao i jedan YouTuber tj. bivši Microsoftov zaposlenik - to su sponzorirane aplikacije. Isto tako je napomenuo da to može biti opasno jer Microsoft nije razvio Candy Crush i nema pojma što se nalazi u kodu, pa tako mogu sakriti i backdoor i tko zna što sve ne. Da bi ti se prestale vraćati aplikacije moraš isključiti jednu opciju u registryju i to je to. Jedini problemčić je taj što bi veće nadogradnje tu opciju mogle vratiti na staro kao što vraćaju i svoje aplikacije, zadane aplikacije i sve postavke.

Ajde mi još molim te reci, što misliš zašto je Microsoft dijelio (i još dijeli) besplatno Windows 10? Zašto su forsirali ljude na Windows 10? Zašto su kvarili ljudima računala i izazivali velike troškove? Zato jer su dobri i žele da uživamo u najnovijem? 😂

Ako su toliko dobri i nevini, zašto nisu objavili politiku privatnosti pri izlasku Windowsa 10 nego su rekli da prikupljaju samo najvažnije za funkcioniranje OS-a? Zar je keylogger bio neophodan za rad sustava? Smiješno.

Previše tu toga smrdi da bi im se moglo vjerovati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2017 0:26 (Marko :D).
8 godina

@marko

Nije to bas tako. Naravno da je profit glavni i jedini motiv korporacija. Ako je nekakvi tim poslovnih stratega izracunao da im se isplati pokloniti artikal od 5 usd ali da će pritom zaraditi 10 usd ( igrice, reklame, cloud storage, office... ) , to je njihovo pravo, a ako su pogrijesili kaznit će ih trziste, no nemozes im osporavati uspjesnost poslovne strategije jer jos im zasad ide dobro.

To sa vraćanjem apk nakon deinstala nije tocno. Mozes ti sada tu linkati gomilu clanaka i foruma o tome, no zadnji puta sam ti pokazao na broju kritika na reditu da se u radu o jako malom broju korisnika ( kolko je ono bilo, 90000 , a govorimo o 500-700 miliona korisnika win 10 ? ) Pretvori brojke u promile i vidjet ćes da su u pitanju teski promili, a ti te pojave pokusavas prikazati kao da pogadjaju skoro pa sve korisnike win10. Bar na forumima postoje statistike o broju tema, broju clanova, broju autora...pa kada nadjes 5-7 miliona nezadovoljnika tek si jedan posto dosegnuo.... Pa usporedi sa brojem kvarova u auto industriji ili bilo kojom drugom granom industrije.

.
16 godina
Windows 10 - problemi

Od svih aplikacija koje si naveo, ja nemam niti jednu na računalu, niti su mi se vratile većim nadogradnjama. Ti očito živiš u nekom paralelnom svijetu.

Sinoć sam lega jutros...
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
bunker kaže...

@marko

Nije to bas tako. Naravno da je profit glavni i jedini motiv korporacija. Ako je nekakvi tim poslovnih stratega izracunao da im se isplati pokloniti artikal od 5 usd ali da će pritom zaraditi 10 usd ( igrice, reklame, cloud storage, office... ) , to je njihovo pravo, a ako su pogrijesili kaznit će ih trziste, no nemozes im osporavati uspjesnost poslovne strategije jer jos im zasad ide dobro.

To sa vraćanjem apk nakon deinstala nije tocno. Mozes ti sada tu linkati gomilu clanaka i foruma o tome, no zadnji puta sam ti pokazao na broju kritika na reditu da se u radu o jako malom broju korisnika ( kolko je ono bilo, 90000 , a govorimo o 500-700 miliona korisnika win 10 ? ) Pretvori brojke u promile i vidjet ćes da su u pitanju teski promili, a ti te pojave pokusavas prikazati kao da pogadjaju skoro pa sve korisnike win10. Bar na forumima postoje statistike o broju tema, broju clanova, broju autora...pa kada nadjes 5-7 miliona nezadovoljnika tek si jedan posto dosegnuo.... Pa usporedi sa brojem kvarova u auto industriji ili bilo kojom drugom granom industrije.

.

Pa to ja cijelo vrijeme govorim. Dali su Windowse besplatno jer će tako imat veću zaradu nego kaj su prije imali. Ali su bar prije nadogradnje mogli reći da sadrži oglase, telemetriju i slično, a ne da ljudi na slijepo instaliraju i ostanu iznenađeni. 😂

Što se aplikacija tiče, meni i svim mojim poznanicima aplikacije su dolazile s OS-om. Nakon instalacije svima su se vraćale. Microsoft je nakon žalbe korisnika ubrzo potvrdio problem i rekli su da je to bug. Onda je krenuo Anniversary update, pa su se aplikacije opet instalirale i postavke resetirale, Microsoft je opet rekao da je to bug i u roku od cca. tjedan dana su ga riješili. Sad je opet bio Creators Update i navodno su se aplikacije opet instalirale i postavke ponovno vratile na zadane, ali tome ne mogu svjedočiti budući da sam Windows 10 instalirao tek nakon Creators Updatea.

Ne možeš reći da nije kod većino isto ako je i sam Microsoft rekao da postoji problem kod većine (ako ne i svih korisnika).

BlackMoon kaže...

Od svih aplikacija koje si naveo, ja nemam niti jednu na računalu, niti su mi se vratile većim nadogradnjama. Ti očito živiš u nekom paralelnom svijetu.

Kao što sam iznad napisao, Microsoft je taj problem potvrdio i rekao da je to bug, ali isti se konstantno vraća. Onda očito ti imaš prilagođenu verziju Windowsa.

8 godina

@marko

A imas ti neki kvalitetni argument za te tvoje tvrdnje da je microsoft potvrdio postojanje tih bugova ?

Znaci, clanak u kojem sluzbena osoba microsofta to navodi na nekoj od sluzbenih websiteova microsofta bi bio kvalitetni argument. Nekvalitetni argument bi bio da linkas na ovakve tekstove poput tvojeg gdje nesto tvrdis bez ijednog argumenta.

Na stranicama za prijavu win problema, jos nisam pronasao temu u kojoj bi se zalilo niti jedan promil ukupnih korisnika.

Ti reče da mnogi ne prijavljuju probleme, a otkud onda uopće znas da takvi imaju problema , pa da bi mogli utvrditi broj takvih ?

Cak da dio korisnika i neprijavljuje probleme ( sto je zasigurno tocno jer ih najveci dio rijesi problem bez da ga negdje sluzbeno prijavljuje ) opet bi bilo stostruko vise prijava kada bi to bilo kako ti navodis da pogadja "skoro sve" .

Na av temi sam opisao kako nas av zeza na ovih pedesetak racunala na koje stavljamo win10, no u ovih tjedan dana niti na jednom od tih racunala se nije desilo nesto niti blizu tome kaj ti opisujes.

😊
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice