Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.037.495
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
16 godina
Re: Windows 10 - problemi

driveri se ne instaliraju tako.. to je za pokretanje aplikacija (mada je i installer app..).

postoji poseban 'safemod' restart+F7.. za necertificirane drivere.

+po juzerovom opisu, problem je drugi router-postavke.. (rezerviran .. ili nedovoljan nivo zaštite..). Kao što sam kaže, nije driver-problem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
CyberDemonVZ kaže...

Pozdrav!

Nakon dugo vremena sam nagovorio ženu da joj snimim Win 10 na njezin Dell 17R N7110 (i7, 6GB, Nvidia grafa... uglavnom, taman za Win 10 :)

I lijepo sve prođe, brzo, radi kako spada...

ALI, ne radi spajanje na kućni Wifi :(

Kad ukucam točnu šifru onda "Windows cannot connect" il nešto takvo.

Kad ukucam pogrešnu, onda je "Wrong password"

Router je D-Link DIR-655.

U Log fajlu piše:

Wireless system with MAC address 7CE9D366FEA3 associated

3 sekunde poslije

Wireless system with MAC address 7CE9D366FEA3 disconnected for reason: Received Deauthentication

Na laptopu sam ugasio da WiFi može u stanby, i pod Power options da rade na Full performance.

Kako dalje?

Router, kartica, Windowsi..?

Ja bih pokušao ovo boldano. Dakle, dodijeli rezervaciju toj mac adresi u postavkama routera. Zavisno od modela procedura se razlikuje, ali uvijek je slično i ne bi trebalo biti problem naklikati za par minuta čačkanja po konfiguraciji routera.

morrisoN
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2017 22:04 (morrisoN).
11 godina
protjeran
Kanal...abgn.... Zbog generickog drajvera za wifi, mozda wifi modul dela okljastreno....

0 0 hvala 1
13 godina
morrisoN kaže...

Kako dalje?

Router, kartica, Windowsi..?

Ja bih pokušao ovo boldano. Dakle, dodijeli rezervaciju toj mac adresi u postavkama routera. Zavisno od modela procedura se razlikuje, ali uvijek je slično i ne bi trebalo biti problem naklikati za par minuta čačkanja po konfiguraciji routera.

bunkermax kaže...
Kanal...abgn.... Zbog generickog drajvera za wifi, mozda wifi modul dela okljastreno....

Tako je.

Dodao sam uz AES još i TKIP.

I proradilo je!

(Čudno, svi uređaju su se spajali bez problema, uključujući prastare mobitele, čak i HiFi linija, pa čak i taj laptop sa starijim Windowsima)

I sad sam pogledao, gore nisu generički WiFi driveri, nego baš Dellovi! Za koje na svojoj stranici tvrde da ne postoje

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2017 8:11 (CyberDemonVZ).
11 godina
Skinuo iso, upravo instalirao i cini se da je sve ok... Hvala na pomoći! :-)
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Kako riješiti problem logiranja u win..mogu ući u winse ali ne u svoj acc

"We cant sign into your account"

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dasan kaže...

Kako riješiti problem logiranja u win..mogu ući u winse ali ne u svoj acc

"We cant sign into your account"

To je i meni bilo nakon instalacije apdejtova. Srećom imao sam drugi account, iz njega obrisao ovaj prvi i ponovo ga kreirao.
Naravno, sve postavke profila otišle do đavola.
Zanimljiv feature novih windowsa.

Ima neka fora sa On screen tipkovnicom i "uklikavanjem" passworda, no meni nije pomoglo.

Imaš tu nešto

http://errorfixer.co/cant-sign-into-account-windows-10-anniversary-update/

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2017 14:16 (Damok).
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pocelo mi se opet dogadjat da mi zvuk na sekundu kao da se smrzne i sav distorzira...zivcira...probao sam napravit reinstal drajvera ali nista!

Zna netko kako to rjesit?

Battlelog: BumbleBee_HR"The difference between who you are and who you want to be is what you do!!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Ja imam samo jedan profil nema ni sifre ni iceg...nasao sam na youtube neki tut o podesavanju u registru sa 0 na 1 no meni je već stajao 1..

Tako da nije pomoglo,i kad udjem u Windows nema mi nista dokumenta ni pola programa na desktopu,isao sam na update win i kaze da mi je najnoviji..

Sad mozda se greska ispravi novim updatom ili provobati jos i ovo tvoje

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gamer15 kaže...

Pocelo mi se opet dogadjat da mi zvuk na sekundu kao da se smrzne i sav distorzira...zivcira...probao sam napravit reinstal drajvera ali nista!

Može biti svašta, pa čak i hardverski kvar.

Ali ipak, najvjerojatnije je da neki od programa u tom trenutku zauzme velik dio procesora.

Ako se događa i na desktopu, imam stalno upaljen Task manager, More details i rasporedi popis prema CPU.

Kad se dogodi problem, pogledaj tko ili što je na vrhu popisa.

14 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Gamer15 kaže...

Može biti svašta, pa čak i hardverski kvar.

Ali ipak, najvjerojatnije je da neki od programa u tom trenutku zauzme velik dio procesora.

Ako se događa i na desktopu, imam stalno upaljen Task manager, More details i rasporedi popis prema CPU.

Kad se dogodi problem, pogledaj tko ili što je na vrhu popisa.

Uz ovo jedno vrijeme je bio i host service prvi,ali se smirio...
obicno se dogadja dok surfam i slusam muziku,pa u trenutku dok mi neku stranicu ucitava dogodi se to

Battlelog: BumbleBee_HR"The difference between who you are and who you want to be is what you do!!"
13 godina
Gamer15 kaže...

obicno se dogadja dok surfam i slusam muziku,pa u trenutku dok mi neku stranicu ucitava dogodi se to

Nisi jedini:

http://answers.ea.com/t5/Origin/QtWebEngineProcess-exe-process/td-p/5553613

https://forums.battlefield.com/en-us/discussion/60089/qtwebengineprocess-exe-origin-helper-process-using-10-or-more-cpu-in-task-manager-anyone-else

Koriste ga Origin i Dropbox.

Naravno, prvo sumnjamo na Origin :)

Nadrugom linku vele da samo zatvoriš prozor "play" u Originu:

http://imgur.com/ifKa0Ti

Napravi reinstal Origina. Ako imaš full verziju probaj s Betom. I obrnuto :)

(nadam se da nećeš morati ponovo skidati igre, bilo je i takvih situacija da Origin ne prepozna igru i obriše njeon cijeli direktorij i ponovo počne skidati)

14 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Gamer15 kaže...

Nisi jedini:

http://answers.ea.com/t5/Origin/QtWebEngineProcess-exe-process/td-p/5553613

https://forums.battlefield.com/en-us/discussion/60089/qtwebengineprocess-exe-origin-helper-process-using-10-or-more-cpu-in-task-manager-anyone-else

Koriste ga Origin i Dropbox.

Naravno, prvo sumnjamo na Origin :)

Nadrugom linku vele da samo zatvoriš prozor "play" u Originu:

http://imgur.com/ifKa0Ti

Napravi reinstal Origina. Ako imaš full verziju probaj s Betom. I obrnuto :)

(nadam se da nećeš morati ponovo skidati igre, bilo je i takvih situacija da Origin ne prepozna igru i obriše njeon cijeli direktorij i ponovo počne skidati)

budem to proboao svakak,ali,trenutno mi nije ni upaljen origin pa se to desava.Ovo sam primjetio sad da se tu i tamo upali!
prije sam imal taj problem,od 2in 8 mi se javlja i na vec sam pital tuj i netko mi je rekel da nkj u opcijama od winza zgasim i nemrem vise nac taj post -.-

16 godina
Windows 10 - problemi

Pozdrav,

ne znam jeli netko već imao ovaj problem, ali u zadnjih par dana, windowsi mi se kao smrznu, na neki način prestanu reagirati, ali miš funkcionira samo se prebaci na ikonu pješčanog sata i mogu klikati ali opet ne reagira na ništa.
To mi se ponekad dogodi par puta zaredom i svaki put moram restartirat pc.

Trenutno skeniram sa avirom da nije do virusa i brišem zadnje instalirane aplikacije pa se nadam da će to popraviti situaciju.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2017 23:11 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
markoal kaže...

Pozdrav,

ne znam jeli netko već imao ovaj problem, ali u zadnjih par dana, windowsi mi se kao smrznu, na neki način prestanu reagirati, ali miš funkcionira samo se prebaci na ikonu pješčanog sata i mogu klikati ali opet ne reagira na ništa.

Trenutno skeniram sa avirom da nije do virusa i brišem zadnje instalirane aplikacije pa se nadam da će to popraviti situaciju.

Kod mene isto na laptopu, mislio sam da mi se GPU-crasha jer GPU-z mi bio u pozadini i svi taktovi nestanu kada se to dogodi. Opcija samo hard restart, miš radi ali sve ostalo 0 bodova. Čak mi se i glazba s youtube vrti u pozadini bez problema. Strange.

EDIT: pokušao staviti sliku tog problema i pojavi mi se opet -.-" U pozadini se učitavao LoL

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 8:33 (Najbrži).
15 godina
Windows 10 - problemi

Ja nemam problema na 10x64. Kakve su vam temp? Provjerili HDD/RAM? Sken SFC-om?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
markoal kaže...

Pozdrav,

Nisi jedini i kod mene na desktopu isto, isto to imam u event viweru samo kod mene ne reagira ni miš ni tipkovnica samo hard reset.

Pitao sam google ali ima bar 100 pokušaja riješenja pa sad možemo birati koji je onaj pravi i što radi probleme.

Ako nađeš riješenje molim te nepiši što je pomoglo, isto molim i od iskusnijih usera za neki savjet.

Hvala

edit: softwaremaniac to sam probao prvo i nije u tome problem

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 8:41 (Tiby).
16 godina
Windows 10 - problemi

Prethodni način mi nije pomogao (brisanje aplikacija), i dalje ponekad zašteka, pa sam sad probao ovaj način:
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-other_settings/windows-10-microsoft-windows-kernel-power-critical/202c275e-fa97-4d35-bcb5-09d02abf6265

Znači postavite da se HDD nikad ne gasi.
Pošto imam SSD + HDD + 1 externi HDD, moguće da zbog neaktivnosti nastane taj bug, javim ako mi ovaj način pomogne.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
markoal kaže...

Prethodni način mi nije pomogao (brisanje aplikacija), i dalje ponekad zašteka, pa sam sad probao ovaj način:
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-other_settings/windows-10-microsoft-windows-kernel-power-critical/202c275e-fa97-4d35-bcb5-09d02abf6265

Pošto imam SSD + HDD + 1 externi HDD, moguće da zbog neaktivnosti nastane taj bug, javim ako mi ovaj način pomogne.

Zanimljivo. Vidiš, kod mene je baš tako od prvog dana. Možda je stvarno u tome fora. Javi rezultate.

8 godina
markoal kaže...

Tiby kaže...

8 godina

Najbrži Probaj ovo :

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 12:59 (igzgd).
14 godina
markoal kaže...

Tako imam podešeno od prvog dana, mislim kako to nije to.

Sve isto ssd-os i hdd igre i ostalo.

12 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Ljudi trebala bi mi hitno pomoc .Pokusavam na laptop instalirat win 10 , original windowsi skinuti sa njihove stranice za instalaciju putem stika   Desava mi se kad pc udari prvi rr onaj sam od sebe nakon sta sam oznacio particiu na kojoj cu instalirat windowse i nakkn sta on odvrti one postotke , pc se tu sam restarta jer tako zahtjeva instalacija i nakon rr bi on trebao ici na korak di treba zavrsit instalaciju di stavljam npr pw na acci one drue postavke . jednostavno meni pc nekrene na taj korak nego ponavlja onaj prvi da stavim jezik windowsa i jezik tipkovnice . znaci nakon prvog restarta on meni opet ide na prvi korak nezeli nastavit .

trebao bih pomoc hitnoo . hvalaa

Nemoj se prkosit gravitaciji .
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Kad se restarta, "ručno" u boot izborniku odaberi HDD da nastavi instalaciju a ne da krene ispočetka.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Kad se restarta, "ručno" u boot izborniku odaberi HDD da nastavi instalaciju a ne da krene ispočetka.

Hvala idem probat to odmah . 

Nemoj se prkosit gravitaciji .
16 godina
markoal kaže...

Sa ovim rješenjam danas još nisam iskusio navedeni freeze.

Ali imam još jedno pitanje, ako je netko iskusio iduće, već cca 3 tjedna imam problema sa prostorom na C disku,
na računalu bi trebao imati oko 50 GB slobodno ali se nekim čudom napuni kroz par dana (Temp files) i dođe na 0, na laptopu ista stvar ali je u pitanju 100 GB?

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 19:20 (markoal).
17 godina

stavi WinDirStat Portable i vidi gdje ti je nestao tj. sta ti zauzima prostor na HDD.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
igzgd kaže...

Najbrži Probaj ovo :

Nemam tu opciju. Maknuo sam onaj "turn HDD off after" s 20 min na never, a hibernacija mi je od prije ugašena.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
16 godina
djigibao kaže...

stavi WinDirStat Portable i vidi gdje ti je nestao tj. sta ti zauzima prostor na HDD.

-razni alati su zgodni.. ali i MS se potrudio, pohrana-storage .. juzer samo treba malo klikati...

(user temp, sys temp i soft download, tri foldera za počistiti.. ostalo ovisi što rade, gdje snimaju i o samoj app koju koriste).

@najbr

opcija je u powersetingu (ne u sys), ali nema veze s tvojim problemom koji je ..? install?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2017 10:41 (ihush).
8 godina
Najbrži kaže...
igzgd kaže...

Najbrži Probaj ovo :

Nemam tu opciju. Maknuo sam onaj "turn HDD off after" s 20 min na never, a hibernacija mi je od prije ugašena.

Jbg,meni je isključivanje te opcije pomoglo.Intelov ME zna raditi sranja kada je sistem u sleep modu.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice