Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.895.944
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
8 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito
Da, baš razmišljam o tome čitav dan, da sam normalan nebi ga kupio, a već mi došao win10home na compu zasto da to radim kad ga evo vec imam samo sto nije pri nego home, ali sam gore već naveo razlog zasto je prebacen na pro, pa cu gledati i ostati na njemu
10 godina
neaktivan

Postoje četiri rješenja za tvoj problem
1. Odeš do tog trgovca ( prodavatelja ) i upoznaš ga s posljedicama njegovog „pametnog „ posla pa neka ih riješi.
2. Skineš sa službenih stranica ,MediaCreationTool i novi Windows 10 home i instaliraš, trebalo bi se aktivirat ako ne uspije nazoveš službu za korisnike pojasniš problem ( malo izmijeniš problem ili zaobiđeš istinu .. ono kao greškom ti to napravio) i opet bi ti trebali aktivirat.
3. @morrisoN „Pa, recimo, kupiš„ Ako želiš zadržati pro verziju poslušaj njegov savjet.
4. Nešto na „ divlje“ registracija ..za što mislim da nema potrebe . Ono instalacija sedmice aktivacija pa nadogradnja… puno bespotrebnog posla i upitnog vijeka trajanja iako za sad radi.

Edit: Naravno postoji i 5. riješenje .. prodaš ga ... i 6. riješenje ... najmanje prihvatljivo .. tresneš ga o zid ili pod ( pri tom gledaj da ne oštetiš pod ili nekoga ne ozlijediš . Mjere sigurnosti u prvom redu ........ pa tek onda zadovoljstvo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.8.2017 7:28 (razjaren).
16 godina
Beroshima kaže...
Da, baš razmišljam o tome čitav dan, da sam normalan nebi ga kupio, a već mi došao win10home na compu zasto da to radim kad ga evo vec imam samo sto nije pri nego home, ali sam gore već naveo razlog zasto je prebacen na pro, pa cu gledati i ostati na njemu

- mctom skineš (željenu verziju, za koju imaš licencu), kreiraš install, instaliraš, aktivirat će se automatski.

- nadogradnja je moguća s home na ('jaču') pro ali nije moguć downgrade. Zapravo install je isti (jedan), ovisno o keyu-licenci se aktivira (ili deaktivira) razlika navedena u postu prije... postoji metoda koju MS ne podržava, progooglaj ako želiš izbjeći clean install (za downgrade upisom keya s pro na home).

- MS možda nekome neobično, prodaje soft.. dio te priče je i cijena. Ako želiš pro, tad moraš kupiti licencu-key za pro. Umjesto tvrdoglavosti, popričaj s trgovcem (mada ne vidim njegovu krivicu, osim što je išao prčkati nešto što si kao korisnik mogao/morao sam), jer problem nije ni postojao tj trebalo je napraviti reinstall željenom verzijom iz aktivne verzije win.. (prva crtica). :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
neaktivan
Da ali u toj win10home ediciji nije bilo Hrvatskog jezika ama baš nikako nego jedini izbor za naš jezik je bio srpski i engleski i ništa više i zato sam revoltiran otišao prodavcu i rekao mu da nešto napravi ali nisam znao da garancija ne pokriva software već samo hardware i on je to uradio svojevoljno eto da mi učini uslugu upravo sam odnio laptop prije nekih pola sata i rekao mi je da dođem za nekih sat vremena navodno on ima generički ključ koji će ukucati i trebao bih biti godinu dana miran po njegovoj priči ali koliko sam shvatio čitajući po forumima da se ja mogu vratiti na windows home edišn ako nisam radio disc cleanup, a znam da nisam, tako ako se dalje nastave sr**a, vratim ga na ingliš ili Bre srpski i mirna herceg-bosna ;-)
16 godina
Beroshima kaže...
Da ali u toj win10home ediciji nije bilo Hrvatskog jezika ama baš nikako nego jedini izbor za naš jezik je bio srpski i engleski i ništa više i zato sam revoltiran otišao prodavcu i rekao mu da nešto napravi ali nisam znao da garancija ne pokriva software već samo hardware i on je to uradio svojevoljno eto da mi učini uslugu upravo sam odnio laptop prije nekih pola sata i rekao mi je da dođem za nekih sat vremena navodno on ima generički ključ koji će ukucati i trebao bih biti godinu dana miran po njegovoj priči ali koliko sam shvatio čitajući po forumima da se ja mogu vratiti na windows home edišn ako nisam radio disc cleanup, a znam da nisam, tako ako se dalje nastave sr**a, vratim ga na ingliš ili Bre srpski i mirna herceg-bosna ;-)

- (ne slušaš..) trebao si skinuti željenu verziju tj. sad je to sve zajedno (w10-home/pro/32-64..) +CRO i reinstalirati-upgrejdati (nije upgrade, samo bi bio novi željeni jezik) bez ikakve promjene keya-licence.

- pošto MS nudi ugrade s home na pro ali ne i obrnuto, sad imaš problem. (može i bez installa, ne znam napamet, izgooglaj) .. dobre sam volje, pa evo :) .. klik.

.. zapravo, post je zbog ostataka, tj. problema koji nije smio ni postojati, roba-garancija ... i petljanje na pogrešan način koje napravi veći problem a 'nitko nije kriv'..

- win10 (od win8) možeš bilo kad, obrisati, instalirati od nule (clean) .. bez keya, jer jednom aktiviran (ono što ljudi nazivaju legalan-originalan, precizno, važeći!) key će biti automatski aktiviran kad se spoji na MSov server. (osim ako nije originalan-valjan,

zloupotrebljen i sl.). Već godinu nema ni problema za unos keya u procesu instalacije (nudi se preskakanje). Tako da instalacija nije problem.. problem je što takva roba nije smjela biti u prodaji (pogrešno tržište, regija, tj. muljaža trgovaca-distributera). Svaka roba na tržištu mora dolaziti s dokumentacijom i jezikom za to tržište. (ali za PC HW i SW nema stvarne kontrole države, inspektorat nema ideju što raditi..), tj tu počinje problem, jer nisi ti kao kranji kupac to trebao raditi sam, nego je to distributer-proizvođač morao napraviti prije prodaje (prije stavljanja na tržište). Predinstaliran SW je stvar OEMa, ne MSa i kupca.

Iz tog dalje, kad trgovac kaže da za soft nema garancije, ima.. to je roba-artikl tj sam laptop-računalo je roba i dolazi sa SWom, garancija je za robu tj točno taj laptop s točno tim OSom i računom i u slučaju kvara opet dobiješ 'isti' (identičan) sa SWom. Jednako kao da je u pitanju npr HDD ili miš ili BILO KOJA ROBA jer je roba i ima garanciju. Ne sam soft nego računalo-artikal-roba.

Garanciju ne rješava trgovac (niti ga se pita, niti on odgovara na pitanje.. iz dupeta), nego ovlašteni servis-distributer, dok je trgovac samo posrednik (koji nije smio petljati, niti prodavati robu bez valjane deklaracije i SVEG PRATEĆEG, povezanog za konkretnu robu, tj. tržište.. npr na WC papiru mora biti i HR verzija deklaracije, na DVD-mediju-filmu, mora biti HR jezik itd.. Trgovac jednostavno nije smio instalirati ništa uz to zbrljaviti aktivnu verziju tj licencu-key. Pošto je jedini legalni key-licenca za tebe upravo ono što si kupio i imaš račun, svaku drugu verziju (pa da ti je pokloni i osobno B.Gates) bez računa zapravo nemaš, nemaš licencu (kao dozvolu za vožnju auta, nemaš...). Keyevi se ne poklanjaju tj licenca je jednako kao vozačka dozvola, tuđe=nije tvoje. Daljnja priča kako ćeš biti miran godinu dana je samo priča.. glupost.

Ne miješati garanciju (koju daje proizvođač) za reklamaciju kvara i odgovornost trgovca za nedostatke. Kupac može birati osnovu za reklamaciju, garancija ili trgovac. Pošto je 'nelegalna' verzija na tržištu možeš to tražiti od trgovca (koji se već upetljao)... ili jednostavnije, zašto si uopće ušao u kompliciranje.. traži novac nazad.

.. problem je 'samo' što smo kao država neregulirani za PC (i SW i HW). Drž se toga da je morala biti HR verzija, da je trgovac pogriješio .. ili otklanjanje nedostatka ili novac. Drugi key nije rješenje jer je (zvuči nelogično?) nelegalan. Za tebe je jedini legalan (čitaj valjan, validan, dokaziv) key za home verziju. Može ti trgovac pokloniti pro (licencu) tj kupiti u maloprodaji i dati ti win-pro key s računom, tad ćeš imati dva računa, za računalo (s oem licencom) i za retail kupljen win-10-pro. Time će trgovac imati minus od cca 800-1500kn ovisno koliko lupe cijenu retail verzije... i kad se to izračuna, vjerojatnije da će pristati na povrat računala ili će pronaći nekog tko će sve vratiti na početno (originalno) stanje, tj instalirati OS s važećom-valjanom licencom + odgovarajućim regionalnom postavkama u koje spada i jezik (podsjetnik, WC papir i deklaracije... čak za čarape mora biti deklaracija s prijevodom.. inspektori/država su stvarno u slučaju softwarea nedorečeni).

kao pomoć, potraži (natuknice): pravila za distribuciju robe na nekom tržištu, oem, proizvođač-distributer-trgovac-servis +garancija i odgovornost trgovca, deklaracija robe, roba, OEM računalo (HW+SW).

C/P čl.18..

Članak 18.

(1) Obavijest o proizvodu mora se nalaziti na proizvodu ili ambalaži, a za njezino postojanje na proizvodu i potpunost odgovoran je trgovac.

(2) Svi podaci iz obavijesti o proizvodu iz članka 17. stavka 2. ovoga Zakona moraju biti istiniti, jasni, vidljivi i čitljivi te napisani hrvatskim jezikom i latiničnim pismom, što ne isključuje mogućnost istodobne uporabe i drugih jezika i znakova lako razumljivih potrošaču. Za podatke iz obavijesti o proizvodu odgovoran je proizvođač, a za uvozne proizvode uvoznik.

- za računala vrijedi jednako kao za wc papir, čarape.. dakle, mora biti i jezik u suprotnom ta roba nje za to tržište (nema distributera ili je na crno/sivo..). Zakon pokriva sve robe, računala su specifična i nećeš pronači preciznije (za SW se ugl govori o zaštiti autorskog prava, licencama i sl. često se SW navodi da nije u garanciji.. no ima i npr HPova na poleđini, oznaka garancije kao tri broja-godine, na hw/sw/bateriju sve tri garancije su neovisne-odovjene).

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.8.2017 12:23 (ihush).
12 godina
neaktivan
Killua kaže...

jeli moguc konferencijski video poziv, znaci video poziv s tri osobe na win phone viber ili je limit samo s jedan na jedan?

new to viber

ehm

15 godina
Windows 10 - općenito

99% sam siguran da ne možeš odjednom sa 3 osobe  

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.8.2017 17:48 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

a ja mislio da to hig tech napredne app bolje od skypa

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Instalirao sam WIn 10 pro http://pokit.org/get/?58ca50c858f9dbee248adff5cd82aa0b.jpg

Mogu ih koristiti mjesec dana?
Da li se isplati kupiti licencu na Ebayu za par $?? Ili ih ima negdje dalje?

16 godina
Erda kaže...
...

Da li se isplati kupiti licencu na Ebayu za par $?? Ili ih ima negdje dalje?

Da. Ja sam nedavno kupio za manje od 3 $ OEM verziju za svoj 2. PC. Aktivacija i serial prošli bez problema. Ako ćeš tamo uzimati, gledaj kupnju od sellera koji ima visok broj prodaja i visok postotak pozitivnog feedbacka.

Na ebayu su ti OEM seriali (navodno) od potrganih matičnih (nevjerojatno koliko se matičnih može potrgati, ali za sada i eBay i Microsoft to toleriraju za kućne korisnike).

Za glavni PC sam uzimao prije par tjedana retail verziju Win 10 (pošto sam mijenjao drugi PC pa mi dosadašnja OEM verzija ne bi vrijedila). Vjerojatno najjeftinija retail verzija se može naći ovdje: HRK games (10-tak €). Kod kupnje staviš da si izvan EU i staviš€ kao valutu. Isto prošlo sve bez problema. Preporučio bih ti tu kupnju jer kod OEM verzije ako ti se potrga matična, morat ćeš mijenjati i OS.

Oba keya su stigli u roku nekoliko minuta od kupnje.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozdrav. Evo skidam Windows 10 Education na kojeg imam pravo jer sam student. I dobio sam product key i sve. I sada mene zanima kada ja taj Windows 10 instaliram na jedan laptop, mogu li ga ja poslije deinstalirati i instalirati na drugi i iskoristiti taj isti product key potpuno normalno na drugom laptopu? Ili još bolje mogu li taj isti product key iskoristi za više uređaja ili samo jedan?

0 0 hvala 0
16 godina

-jedna licenca = jedan PC...

-stud.licenca je bila u rangu retaila (to bi značilo da je prenosivo..) ali kako je sad + buldovi. ,.. ne računaj na to. .. zapravo, što želiš, imaš licencu. (točka) :)

8 godina

Za po doma je jos uvjek free, i to orgigi verzija downloadana sa ms web-a. Jedino kaj nebu aktivirana plus par beznacajnih restrikcija.

1 0 hvala 0
10 godina
Windows 10 - općenito

Kod promjene mbo i cpu, da li treba prije saznati koji je win10 serial ili se mora zvati MS za reaktivaciju. Radi se o win10 retail verziji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Taraba kaže...

Kod promjene mbo i cpu, da li treba prije saznati koji je win10 serial ili se mora zvati MS za reaktivaciju. Radi se o win10 retail verziji?

Da, saznaj sve podatke do kojih možeš doći prije promjene mbo i cpu.

Ne bi trebalo biti problema prilikom ponovnog upisivanja ključa nakon promjene mbo i cpu jer je riječ o "retail"verziji ( ako si siguran da je retail )

10 godina
Windows 10 - općenito

Po ovom je retail, kaj ne ...

I koji bi mi to još trebali podaci osim s/n za promjenu hardware-a?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.9.2017 18:56 (Taraba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Upotrijebi "Belarc Advisor" da si izvučeš licence ne samo od winsa (kažu da je jedan od najboljih za tu rabotu)

Još jedan izvrstan je i "LicenseCrawler" pa si obavezno spremi sve važne licence koje nađe!

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.9.2017 19:41 (andi.cro).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Taraba kaže...

Po ovom je retail, kaj ne ...

I koji bi mi to još trebali podaci osim s/n za promjenu hardware-a?

bilo je prije koje godine o tome.. (negdje tema.. mbaksa..) to je retail kanal, ne znači i retail licenca. Dubiozno ''možda''. Odnosno, OEM je pravi kad je distribuiran od proizvođača, kupljena licenca u trgovini može biti jednokratna-oem prikazana kao retail kanal (jer nije od proizvođača-oema..) .. nije sigurno dok ne probaš.

10 godina
Windows 10 - općenito

Ja sam nadogradio win 10 preko win 7 ultimate retail koji je koštao 3k kn, pa je predpostavka da je onda retail i 10 ili su oni moj win 7 retail ubili i napravili  Win 10 OEM. Ništa, kad se desi kupovina, onda će se vidjeti jel to ide ili ću morat zvati MS. Hvala na savjetima i software-ima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.9.2017 20:14 (Taraba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | Prodajem i5-4440 za 900kn, RAM 8GB za 300kn, Fractal Node 304 za 400kn
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Windows 10 - općenito

Evo da javim da sam nakon promjene mbo, cpu i mem aktivirao ponovno win 10 sa ključem od win 7. Nisam instalirao nove win10 još nego sam pustio da win sami podese prema novoj konfi, prošlo je sve ko podmazano, ali namjeravam staviti friški install jer je to najbolja varijanta. Isto tako sam odlučio ostati na buildu 1607 pa sam skinuo sa MS stranice taj build. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Može li mala zamolba : trebam neki pouzdan lik za licencu Win 10 pro (oem ili Retail, uglavnom što jeftinije)  )sa eBay-a ,ali neku provjerenu i brzu „dostavu“ . Treba mi za poznanika a ja više nemam kodova. A ne želim na „ divlje“.

Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
razjaren kaže...

Može li mala zamolba : trebam neki pouzdan lik za licencu Win 10 pro (oem ili Retail, uglavnom što jeftinije)  )sa eBay-a ,ali neku provjerenu i brzu „dostavu“ . Treba mi za poznanika a ja više nemam kodova. A ne želim na „ divlje“.

Hvala

Kinguin 

Ja te stvari kod njih kupujem i nikad nisam imao problema

ništa mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 11:06 (nicky.sl).
10 godina
neaktivan

@nicky.sl  ,hvala na odgovoru ..ma to mu je skupo ..dečko bi neku od 30 kuna ..manje više ...na te sam licence mislio pa kolko traje traje (bar tako on želi Win 10 64 bit pro) kupio je neki novi ASUS X540SA-XX666D .. pa kao ono sve pošteno želi  , a neka bude kako on kaže.

edit: kupljeno sa linka od kolege forumaša @roby27 , radi ...hvala svima na pomoći

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 22:04 (razjaren).
12 godina

Ovo je najjeftinije što znam a da je pouzdano https://psngames.org/downloads/microsoft-windows-10-professional/

ništa mi se neda
12 godina
razjaren kaže...

Hvala

http://www.ebay.com/itm/WINDOWS-10-PRO-32-64BIT-PROFESSIONAL-LICENSE-KEY-ORIGINAL-CODE-OEM-SCRAP-PC-/282605909549

14 godina
Windows 10 - općenito

Zanima me dali Windows 10 u sebi ima postupak "aplikaciju" koja uklanja "ostatke" aplikacije kada se deinstalira? Ako nema, koja je aplikacija dovoljno dobra da isti slučaj i odradi?

0 0 hvala 0
17 godina
Revo Uninstaller portable ili Geek Uninstaller portable
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | Prodajem i5-4440 za 900kn, RAM 8GB za 300kn, Fractal Node 304 za 400kn
11 godina
Windows 10 - općenito

Također preporučam Revo Uninstaller. Koristim ga par godina za takve stvari i nikad nikakvih problema sa njime.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Još uvijek nema. Revo Uninstaller odrađuje taj posao najbolje... 

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice